ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Στ. Πέτσας: Δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα - Επιλέξαμε την εργασία από την ανεργία

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Τι είπε πραγματικά  :«Όλοι θα επωμισθείτε το κόστος». Τι εννοούσε: «Να ξανακάνουμε την κρίση ευκαιρία. Για μας τους πονηρούς φυσικά, όχι για σας τα λιγούρια, εσείς θα πληρώσετε το λογαριασμό». Τι θα έλεγες Πέτσα έτσι για αρχή να κοπεί ο δικός σου μισθός  κατά 50% ;; Ποιος φταίει που κατακρημνίστηκε ο τζίρος;; Αν θα σου κάνουμε ΟΛΟΙ οι Έλληνες ΜΑΖΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ για 4 μήνες θα στανιάρεται όλοι σας. Μιλάνε τα κομματόσκυλα με μηδέν ένσημα στον ιδιωτικό τομέα. Την ώρα που έκοψαν μισθούς κατά 50% , την ώρα που άφησαν ακόμη και οικογένειες  χαμηλών εισοδημάτων χωρίς οικονομική στήριξη ,όπως και άλλων επιστημονικών φορέων εκταμιεύουν για τα ΚΟΜΜΑΤΑ 13.500.000 ευρώ, ενώ συγχρόνως ΔΕΝ μείωσαν ούτε ευρώ, βουλευτικές αποζημιώσεις και αστρονομικές αποδοχές κρατικών λειτουργών. (ΦΕΚ B’ 1024/24.03.2020).
Επιβεβαίωση της Δικτατορίας των κομμάτων!Σε αρχαιοελληνική απόδοση Τυραννία των κομμάτων! Έχουν καταλύσει το πολίτευμα.
«Όταν ο τζίρος κατακρημνίζεται είναι δύσκολο να είναι συνεπής επιχείρηση στις υποχρεώσεις της. Εμείς επιλέξαμε την εργασία από την ανεργία» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απαντώντας στις επικρίσεις για την ΠΝΠ που περιγράφει την εκ περιτροπής εργασία και το δικαιώματα του εργοδότη για αναστολή συμβάσεων στο 50% των εργαζομένων για έξι μήνες.
Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Πέτσας σημείωσε πως «δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα» προσθέτοντας πως μια επιχείρηση για να μπορέσει να πληρώσει τους εργαζόμενους, τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, τις υποχρεώσεις προς τις τράπεζες ή άλλες υποχρεώσεις προς προμηθευτές, πρέπει να έχει έσοδα. Υπενθύμισε παράλληλα πως «απαγορεύονται οι απολύσεις από τις 18 Μαρτίου και το μέτρο αν χρειαστεί θα επεκταθεί».


