ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

Αεροπορία Στρατού: Παραιτήθηκε ο διευθυντής μετά το ΑΣΣ

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Την ώρα λοιπόν που η ΑΣ καλείται να βγάλει λαγούς από το καπέλο, ρώτησα σοβαρό άνθρωπο (από εκεί μέσα), ο Διευθυντής της ΑΣ, Υπ/γος Γ.Κουμεντάκος φαίνεται ότι όντως έχει υποβάλλει την παραίτηση του. Δεν μπορώ με ακρίβεια να σας περιγράψω πόσο ακριβώς σοβαρό πρόβλημα σηματοδοτεί . Είχε μία σύσκεψη πριν λίγες ημέρες στο υπουργείο και λέγεται ότι συζητήθηκε η αντικατάσταση δύο ανωτάτων. Η μία μάλλον είναι αυτή και προφανώς εξαναγκάστηκε σε παραίτηση. Τα προβλήματα είναι πολλά και δεν είναι μόνο οι πυρκαγιές. Απλά φαίνεται ότι τώρα ξεχείλισε το ποτήρι..Βάρδα μην ανοίξει το στόμα του. Η εμπλοκή της υπηρεσίας του ήταν μόνον στο επίπεδο των Σινούκ αν δεν κάνω λάθος. Τι μπορεί να τον έκανε να παραιτηθεί ;;
Μπορώ να μπω στα παπούτσια του. Μπορώ να φανταστώ τις πολιτικές πιέσεις που δεχόταν για να γίνουν πράγματα μη προβλεπόμενα. Καλά έκανε και τα βρόντηξε. Ακόμα καλύτερα θα ήταν άμα άνοιγε το στόμα του.

 Αεροπορία Στρατού: Παραιτήθηκε ο διευθυντής μετά το ΑΣΣ και τις πιέσεις για να βρεθεί εξιλαστήριο θύμα από τις Ένοπλες Δυνάμεις

Την παραίτησή του υπέβαλε ο διευθυντής της Αεροπορίας Στρατού μετά τις πιέσεις που του ασκήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, καθώς αναζητούσαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις εξιλαστήρια θύματα για τις τραγικές καθυστερήσεις που απέβησαν μοιραίες.

Όπως πρώτο είχε γράψει το Armyvoice.gr (Φωτιές: Αναζητούνται εξιλαστήρια θύματα και στις Ένοπλες Δυνάμεις) στοχοποιήθηκαν δυο υποστράτηγοι, ο διευθυντής της αεροπορίας Στρατού και ο διευθυντής Τεχνικού, στους οποίους και «φόρτωσαν» το γεγονός ότι δεν υπήρξαν διαθέσιμα ελικόπτερα.

Μέσα σε μια νύχτα κυριολεκτικά συγκλήθηκε συμβούλιο κρίσεων και έλαβε απόφαση για μετακίνηση του διευθυντή της Αεροπορίας Στρατού υποστράτηγου Κουμεντάκου στο ΤΕΘΑ, κάτι που σήμαινε ουσιαστικά και το τέλος της καριέρας του. Η απόφαση πάγωσε μετά τα δημοσιεύματα, αλλά θα επρόκειτο να υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα.

Συνεπώς εξωθήθηκε σε παραίτηση, πριν υλοποιηθεί αυτή η απόφαση. Μάλιστα οι πληφορίες λένε ότι αυτό που προκάλεσε την άμεση απόφαση ήταν η συνάντηση που είχε σήμερα με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Φλώρο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε ιδιαίτερα έντονη αντιπαράθεση.

Πάντως, όπως σχολίαζε ανώτατη πηγή στο Armyvoice.gr στις ΕΔ όταν ξεκινάνε να ψάχνουν ευθύνες, είθισται να ξεκινούν από ψηλότερα.

Δεν φταίει άραγε ο επιτελάρχης του ΓΕΣ ο οποίος είναι υπεύθυνος έναντι του Αρχηγού για τις διαθεσιμότητες των ελικοπτέρων;

Δεν φταίει το Σώμα υλικού Πολέμου για τα ανταλλακτικά;

Δεν φταίνε όλοι όσοι ήταν ενήμεροι για τις χαμηλές διαθεσιμότητες, συμπεριλαμβανομένων των Αρχηγών ΓΕΣ και ΓΕΕΘΑ;

Βρέθηκε το ελικαστήριο θύμα και όλοι όσοι γνώριζαν νίπτουν τώρα τας χείρας;

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: