ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Οι Γερμανοί προειδοποιούν: Ξεχάστε τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Δεν χρειαζόμασταν τους Ούννους για να καταλάβουμε ότι ο Κούλης ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ (βάση σχεδίου) τον τουρισμό για φέτος στην Ελλάδα.!! Το 40%σχεδόν του ΑΕΠ η χώρα μας το στηρίζει στον τουρισμό και φέτος τουρισμός.... άντε γειά!! Τι μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα όταν ο Τουρισμός που αντιπροσωπεύει το 40 % του ΑΕΠ ( μαζί με τα συνδεδεμένα επαγγέλματα ) κατεβάσει Ρολά για 2 – 3 χρόνια ;;;  Τίποτα το σοβαρό, ψιλοπράγματα, θα πεθάνει κάνα εκατομμύριο, από πείνα και έλλειψη ιατρικής μέριμνας. Και για αυτό φταίνε συγκεκριμένα άτομα και όχι χώρες.!! Όλοι οι Μενουμεσπίτηδες έχουνε πειστεί, ότι το Κούλι, που μέχρι χτες ήτανε «μνημόνια και όποιος ζήσει κι όποιος πεθάνει», το έπιασε ξαφνικά ο πόνος για τις ζωές των ηλικιωμένων και των ευπαθών. Αυτός που δεν τον έκοφτε να ψοφήσουμε όλοι, για να μειωθεί το έλλειμα. Λες και το Κούλι ενδιαφέρεται, να επιβιώσουν αξιοπρεπώς οι οικονομικά ασθενέστεροι... το μόνο που τον ενδιαφέρει, είναι να μοιράσει τον κουβά με τα φιλαράκια του, τα πολιτικά και οικονομικά λαμόγια και τις εταιρείες τύπου Μίζενς.
Πολιτικοί και ειδικοί στη Γερμανία προετοιμάζουν ήδη τους πολίτες για το ενδεχόμενο ενός καλοκαιριού χωρίς ταξίδια. Ό,τι και να γίνει δεν πρόκειται να είναι ένα κανονικό καλοκαίρι, λένε οι ειδικοί.
Όποιος είναι αισιόδοξος -αν όχι υπεραισιόδοξος- μπορεί να κλείσει κανονικά αυτές τις μέρες το πακέτο διακοπών του για το φετινό καλοκαίρι.
Στην ιστοσελίδα της Tui, για παράδειγμα, μπορεί να κλείσει κανείς ταξίδια για μετά τις 21 Μαΐου.
Στην παρούσα φάση ωστόσο είναι άγνωστο εάν θα πραγματοποιηθεί κανονικά αυτό το ταξίδι.
«Για μεγάλα ταξίδια στο εξωτερικό δεν μπορεί να γίνει στην παρούσα φάση ένας ασφαλής σχεδιασμός», επισήμανε ο πρωθυπουργός του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας Άρμιν Λάσετ.
Με φόντο την αβεβαιότητα που υπάρχει για το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία τους επόμενους μήνες, ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός προειδοποίησε μάλιστα τους πολίτες να μην κλείνουν βεβιασμένα ξενοδοχεία και αεροπορικά εισιτήρια.

»Ακόμη και στη γειτονική Ολλανδία οι Γερμανοί τουρίστες είναι «στην παρούσα φάση ανεπιθύμητοι», όπως χαρακτηριστικά είπε, σύμφωνα με την Bild.
Εξαιρέσεις δεν πρόκειται να γίνουν ωστόσο ούτε στο εσωτερικό, τουλάχιστον όχι όσο δεν υπάρξει ουσιαστική αποκλιμάκωση και δεν αρθούν τα περιοριστικά μέτρα.
Μέχρι και μετά τα μέσα Απριλίου τα κρατίδια της Κάτω Σαξονίας, Σλέσβιχ-Χόλσταϊν και Μεκλεμβούργο-Πομερανία, τα οποία βρίσκονται στη Βόρεια και τη Βαλτική Θάλασσα έχουν αποκλείσει την πρόσβαση προς ξενοδοχεία και εξοχικές κατοικίες.
Όσοι προσπαθούν παρόλα αυτά να περάσουν τα κρατιδιακά σύνορα προς τις περιοχές αυτές καλούνται να πληρώσουν ιδιαίτερα υψηλά πρόστιμα.

«Δεν θα είναι ένα κανονικό καλοκαίρι»

