ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Ξεκινάει το τύπωμα χρήματος η Μεγάλη Βρετανία

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Καταλάβατε τώρα γιατί έγινε το BREXIT ;; Διότι οι σοβαρές χώρες δεν γίνονται υποχείρια του Δ' Ράιχ.!! Στην προκειμένη περίπτωση της Αγγλίας που η κοινωνία της έμαθαν να ζουν ως αποικιοκράτες δεν μπορούσαν να είναι υποζύγιο μιας τραπεζικής παρέας και να παραδώσει άνευ όρων τα κλειδιά της κεντρικής τράπεζας. Η κεντρική τράπεζα της Αγγλίας δεν κάνει τίποτα άλλο από αυτό που προβλέπανε οι διεθνείς συμβάσεις και η συμφωνία του bretton woods ...όλοι οι υπόλοιποι σήμερα δεν έχουν πρόσβαση στην κεντρική τους τράπεζα , γιατί μια παρέα τραπεζιτών έμαθε να παίρνει χρήματα από το ταμείο του κράτους για να δανείζει το κράτος και να κάνουν πλύση εγκεφάλου στους λαούς ότι χρωστάνε..
Η Ε.Ε. θα είχε διαλυθεί προ καιρού εάν : α) Δεν υπήρχε Ρωσία και β) Αν οι ιουδαιοχάζαροι των Η.Π.Α. δεν ήθελαν να προωθήσουν το σχέδιο Καλέργκι, με δούρειο ίππο για την λευκή φυλή, την Ε.Ε. και ειδικά την Γερμανία, η Γερμανία για αυτή της την εκδούλευση έλαβε ως αντάλλαγμα την οικονομική ηγεμονία της Ε.Ε. εμείς ως κράτος σε όλο αυτό είμαστε οι πρώτοι αναλώσιμοι… οι λαθραίοι είναι η συνέχεια των μνημονίων. Σε μνημόνια μπήκαμε το 1974 και εντεύθεν… το 2010 μας το ανακοίνωσαν.
Για τα σοβαρά κράτη και όχι Μπανανίες όπως εμείς υπάρχουν "λεφτόδεντρα".  ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΜΑΪΟ..Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΑΒΑΝΙ ΚΑΙ Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ΚΟΚΑΛΑ ..
Η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας γίνεται η πρώτη που προσφέρει στην κυβέρνηση άπλετη ρευστότητα, για να αντιμετωπίσει την κρίση. Η κίνηση έχει στόχο την κάλυψη αναγκών, χωρίς να είναι απαραίτητη η έκδοση ομολόγων.
Το Ηνωμένο Βασίλειο γίνεται η πρώτη χώρα που υιοθετεί τη νομισματική χρηματοδότηση της κυβέρνησης για να χρηματοδοτήσει το άμεσο κόστος καταπολέμησης του κορωνοϊού, με την Τράπεζα της Αγγλίας να χρηματοδοτεί άμεσα τις κρατικές δαπάνες σε προσωρινή βάση.
Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η κίνηση θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να παρακάμψει την αγορά βρετανικών ομολόγων έως ότου υποχωρήσει η πανδημία Covid-19, παρόλο που θα έρθει αντιμέτωπη με κριτική για πολιτική «στυλ Ζιμπάμπουε», που έχει οδηγήσει σε υπερπληθωρισμό, όπου έχει εφαρμοστεί εκτενώς.

