ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

«Η Γαλλία δεν μάχεται εναντίον του ισλάμ» ξεκαθαρίζει ο Μακρόν.

 ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Μανωλάκη τα έκανες θκατά.!! Άντε μάζεψε τα τώρα έτσι όπως τα κάνες κι σε γλέντησε ο Ερντογαν...Δεν μάχεται η χώρα σου το Ισλαμ, αλλά την βλακεία σου την έκανες και την πλήρωσαν αθώοι.

«Εναντίον αυτού σκοπεύει να πολεμήσει σήμερα η Γαλλία αλλά ποτέ εναντίον του ισλάμ. Κατά του σκοταδισμού, του φανατισμού, του βίαιου εξτρεμισμού. Ποτέ κατά μιας θρησκείας. Λέμε όχι στη χώρα μας!» υπογραμμίζει ο Μακρόν.
Μετά και από αυτή την δήλωση να δεις γλέντι που θα σου κάνει. Ετοιμάσου, έρχονται και άλλα στην Ευρώπη. Τεχνοκράτης + πολιτική = χάος. Δυστυχώς όλοι οι Δυτικοί ηγέτες είστε "ξεδοντιασμένες" αδερφάρες, και αυτό το γνωρίζουν τα μουσλίμια για αυτό σας γλεντάνε μετά.
 «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να ισχυριστεί ότι η χώρα μου καλλιεργεί τον ρατσισμό εις βάρος των μουσουλμάνων».
 Στους επικριτές του που τον κατηγορούν πως «μάχεται κατά του ισλάμ» απαντά ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Σε άρθρο που φέρει την υπογραφή του και δημοσίευσε το βράδυ της Τετάρτης (4/11) στους Financial Times αναφέρει χαρακτηριστικά «η Γαλλία μάχεται εναντίον του ισλαμιστικού αυτονομισμού, ποτέ εναντίον του ισλάμ».

Σε μια μακροσκελή «επιστολή προς τον εκδότη», που αναρτήθηκε και στον ιστότοπο της γαλλικής προεδρίας, ο Μακρόν εκφράζει την αγανάκτησή του για το άρθρο, το οποίο, όπως δηλώνει, «τον κατηγορεί ότι στιγματίζει για εκλογικούς σκοπούς τους Γάλλους μουσουλμάνους, ακόμη χειρότερα ότι καλλιεργεί ένα κλίμα φόβου και καχυποψίας απέναντί τους».

«Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να ισχυριστεί ότι η Γαλλία, το κράτος της, καλλιεργεί τον ρατσισμό εις βάρος των μουσουλμάνων», τονίζει ο πρόεδρος της χώρας όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων εκτιμώντας ότι οι δηλώσεις του παρερμηνεύθηκαν.

Όπως και στη συνέντευξή του την προηγούμενη εβδομάδα στο τηλεοπτικό δίκτυο al Jazeera με έδρα το Κατάρ, ο Μακρόν επιθυμεί να εξηγήσει έξω από τα σύνορα της Γαλλίας ότι η μάχη του είναι «εναντίον του ισλαμιστικού αυτονομισμού» (σ.σ.: δηλαδή των φανατικών ισλαμιστών που δεν επιθυμούν να υπακούουν στους νόμους του γαλλικού κράτους, αλλά σε αυτούς που επιβάλλει ο τρόπος που ερμηνεύουν το ισλάμ) και όχι εναντίον του ισλάμ, την ώρα που μουσουλμάνοι σε πολλές χώρες αντέδρασαν οργισμένα στις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου, καλώντας και σε μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων.

Αφού υπενθυμίζει τη σειρά των τρομοκρατικών επιθέσεων που σημειώθηκαν στη Γαλλία μετά από την επίθεση στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo το 2015, από τις οποίες σκοτώθηκαν 300 άνθρωποι, ο Μακρόν εξηγεί ότι η Γαλλία δέχεται επίθεση για τις αξίες της, την κοσμικότητα του κράτους της, την ελευθερία της έκφρασης και υπογραμμίζει ότι «δεν θα εκχωρήσει τίποτα».

Παράλληλα στο άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα ο Γάλλος πρόεδρος παρουσιάζει με λεπτομέρειες την περίπτωση του «ισλαμιστικού αυτονομισμού», ο οποίος σύμφωνα με τον ίδιο είναι «πεδίο καλλιέργειας τρομοκρατικών τάσεων».

Κάνει λόγο «για εκατοντάδες ριζοσπαστικοποιημένα άτομα, για τα οποία φοβόμαστε ότι ανά πάσα στιγμή θα πάρουν ένα μαχαίρι και θα πάνε να σκοτώσουν Γάλλους».

«Σε κάποιες συνοικίες, όπως και στο διαδίκτυο, ομάδες που συνδέονται με το ακραίο ισλάμ διδάσκουν στα παιδιά της Γαλλίας το μίσος προς τη Δημοκρατία, τα καλούν να μην σέβονται τους νόμους» επισημαίνει.

«Δεν με πιστεύετε; Ξαναδιαβάστε τις συνομιλίες, τις εκκλήσεις για μίσος που διαδίδονται στο όνομα ενός παρεκκλίνοντος ισλάμ στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης που τελικά κατέληξαν στον θάνατο του καθηγητή Σαμουέλ Πατί πριν από μερικές ημέρες. Πηγαίνετε να επισκεφθείτε τις συνοικίες όπου μικρά κορίτσια τριών ή τεσσάρων ετών φορούν μπούρκα» και «αναθρέφονται με ένα σχέδιο μίσους εναντίον των αξιών της Γαλλίας», καταγγέλλει.