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε πως από την επόμενη εβδομάδα θα διευρυνθεί σημαντικά η περίμετρος των ατόμων και των οικονομικών δραστηριοτήτων που θα τύχουν της στήριξης του κράτους, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση αξιολογεί την κατάσταση καθημερινά.
Ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι η κυβέρνηση ξεδιπλώνει μέρα με τη μέρα τις πολιτικές της σε τρεις άξονες: την ανάσχεση της διασποράς του ιού, την ενίσχυση του συστήματος υγείας και στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων που πλήττονται καθώς και τη λήψη μέτρων για βελτίωση της δύσκολης καθημερινότητας.
Όπως είπε, μέσα στον επόμενο μήνα θα ενεργοποιηθούν πολιτικές αξιοποίησης ευρωπαϊκών πόρων για την ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης και τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής.
Υπενθύμισε παράλληλα ότι με τα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί καλύπτονται, περίπου 600.000 επιχειρήσεις, 1,2 εκατομμύρια μισθωτοί και 550.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων».
Ξεχωριστή αναφορά έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην πρωτοβουλία με την οποία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Γαλλίας και οι πρωθυπουργοί του Βελγίου, της Ιρλανδίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, του Λουξεμβούργου, της Πορτογαλίας και της Σλοβενίας, με κοινή επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ζητούν την διαμόρφωση κοινής πολιτικής τόσο σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού, όσο και για τη στήριξη των οικονομιών μας την επόμενη μέρα.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «η Ελλάδα επιδιώκει τη μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο». «Είναι γνωστό ότι κατά την προηγούμενη περίοδο με την κρίση χρέους, που είχε ως επίκεντρο τις χώρες του Νότου και ιδιαίτερα την Ελλάδα, δεν κατέστη δυνατή μια συντονισμένη αντίδραση που θα έφτανε μέχρι και την έκδοση ενός ευρω-ομολόγου. Ελπίζουμε ότι τώρα, μπροστά στα πλήγματα που προκαλεί η πανδημία, να εκδοθεί ένα ειδικό ομόλογο και να γίνει χρήση των εργαλείων που έχει στη διάθεσή του ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, προκειμένου να μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν δράσεις των κρατών-μελών για την αντιμετώπιση των συνεπειών στην οικονομία από την πανδημία» είπε.
Σε ερώτηση για τον επαναπατρισμό 200 Ελλήνων από το Ηνωμένο Βασίλειο και το ενδεχόμενο κλεισίματος αεροδρομίων από την κυβέρνηση, επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχει αναστείλει τις πτήσεις από την Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο και υπογράμμισε ότι η κατάσταση που διαμορφώθηκε με την συγκεκριμένη πτήση είναι απαράδεκτη και βαραίνει αποκλειστικά την αεροπορική εταιρεία. «Οι δράσεις επαναπατρισμού από εδώ και πέρα θα γίνονται μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις μετά από συνεννόηση του ΥΠΕΞ με τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, η οποία θα υποδέχεται τους ανθρώπους που επαναπατρίζονται» είπε και κάλεσε όσους έχουν επείγον ζήτημα και θέλουν να επαναπατριστούν να επικοινωνούν και να παίρνουν οδηγίες από τις κατά τόπους προξενικές αρχές.
Για το ζήτημα των επιταγών στην αγορά ο κ. Πέτσας είπε ότι το θέμα απασχολεί την κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται σχετικές ρυθμίσεις που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.
Επίσης απαντώντας σε πληροφορίες που κάνουν λόγο για κατάσχεση από την Ιταλία αναπνευστήρων που προορίζονταν για τη χώρα μας ανέφερε: «Δεν επιβεβαιώνουμε καμία μα καμία κατάσχεση υγειονομικού από άλλη χώρα. Έχουμε παραγγείλει περίπου 600 αναπνευστήρες και η παραλαβή τους θα γίνει τις επόμενες ημέρες και θα ολοκληρωθεί έως τις αρχές Απριλίου. Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να μπορέσουμε μέσα σε αυτό τον υγιή ανταγωνισμό που υπάρχει για την προμήθεια από συγκεκριμένες πηγές να έχουμε τον αριθμό των αναπνευστήρων που θα χρειαστούν».
Κληθείς να σχολιάσει την ανάρτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου και την ρητορική που συνοψίζεται στο «θα λογαριαστούμε μετά» ο κ. Πέτσας είπε ότι δεν είναι ώρα για νέους διχασμούς. «Χρειάζεται ομοψυχία, νομίζουμε ότι υπάρχει στην ελληνική κοινωνία, νομίζουμε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τάσσεται με τη γραμμή της ομοψυχίας, επομένως αναμένουμε από τον κ. Τσίπρα να καταδικάσει οποιαδήποτε παραφωνία είτε προέρχεται από ευρωβουλευτές ή από άλλα στελέχη του κόμματός του» σημείωσε.
Για τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης που κάνουν λόγο για δώρα σε ιδιώτες ο κ. Πέτσας τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα δώρο, υπάρχει στενή συνεργασία ανάμεσα στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα στο χώρο της υγείας. «Ξέρω ότι είναι δύσκολο για κάποιους που έχουν ιδεοληψίες να το καταλάβουν αλλά δικός μας στόχος είναι να μπορέσει ο πολίτης να έχει τα επίπεδα των υπηρεσιών υγείας που απαιτούνται όταν θα υπάρξει ανάγκη» είπε και πρόσθεσε: «Θα προχωρήσουμε στη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και στο μέλλον αν χρειαστεί, θα προχωρήσουμε στην επίταξη και την αποζημίωση των υπηρεσιών που θα επιταχτούν λαμβάνοντας υπόψη το συμφέρον των Ελλήνων φορολογουμένων».
Σε ό,τι αφορά τα τεστ, είπε ότι με ρύθμιση που έχει δρομολογηθεί, θα προβλέπεται ότι η αρχική τιμή αποζημίωσης των 85 ευρώ στα ιδιωτικά εργαστήρια θα μειώνεται σταδιακά στα 65 ευρώ ανάλογα με την ποσότητα των τεστ που διενεργούνται, δηλαδή χαμηλότερα και από το ποσό των 70 ευρώ που χρεώνει το Ινστιτούτο Παστέρ στο Δημόσιο. «Ας σταματήσει λοιπόν η υποκρισία. Δεν είναι ώρα για μικροπολιτική. Είναι ώρα ευθύνης» κατέληξε.
naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΜΠΕ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

