ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Άμεση ανάγκης κήρυξης στάσης πληρωμών για το δήθεν δημόσιο χρέος

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Η κυβέρνηση θα πρέπει να προβεί σε στάση πληρωμών του δημοσίου χρέους, τουλάχιστον για το 2020 και το 2021, για την εξασφάλιση της επιβίωσης του πληθυσμού της χώρας. Η κυβέρνηση δεν θα ζητήσει την άδεια των δανειστών, απλά θα το ανακοινώσει κι αυτό για λόγους ευγενείας. Λόγω του γενικότερου παγκοσμίου οικονομικού χάους και της προβλεπόμενης διάλυσης της Ε.Ε. θα είναι δύσκολο αν όχι αδύνατο ν’ αντιδράσουν οι δανειστές στη στάση πληρωμών που θα επιβάλουμε. Και ας μην περιμένουμε τις αποφάσεις της Ε.Ε. περί έκδοσης κορονοϊομολόγου που δεν πρόκειται να έρθουν έγκαιρα.
Βέβαια εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος...τι εννοούμε όταν λέμε κυβέρνηση;; Όταν λέμε κυβέρνηση, εννοούμε τα τσουτσέκια που ψήφισαν όλα τα μνημόνια. Αυτούς τους οσφυοκάμπτες.  Με τι αρχίδια θα κάνουν αυτοί τέτοιο πράγμα;; Αυτοί είναι Μερκελονενένκοι.!! Και να τους προειδοποιήσουμε ότι ΔΕΝ γίνεται να πλήττεις τον Ιδιωτικό Τομέα με μείωση μισθών και συντάξεων, με ταυτόχρονη διατήρηση του “μηχανισμού αρμέγματος” του, για να πληρώνεις το ΤΕΡΑΣ του Δημοσίου... ΔΕΝ γίνεται. Πως είναι ποτέ δυνατόν να περιμένει το Τέρας του Δημοσίου 1 ΔΙΣ κάθε 6,5 μέρες σε φόρους έστω με... αναστολή, όσα ζήταγε δηλαδή το' 07, τότε που η κατανάλωση ήταν μεγαλύτερη από ότι είναι τώρα το ΑΕΠ!!!;; Όταν σπέρνει κανείς "ανέμους" είναι σίγουρο ότι θα θερίσει...ΘΥΕΛΛΕΣ. ΜΕ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ.

