ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΝΑ BΑΤΙΚΑΝΟ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΜΠΑΤΑΧΤΖΗΔΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΕΝΑ BΑΤΙΚΑΝΟ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΜΠΑΤΑΧΤΖΗΔΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

🔺️ Οι Αλβανοί Μπεκτασήδες
Εσχάτως, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Εντι Ράμα, ο οποίος ως γνωστόν διατηρεί στενές σχέσεις (εξάρτησης) με την Άγκυρα, «διαφημίζοντας» στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ τις θρησκευτικές ελευθερίες στη χώρα του (οι Αλβανοί θεωρούνται μάλλον άθεοι), ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός «μίνι κρατιδίου» -«Βατικανού», όπως χαρακτηρίστηκε- των εκεί Μπεκτασήδων. Η συγκεκριμένη θρησκευτική κοινότητα αποτελεί το 5% του αλβανικού πληθυσμού, περί τις 150.000.
 
Αίφνης, αυτή η κίνηση προκάλεσε την δυσανάλογα μεγάλη αντίδραση της Άγκυρας, η οποία διοχετεύθηκε κυρίως μέσα από τα τουρκικά ΜΜΕ. Βέβαια, ουδέποτε οι Μπεκτασήδες Αλεβίτες της Τουρκίας, η μεγαλύτερη θρησκευτική μειονότητα της γείτονος, είχε την αποδοχή του επίσημου τουρκικού κράτους, παρά τον κοσμικό χαρακτήρα της που συγγενεύει με τον Κεμαλισμό.
 
Στις τουρκικές φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, εμφανίστηκαν σενάρια που κινούνται από τη συνομωσιολογία έως τις βάσιμες εκτιμήσεις. Για παράδειγμα, η μεγάλη φιλοκυβερνητική εφημερίδα, Sabah, διερωτάται (!) αν «το μπεκτασίδικο κράτος είναι ένα σχέδιο του Ισραήλ;».
 
Ισχυρίζεται, επίσης, ότι, πίσω από την πρωτοβουλία Ράμα, βρίσκεται «ο γιος του Τζώρτζ Σόρος, ο οποίος αναπτύσσει έντονη δραστηριότητα στην Αλβανία μέσω του Open Society Foundation». Να σημειωθεί πως, εκτός των Σόρος, μεγάλες -τουριστικές- μπίζνες στην Αλβανία κάνει και ο Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και η κόρη του, Ιβάνκα Τραμπ. Κατά τους ίδιους τουρκικούς ισχυρισμούς, «το Ιράν φέρεται επίσης να αναπτύσσει ορισμένες δραστηριότητες στον πληθυσμό των Μπεκτασήδων» της Αλβανίας, ωστόσο, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, «οι Μπεκτασήδες έχουν σχέσεις με τις ΗΠΑ». 
 
Τώρα, πως γίνεται οι Μπεκτασήδες να είναι υπό την επιρροή και του Ιράν και των ΗΠΑ, άγνωστοι αι βουλαί των Τούρκων αναλυτών.
 
Όπως και να’ χει, εργαλειοποιώντας τα αντιαμερικανικά και αντιισραηλινά αντανακλαστικά της τουρκικής κοινής γνώμης, κάνουν λόγο για «σχέδιο των ΗΠΑ και του Ισραήλ». Συνδέουν, δε, τον επικεφαλής των Αλβανών Μπεκτασήδων, Baba Mondi, με τον Αλβανό ραβίνο, Yoel Kaplan και το Τελ Αβίβ, ενώ χαρακτηρίζουν ακόμα και τον μουφτή της Αλβανίας «σκοτεινό πρόσωπο». 
 
🔺️Έτσι κανείς δεν διερωτάται το πως ένα θρησκευτικό κρατιδιο-φορολογικός παράδεισος στο κέντρο των Τιράνων θα μπορούσε να γίνει ένα ακόμα πλυντήριο μαύρου χρήματος για κάθε λογής δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, που είναι και το πραγματικό business plan του Ράμα. 
 
Ο μόνος που δεν φαίνεται να ανησυχεί γι αυτό είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης
 
🔺️Το Κράτος των Μπαταχτσήδων και των κομματικών δανείων που έχει εγκαθιδρύσει περί το Μαξίμου με βάση μια θρησκευτικού τύπου σέχτα νεοφιλελε και δεξιών, προηγείται ως προς τον κάθε διεθνή ανταγωνισμό της!
 
Με ερείσματα στο βαθύ κράτος του ΠΑΣΟΚ εντός του Υπουργείου Πολιτισμού υπό κάποια κ.Μενδωνη και με την στήριξη του Σημιτιστάν από το ανεξάρτητο κρατίδιο της Τράπεζας της Ελλάδας, όλες οι διεκπεραιώσεις μαύρου χρήματος (από αρχαιοκαπηλίες μέσω Κατάρ, κυκλώματα εμπορίας οργάνων από την Λιγνάδης και σια, λαθρεμπόριο χρυσού από την Ριχάρδος ΑΕ via Κωνσταντινούπολη, λαθρεμπόριο ρωσικού πετρελαίου via Λακωνία κλπ) διεκπεραιώνονται με θρησκευτική ευλάβεια. 
 
Ως εκ τούτου δεν έχει σοβαρούς λόγους για να ανησυχεί η Άγκυρα. Τα εδώ γιουσουφάκια της κάνουν εξαιρετική δουλειά στα πλαίσια της γνωστής συνεκμετάλλευσης του βαθέως Τουρκικού Κράτους υπό τον κ Κοτς με το αντίστοιχο Ελληνικό υπό κάποιον κ. Λάτση και σια.
 
Η είδηση ΕΔΩ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: