ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Μπορεί να έχουμε επιδείνωση της κατάστασης στον Νότιο Καύκασο.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Εάν το έγγραφο είναι σωστό..τότε η είδηση είναι πολύ σημαντική.  Σύμφωνα λοιπόν με την πηγή, η Τουρκία ετοιμάζεται για πιθανή επιδείνωση της κατάστασης στον Νότιο Καύκασο, για τη στρατιωτική προσάρτηση της Adjara, ενισχύοντας έτσι τις θέσεις του ΝΑΤΟ στην περιοχή και στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας.Τι λέει το έγγραφο :

Προς τον  διοικητή του 3ου στρατού πεδίου, Sheref Ongay. Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι κατά τη συνάντηση της Εθνικής Ασφάλειας του TR (28 Ιανουαρίου 2021), ζητήματα που σχετίζονται με τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή του Νότιου Καυκάσου,Συζητήθηκαν πιθανές εξερχόμενες απειλές για την ασφάλεια της Τουρκίας και συζητήθηκαν μέτρα για την πρόληψη αυτών των απειλών. Ειδικότερα, η Ρωσική Ομοσπονδία, ως νόμιμος διάδοχος της ΕΣΣΔ, στο εγγύς μέλλον μπορεί να διεκδικήσει την Adjara (περιοχή Batumi).

Το παραπάνω μπορεί να αποτελέσει απειλή για τον τουρκικό πληθυσμό και την πρωτεύουσα στο Μπατούμι. Σε σχέση με τις αποφάσεις του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου, Στρατηγού Στρατού Yashar Guler, παραγγέλνω: 

1. Από τις 10 Φεβρουαρίου 2021, για την αναστολή των αδειών για όλο το στρατιωτικό προσωπικό. 

2. Από τις 15 Φεβρουαρίου 2021, όλοι οι στρατιώτες που βρίσκονται σε άδεια θα κληθούν να γυρίσουν πίσω στις θέσεις τους. 

 3. Από την 1η Μαρτίου 2021, ενημερώστε όλες τις μονάδες του 9ου σώματος να είναι σε επιφυλακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: