ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

Ο homo sapiens δεν μπορεί να φτάσει την ικανότητα μιας μέλισσας.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Οι μέλισσες έχουν καταφέρει να παράγουν θρεπτικές ουσίες ενεργειακά ισοδύναμες της 1kWh καταναλώνοντας, στα εκατομμύρια χιλιόμετρα που διανύουν ως σμήνος για την συλλογή της πρώτης ύλης για το μέλι, λιγότερη ενέργεια από 1.2kWh συνολικά όλες μαζί.

Το ευφυέστατο είδος homo sapiens παραδίδει, μέσω των ιεραρχικών συστημάτων εξόρυξης, μεταφοράς και μεταποίησης υδρογονανθράκων η άλλων ενώσεων του άνθρακα ή από τα πυρηνικά που στηρίζουν τον πολιτισμό του, μόνο το 3% της ενέργειας που αρχικά εξορύχτηκε!! Το υπόλοιπο 97% χάνεται στο περιβάλλον κατά τις μετατροπές των υλικών ή της ενέργειας από μια κατάσταση στην επόμενη και για την μεταφορά της της ίδιας της ενέργειας από τον χώρο που αρχικά συλλέχθηκε στο σημείο όπου θα καταναλωθεί.

Όχι πολύ καλύτερη η κατάσταση και με τις ΑΠΕ, όσο αυτές χρησιμοποιούν τα ίδια ιεραρχικά δίκτυα παράδοσης της ενέργειας εκεί που χρειάζεται.  Το 1/4 από αυτή την 3% ενέργεια κάθε μορφής που τελικά παραδίδεται χρησιμοποιείται για να παραχθεί τροφή, που και αυτή δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα καύσιμο για να παραχθεί ενέργεια. 

Γιατί τα λέω όλα αυτά πρωινιάτικα ;;
Έτσι, χωρίς λόγο!
Είπα και εγώ να καταναλώσω λίγη ενέργεια για να βρω αυτές τις "άχρηστες" πληροφορίες και για να κάνω μερικούς υπολογισμούς. Μπας και παραδοθεί ένα μικρό της ποσοστό σαν μήνυμα τροφής για σκέψεις μέσα από αυτό το δίκτυο, το πρώτο κατασκεύασμα που δεν είναι ιεραρχικό. Όλα τα άλλα έχουν φτάσει στα όρια τους. Και θέλουν τώρα, λέει, ένα Global Reset. Μακάρι να ξέραμε και τι είναι αυτό και τι δεν αφορά. 
 
Και για να πω μια καλημέρα.

3 σχόλια:

ΗΛΊΟΥ ΑΛΚΗ είπε...

Ολα φτιαγμενα για να κρατουν την νοηση και κατ'επεκταση την ενεργεια αποσχολημενη.

Το ιδιο ποσοστο ισχυει και για το φλερτ.
Τρομερη καταναλωση ενεργειας για 3'' χαρας ....εαν πετυχει.

Χιχιχιχ!!!

https://www.youtube.com/watch?v=xat1GVnl8-k

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Πρωινός και εσύ σαν και εμένα φίλε Ρόκκο. Αν και έχει πολύ ώρα που ξύπνησα. χα χα χα χα 3'' χαράς μόνο;;; Τι είμαστε σαν τους κούνελους;;; Φοβερό το τραγουδάκι θυμάμαι που το είχες ξαναστείλει. Έχει ωραίους στίχους.

"Let me be Pacific, I want to be down in your South Seas "

kakos04 είπε...

Καλησπέρα , σωστά τα λες , να προσθέσω μόνο ότι σε όλα σχεδόν τα βιομηχανικά και χημικά προϊόντα που παράγουμε , οι διαδικασίες μας είναι πρωτόγονες και δεν αξιοποιούμε πολύπλοκα συστήματα αξιοποίησης των παραπροϊόντων κάθε σταδίου σε άλλες διαδικασίες . Από ένα βουνό πρώτης ύλης σε πολλές διεργασίες παίρνουμε από τσουβάλι μέχρι κουταλάκι εξειδικευμένων προϊόντων ....