«Εναντίον αυτού σκοπεύει να πολεμήσει σήμερα η Γαλλία, αλλά ποτέ εναντίον του ισλάμ. Κατά του σκοταδισμού, του φανατισμού, του βίαιου εξτρεμισμού. Ποτέ κατά μιας θρησκείας. Λέμε ‘όχι στη χώρα μας», υπογραμμίζει ο Μακρόν.

«Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας ως κυρίαρχου κράτους, δεν έχουμε ανάγκη κανένα άρθρο εφημερίδας που προσπαθεί να μας διχάσει», καταλήγει.

ΠΗΓΗ

5 σχόλια:

ΜΙΧΑΛΗΣ είπε...

Σε προηγούμενη ανάρτηση είχα σχολιάσει ακριβώς αυτό : ότι δηλ. οι σημερινοί Ευρωπαίοι είναι πολύ μαλθακοί και "πολιτικώς ορθοί" για να πολεμήσουν οτιδήποτε - ΠΟΣΩ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΙΣΛΑΜ, που είναι μια άκρως πολεμική και πατριαρχική κοσμοθεωρία.

Εάν περιμένουμε από τους Ευρωπαίους να σταθούν εμπόδιο στο Ισλάμ, σωθήκαμε !

Μια συγκεντρωτική και εξουσιαστική κοσμοθεωρία - ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ "ΘΡΗΣΚΕΙΑ", ΒΛΑΚΕΝΤΙΕ ΜΑΚΡΟΝ - όπως το Ισλάμ μπορεί να πολεμηθεί ΜΟΝΟ από εξίσου συγκεντρωτικά και αποφασισμένα κοσμοσυστήματα.

Και τέτοια είναι - στις μέρες μας - η Κίνα και η Ινδία.

Ούτε καν την Ρωσία και τις ΗΠΑ δεν βάζω μέσα, διότι έχουν και αυτές τα σπέρματα της παρακμής στο εσωτερικό τους, παρά την στρατιωτική ισχύ τους.

Συνδυασμός συμπαγούς ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΟΓΚΟΥ, ΣΥΜΠΑΓΟΥΣ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΉΣ ΙΣΧΥΟΣ είναι μόνο η Κίνα και η Ινδία για να σταθούν απέναντι στο Ισλαμικό καρκίνωμα που εξαπλώνεται.

Δυστυχώς αυτές οι δυο δυνάμεις είναι σε αντιπαλότητα και δεν είναι σύμμαχοι.

Ας ελπίσουμε να δουν τον κοινό κίνδυνο πριν να είναι αργά...

ΥΓ - Και για να έχουμε καλό ρώτημα βρε χαζούλη φιλελέ Μακρόν, από πού κι ως πού το Πνεύμα της Γαλλίας είναι υποχρεωτικά ο Βολταίρος και ο "Διαφωτισμός" ;;;

Δηλαδή μέχρι τότε δεν υπήρχε Γαλλία ;;

Προσωπικώς μπορεί να μην είμαι φανατικός Χριστιανός, αλλά γιατί το Πνεύμα της Γαλλίας να μην είναι πχ ο Άγιος Λουδοβίκος και οι Σταυροφορίες ;;

Σε μακρο'ι'στορική κλίμακα, οι Σταυροφορίες είναι η πρώτη και μοναδική φορά όπου οι Ευρωπαίοι ενώθηκαν για έναν κοινό σκοπό και πολέμησαν για κάτι στο οποίο ΠΙΣΤΕΥΑΝ ( ανεξαρτήτως εάν εμείς συμφωνούμε ή όχι ).

Οι σημερινοί θηλυπρεπείς Ευρωπαίοι νόμιζαν ότι η Ιστορία τελείωσε το 1945 και δεν θα χρειαζόταν να ξαναπολεμήσουν για οτιδήποτε, αλλά γελάστηκαν !!

Όλα είναι ατμός.... είπε...

Απλά του είπαν του πιτσιρικά οι γεροντότεροι (για το γένος ακριβώς δεν γνωρίζω) να κάνει μοκο....

Μμ. είπε...



¨Με λένε πουστοΡίζο κι όπως θέλω τα πουστογυρίζω.¨

Μιχάλη: Οξυδερκείς και εμβριθείς αι πολιτικαί καταγραφαί σου
όπως και οι λεπτής ειρωνείας σχολιασμοί του Ατμού.

ΗΛΊΟΥ ΑΛΚΗ είπε...

Αφιερωμένο στον Εμμανου-ελ

Θκατα να φας
Θκατα να πιεις
Θκατα να πας να χ@σεις
Μες τα θκατα να πας να μπεις
Μες τα θκατα να ρευσεις
Το ευρωπαικο συμβούλιο αποχετευσευων
Σας ευχεται θκατα Χριστούγεννα
Και θκατεμενος ο καινούργιος χρόνος

Όλα είναι ατμός.... είπε...

Που πας βρε ερρμεεεεε, σ έχει για πρωινό κουραμπιέ ο Έρντι


Ο Γάλλος ΥΠΕΞ καταγγέλλει τις "δηλώσεις βίας και μίσους" του Ερντογάν



https://www.skai.gr/news/world/o-gallos-ypeks-kataggellei-tis-diloseis-vias-kai-misous-tou-erntogan/amp