ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Η ΣΤΗΜΕΝΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΩΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ € και $.

Γράφει ο Λύκαστρος :

Ας προσπαθήσουμε να κάνουμε μια "σύνδεση" με όλα τα παραπάνω....Οι 37.000 Αμερικανοί στρατιώτες που ήρθαν για να πάρουν μέρος  στην στρατιωτική άσκηση Defender Europe 2020 από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούλιο του ίδιου έτους σύμφωνα με δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων έχουν ανοσία στο ιό... και δεν είναι συνωμοσιολογία, ότι οι πρώτοι 200 Αξιωματούχοι των Η.Π.Α. όταν έφθασαν στο αεροδρόμιο της Βαυαρίας στις 6 Μαρτίου, όπου κατά την αποβίβασης τους συνάντησαν αντίστοιχους Γερμανούς συναδέλφους τους, όπου αντάλλαξαν χαιρετισμούς, φιλιά, "τρίφτηκαν"... χωρίς κανένα μέτρο ασφάλειας που επιβάλλεται για όλους εμάς τους κοινούς θνητούς! 

 Υπόψιν ότι ακριβώς δίπλα, μερικά χιλιόμετρα στην γειτονική Ιταλία στην περιοχή της Λομβαρδίας γίνονταν και γίνεται χαμός από τον κορωνοϊό... κατάσταση που δείχνει ότι για να μπορούν να αναπτύσσονται στρατεύματα εν μέσω ιού... υπάρχει ήδη εμβόλιο για οτιδήποτε και αν είναι αυτό που σκοτώνει τον απλό κόσμο. Η στρατιωτική άσκηση Defender Europe 2020 που θα γινόταν στην Ευρώπη, έχει ως δικαιολογία την "ρωσική αρκούδα"... αλλά η πραγματική αιτία δεν είναι η Ρωσία, αλλά η Γερμανία, και η οικονομική αναδόμηση και σχέση μεταξύ € και $ που θα επέλθει ακριβώς μετά την δικαιολογία του κορωνοϊού.


Βέβαια  μέσα από μια στρατιωτική άσκηση δεν μπορεί να υπάρξει οικονομική αναδόμηση... αλλά μέσα από μια έστω στημένη πανδημία, μπορεί να υπάρξει οικονομική αναδόμηση με έναυσμα ένα οικονομικό κραχ... οικονομικός εχθρός της Ουάσιγκτον (και όχι του Μανχάταν) δεν είναι η Μόσχα, αλλά το Πεκίνο και η Φρανκφούρτη.... και επειδή η Η.Π.Α. δεν μπορούν να στείλουν στρατεύματα στο εσωτερικό της Κίνας μιας και δεν ανήκει σε κάποια συμμαχία μαζί τους... μπορούν να το κάνουν άνετα σε ευρωπαϊκό έδαφος, φυσικά με δικαιολογία την Μόσχα.
Οπωσδήποτε δεν είναι δυνατόν να αποστέλλεται μεγάλος αριθμός στρατευμάτων για μια άσκηση, εν μέσω πανδημίας, και μάλιστα σε βάση λίγα χιλιόμετρα από περιοχή που θερίζει ο ιός... διότι αυτό σημαίνει 2 πράγματα, είτε :
α) δεν υπάρχει ιός, η 
β) από την στιγμή που υπάρχει το στρατιωτικό προσωπικό έχει εμβολιαστεί, τόσο απλά. Σε αυτή την χρονική στιγμή και υπό την προεδρία Ντ. Τράμπ, ο αριθμός των αμερικάνικων στρατευμάτων στην Ευρώπη, δεν φορά την Μόσχα, αλλά τις σχέσεις Ουάσιγκτον - Βερολίνου.

