ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

ΜΕΤΆ ΤΗΝ 3η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ: ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΈΧΟΥΜΕ ΠΆΛΙ ΈΝΑΝ ΝΕΟ ΚΥΚΛΟ ΜΕ ΒΡΏΜΙΚΑ 89, ΜΝΗΜΟΝΙΑ, κλπ;;


ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΜΕΤΆ ΤΗΝ 3η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ: ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΈΧΟΥΜΕ ΠΆΛΙ ΈΝΑΝ ΝΕΟ ΚΥΚΛΟ ΜΕ ΒΡΏΜΙΚΑ 89, ΜΝΗΜΟΝΙΑ, κλπ;;
 
Εκείνη την ηρωική εποχή που ο Κοσκωτάς έδινε 2-3% πανωτόκια (και άλλα τόσα μαύρα στους παροικούντες στις Ιερουσαλήμ), κανένας έγκυρος δημοσιογράφος δεν τόλμησε να ρωτήσει "πόθεν βγαίνουν τα κέρδη και είναι ο τύπος τόσο large" και χρηματοδοτούσε ο παίκτης την "ανάπτυξη". Αυτήν της Εκάλης κυρίως, την σήμερα παρακμασμένη που έχει βγει τώρα σχεδόν τζάμπα στο spitogatos.gr να ξεπουλήσει την κατάντια του μεγαλοϊδεατισμού των ελίτ αλητ που την μεγάλωσε, βρωμώντας σήμερα γεροντίλα, σήψη και παρακμή.
 
Μερικές δεκαετίες αργότερα, που το έψαξα εκείνο το ερώτημά που δεν έγινε, βρήκα ίχνη για μαζική παραγωγή της ΠΥΡΚΑΛ εκείνης της εποχής που δεν προλάβαινε να παράγει οβίδες πυροβολικού και για το Ιράν και για το Ιράκ, που τότε είχαν 10ετη πόλεμο. Μέχρι που η ζήτηση ανάγκασε τους τότε προύχοντες να βάλουν χέρι και στα πολεμικά αποθέματα του Στρατού. Καθόλου τυχαία και εκείνη η φωτιά στην Μαλακάσα που έκαιγε με εκρήξεις δυο μέρες. Έσκασαν καμιά δεκαριά, δικαιολογήθηκαν αρκετές χιλιάδες βλήματα από το έλλειμμα, όλα καλά, το σώσαμε τότε.. . 
 
Και ο Κοσκωτας τι ρόλο έπαιζε τότε;;
 
Μα τον frontman του τότε διοικητή της Εθνικής, του exman της Στάη, του Στέλιου του Παναγόπουλου, με το όνομα, πρώην πωλητή εγκυκλοπαιδειών, μετά εφοπλιστή, σύμβουλου του Αντρέα (έναντι διάθεσης της συζύγου του) , που είχε οργανώσει τα deals και το financing του κόλπου με τις οβίδες. Ίσως και με κάτι αρβύλες, το ψάχνω. Και που για να γλυτώσει ο καψερός, μετά που αποφάσισαν τα Αμερικανά να σταματήσει η μπίζνα και δώσανε τον Κοσκωτά , πήγε και παντρεύτηκε άρον άρον την κόρη του σύμβουλου του Καραμανλή. Την Λώρα Μολυβιάτη και βγήκε λευκός από το πλυντηρέξ. 
 
Τυπική ιστορία της Εκάλης αυτή, έπαιξε μετά και με άλλους πρωταγωνιστές ίδια και απαράλλακτη πολλάκις. Και χωρίς κάποιον Πολάκη να την οσμίζεται για να πει κανένα Γαλλικό. , Αν δεν με πιστεύεις, αγόρασε κανένα Ciao, έτσι για Αλλαγή. Εκεί τα λένε τώρα όλα και αυτοκαρφώνονται κερατωμένες συζυγάτες ή συζυγάτοι. 
 
