ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΜΑΧΗ.

 
Γράφει ο Λύκαστρος :

Πριν λίγες μέρες γίναμε όλοι μάρτυρες μια τεράστιας καταστροφής, φυσικής καταστροφής από τους εισβολείς που έχουν έρθει με την σύμφωνη γνώμη των κυβερνώντων. Γύρω στις 5.000 ελιές κομμένες από τη ρίζα από τους εισβολείς που έχουν στρατοπεδεύσει στον ελαιώνα της Μόριας. Η κατάσταση είναι πέρα από τραγική για τους κατοίκους του χωριού. Οι λαθρομετανάστες πελεκάνε τις ελιές σαν να μην υπάρχει αύριο, με αποτέλεσμα να έχουν διαλύσει την περιοχή. Οι εικόνες είναι τραγικές και μιλάνε από μόνες τους. Όμως υπάρχει και μια άλλη διάσταση πίσω από αυτήν την καταστροφή...ας ρίξουμε μια άλλη "ματιά" σε όλη αυτήν την καταστροφή που δεν την σκέφτηκε κανένας. Δεν είναι μόνο μια απλή καταστροφή, είναι μια εσκεμμένη καταστροφή που έγινε με σκοπό να στείλει ένα συγκεκριμένο μήνυμα. Ένα μήνυμα που μόνο ελάχιστοι το έχουν καταλάβει.


Όλες αυτές οι ελιές δεν κόπηκαν με τα χεριά.!! Κόπηκαν με εργαλεία...κάποιος τους έδωσε αυτά τα εργαλεία.!! Αυτοί οι κάποιοι αύριο μεθαύριο θα τους δώσουν και όπλα. Ο αρχαίος εχθρός είναι εδώ...μας το λέει με τις πράξεις του. Δεν σκέφτηκαν οι λαθροκατσαρίδες από μόνες τους να κάνουν αυτή την καταστροφή, εκτελούν εντολές...έχουν σαφείς οδηγίες προς το τι και πως θα κάνουν κάτι. Δεν φημίζονται άλλωστε και για την εξυπνάδα τους τα αποτυχημένα βιολογικά πειράματα  άλλων.
Η ελιά είναι το ιερό δέντρο της θεάς Αθηνάς, είναι γνωστή η διαμάχη της με τον θεό Ποσειδώνα , για την πόλη των Αθηνών. Δηλαδή μια διαμάχη ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς λαούς για κυριαρχία σε συγκεκριμένο τόπο . Ο Ποσειδώνας χτυπώντας την τρίαινα του έκανε να αναβλύσει μια πηγή, η Αθηνά εμφάνισε την πρώτη ήμερη ελιά με καρπό. Οι Αθηναίοι επέλεξαν την ελιά, η πόλη τους πήρε το όνομα της θεάς. Από αυτήν την ιερή ελιά της Αθηνάς, γεννήθηκαν άλλες δώδεκα ελιές τις οποίες οι Αθηναίοι φύτεψαν στις ισάριθμες πύλες της Ακαδημίας, και με την σειρά τους από αυτές τις ιερές, Μορίες, ελιές σιγά σιγά δημιουργήθηκαν οι ιεροί ελαιώνες των Αθηνών.

Μορίες ονομάζονταν οι ιερές ελιές της θεάς Αθηνάς....Μόρια ονομάζεται και ο ελαιώνας στην Μυτιλήνη με τις 5000 ελιές που κατέστρεψαν οι εισβολείς. Συνδυάστε τα δύο ονόματα, είναι ακριβώς το ίδιο.  Δεν έγινε τυχαία η καταστροφή , αυτός που έδωσε την εντολή ήξερε πολύ καλά τι έκανε. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο εχθρός προσπαθεί να κόψει τις ιερές ελιές μας. Υπάρχει ένας μύθος πως ο γιος του Ποσειδώνα, ο Αλιρρόθιος, με την προτροπή του χολωμένου θεού που είχε χάσει την διαμάχη για την πόλη, βάλθηκε κάποια στιγμή να κόψει όλες τις Μορίες, εκδικούμενος τους Αθηναίους. Έχουμε λοιπόν να κάνουμε με τον ίδιο πανάρχαιο εχθρό, απλώς αλλάζει πρόσωπα και ονόματα στην πορεία του χρόνου. Δεν έχει σημασία αν είναι λέγεται  Ιμπραήμ, η  Πέρσες, η ακόμα Αφγανοπακιστανοί....από πίσω από όλους αυτούς κρύβεται ο ίδιος πάντα εχθρός εδώ και χιλιετίες. Στις μέρες μας ζούμε και θα ζήσουμε μια αναμέτρηση της θεάς Αθηνάς (Ελλήνων) με τον θεό Ποσειδών (Άτλαντες).

