ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

ΟΛΑ ΕΝΤΟΠΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΔΡΑΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΤΗΣ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Κάτι "άδυναμιούλες" καρέ-καρέ ανά λεπτό διάρκειας 7 ημερών. Εδώ έβαλα μόνο 4 γενικά πλάνα (δορυφορικές εικόνες στις 15.00 κάθε μέρας από τις 2/8 μέχρι σήμερα και 4 από το "τώρα"). Κάτω (δες λινκ για on-line πρόσβαση στον δορυφόρο φαίνεται και η αντίστοιχη εξέλιξη όλων των άλλων μετώπων (Βαρυμπομπη, Ολυμπία κλπ τον ίδιο χρόνο.
 
Στην Β. Εύβοια τις δύο πρώτες κρίσιμες ημέρες, δεν πετούσαν εναέρια μέσα πυρόσβεσης (έριχνε μόνο ένα ελικόπτερο Ερικσον για λίγες ώρες). Ήταν όμως "αλλού"...Τι δεν καταλαβαίνεις ακριβώς;;
 
Η εξέλιξη ΟΛΩΝ των πυρκαγιών λεπτό προς λεπτό, για όποιον/α ενδιαφέρεται γι αυτά, με δορυφορικές εικόνες μέσης (!) ακριβείας από οποιοδήποτε ύψος μέχρι τα 15 μέτρα από το έδαφος,  ΕΔΩ . Έχει ενδιαφέρον να δει κάποιος αυτή την φωτιά σε συνδυασμό με της Αττικής τις ίδιες ώρες.
Χάσανε την μπάλα και στις δύο ταυτόχρονα, όταν θα μπορούσαν να τις "τελειώσουν" με 2-3 ρίψεις η κάθε μία! Αδυναμιουλες λέει...το ζαβό.

Η θερμοκρασία εδάφους ήταν μικρότερη των 38 βαθμών εκείνες τις ώρες και στην Σκύρο και στην Λίμνη. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες λόγω καιρού. Μάλλον είχαν μείνει ΟΛΑ τα πτητικά (πλην των ενοικιασμένων) από ανταλλακτικά!
 
Αδυναμιουλες η εφαρμογιουλες προγραμμάτων από το 2011 όταν έκανε την άκρως πατριωτική εισήγηση η κυρία Σακελλαροπουλου για την αναδάσωση κόντρα στο Σύνταγμα των Ελλήνων στο οποίο ορκίστηκε πρόσφατα. Αυτό έπρεπε να μαθευτεί τώρα μετά από 10 χρόνια;; απλή ερώτηση προς όλους μας.  
 
Άλλο ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο.
 
Κάθε "στιγμιότυπο" της εξέλιξης της φωτιάς μπορεί να τροφοδοτεί αυτόματα, και με μετεωρολογικά δεδομένα, προβλεπτικά συστήματα, όπως το ΙΡΙS 2.0 του Αστεροσκοπείου Αθηνών. Αν και δεν είναι το πιο εξελιγμένο ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ κατασκευής προβλεπτικό σύστημα πυρκαγιών που υπάρχει, είναι δυνατή και με αυτό η με πολύ μεγάλη ακρίβεια πρόβλεψη ΕΞΕΛΙΞΗΣ της πυρκαγιάς στο εγγύς μέλλον της.
 
Αν τώρα αυτός που επιχειρεί ξέρει και την θέση των διαθέσιμων επιγιων μέσων (πυροσβεστικής, εθελοντών και δήμων) κερδίζει την φωτιά χωρίς ...αδυναμίες. (Εκτός της πυροσβεστικής, τέτοιο σύστημα εντοπισμού/διαχείρισης μέσων με αυτόματη ενημέρωση από δορυφόρο και προβλεπτικό σύστημα, έχει πχ ο Δήμος Κατερίνης. Κόστος του;;Δεν λέω, θα βάλετε τα γέλια!!!!
 
Άλλο ένα ενδιαφέρον στοιχείο....Τα σύγχρονα μέσα δορυφορικής (ή και απο drones) επιτήρησης, "κλειδώνουν" τις δορυφορικές λήψεις και όλα τα data με τεχνολογίες blockchain. Έτσι, όταν έρθει η ώρα της αξιολόγησης της επέμβασης και της πιθανής απόδοσης ευθυνών,. ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΗ η αλλοίωση, απόκρυψη ή η καταστροφή των δεδομένων. Οπερ, εστι δικης οφθαλμός ων τα πανθ'' ορά . κουφαλιτσες.....
 
Πχ τι δουλειά είχε αυτό το αυτοκίνητο έξω από το χωριό Βουτας την 10/8/21, και ώρα 00.55 ;; Καταλαβαίνετε πως εντοπίζονται έτσι ΟΛΑ. Από την εκδήλωση της φωτιάς μέχρι και κάθε δράση πυρόσβεσης της...

Αν ο δορυφόρος δεν ήταν τόσο παλιός, όπως αυτός στο παράδειγμα, θα σας έλεγα και τον αριθμό πινακίδας και τι χρώμα μάτια έχει ο οδηγός.!!
 

1 σχόλιο:

No N@me είπε...

Λύκαστρε καλησπέρα,
Ακριβώς το ίδιο κοιτούσα εχτές το βράδυ και έφτιαξα μάλιστα κάτι αντίστοιχο που δείχνει από της 3 Αυγούστου μέχρι της 9 Αυγούστου πως εξελίχτηκε η φωτιά σε Αττική και Εύβοια. Βάζω την φώτο από κάτω και μπορείς εσύ και όποιος άλλος θέλει να την χρησιμοποιήσει.

https://i.imgur.com/Ux06hBB.png