Θα μου πεις βέβαια ότι είναι δύσκολο να ξαναγυρίσει η εποχή που η Τρεμη ήταν ΚΚΕ για να λέει πάλι τις ειδήσεις, η Λιάνα Καραμανλικιά, ο Θεοδωρικάκος γραμματέας της ΚΝΕ, και ένας Κοσκωτάς να δίνει ολουθε πανωτόκια. Και ο πατέρας μου να ξαναβαράει πάλι φάπες στην τηλεόραση μόνο για να μην ανεβοκατεβαίνει η εικόνα της. 
 
Τότε ίσα που μπαίναμε στην Παγκοσμιοποίηση, τώρα ίσα που βγήκαμε για να μπούμε στην επόμενη έκδοση του νεοφιλελευθερισμού στην Δύση, όσο στον υπόλοιπο κόσμο- που τον λέμε Ανατολή, θα συνεχίζουν να πορεύονται υπό το καθεστώς του νεοφιλελευθερισμού ver1.0. Αλλά τώρα κάτω από αλλά αφεντικά και brand name. Κάτι με BRICS λέει και με ψηφιακά μέσα συναλλαγών, όλα κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση του δολαρίου για να συνεχίσουν να φουσκώνουν οι φούσκες των τοξικών, που διογκώνουν και τις ανισότητες και τον τζόγο του καζινοκαπιταλισμού. Βλέπεις, το σύστημά Κοσκωτά-Παναγόπουλου εξελίχθηκε! Τώρα καθαρίζουν τα μαύρα κάποιες CVC υπό κάποια Blackrock. Και σε ρόλο predator κάποια Google μαζί με έναν Musk και ένα Ζούκη να φυλάνε τσίλιες μην γίνει πάλι καμία στραβή και τα παίξει η εικόνα. 
 
Αν αποφασίσουμε ότι δεν θα πάμε πάλι έτσι για τέτοια "ανάπτυξη" καλοφάγωτη, και οι δημοσιογράφοι να κάνουν την δουλειά τους κάνοντας τις ερωτήσεις που δεν θέλει ο άλλος να απαντήσει, βρώμικο 89 και ότι ακολουθεί μετά δεν θα ξανά έχουμε! Εκτός αν συνεχίσουμε να έχουμε μπούκωματα με λίστες Πέτσα, χορηγίες από εφοπλιστές για πολιτικές επικίνδυνες και στα εθνικά και την οικονομία και μνημόνια εσωτερικού ή εξωτερικού για να σαλαγάνε τα πρόβατα. 
 
✔️Ένας είναι ο νεοφιλελευθερισμός, θα έλεγε σήμερα πεισματικά ο Χαρίλαος, αν ζούσε. Και θα είχε εν μέρει δίκαιο. Τώρα είναι δύο! Με ένα ΔΝΤεσ, αντί της ΝΔ και τα ντολμαδάκια της Μαρίκας, να καθαρίζει στα δύσκολα.
 
✔️Δεν αρκούν οι διακηρύξεις, όσο καλά διατυπωμένες και εμψυχωτικές και να είναι, όταν στο τέλος αναθέτεις εργολαβικά και χωρίς συνεχή έλεγχο "από τα κάτω" στον οποιονδήποτε για να την υλοποιήσει. Αυτό ίσως να το έλεγε τώρα και ο Ανδρέας αν ζούσε. Και θα είχε τότε και αυτός δίκαιο για τον πατερναλιστικό νεοφιλελευθερισμό. Και τον 1.0 και τον 2.0
 
Μας έχει μείνει από τότε η συνήθεια να δίνουμε φάπες στον δέκτη μέχρι να σταθεροποιηθεί η εικόνα.Σχωρατε με, μνημόσυνα δεν κάνω συχνά. Και θα έχω και εγώ δίκαιο.
 
Καλημέρες τρεις του Σεπτέμβρη να κερνάς φάπες, λέει ...

2 σχόλια:

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Ωραιο κολπο εκτονωτικο..η φαπα

ΗΛΊΟΥ ΑΛΚΗ είπε...

Σε όλους καλησπέρα και 3 Σεπτέμβρη τραγουδάκι !

https://youtu.be/gfWukxxA8fE?si=1RRS2FxUWRbd6M2j