ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΟ TRUMP-COIN

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΟ TRUMP-COIN

Η υπόσχεση του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να μετατρέψει τις ΗΠΑ σε «κρυπτογραφική πρωτεύουσα του πλανήτη» και να εφαρμόσει πολιτικές φιλικές προς τη σχετική βιομηχανία θα μπορούσε να έχει έναν νέο ωφελούμενο: τη δική του οικογένεια.
 
Οι μεγαλύτεροι γιοι του Τραμπ ετοιμάζονται να ξεκινήσουν μια νέα επιχείρηση κρυπτονομισμάτων που ονομάζεται World Liberty Financial , η οποία λαμβάνει ήδη μεγάλη ώθηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον πατέρα τους. Οι κυβερνητικοί επιτηρητές δεοντολογίας λένε ότι το έργο θα μπορούσε να δημιουργήσει σύγκρουση συμφερόντων εάν ο Τραμπ επιστρέψει στον Λευκό Οίκο το επόμενο έτος.
 
Ο Τραμπ έχει υποσχεθεί να εφαρμόσει μια σειρά από πολιτικές υπέρ των λεγόμενων κρυπτονομισμάτων σε μια προσπάθεια να κερδίσει ψήφους - και μετρητά στην εκστρατεία - από τους λάτρεις των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων τους τελευταίους μήνες. Αν και οι λεπτομέρειες της προσπάθειας κρυπτογράφησης του Έρικ Τραμπ και του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, αυτή θα μπορούσε να επωφεληθεί από μια δεύτερη προσέγγιση της κυβέρνησης Τραμπ για υποστήριξη της σχετικής βιομηχανίας παραγωγής και διάθεσης εναλλακτικών.του δολαρίου ψηφιακών μέσων συναλλαγών, με προεδρικά διατάγματα κομμένα και ραμμένα για την προώθησή του Trump coin..
 
Οι ΗΠΑ, σε αντίθεση με την ΕΕ που έχει ήδη ρυθμίσει αυτήν την αγορά με τον Κανονισμό MICA, παραμένει πολύ καθυστερημένη, με συνθήκες Far West να επικρατούν σε ότι αφορά το καθεστώς των συναλλαγών με ψηφιακά πάγια ή για την παραγωγή τους. Και αυτό το γεγονός αποκτά ιδιαίτερα μεγάλη σημασία εντός του νομισματικού πολέμου που βρίσκεται σε εξέλιξη για το πιο ψηφιακό νόμισμα και κέντρο ελέγχου της διακίνησης τους θα επικρατήσει στην θέση του πανάρχαιου SWIFT (στο * όλες οι σχετικές τάσεις που αναδείχτηκαν μετά τις κυρώσεις στην Ρωσία λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία).
 
Η "κρυπτογράφηση" είναι η πιο πρόσφατη ηθική ανησυχία που προέκυψε γύρω από τις επιχειρήσεις της οικογένειας Τραμπ, η οποία προκάλεσε έντονο έλεγχο κατά την πρώτη διακυβέρνησή του, αφού επέλεξε να μην εκχωρήσει τις συμμετοχές του σε αυτές. Εκτός από την κρυπτογράφηση, ο Τραμπ αντιμετωπίζει επίσης νέα ερωτήματα σχετικά με το τι θα έκανε με το μερίδιό του στη μητρική εταιρεία της υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης Truth Social.
 
Παραμένει ασαφές πώς θα μοιάζει το εγχείρημα κρυπτογράφησης των γιων Τραμπ. Εδώ και εβδομάδες "πειράζουν" τα σχέδιά τους να το λανσάρουν, εν μέρει τοποθετώντας το ως εναλλακτική λύση στη χρήση των μεγάλων τραπεζών. Καθόλου τυχαία, ο Πούτιν ανοίγει την πόρτα και αυτός στα κρυπτονομίσματα (κυρίως μέσω της Τουρκίας, όπου ήδη πρωταγωνιστούν και στις εγχώριες συναλλαγές έναντι της λίρας) για να ξεφορτωθεί έτσι τα γουαν και τις ρουπίες που συσσώρευσε η στροφή πώλησής των ρωσικών υδρογονανθράκων στην Ανατολή αντί της ΕΕ.
 
Ο Τραμπ προώθησε το World Liberty στο X αυτή την εβδομάδα με ήχο από την ομιλία του σε συνέδριο κρυπτογράφησης τον Ιούλιο , όπου παρουσίασε φιλικά προς τη βιομηχανία σχέδια και υποσχέθηκε να τερματίσει «την καταστολή των κρυπτονομισμάτων από την κυβέρνηση Μπάιντεν-Χάρις».
Αποκάλυψε για πρώτη φορά τις τάσεις του υπέρ των κρυπτονομισμάτων - αφού προηγουμένως είχε χλευάσει το ψηφιακό νόμισμα - σε μια εκδήλωση Mar-a-Lago τον Μάιο με υποστηρικτές που αγόρασαν τις ψηφιακές κάρτες συναλλαγών του που συνδέονται με κρυπτογράφηση.
 
Οι γιοι του Τραμπ ανέλαβαν τον έλεγχο της επιχείρησης του πατέρα τους, τον Οργανισμό Τραμπ, αφού έγινε πρόεδρος το 2017, αλλά αυτός διατήρησε την ιδιοκτησία της εταιρείας. Ορκίστηκε τότε ότι «δεν θα γίνουν νέες συμφωνίες» κατά τη διάρκεια της θητείας του. Δεν είναι σαφές εάν η εκκίνηση κρυπτογράφησης θα ξεκινήσει ως μέρος του Οργανισμού Trump ή ως ξεχωριστή οντότητα.
 
Είτε έτσι είτε αλλιώς, οι ειδικοί σε θέματα δεοντολογίας λένε ότι η επιχείρηση κρυπτογράφησης Trump coin θα μπορούσε να δημιουργήσει την εμφάνιση σύγκρουσης συμφερόντων εάν ο Τραμπ κερδίσει ξανά τον Λευκό Οίκο αυτό το φθινόπωρο.
 
Φαίνεται ότι κανείς δεν θα του έχει πει ακόμη ότι ΚΑΘΕ συναλλαγή με ψηφιακά πάγια από χορηγούς του ή για το ξέπλυμα άλλων συναλλαγών, που η αμερικανική νομοθεσία θεωρεί ως παράνομη, ότι καταγράφεται έτσι αυτόματα και τίθεται σε κοινή θέα για κάθε δημόσιο έλεγχο.
 
Δύσκολη η εποχή για κρυπτο-πρίγκηπες...
 
Ο αθέατες νομισματικός πόλεμος ΕΔΩ.

Ανταπόκριση από τον πόλεμο των κωλοτούμπων ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: