ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Λάθος η απόφαση να αποσυρθεί η αναστολή του ασύλου: Γιατί; Επειδή έτσι θέλει μια Ευρωπαία Επιτρόπος;

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : ...H Γιόχανσον σε συνέντευξη της –που αλλού- στη διαδικτυακή έκδοση του “Spiegel”: «Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει αναστολή ασύλου. Η Ελλάδα θα κάνει αυτό που της λέμε», είπε ορθά κοφτά.».
Tι άλλο θέλετε για να καταλάβετε ότι είμαστε χώρα ΥΠΟ ΞΕΝΗ ΚΑΤΟΧΗ.!
Αυτοί που δήθεν κυβερνάνε δεν είναι παρά δεξιά και αριστερά κουκλοθέατρα , και εκτελούν τις εντολές που τους δίνουν οι ξένοι αφέντες τους. Όταν έλεγα πριν καιρό έγραφα ΕΔΩ  :..." Δεν πρόκειται κανένα "ελληνικό" κράτος να σας επιτρέψει να στρέψετε οποιοδήποτε όπλο, σε κανένα εξωτερικό εχθρό ο εχθρός δεν είναι γύρω από εμάς, ο εχθρός μας κυβερνά!και είναι πέρα από πολιτικές πλαστές ιδεολογίες."....ήξερα τι έλεγα και κυρίως τι έγραφα. Για την αρσενικιά Γιόχανσον το ξέραμε ότι κάνει ότι της πει το Δ' Ράιχ η Γερμανία δηλαδή...αλλά η συμπεριφορά του Σχοινά αυτού του γλοιώδη και σιχαμερού τύπου είναι το λιγότερο προδοτική. Δεν με νοιάζει αν είναι μασώνοι...ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.!!
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ
Μέσα στην καταιγίδα του κορωνοιού συνέβη αυτό που φοβόμουν. Η είδηση πέρασε στα ψιλά της δημοσιότητας με ελάχιστες εξαιρέσεις.
«Προδόθηκε» αρχικά, ίσως και ηθελημένα, σε μια ανταπόκριση ρουτίνας από το Στρασβούργο που αναρτήθηκε …αξημέρωτα στον ιστότοπο του ΑΠΕ. Θέμα της η ομιλία του αντιπροέδρου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά στην συνεδρίαση της επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών του ευρωκοινοβουλίου, παρουσία δύο Ελλήνων υπουργών και της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων, Ιλβα Γιόχανσον.
Οι δύο Ελληνες υπουργοί (Μηταράκης, Χρυσοχοίδης) δεν παίζουν κανένα ρόλο, παρέστησαν εκεί ως γλάστρες. Συγκρατήστε όμως την παρουσία του Σχοινά που είναι ο εγκέφαλος του πολιτικού εκβιασμού εις βάρος της ίδιας του της πατρίδας και της Γιόχανσον, μιας Σουηδής πρώην υπουργού εργασίας με αυταρχικό ύφος που είναι πιστός εντολοδόχος των Γερμανών για τα θέματα του μεταναστευτικού.
Ο Σχοινάς και η Γιόχανσον, λοιπόν, προετοιμάζουν ένα «νέο σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο», αλλά στο μεταξύ φροντίζουν να μην αποτελούν οι κρίσεις «αφορμή για αυθαιρεσίες» εις βάρος των λαθρομεταναστών. Γι’ αυτό και επανέφεραν την ελληνική κυβέρνηση στην τάξη υποχρεώνοντας την να αναιρέσει την νομοθετική πράξη για αναστολή του δικαιώματος υποβολής αιτήσεων ασύλου σε όσους κατάφεραν υπό συνθήκες υποκινούμενης εξέγερσης να παραβιάσουν τα ελληνικά σύνορα.
Προσέξτε: Η Ελλάδα υποχρεώθηκε να ακυρώσει εν τοις πράγμασι ΠΝΠ με την οποία, τουλάχιστον οι συλληφθέντες λαθροεισβολείς του Εβρου, θα παρέμεναν υπό κράτηση μέχρι να απελαθούν στις χώρες προέλευσης τους.

Τώρα όχι μόνο θα μείνουν ατιμώρητοι, αλλά θα έχουν ευκαιρία να υποβάλλουν και αίτηση ασύλου για να εδραιώσουν την παραμονή τους στη χώρα μας, μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες άλλους λαθροεισβολείς.
Η εξέλιξη αυτή είναι απίστευτη. Αντί να επεκτείνουν το μέτρο της αναστολής χορήγησης ασύλου επ΄αόριστον, όπως ζήτησε εναγωνίως ο Περιφερειάρχης Μουτζούρης , υποχρεώθηκαν να καταπιούν και να το αποσύρουν αναδρομικά(!) για τους ισλαμοκανίβαλους που σκαρφάλωσαν φράχτες πετώντας δακρυγόνα και απειλώντας την σωματική ακεραιότητα Ελλήνων αστυνομικών και φαντάρων!
Προχθές το ομολόγησε ανερυθρίαστα, ένας από τους αναλώσιμους φελλούς που έχει επιλέξει ο πρωθυπουργός για την διαχείριση του προβλήματος. «Οι περιστάσεις ήταν έκτακτες. Τώρα επιστρέφουμε στην κανονικότητα… Στο status quo ante. (Κοινώς στο…ανοίξαμε και σας περιμένουμε)»
Ωραία συλλογιστική από Ελληνα υπουργό, υπηρέτη υποτίθεται, του δημοσίου συμφέροντος. Οι καταστάσεις είναι έκτακτες όταν μπουκάρουν κατά χιλιάδες οι Βασιβουζουκοι, αλλά η κατάσταση είναι νορμάλ όταν φτάνουν κατά εκατοντάδες την εβδομάδα στα ελληνικά νησιά. Είναι πιο …διαχειρίσιμο το πρόβλημα έτσι.
Ασφαλώς δεν χρειαζόταν η ομολογία Κουμουτσάκου για να πληροφορηθούμε αυτή την απίστευτη υπαναχώρηση. Την πρόδωσε εκτός από το κρατικό Αθηναικό Πρακτορείο και η ίδια η Γιόχανσον σε συνέντευξη της –που αλλού- στη διαδικτυακή έκδοση του “Spiegel”: «Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει αναστολή ασύλου. Η Ελλάδα θα κάνει αυτό που της λέμε», είπε ορθά κοφτά.
Στην συνέχεια έγινε πιο αναλυτική:
«Εχουμε επεξεργαστεί με την Ελλάδα ένα σχέδιο δράσης έκτακτης ανάγκης το οποίο οι ελληνικές αρχές θα πρέπει τώρα να εφαρμόσουν βήμα-βήμα. Προβλέπει να μεταφερθούν οι πιο ευάλωτοι άνθρωποι από τους καταυλισμούς τώρα αμέσως! Οι ηλικιωμένοι, άρρωστοι κλπ να μεταφερθούν σε κενά ξενοδοχεία στη νησιά ή στην ηπειρωτική Ελλάδα. Αυτό πρέπει να ξεκινήσει τώρα αμέσως! Είναι ευθύνη των ελληνικών αρχών!»
Ακολουθεί προβοκατόρικη «πάσα»του γερμανικού περιοδικού που υπενθυμίζει την «υπερβολικά σκληρή αντίδραση στον Εβρο» και ρωτά: Τι σας κάνει τόσο σίγουρη ότι η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να βοηθήσει τους μετανάστες στα νησιά;» Και η απάντηση της κυρίας με το διατακτικό ύφος αφοπλιστική: Πολύ απλά. Η ελληνική κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να το πράξει-επ΄αυτού δεν χωρά καμία συζήτηση…»
Εξηγήστε μου τώρα εσείς. Είχε κάποιο λόγο να απομακρυνθεί η κυβέρνηση από ένα μέτρο που αποδείχτηκε εξόχως ευεργετικό ως προς τις αφίξεις λαθρομεταναστών; Ένα μέτρο που καταχειροκρότησε η ελληνική κοινή γνώμη; Επειδή την διέταξε η Γιόχανσον;
Κάτι πιο σύνθετο μάλλον συμβαίνει. Μία εξήγηση ποταπή και χυδαία είναι ότι η Σουηδή μας εκβίασε με την πρώτη δόση 350 εκ. από τα 700 που υποσχέθηκε η κυρία Ούρσουλα της Κομισιόν. Όμως εκτός από ποταπή και χυδαία αυτή η εξήγηση θα πρόδιδε και απύθμενη ηλιθιότητα εκ μέρους των κυβερνώντων. Γιατί αυτά τα χρήματα κατέστη σαφές ότι δεν προορίζονται -όπως αρχικά δόθηκε η εντύπωση- για την ενίσχυση της συνοριακής άμυνας, την θωράκιση του Εβρου και των νησιών. Για τους λαθραίους προορίζονται, ναι καλά διαβάζετε! Όλα!
Το είπε η ίδια η Επίτροπος Γιόχανσον διευκρινίζοντας μάλιστα ότι τα 190 εκ. από την πρώτη δόση θα πάνε για «στήριξη των δομών υποδοχής στην ενδοχώρα και συγκεκριμένα ενοικιαζόμενα καταλύματα, αλλά και για βοήθεια (κρατηθείτε…) σε μετρητά για 90 χιλιάδες μετανάστες!»
Μια άλλη εξήγηση είναι ότι ο οικονομικός εκβιασμός είναι πολύ ευρύτερος και αφορά κονδύλια για την κρίση του κορωνοιού. Μια τρίτη εξήγηση είναι ότι η απόσυρση του μέτρου υπήρξε απαίτηση του Ερντογάν. Μία τέταρτη ότι ο Κυριάκος έχει κρυφή ιδεοληψία με το «μπόλιασμα» των γηγενών από Αφγανούς. Διαλέγετε και παίρνετε. Αλλά το μόνο βέβαιο είναι ότι κάτι μυστήριο συμβαίνει όταν μια κυβέρνηση αναγκάζεται να αποσύρει μέτρο θετικής αποδοχής από αυτούς που την εξέλεξαν…
Υ.Γ. Κατά τα άλλα προχθές ο Κουμουτσάκος καλωσόρισε την απόφαση του Λουξεμβούργου να δεχτεί …δώδεκα(12) ασυνόδευτους ανήλικους. Και το «ενδιαφέρον» της Ελβετίας για άλλους είκοσι (20). Από τους …5.232 που διαμένουν στην Ελλάδα. Είναι μετά να μην χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο;
ΠΗΓΗ: hellasjournal.com

