ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ;;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Κοιτάμε με ΔΕΟΣ Τους Ρουμάνους Δασοπυροσβέστες.
 
Ήρθαν Ρουμάνοι δασοπυροσβέστες στην Εύβοια, με τα μηχανήματα και τα ερπυστριοφόρα τους. Έστησαν ανεξάρτητο στρατηγείο (το έχτισαν σε μια νύχτα) με τροφοδοσία και επιμελητεία, σήκωσαν drones, χαρτογράφησαν τα ρυάκια και τους δασικούς δρόμους, υπολόγισαν τον άνεμο και έβαλαν μέσα σενάρια εξάπλωσης της φωτιάς.
 
Φοράνε στολές με ενδοεπικοινωνία ενώ η αστυνομία μας έχει ασύρματους της συμφοράς.Ξεδίπλωσαν μάνικες 60μετρες και παίρνουν νερό από τα άπειρα ρυάκια και από τοπικές δεξαμενές νερού. Τις κάλυψαν με ειδικά προστατευτικά σε όποια σημεία περνούσαν από δρόμο ώστε να μην επηρεάζουν τα αυτοκίνητα και να μην επηρεάζονται από αυτά. 
 
Ξανασήκωσαν drones και καθοδήγησαν τους ντόπιους και τους δικούς μας πυροσβέστες ώστε να περάσουν από τα καλύτερα σημεία για να κάνουν διανοίξεις με μπουλντόζες, στήνουν γεφυράκια και είναι οργανωμένοι και πειθαρχημένοι σαν τα μυρμήγκια. 
 
Ρωτάνε γιατί δεν σβήσαμε τη φωτιά με φωτιά, είναι διεθνής πρακτική και κάτι που γινόταν στο συγκεκριμένο μέρος στα χρόνια των τσιφλικιών. Γιατί απαγορεύεται από το νόμο και δεν έχει δικαιοδοσία κανείς, γι'αυτό. Respect στην Ρουμανία! Ξέρετε, αυτήν που την θεωρούσαμε υπανάπτυκτη Βαλκάνια χώρα.. Η δορυφορική εικόνα του Copernicus τα κάνει όλα αυτά ορατά. Από το διάστημα..
 
Α και κάτι άλλο...Με διαχρονική «εντολή» από το 2014 Σαμαρά, Μητσοτάκη και τα 100 πυροσβεστικά οχήματα, ειδικά μετασκευασμένα για δύσβατες περιοχές, με πλήρη εξοπλισμό για 1.000 και πλέον δασοπυροσβέστες σαπίζουν. Τα οχήματα ήταν δωρεά της Εμπορικής Τράπεζας / Credit Agricole προς το ΕΣΕΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος δασοπυρόσβεσης. 
 
Ο ΕΣΕΠΑ με την σημαντική αύξηση της επιχειρησιακής του δυνατότητας το 2011-2012 αποτέλεσε «αγκάθι στο μάτι» της συντεχνίας που «ελέγχει» την δασοπυρόσβεση. Το πολιτικό σύστημα γνωρίζει απόλυτα τι συνέβαινε και συμβαίνει όμως η «εντολή» εκτελείται διαχρονικά.
Σήμερα ζητούν από το ΕΣΕΠΑ να στείλει τα πυροσβεστικά που διαθέτει... τα οποία έχει κατασχέσει το ελληνικό δημόσιο... και σαπίζουν στις αποθήκες....
 
Πόσο ακόμα θα τους ανεχόμαστε;
 

1 σχόλιο:

kakos04 είπε...

Καλησπέρα, συζητάμε ότι θέλουν γδάρσιμο ζωντανοί. 100 οχήματα αχρησιμοποίητα που λες , τα ερπυστριοφόρα της Ολυμπίας το ίδιο, βοήθεια από την Σερβία αναξιοποίητη και καμία διάθεση να σβήσουν την φωτιά. Με κατεστραμένα τα πάντα θα ξεπουληθούμε πλήρως για ένα πιάτο φαΐ. Ούτε διόπτρες νύχτας για τους πιλότους , με 7-8 beriev & Ilyushin Il-76 είχε τελειώσει γρήγορα. Έλα που δεν θέλουν.