Αποκαλύπτει, δε, τις εξαιρετικές απαιτήσεις σε μετρητά που έχει η κυβέρνηση τις τελευταίες εβδομάδες, τις οποίες θεωρεί ότι δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει άμεσα από την αγορά ομολόγων.
Σε δήλωσή της προς τις χρηματιστηριακές αγορές την Πέμπτη, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει το μέγεθος του τραπεζικού λογαριασμού της κυβέρνησης στην κεντρική τράπεζα, γνωστό ιστορικά ως «Ways and Means Facility», ο οποίος κανονικά ανέρχεται σε μόλις 370 εκατομμύρια στερλίνες.
Αυτό θα αυξηθεί ουσιαστικά σε απεριόριστο ποσό, επιτρέποντας στους υπουργούς να δαπανούν περισσότερα βραχυπρόθεσμα, χωρίς να χρειαστεί να απευθυνθούν στην αγορά ομολόγων. Το 2008, μία παρόμοια κίνηση οδήγησε τον λογαριασμό σε αύξηση στα 20 δισ.
Η κλίμακα είναι πιθανό να είναι μεγάλη. Η κυβέρνηση έχει ήδη τριπλασιάσει το ποσό του χρέους που θέλει να αντλήσει από τις χρηματοπιστωτικές αγορές τον Απρίλιο, από 15 δισ. στερλίνες που είχαν ανακοινωθεί στον προϋπολογισμό της 11ης Μαρτίου, στα 45 δισ. μέχρι τις αρχές αυτού του μήνα.
Παρόλο που η αγορά των gilts έχει δείξει σοβαρές πιέσεις στα μέσα Μαρτίου, καθώς η κρίση του κορωνοϊού επιδεινώθηκε, η κυβέρνηση μέχρι στιγμής έχει ελάχιστες δυσκολίες στην άντληση κεφαλαίων, ιδιαίτερα καθώς η Τράπεζα της Αγγλίας έχει ήδη δεσμευτεί να εκτυπώσει 200 δισ. στερλίνες στην αγορά κρατικών ομολόγων, για να διασφαλίσει ότι υπάρχει επαρκής ζήτηση για βρετανικά ομόλογα και να βελτιώσει τη λειτουργία της αγοράς.
Αυτή η άμεση νομισματική χρηματοδότηση της κυβέρνησης θα είναι προσωρινή και βραχυπρόθεσμη, δήλωσε το υπουργείο Οικονομικών. «Όπως η προσωρινή εξομάλυνση του κυβερνητικού cash flow, το W&W Facility στηρίζει τη λειτουργία της αγοράς ελαχιστοποιώντας το άμεσο κόστος της άντλησης επιπλέον ρευστότητας από ομόλογα και τη συναλλαγματική αγορά της στερλίνας», προσέθεσε.
Όπως αναφέρεται, κάθε εκταμίευση από τον λογαριασμό θα επιστραφεί το συντομότερο δυνατό, πριν το τέλος της χρονιάς.
Η αντίδραση της αγοράς ήταν ήπια. Η στερλίνα κινήθηκε 0,1% υψηλότερα από το δολάριο λίγο μετά την ανακοίνωση, ενώ η απόδοση του βρετανικού ομολόγου σταθερή στο 0,37%.
Η γραμμή «Ways and Means» χρησιμοποιήθηκε επί μακρόν ως χρηματοπιστωτικό μέσο της κυβέρνησης για ημερήσιες δαπάνες, πριν η BoE πουλήσει ομόλογα στις αγορές, αλλά το 2006, είχε μετατραπεί σε fund εκτάκτου ανάγκης σε τακτά διαστήματα.
Μόλις πριν από ένα μήνα, η Τράπεζα της Αγγλίας δήλωσε ότι υπάρχει μικρή πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί η συγκεκριμένη γραμμή. Το γεγονός -επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα- δείχνει σε πόση πίεση βρέθηκε η κυβέρνηση τις τελευταίες εβδομάδες.

 ΠΗΓΗ

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Λύκαστρε σε χαιρετώ και συγχρόνως επιθυμώ να σε παρακαλέσω να μην είσαι τόσο σεμνός όταν απαιτούνται αναφορές για την δημοτικότητα του Ιστολογίου σου.
Αξιοζήλευτη η επισκεψιμότητα που καταγράφεται από το HYPESTAT. Στις 12/04/2020 κατέγραψες 42,217 επισκέψεις σελίδων ημερησίως. Αρκετά πίσω με 34,294 Τα Αττικά Νέα, και αρκετά πίσω με 10,897 ο Διόδοτος.


Καλή συνέχεια φίλε μου στην απογείωσή σου.


Ε

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλημέρα φίλε Ε...δεν ξέρω αν είμαι σεμνός, στρίντζος (στριμμένος/ανάποδος) είμαι σίγουρα.! χα χα χα Και να σκεφτείς ότι τις τελευταίες μέρες δεν ασχολήθηκα καθόλου με το ιστολογίο....είχα σοβαρή μελέτη.!! Ανακάλυψα πράγματα και θαύματα που λένε. Θέλει όμως να κάνω ξεχωριστή ανάρτηση...για να μπορέσω έτσι να απαντήσω και στην ερώτηση του Δημήτρη που η ερώτηση σου έχει σχέση με αυτό που ανακάλυψα πρόσφατα.

Αλήθεια έχει σκεφτεί ποτέ κανείς γεωγραφικά που είναι το Harmagedon η Har Mage don ;;;

Ανώνυμος είπε...

Λύκαστρος: Αλήθεια έχει σκεφτεί ποτέ κανείς γεωγραφικά που είναι το Harmagedon η Har Mage don ;;;





--Μη ξεχάσεις την πρωταγωνίστρια.... την λέγανε Χαρμάχιν και είχε δύο μεγάλα αυτιά... τι νόμιζες ότι μόνο εσύ έχεις όρεξη για παιχνιδάκια; χαχα...

Και να σκεφτείς ότι όλα όσα γίνονται αυτές τις μέρες ένα στόχο έχουν. Την στρατιωτική κατάληψη της Νέας Χαρμάχεως από τους Απολλωνιστές.

Και κάτι πολύ σχετικό με τις περίεργες συνθήκες της πρωτόγνωρης συγκυρίας που προέκυψε. Το τραγούδι που θα ακούσεις παρακάτω γίνεται ξαφνικά πολύ επίκαιρο. Μιλάμε για παλιούς λογαριασμούς...

https://www.youtube.com/watch?v=mjXM6x_0KZk


Το αφιερώνω στους Έλληνες των ΗΠΑ που διαβάζουν Ζευ Ελαύνοντα.