Η φετινή στρατιωτική άσκηση που είναι η μεγαλύτερη μετά την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού (12/1991), και συνάμα με την άνοδο του 4ου Ράιχ που έλαβε σάρκα και οστά στις  2/1992 με την Συνθήκη του Μάαστριχτ, ως αντιστάθμισμα για το κενό εξουσίας εδικά στην Αν. Ευρώπη και όχι μόνο, δεν έχει καθεαυτού σχέση με την πανδημία και τον ιό, αλλά με τα οικονομικά αποτελέσματα που θα επιφέρει σε παγκόσμιο επίπεδο ο ιός. Η ισχύς στην οικονομία έχει επιφέρει αλλαγές στις γεωπολιτικές σφαίρες, όπως αυτές ορίστηκαν από τους νικητές του Β΄Π.Π. στους νικητές δεν ήταν ούτε η Γερμανία, ούτε η Κίνα... ο ιός είναι ανεξέλεγκτος για εμάς, για τους απλούς ανθρώπους, όχι για τους "μεγάλους". Βέβαια επειδή κάποιοι ίσως πουν ότι η άσκηση ακυρώθηκε...θα δώσουμε αυτό το έγγραφο..
που έχει ημερομηνία 16/3/2020 και δεν αναφέρει ότι σε όλο τον πλανήτη μειώνονται οι στρατιωτικές δυνάμεις των Η.Π.Α. λόγο της πανδημίας, αναφέρει γενικά και αόριστα ότι για την συγκεκριμένη στρατιωτική άσκηση Defender Europe 2020 δεν θα συμμετάσχει τόσο μεγάλος αριθμός στρατιωτών (37.000)... ωστόσο από τις 6/3/2020 που κατέφθασαν οι πρώτοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι μέχρι της 16/3/2020 που αναρτήθηκε το έγγραφο υπάρχει ένα χρονικό περιθώριο 10 ολόκληρων ημερών, όπου η Η.Π.Α. θα μπορούσαν άνετα να μεταφέρουν και να εγκαταστήσουν τους 37.000 άντρες τους, χωρίς βεβαίως να δώσουν λογαριασμό σε κανέναν λόγο της πανδημίας, για αυτή την μεταφορά. Οι αριθμοί είναι τεράστιοι... μόνο τα 9.000 νέα οχήματα που έχουν καταφθάσει για την άσκηση, με ελάχιστο προσωπικό επάνδρωσις τριών ατόμων μας κάνουν 27.000 άντρες... αυτή η επαγγελματική στρατιωτική δύναμη δεν έχει έρθει για να κάτσει, δεν είναι ελληνικός στρατός... αλλά έχει έρθει για να επιτελέσει τον ρόλο της, οπότε σύμφωνα πάντα με το έγγραφο, οι εμπερικλείουσες ασκήσεις Warfighting, Saber Strike και Swift Response δεν θα διεξαχθούν... αυτό είναι κάτι που θα το δούμε τους επόμενους μήνες, και ειδικά μεταξύ 15 Μαίου και 15 Ιουνίου, όπως αναλόγως και τα οικονομικά αποτελέσματα από την πανδημία, που θα οδηγήσουν την γεωοικονομική και γεωπολιτική νέα σχέση μεταξύ € και $, και αυτή η στρατιωτική δύναμη μπορεί να γίνει δύναμη επιβολής του $ έναντι του €.
 


7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπροστά σε αυτό που έρχεται όλα τα άλλα είναι ανέκδοτα.
Βλέπε: https://www.hindustantimes.com/india-news/migration-has-to-be-stopped-govt-to-sc-amid-covid-19-spread/story-EIBfzlcjBAbOAwcPhvgukI.html


E

Ανώνυμος είπε...

Αφιερωμένο σε όλους τους φίλους αναγνώστες του ΖΕΥ(ΟΣ) ΕΛΑΥΝΟΝΤΟΣ, με μια ευχή:

«Ο Άνθρωπος να εξέλθει και πάλι Νικών τις δυνάμεις του σκότους»


https://www.youtube.com/watch?v=M9BNoNFKCBI

Ε

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ. ΤΟ ΣΎΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ.

