ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

The Punishers - Τελικά τι είναι; Ξέρει κανείς; Ποιοι είναι αυτοί που το φορούν;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

The Punishers 

Να σας προβοκάρω τώρα λίγο.
 
Το σήμα του "τιμωρού" (Punisher) από την γνωστή ταινία της Marvel ίσως το γνωρίζετε.
Ανοίγω παρένθεση. Η Marvel για όσους δεν ξέρετε είναι η κινηματογραφική και τηλεοπτική παραγωγή των αμερικάνικων κόμικς των σούπερ ηρώων. Κόμικς με τα οποία γαλουχήθηκαν και μεγάλωσαν οι σύγχρονες γενιές των Αμερικανών και όχι μόνο Ξεκίνησε από το Σούπερμαν και έκτοτε πάει λέγοντας Γέμισε ο κόσμος από Σούπερ Γκούφη που στην ουσία υπήρξε ο ήρωας αυτός του Ντίσνευ η αιτία να δημιουργηθεί ο Ζούπερμαν όπως τον λέω.
 
Μια ψευδαίσθηση για τα παιδιά ότι το καθένα από αυτό μπορεί να είναι ένας σούπερ ήρωας που όμως ακόμα δεν έχει ανακαλύψει τις υπερφυσικές δυνάμεις του για να σώσει τον κόσμο από τους διαβολικούς κακούς. Γιατί το Γκόθαμ Σίτι τους χρειάζεται.
 
Μια ψευδαίσθηση που χτίζεται μέσα στην ίδια την βία που παράγουν αυτά τα κόμικς και που είναι το βασικό τους συστατικό. Κλείνω παρένθεση και επανέρχομαι. Αυτό το σήμα αρχίζει και κάνει την εμφάνιση του, παγκόσμια.Άλλοτε σε στολές σωμάτων επιβολής τάξης της αστυνομίας, άλλοτε σε στρατιωτικά ή παραστρατιωτικά τμήματα και άλλοτε σε ομάδες πολιτών που αντιμάχονται την κάθε εξουσία.
 
Τελευταία αρχίζει και ακούγεται μια θεωρία συνωμοσίας ότι είναι το σήμα των "απελευθερωτών του πλανήτη" από την παγκόσμια καταπίεση.
 
Τελικά τι είναι; Ξέρει κανείς; Ποιοι είναι αυτοί που το φορούν;;
 
Απλά Ψώνια με ψυχιατρικά προβλήματα ή Σούπερ Ήρωες που επιλέχθηκαν να υπηρετήσουν υψηλά ιδεώδη και σκοπούς;; Are you talking to me? Ρωτούσε ο σούπερ Ταξιτζής το είδωλο του στον καθρέπτη.
 
Καλή εβδομάδα και μην σταματήσετε να ονειρεύεστε και συγκρατημένα όμως να ελπίζετε λίγο.


2 σχόλια:

ΗΛΊΟΥ ΑΛΚΗ είπε...

Αγουρα αγγούρια πουλάνε πάλι οι αργυραμοιβοι.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Marvel_Comics

Σαλόμ!!

Ανώνυμος είπε...

οποιος χρησιμοποιει σηματα για να δειξει οτι κατι ειναι η καπου ανηκει ειναι συστημικος λαγος, οσοι αληθινά ειναι πολεμιστες ειναι σχεδον αορατοι και απαρατηρητοι...