Αισιόδοξος εμφανίζεται πάντως ο υφυπουργός Οικονομίας και εντεταλμένος της γερμανικής κυβέρνησης για τον Τουρισμό Τόμας Μπάραϊς.
Ο ίδιος ελπίζει ότι «μέχρι το καλοκαίρι θα είναι και πάλι εφικτά τα ταξίδια.
»Είναι σημαντικό όχι μόνον για τις επιχειρήσεις αλλά και για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη διακοπών».
Τελείως διαφορετική η ανάγνωση του σοσιαλδημοκράτη βουλευτή και ειδικού σε θέματα Υγείας του SPD Καρλ Λάουτερμπαχ:
«Tα στοιχεία που έχουμε είναι πολύ κακά για να χαλαρώσουμε.
»Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να είναι ένα κανονικό καλοκαίρι».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Ιατρικού Συλλόγου της Γερμανίας Κλάους Ράινχαρντ ο οποίος δήλωσε στην WAZ:
«Δεν νομίζω να μπορέσουν να ταξιδέψουν οι Γερμανοί κανονικά το φετινό καλοκαίρι. […] Το φετινό καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό.
»Πιθανότατα δεν θα μπορέσουμε να μπούμε όπως συνήθως στο αυτοκίνητο, το τρένο ή το αεροπλάνο για να πάμε διακοπές».
Ένα βήμα παραπέρα προχώρησε πάντως εν τω μεταξύ ο αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς.
Προαναγγέλλοντας προχτές Δευτέρα τη σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων μετά το Πάσχα, ο συντηρητικός πολιτικός επισήμανε ότι «όσο δεν υπάρχει κάποιο εμβόλιο ή ένα αποτελεσματικό φάρμακο δεν πρόκειται να υπάρξει ελευθερία μετακινήσεων, όπως τη γνωρίζαμε».

Πηγή: Deutsche Welle



3 σχόλια:

Μμ. είπε...


Ο Λοξίας Απόλλων απεφάνθη επί τέλους: ¨Ήξεις, αφίξεις... (Τα γνωστά.)

....................................................................

Μια γρια Χιώτισσα παινεύει τους δυο γιους της και λέει;

- Έχω δυο γιους, μα δυο γιους τσ' είν έξυπνοι που εν έχουν το ταίρι τος.

Κάθε βράδυ το λοιπό βγαίνουν τσ' οι δυο στην ταράτσαν τσαι βλέπουν τον καιρόν.
- Ο ένας λέ: ¨ α βρέξη θε."
- Ο άλλος λε: ¨ ε θα βρέξη.¨

Τσαι να δήτενε, καλέ εσείς, που πάντα ο ένας αφ' τους δυό το βρίσκει. Είδετεν τί έξυπνοι πουν' οι γιοί μου;

(Γ.Ι. Κρόκου: Χιώτικα ανέκδοτα: Εκδόσεις ¨ΑΣΤΗΡ ¨Παπαδημητρίου. ΑΘΗΝΑΙ 1952.)

kakos04 είπε...

Xaxa . Το ίδιο λέω σε πολλούς ότι αν νομίζουν ότι ενδιαφέρεται για αυτούς η κυβέρνηση και το χαλασμένο ρομπότ , θέλουν επειγόντως ψυχίατρο αλλά στραβώνουν . Πέρα από εδώ στην Κρήτη που έχουν παγώσει όλες οι ανακαινίσεις ξενοδοχείων και κρατήσεις, πολύ φοβάμαι ότι το μπαμ θα είναι μεγαλύτερο σε Σαντορίνη-Μύκονο -Ρόδο και αντίστοιχα νησιά που είναι η μόνη ασχολία . Τα δε νούμερα της κυβέρνησης ακόμα δεν μας έχουν πει με το πολύ 2 μήνες δουλειά το καλοκαίρι πως θα την βγάλουν όλη την επόμενη χρονιά οι απασχολούμενοι στον τουρισμό , και πολλοί από την εστίαση και όλοι αυτοί που προετοιμάζουν κάθε χρονιά από τα χριστούγεννα όλη την υποδομή . Φίλος που δουλεύει σε εταιρεία για προμήθειες ξενοδοχείων είναι άνευ αποδοχών 2-3 βδομάδες τώρα (και μάλλον και όλο τον Μάη από ότι μου είπε ) , και το αφεντικό του είχε κάνει 2-3 μύρια αγορές για τα ξενοδοχεία φέτος , που θα του μείνουν και με επιταγές ανοικτές . Θα την βγάλουν όλοι αυτοί ?

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

NIKOΛΑΣ : Θα την βγάλουν όλοι αυτοί ?

Όχι αγαπητέ Νικόλα ΔΕΝ θα την βγάλουν όλοι αυτοί...και όχι μόνο όσοι έχουν σχέση με τον τουρισμό η τα συνδεδεμένα με αυτό επαγγέλματα, αλλά δεν θα την βγάλει καθαρή ούτε η ναυτιλία, ούτε όμως και ο ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ που έχει σχέση με την αυτάρκεια της τροφής μας.
Η Ελλάδα είχε ένα μικρό παράθυρο ευκαιρίας, να πρωτοπορήσει και να γίνει η πρώτη «corona proof» χώρα του πλανήτη (η «corona resilient», η «corona cerftified», η «corona approved», η «corona resistant», η όπως αλλιώς θα θέλανε να το ονομάσουνε.
Αυτό όμως θα προϋπέθετε, πολιτικό και επιχειρηματικό σύστημα που να αποτελείται από Έλληνες και να το απασχολεί η χώρα και ο λαός της.

Δυστυχώς όμως, η Ελλάδα έχει την ατυχία να εξουσιάζεται από ένα διεφθαρμένο κατεστημένο, διαπλεκόμενων πολιτικών και επιχειρηματικών λαμογιών, το οποίο ενδιαφέρεται μόνο για το πως θα μοιραστεί ο κουβάς.Τώρα το παράθυρο έκλεισε κι ας ετοιμαστούμε για απανωτές σβουριχτές κατραπακιές. Δεν έχουν προνοήσει για να πάρουν μέτρα τα λαμόγια...ούτε για τον πρωτογενή τομέα.!!