Πάντα μέσα στα αγαπημένα της ελαιόδεντρα υπήρχε ο Ναός της ...το όρος των Ελαιών ήταν γεμάτο με ελαιόδεντρα, ο ναός της  εκεί έδωσε και το όνομα στην περιοχή Βηθανία η αλλιώς Bet-Athenia. Αυτό που όλοι ακούμε σήμερα σαν μια λέξη Bethania. Η λέξη Beth σημαίνει Οίκος, και βγαίνει από την ελληνική λέξη Βεοτή, που σημαίνει κτήριο, κατοικία. Στον ίδιο χώρο εκεί υπήρχε και ο κήπος της Γεσθημανής  ο αγαπημένος χώρος κάποιου ο οποίος πολεμούσε τον ίδιο εχθρό, η λέξη Γεσθημανή στα εβραϊκά σημαίνει ελαιοτριβείο . Ένας χώρος γεμάτος ελιές....το ΙΕΡΟ δέντρο της θεάς Αθηνάς...ο χώρος του Ναού της θεάς Αθηνάς η Όρος των Ελαιών ήταν ο χώρος που κάποιος Ηλιακός Ιερέας, τα έχωνε στους  τότε σφετεριστές , εκμεταλλευτές και ψευτοιερείς της τρύπιας δεκάρας.

Ο αρχαίος εχθρός λοιπόν είναι εδώ....και ετοιμαστείτε για μάχη.!!







2 σχόλια:

Demetris είπε...

Απολύτως σωστή η αναφορά του αιωνίου εχθρού.
Παρακολουθούμε, λοιπόν τις "κινήσεις" και αντιστοίχως θα αντιδράσουμε.

ΑΡΡΙΩΝ είπε...


Συγκλονιστικά ελληνικά αφυπνιστικό!
Να λοιπόν που δεν μεταφέρει κώδικες τζιχαντικούς-σατανικούς
μόνο η κάθε Πσσειδώνια Μαντόνα
αλλά και η ελληνική Μυθολογία και γλώσσα των θεών.

Μορός= αρχαίοελλ.επίθ. = μαύρος, μέλας.
Μορία = η μέλαινα (μαύρη) ελαία.
Μορέα ή μουριά η των μαύρων μούρων συκάμινος > συκαμινέα > ν.ελλ. σκαμνιά
εξ ού και Μορέας η Πελοπόννησος, η κατάφυτος συκαμίνων.

Και λέω εγώ τώρα αφορμήν λαβών:
Μήπως και η λέξις μ ω ρ ό ς (= ανόητος, νηπιώδης) προέρχεται
εκ του ¨μη μορός > μηορός > μωρός ήτοι ο το διατροφικόν ελαιόλαδον της Αθηνάς, το ελιξίριον της ελληνικής ευφυίας, μη λαμβάνων
και τον εγκέφαλον αυτού (24ον πολυακόρεστον) μη ενλαδώνων;

Η ζωή και η ιστορία κύκλους κάνει εξ ού και αι,
ως κληροδοτηθείσα ιστορική εμπειρία και γνώσις,
επαληθευόμεναι προφητείαι και η θεόπνευστος ελληνική Μυθολογία,
η κωδικοποιημένη επιστημονική επιτομή πασών των προφητειών.

ΥΓ:
Και περίφημος Αιγύπτιος Ιμπραήμ, ως λέγει ο ιστορικός,
κατά την ελληνικήν επανάστασιν, εισβαλών εις Πελοπόνησον μετά των ορδών αυτού εχώρει καίων και δ ε ν δ ρ ο τ ο μ ώ ν...

Έλληνες
γρηγορείτε και οπλίζεσθε.

Ζώμεν εσχάτους και ου μενετούς καιρούς.

Συν Αθηνά και χείρα κίνει λέγει η σοφία
και το ευ νικάτω.