Ε



ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Ε : --Μη ξεχάσεις την πρωταγωνίστρια.... την λέγανε Χαρμάχιν και είχε δύο μεγάλα αυτιά... τι νόμιζες ότι μόνο εσύ έχεις όρεξη για παιχνιδάκια; χαχα...

χα χα χα χα νάσαι καλά φίλε Ε με έκανες και γέλασα με την καρδιά μου..το είχα όντως ανάγκη το γέλιο αυτές τις μέρες. Βρήκα τώρα πως θα ονομάσω το Λυκόσκυλο μου χαχαχαχααχα
Πως γνώριζες ότι μας διαβάζουν οι Έλληνες από την Αμερική;; Είναι όντως σωστό αυτό...και όχι μόνο Έλληνες.

ΑΡΡ. είπε...


Λ. άκουε του μυθοδίφου Ε. Δηλίου κολυμβητού τυγχάνοντος.

Ανώνυμος είπε...

Λύκαστρος: χα χα χα χα νάσαι καλά φίλε Ε με έκανες και γέλασα με την καρδιά μου..το είχα όντως ανάγκη το γέλιο αυτές τις μέρες.



-Και τώρα τα δυσάρεστα νέα. Κομμένο το τσιγαράκι και το ποτάκι πολύ σύντομα. Πάμε για παγκόσμια ποτοαπαγόρευση και καπνοαπαγόρευση. Τα υπόλοιπα θα τα ανακοινώνουν λίγα λίγα κάθε εβδομάδα διότι αν τα ανακονώσουν όλα μαζεμένα ο μισός πληθυσμός θα πάει από εγκεφαλικό.
Το μαντρί παρατείνεται για άλλες 4 εβδομάδες και χωρίς δικαιολογίες... για μετά βλέπουμε. Ετοίμαζουν δελτία τροφίμων γιά όλες τις Δυτικές χώρες. Η Δρακουλιάρα "Κόρη" κάτι ήξερε όταν έλεγε ότι πάμε για νέας μορφής διακυβέρνηση.
Δεν ξέρουν όμως τι τους περιμένει στην γωνία. Ολοζώντανη "Χαρμάχις".


Ε




ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Ε : Και κάτι πολύ σχετικό με τις περίεργες συνθήκες της πρωτόγνωρης συγκυρίας που προέκυψε. Το τραγούδι που θα ακούσεις παρακάτω γίνεται ξαφνικά πολύ επίκαιρο. Μιλάμε για παλιούς λογαριασμούς...

Δυστυχώς φίλε Ε τους λογαριασμούς τους αυτοί οι δύο δεν τους λύνουν πάντα εντός των δικών τους συνόρων, αλλά σε πατρίδες άλλων. Αυτοί οι δύο Βασιλικοί Σεληνιακοί Οίκοι...είναι τα ΔΥΟ ΦΙΔΙΑ που έστειλε η Ήρα/Σελήνη για να πνίξουν τον Ηρακλή/Ελληνισμό όταν ήταν μωρό.!!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ φίλε Ε ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα, εγώ το τσιγαράκι μου και το ποτάκι μου δεν το κόβω. Όπως βγαίνω και τώρα έξω όταν θέλω, και όποτε θέλω, χωρίς sms και τις συναφή μπούρδες. Όσο για την Δρακουλιάρα κόρη και τους ρέστους αλήτες θα λογαριαστούμε λίαν συντόμως. Μετά τις άλλες 4 εβδομάδες μαντρώματος (1 μήνα δηλαδή) να δω τι θα κάνουν...αν μας πούνε να βγούμε...και εμείς τους πούμε...τσου....ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ. Διότι αν εμάς μας γυρίσει το μάτι ανάποδα..όχι 4 εβδομάδες αλλά και 4 μήνες μπορούμε να μείνουμε μέσα....και να δω τι θα κάνουν μετά. Η παγκόσμια οικονομία τους θα γίνει σερπαντίνες για τις Απόκριες.

Ναι ρε θα τους πούμε μέσα θα μείνουμε με ούζο, τσιγάρο και λουκούμι.!!

https://tinyurl.com/sl66htj

Δημήτρης είπε...

Λύκαστρε,ευχαριστώ για τον κόπο που καταβάλεις.Κάνε με την ησυχία σου την έρευνά σου και αν θεωρείς πως μπορώ να βοηθήσω κάπου πες.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Ε : Και να σκεφτείς ότι όλα όσα γίνονται αυτές τις μέρες ένα στόχο έχουν. Την στρατιωτική κατάληψη της Νέας Χαρμάχεως από τους Απολλωνιστές.

Σημασία δεν έχει τι θέλουν οι άλλοι...σημασία έχει τι θέλουμε εμείς. Σημασία δεν έχει ποιος ξεκινάει κάτι...αλλά ποιος και με τι τρόπο το τελειώνει.