ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις λένε. Ειδικά αυτή η εικόνα.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Πρέπει να το παραδεχτούμε ότι οι Ρώσοι έχουν ένα λεπτό τρόπο να κάνουν πράγματα που έχουν γιγάντιες επιπτώσεις. Αυτή η φωτογραφία είναι η απόδειξη.

Η φωτογραφία άνωθεν δείχνει μια συνάντηση του στρατιωτικού Γενικού Επιτελείου του Ιράν στην Τεχεράνη . Ο νεαρός άντρας με πολιτικά ρούχα στην αριστερή πλευρά του τραπεζιού ξέρετε ποιος είναι;; Ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας.  

Πώς φαίνεται ότι αυτό είναι ένα λεπτό μήνυμα προς το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με τον συνεχιζόμενο πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς και την υποστήριξη των ΗΠΑ σε αυτόν;;

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα διμερούς στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας, ανταλλάχθηκαν απόψεις για θέματα περιφερειακής ασφάλειας και διεθνούς κατάστασης. Τα μέρη τόνισαν τη δυναμική και θετική ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ιράν στον αμυντικό τομέα, τη δέσμευση για υλοποίηση ολόκληρου του φάσματος των προγραμματισμένων διμερών εκδηλώσεων και την εμβάθυνση των διαλόγων.  

Το Ιράν και η Ρωσία είναι πλέον στρατηγικοί εταίροι.

Υ.Γ Ισραήλ και Σαουδική Αραβία ήταν στο παρά πέντε για να συνομολογήσουν μια ιστορική συμφωνία που θα έλυνε το Παλαιστινιακό, θα σταθεροποιούσε την Μέση Ανατολή και θα την οδηγούσε σε περαιτέρω οικονομική/πολιτική συνεργασία με την Δύση. Όμως Ιράν, Τουρκία, Ρωσία και Κίνα ανησύχησαν...και το αποτέλεσμα γνωστό.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πως έγινε και έμαθες τόσα για τις αρχαίες γλώσσες της μέσης και εγγύς ανατολής; Δηλαδή που το βρήκες το ενδιαφέρον αν ήταν χομπίστικη απασχόληση, ή τι το επέλεξες σαν σπουδές αν ήταν αντικείμενο σπουδών.