Η κυβέρνηση διέθεσε 6.8 δις από τον προϋπολογισμό για την ανακούφιση των πληττομένων από τα μέτρα που πάρθηκαν για την προστασία του πληθυσμού από τον κορονοϊό. Και σωστά έπραξε. Το ποσό αυτό καλύπτει τις ανάγκες για έναν με δύο μήνες. Μετά όμως τι θα γίνει μιας και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την παύση της πανδημίας;
Η κυβέρνηση άρχισε να διαψεύδει ότι θα μειώσει μισθούς και συντάξεις. Όλοι όμως γνωρίζουμε ότι οι διαψεύσεις αυτές είναι εκ του πονηρού από τη στιγμή που ήδη άρχισε να το σκέφτεται. Τόσες φορές εξάλλου στο παρελθόν έχουν γίνει ανάλογες διαψεύσεις χωρίς αντίκρισμα. Εάν όμως η κυβέρνηση τολμήσει να προβεί σε μειώσεις, το πρακτικό αποτέλεσμα θα είναι το εξής:
-Οι συνταξιούχοι, που ήδη έχουν χάσει το 60% των συντάξεών τους λόγω των μνημονιακών υποχρεώσεων, δεν θα μπορούν πλέον να πληρώνουν φόρους και δόσεις τραπεζικών δανείων καθώς ό,τι τους περισσεύει θα πηγαίνει στη διατροφή τους και στη συντήρηση των οικογενειών τους.
-Οι τράπεζες θα απειλούν με κατασχέσεις χωρίς νόημα γιατί ό,τι κατάσχουν θα τους είναι άχρηστο εφόσον δεν θα υπάρχει αγοραστής για τα κατασχεμένα.
Τυχόν μείωση των μισθών και των συντάξεων θα σημάνει επίσης κατάρρευση του κρατικού μηχανισμού και αυθόρμητες λαϊκές εξεγέρσεις που θα έχουν περισσότερα θύματα απ’ ό,τι ο κορονοϊός.
Τι μπορεί να κάνει η κυβέρνηση;
Μπορεί να κηρύξει στάση πληρωμών προς τους δανειστές για το δήθεν δημόσιο χρέος της Ελλάδας. Ας δούμε όμως τις υποχρεώσεις που μας επιβλήθηκαν:
  • 2020 5.9 δις,
  • 2021 4.9 δις,
  • 2022 9.4 δις,
  • 2023 11.7 δις,
  • 2024 9.4 δις,
  • 2025 9.24 δις,
  • 2026 8 δις,
  • 2027 5,9 δις,
  • 2028 11.5 δις κ.ο.κ. (στοιχεία της Ναυτεμπορικής της 21.5.2019)
Λόγω των έκτακτων μέτρων που λήφθηκαν για την προστασία του πληθυσμού από την πανδημία, η κυβέρνηση θα πρέπει να προβεί σε στάση πληρωμών του δημοσίου χρέους, τουλάχιστον για το 2020 και το 2021, για την εξασφάλιση της επιβίωσης του πληθυσμού της χώρας.
Η κυβέρνηση δεν θα ζητήσει την άδεια των δανειστών, απλά θα το ανακοινώσει κι αυτό για λόγους ευγενείας. Λόγω του γενικότερου παγκοσμίου οικονομικού χάους και της προβλεπόμενης διάλυσης της Ε.Ε. θα είναι δύσκολο αν όχι αδύνατο ν’ αντιδράσουν οι δανειστές στη στάση πληρωμών που θα επιβάλουμε. Και ας μην περιμένουμε τις αποφάσεις της Ε.Ε. περί έκδοσης κορονοϊομολόγου που δεν πρόκειται να έρθουν έγκαιρα.
Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ εξάλλου δήλωσε πρόσφατα ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας χρόνος για να μπορέσει να εκδοθεί οποιασδήποτε μορφής ευρωομόλογο.
Η στάση πληρωμών είναι η μόνη λύση που θα μπορέσει να εξασφαλίσει την επιβίωση του ελληνικού πληθυσμού και της χώρας μας σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η ανθρωπότητα.
Η δήθεν εύκολη λύση της μείωσης μισθών και συντάξεων θα οδηγήσει σε κοινωνικές αναταραχές τέτοιας έκτασης που τα θύματα θα είναι πολύ περισσότερα απ’ αυτά του κορονοϊού, με ενδεχόμενο μάλιστα την κατάρρευση του κράτους κάτι που όλοι μας απευχόμαστε.

ΠΗΓΗ

6 σχόλια:

Όλα είναι ατμός.... είπε...

Οι μισθοί θα πάνε στα 200€ 4ωρο, για όσους παραμείνουν στον ιδιωτικό τομέα και για όσες θέσεις υπάρχουν. Αυτοί που θα πληρώνονται κανονικά και θα παραμείνουν στις θέσεις τους θα είναι στρατιωτικοί σώματα ασφαλείας, δικαστικοί, οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι σταδιακά, οι μισοί τουλάχιστον θα πάρουν τον (πούλο)..... Συνταξιούχοι είναι με ερωτηματικό για το πόσο τους είναι χρήσιμοι ακόμα. Τράπεζες κλπ μόνο μέσω ίντερνετ με κάποιες μοναδικές εξαιρέσεις υπηρεσιών. Αυτά στο πρώτο στάδιο προσαρμογής, στην συνέχεια ο σώζων εαυτόν σωθήτω

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Φίλε Ατμέ νομίζεις ότι ο μαλάκας του ιδιωτικού τομέα θα μπορεί με το 200αρι να πληρώσει φόρους και λογαριασμούς ΔΕΚΟ;;
Πιστεύεις ότι ένα κράτος που λειτουργεί σαν πάρκινγκ αργομισθιών και κομματανθρώπων, θα μπορέσει να ΤΑΙΣΕΙ όλους αυτούς τους αχρείαστους ΝΕΡΟΚΟΥΒΑΛΗΤΕΣ, ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΥΣ, ΚΩΠΑΙΔΟΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΑΓΑΜΕΣ ΘΥΓΑΤΕΡΕΣ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΕΤΩΝ 50, ΚΑΡΑΝΙΚΕΣ ΡΟΖ-ΜΠΛΕ-ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ, ΚΗΠΟΥΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΚΗΠΟ, ΠΑΡΚΑΔΟΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑ και γενικώς όλα τα πάσης φύσεως κομματόσκυλα....χωρίς να υπάρχει ο Ιδιωτικός Τομέας και ο υπάλληλος του ιδιωτικού, για να τον ΧΑΡΑΤΣΩΝΕΙ και να έχει έσοδα;;