5 σχόλια:

ΑΡΡ. είπε...


(ΕΥΡΩ)ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΛΑΘΡΟΟΜΗΡΟΙ

Είναι να μην ανοίξει μια φορά ο λαθροπρωκτός σου.
Και δούλος αυτό ακριβώς σημαίνει: Ανοικτός στην πιο ανώμαλες
και παρά φύσιν ορέξεις των (εκ)βιαστών τυράννων σου,
είσοδος όπου εισχωρούν τα πάσης φύσεως εκφυλιστικά εργαλεία.

Τότε, και ούτως εχόντων των πραγμάτων,
ή παραιτείσαι και πας σπίτι σου ή στο χώμα
γενόμενος ήρως υπερασπιστής της πατρίδος και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Ή δέχεσαι τα αξιώματα και την αισχράν δόξαν της προδοσίας
και εκτελείς ξένας διαταγάς ¨με το πιστόλι στον κρόταφο¨. (Α.Σαμαράς.Πρώην κατοχικός πρωθυπουργός της ευρωκατεχομένης ελληνικής δημοκρατίας).

Αυτή την φορά όμως το παιχνίδι θα είναι πολύ χονδρό.
Θα είναι καθαρά ζήτημα πανανθρώπινης ζωής και πανανθρώπινου θανάτου.

Και ο μεν θάνατος ήδη προχωρά γοργά με τον ναζιστικό βηματισμό της χηνός αλλά και τον δημοκρατικό αφοπλισμό των συνειδήσεων.
Η ζωή όμως, και δυστυχώς, είναι εν προκειμένω το εν αμφιβόλω ζητούμενο.

Ένα πάντως είναι βέβαιον: Η στάσις των Ελλήνων και πάλιν όπως πάντα,
λόγω γεωστρατηγικής θέσεως, ηθικού προσανατολισμού και ιστορικού συμβολισμού,
εάν δηλαδή θα υπάρξει μια δευτέρα παρακμιακή Ρώμη και Βυζάντιο
(πολιτική διολίσθησι στην υποδούλωσι, μέσω της προδοτικής ανοχής-υποδοχής της ασιατικής ορδοεισβολής), ή ένας νέος απελευθερωτικός Μαραθών,
αυτό θα σηματοδοτήσει καταλυτικά και την μέλλουσα πορεία της ανθρωπότητος προς την ελευθερία ή την απόλυτο και θανάσιμο σκλαβιά...
είων
Αι κολασμέναι δυνάμεις του ερέβους, οι βδελυροί τρόφιμοι των υποχθονίων ιερατείων, εξεχύθησαν ήδη
κατακλύζοντες τας χώρας του φωτός και αλαλάζοντες θριαμβευτικά.
Και είναι πιο σκοτειναί, απειλητικαί και μακάβριαι αυτή την φορά
κι απ'την πιο
σκοτεινή, απεγνωσμένη, κολασμένη φαντασία.

ΑΡΡ. είπε...