Ανώνυμος είπε...


Το σύστημα δεν είναι """πολύ πιο έξυπνο """από την κοσμοθεωρία των Ελλήνων.

Εμείς το δυναμώνουμε με την στάση μας ,την άγνοιά μας ,την έλλειψη μόρφωσης .Εμείς που μάθαμε να βολευόμαστε,αντί να αγωνιζόμαστε.

Αυτό το σύστημα στα χιλιάδες χρόνια που υπάρχει άλλοτε έκανε την εμφάνισή του σαν σύστημα και άλλοτε σαν πρόσωπο .

Με σκοπό να υποτάξει πρώτα την γνώση και το πνεύμα ,το μετά ήταν το εύκολο .

Ο Ιουστινιανός επί παραδείγματι ,με τον Ιουστινιάνειο κώδικα εξαφάνισε ότι Ελληνικό μπορούσε ,και έκανε με βίαιο τρόπο τους Έλληνες να αρνηθούν την αρχή και καταγωγή τους .

Αυτό που έκανε κατά την ταπεινή μου άποψη και ήταν το χειρότερο όλων
ήταν η κατάργηση της Ακαδημίας Αθηνών .

Απαγόρευσε την διάδοση του πνεύματος ,την βασική τροφή των ψυχών ...
χρειάστηκε να περάσουν 13 αιώνες για να ανοίξει ξανά στην χώρα πανεπιστημιακή εκπαιδευτική βαθμίδα μόρφωσης το 1860 .
Οι πανεπιστημιακοί διώχθηκαν και μεταφέρθηκαν σε άλλες αυτοκρατορικές
αυλές όπως του Χοσρόη .Διδάξαν Πλάτωνα και Ελληνική φιλοσοφία.

Αυτή η δύναμη είναι πέρα από το σύστημα ,αυτός είναι και ο λόγος που διώκεται αδιάλειπτα χιλιάδες χρόνια ,είναι αυτό που δυναμώνει τον φόβο τους .

Υπάρχουν όσο εμείς τους δίνουμε τον χώρο για να δράσουν ,όσο τους κάνουμε παντοδύναμους στη νόηση μας .

Γίνε γνώστης του παρελθόντος ,για να γίνεις ο νικητής του μέλλοντος .

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Το σύστημα είναι όπως ένα πρόγραμμα σε έναν υπολογιστή. Μπορείς να το προσαρμόσεις...να του ρίξεις "ιό" και να το μπλοκάρεις...να το αλλάξεις και να κάνεις ότι θέλεις. Το σύστημα δεν είναι τόσο σημαντικό...όσο αυτός που χειρίζεται τον "υπολογιστή" και μέσω αυτού ...το "πρόγραμμα".

Ο ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ είναι ο Λόλης που πρέπει να δώσουμε σημασία. Αυτός δημιουργεί το σύστημα..το προσαρμόζει και το "τρέχει" ανάλογα με τις ανάγκες του. Το σύστημα είναι ένα ΕΡΓΑΛΕΙΟ...το εργαλείο όμως κάποιος το κατασκευάζει...και κάποιος το χρησιμοποιεί.

Ανώνυμος είπε...


@31 Μαρτίου 2020 - 1:03 π.μ.

EXCELLENT !!!

BE DONE

Ανώνυμος είπε...

- Ο/Η Ανώνυμος είπε...
ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ. ΤΟ ΣΎΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ.

31 Μαρτίου 2020 - 8:46 π.μ.


-Μπορείς να μας το δώσεις σε κανένα δυό παραδείγματα; Πιστεύεις ότι η μαγαλοφυΐα είναι ανώτερη της απόλυτης Αγαθότητας που είναι μία ας πούμε Κοσμοθεωρία; Αρνείσαι ότι η μεγαλοφυΐα μπορεί να σταθεί ισότιμα δίπλα στην δολιότητα;



Ε