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΕΝΑΣ (1) ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ(5).!!
ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ Ο ΞΕΝΙΣΤΗΣ (ΚΡΑΤΟΣ) ΌΤΑΝ ΤΟ ΣΩΜΑ (Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ) ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ;;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Για πόσο ακόμα όλος αυτός ο Κομματικός Στρατός Κατοχής του Δημοσιουπαλληλιστάν θα μπορεί να εισπράττει τη φιλελεύθερη μισθάρα του στο ακέραιο, απο την στιγμή που ο μαλάκας του ιδιωτικού με 200 ευρώ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΦΟΡΟ;;
Πόσο θα αντέξει ο ΜΑΛΑΚΑΣ του Ιδιωτικού να βλέπει τον συνταξιούχο της ΔΕΗ να παίρνει το 550% του επιδόματος “στήριξης” του και τον μετακλητό να παίρνει όσα παίρνουν 4 από αυτούς!!!;

ΠΟΣΟ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ να βλέπει τον Διοικητικό Υπάλληλο του “εύπορου” Βαθέος Κράτους να παίρνει ΤΩΡΑ όσα θα πάρει αυτός σε 400 μέρες..;;;

ΠΟΣΟ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ όταν συνειδητοποιήσει ότι θα πρέπει να συνεχίσει να πληρώνει τους απίστευτους φόρους του στο ακέραιο αν και όταν ποτέ ξαναδουλέψει.. ;;


ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΑΤΜΕ...ΓΙΑ ΓΕΡΕΣ..."ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ".

Όλα είναι ατμός.... είπε...

Όταν έγραφα ότι το 4ωρο μπορεί να πάει στα 400ευρω, ότι οι μισοί δημόσιοι θα απολυθούν, ότι το μυαλό των περισσότερων θα καεί και θα δέχεται οτιδήποτε του λέει η εκάστοτε εξουσία, σχεδόν όλοι με λοιδόρισαν
Θα το πω πιο απλά και γραφικά λοιπόν..... Όταν το αγγούρι είναι τεράστιο σίγουρα η στενή τρύπα το βλέπει σαν αδιανόητο να εισχωρήσει μέσα της, μένοντας όμως στο παιχνίδι του (βιαστή της)καθώς αυτός της λέει καθημερινά ότι ελάχιστα θα το της το βάλει και λίγο ακόμα σήμερα και λίγο ακόμα αύριο και δεν χρειάζεται να ανησυχεί, έρχεται η μέρα που το αγγούρι πλέον είναι μικρό και θέλει μεγαλύτερο η στενή τρυπουλα που λέγαμε, γιατί κατά βάθος της άρεσε από την αρχή ο βιασμός. Αυτό βέβαια για νορμάλ άτομα δεν στέκει, έλα όμως που η πλειοψηφία δεν είναι νορμάλ άτομα.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα

i.
Ύψος - Χρονοδιάγραμμα Λήξεως Χρέους
http://www.pdma.gr/el/debt-strategy-gr/public-debt-gr/level-of-debt-gr
(31.12.2019)

ii.
Προσέγγιση της έννοιας ...τρόικα από το γερμανικό υπεξ εν έτει κορώνα-2020
https://twitter.com/GermanyDiplo/status/1248926320261767169
Αφιερούται ενδει(η)κτικώς σε:
Ν.Τζαβέλα/"πειραματόζωα της Ευρώπης",
Α.Γεωργιάδη/"με δόξα τιμή και καμάρι τα ψηφίζω",
λοιπές troikan-'trojan' οντότητες -εντός & εκτός βουλής.
"Συνημμένο" αφιέρωσης -επίσης ενδει(η)κτικώς:
Η εγγύς της κορυφής του συντάγματος πρόνοια-αναφορά σε
σ ε β α σ μ ό της Ανθρώπινης Αξίας!



"Δραβίδες"


ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ φίλε "Δραβίδες" σε ευχαριστούμε για όσα πολύ ενδιαφέροντα μας έστειλες. Κράτησα μια ημερομηνία 2070 .!!! Μέχρι τότε ο Έλληνας θα είναι υποχρεωμένος να πληρώνει μια ληστρική παρέα...μια παρέα από troikan-'trojan' οντότητες όπως πολύ σωστά έγραψες , μια Τρόικα η οποία κάποτε είχε την έδρα της στην Τροΐα (Τροία).

Έχουμε πάλι την ίδια "παρεούλα" να μας κατατρώει τις "σάρκες".