στην Αρχαία ιστορία του τόπου μας συνέβαινε το εξής.

Κατασκεύαζαν οι ιδιώτες τα πλοία ,πλήρωναν για την κατασκευή τους,και στο πέρας της εργασίας εφόσον όλα ήταν σωστά εισέπρατταν το ποσό που ήταν συμφωνημένο.Ήταν δε μεγάλη τιμή να σου εμπιστευτεί η πολιτεία αυτή
την ανάγκη της .

Η τιμή αποτυπωνόταν σε μια πλάκα ,μια στήλη ,και στη μεταφορά από στόμα σε στόμα του ονόματος της οικογενείας που αναλάμβανε αυτό το βάρος .

Τώρα το βάρος ΤΟΥΣ το κουβαλούν όλοι οι πολίτες και η χώρα .
Το πληρώνουν χρυσάφι,παρότι κανένας τους δεν αξίζει ούτε ως τενεκές και μάλιστα άδειος.

Αμείβονται για την εγκαθίδρυση της καταστροφής μας ...λες να το πετύχουν ?



Ανώνυμος είπε...

Φίλε Λύκαστρε, σου διοχετεύω αυτή την πληροφορία για να την κάνεις άρθρο αν το επιθυμείς.

Ο Ζευς Ελαύνων βρίσκεται αυτή την στιγμή στην αξιοθαύμαστη κορυφαία θέση επισκεψιμότητας 99.9934% σε όλο τον πλανήτη ανάμεσα σε 7.500.000.000 ιστοσελίδες κρατικού, επιχειρηματικού και ιδιωτικού ενδιαφέροντος.

Συμπληρώνεις εσύ τα υπόλοιπα.

Ε

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Φίλε Ε

Αυτήν την δεδομένη χρονική στιγμή με αυτά που βλέπω να γίνονται γύρω μου, να καταρρέουν πράγματα και θάματα, δεν ασχολούμαι και πολύ με την επισκεψιμότητα του ιστολογίου. Συμβαίνουν τρομερά πράγματα...και είμαι φοβερά θυμωμένος και έξαλλος.
Σε ευχαριστώ πάντως για την πληροφορία. Ο κόσμος έχει ανάγκη από καλά σχόλια..από ανθρώπους που να του λένε την αλήθεια, όσο δύσκολη και σκληρή και να είναι.

Διότι όταν τους λες την αλήθεια...όσο και να μην θέλουν να πιστέψουν αυτά που τους λέει κάποιος..η να θεωρούν ότι άλλη είναι η αλήθεια η δική τους...η Αλήθεια είναι μόνο μία, και πάντα επιβεβαιώνει τον εαυτό της.

ΑΡΡ. είπε...


Πανάξιος!!