Αυτός ο Σχοινάς δεν είναι γόνος ενός Σχοινά, δικαστικού που συμμετέχων στο επί Βαυαροκρατίας Όθωνος διορισθέν δικαστικό σώμα, είχε υπερψηφίσει την εις θάνατον καταδίκη του Θ. Κολοκοτρώνη;

Γι αυτό αλυσίδα εγγονοκρατική πάνε τα προδοτόσογα στα πολιτικά αξιώματα της χώρας, έ;
Δύστυχη Ελλάς:
Αλλά και οι Βανδαλογότθοι, λαγωνικά δεν πάνε πίσω.
Από ποια αρχεία ιστορικά κρατημένα τον ξετρύπωσαν τον κοτσαμπασογενίτσαρο γόνο γερμανοτσολιά;
¨Πάρε σύζυγο από σόι και σκυλί από κοπάδι¨ δεν λένε;
Και τί κοπάδι!..
Μάλιστα.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΑΡΡ. : Αυτός ο Σχοινάς δεν είναι γόνος ενός Σχοινά, δικαστικού που συμμετέχων στο επί Βαυαροκρατίας Όθωνος διορισθέν δικαστικό σώμα, είχε υπερψηφίσει την εις θάνατον καταδίκη του Θ. Κολοκοτρώνη;

Κατά πάσα πιθανότητα έχεις δίκιο φίλε ΑΡΡ. Η σύνθεση του Δικαστηρίου που δίκασε τον Κολοκοτρώνη ήταν πενταμελής. Ο Σχινάς ήταν ο τότε υπουργός δικαιοσύνης, που πίεζε τον Πολυζωίδη και τον Τερτσέτη να υπογράψουν την θανατική καταδίκη του Γέρου του Μοριά. Έβαλε τότε του χωροφύλακες (όπως βάζουν και σήμερα την Αστυνομία) να βάλουν με το ΖΟΡΙ να υπογράψουν την θανατική καταδίκη.
Τι Σχοινάς τι Σχινάς...ακουστικά είναι το ίδιο...τα ίδια πολιτικά λαμόγια από τότε μέχρι σήμερα κυβερνάνε την πατρίδα μας.

Μμ. είπε...


Αυτό το ραγιαδέ κουραδοϋφάκι του ασπόνδυλου νεογραικύλου πολιτικάντη πια...
είναι ή δεν είναι να τον περιλούσης μ'ένα κουβά γερμανικά σκατά!
(όχι ότι δεν θα το χαρή δηλαδή κιόλας).

Υ.Γ. Μεταφυσικόν ερώτημα: Από ποια πατοκοπριά της κόλασης να ξεφύτρωσε
άραγε αυτή η μουλοψυχή αλήθεια;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Φίλε Μμμ η σημερινή κατάσταση είναι η ίδια με παλιά. Και αυτή η κατάσταση είναι ένα φαύλος κύκλος... για να μην μετέχει κάποιος σε αυτόν τον φαύλο κύκλο των πολλών, δυο είναι η περιπτώσεις.

α) Εάν θέλει κάποιος να λέγεται Έλληνας, εξ αρχής δεν πουλά τον "γάιδαρο" του, δεν δανείζεται να τον ξανά αγοράσει... αφού είναι Έλληνας γνωρίζει εκ φύσεως, ότι η πλεονεξία δεν οδηγεί πουθενά. Όταν είναι Έλληνας, δεν δίνει την όποια αδυναμία του, προς διαχείριση σε χέρια άλλων! Αλλά παίρνει την ζωή στα χέρια του, και ελέγχει την οποία αδυναμία του... υπάρχουν και τα γνωμικά των Δελφών... Μέτρον Άριστον... Μηδέν Άγαν....

β) Αφού έμμεσα έχει αποδεκτή ότι δεν είναι Έλληνας, και έδωσε με αγάπη, το δικαίωμα σε άλλους να χρησιμοποιήσουν την όποια αδυναμία του... με αποτέλεσμα να πουλά με οποιαδήποτε δικαιολογία τον "γάιδαρο του"... και επειδή η πλεονεξία του ως μέρος της αδυναμίας του, δεν έχει όρια, και αποζητά να δανειστή ώστε να συνεχίσει να βγάζει χρήματα με εύκολο τρόπο, δια του γαϊδάρου... και μπαίνει σε αυτό τον γαϊδουρινό φαύλο κύκλο, τότε θα πρέπει με αγάπη (αν και δεν μπορεί) να σπάσει αυτόν τον φαύλο κύκλο, έστω και αν δεν έχει το ηθικό δικαίωμα... μιας και αρχικά συμμετείχε με την θέληση του, σε μια απάτη με σκοπό την πλεονεξία... μόνο που αυτή η απάτη είχε ως τελικό θύμα εκείνον, δια της δική του αδυναμίας!

Αυτά όμως αφορούν τους ανθρώπους, και όχι τους...Έλληνες.!