ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΥ ΖΕΣΤΑΘΗΚΕΣ, ΚΑΙΓΕΣΑΙ ΤΩΡΑ & ΔΟΓΜΑ ΜΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΥ ΖΕΣΤΑΘΗΚΕΣ, ΚΑΙΓΕΣΑΙ ΤΩΡΑ 

Εισαγωγή στην μαθηματική θεωρία του "χάους" της νεοφιλελέ διαχείρισης του πλανήτη προς μια ΚΑΤΑΜΑΥΡΗ "ΑΝΑΠΤΥΞΗ".
 
Στο μακρινό 2019, αν θυμάστε, έκαψαν τον Αμαζόνιο με την ανοχή του φασιστονεοφιλελέ Μπολσονάου για να γίνει "ανάπτυξη".  Άφησε τις φωτιές να καίνε και εκεί, ακολουθώντας το ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΜΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ  που ακολουθούν τώρα οι ομόσταυλοι του στο Μαξίμου.

Αποτέλεσμα:
1. Ο Αμαζόνιος εκπέμπει σήμερα 20% περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα από όσο απορροφάει! (Τεκμηρίωση  ΕΔΩ ) .ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ θα γίνεται από εδώ και τώρα στα πάνω από τις 500.000 στρέμματα που ήδη κάηκαν στον Κιθαιρώνα, την Β.Αττική και στην Β. Εύβοια μόνο.

2. Η κλιματική αλλαγή που προκλήθηκε από αυτή την έξτρα συσσώρευση αερίων ρύπων επιβάλλει, για την αντιμετώπιση του φαινομένου, την περικοπή κατά 20% του διοξειδίου του άνθρακα από τα ορυκτά καύσιμα (με παγκόσμιο κόστος μετάβασης 20-25τρισ$ στα 10 χρόνια και αμφίβολα αποτελέσματα λόγω έλλειψης μετάλλων). Άγνωστο ακόμα τι μας αναλογεί εδώ, τα μέρος των 32δισ των κορονοϊοπακετων που θα κάνουν "Πράσινη Ανάπτυξη" δεν πρέπει να φτάνουν ούτε στο 1/5 όσων θα απαιτηθούν.
 
3. Η Βραζιλία δεν ανέπτυξε το ΑΕΠ της αφού η απόδοση της καλλιέργειας σόγιας και βοοειδών στα καμμένα που επιχειρήθηκε από τους ομοσταυλους του Βοριδη, ήταν αρνητική. Εδώ, με καμμένα σχεδόν όλα τα μελίσσια της Β. Ευβοιας, "τελειώνει" και σχεδόν όλη η γεωργική παραγωγή των βιολογικών προϊόντων της χώρας. Η χαρά των εμπόρων σπόρων μεταλλαγμένων...
 
4. Εκατόμβη νεκρών στην Γερμανία και στο Βέλγιο από πλημμύρες, 47αρια στην Μεσόγειο, εσύ ψάχνε εδώ για παγάκια. Εδώ ευτυχώς δεν είχαμε απώλειες ανθρώπινων ζωών. λέει (Το τι θα ακολουθήσει το φθινόπωρο δεν το λέει, το φθινόπωρο κείται μακράν).
 
Τι ακολουθεί;;
Το λέει η πρόσφατη ιστορία:
 
Πριν από την λεγόμενη "Αραβική Άνοιξη", την εξέγερση που συντάραξε πολλές από τις Αραβικές χώρες περί την Μεσόγειο το 2010, είχαμε δυο πολύ σημαντικά, αλλά πολύ μικρότερης έκτασης γεγονότα, που την πυροδότησαν:
 
1. Τις πολύ μεγάλες πυρκαγιές στην Ουκρανία και Ρωσία το 09 και την ξηρασία του 10, που έκαψαν σχεδόν όλη την παραγωγή σιτηρών από αυτόν τον παγκόσμιο σιτοβολώνα.
 
2. Την φρενίτιδα παραγωγής ενεργειακών φυτών κράμβης για παραγωγή βιο-καυσίμων στην Βραζιλία, που εκτόπισαν την ίδια χρονιά απότομα και τις εκεί καλλιέργειες δημητριακών, για να τα κάνουν "Πράσινη Ανάπτυξη".
 
Αποτέλεσμα: το 10 αυξήθηκε πολύ η τιμή του σιταριού και του ψωμιού λόγω της χαμηλής προσφοράς σταριού, στοιχείο που πυροδότησε την εξέγερση στον Αραβικό κόσμο!
 
Τώρα διαβάζω ότι ξεμείναμε σε όλον τον πλανήτη σχεδόν από τα πάντα! 
 
Παρατηρούνται ήδη, λέει, ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ βασικών αγαθών και εκτίναξη των τιμών στα ύψη, η οποία με τη σειρά της συνεπάγεται την αύξηση των ανησυχιών για πληθωριστική αύξηση λόγω υπερβολικής “υπερφόρτωσης” της οικονομίας. Που όμως δεν φαίνεται ακόμα στον ορίζοντα, παρά τις συνεχείς προβλέψεις των κλασσικών παπαγάλων των νεοφιλελε-like MME για ανεξέλεγκτους πληθωρισμούς λογω της υπερπροσφοράς νέου χρήματος για τον κορονοϊο. 23 τρισ νεο αεράτο χρήμα έπεσε ήδη στην αγορά σε όλον τον πλανήτη, αλλά τελικά αυτό δεν έφτασε εκεί που πρέπει. Το απορρόφησαν σχεδόν όλο τα χρηματοπιστωτικά πιράνχας και το επενδύουν. Που;;
 
Χαλκός, σίδηρος, χάλυβας, καλαμπόκι, καφές, σιτάρι, σόγια, ξυλεία, μικροτσίπ, πλαστικές και χάρτινες συσκευασίες.... Τα αποθέματα όλων των προαναφερθέντων, και όχι μόνο, ΔΕΙΧΝΟΥΝ να φθίνουν ολοένα και περισσότερο , λόγω της αύξησης των τιμών τους..
 
Κοντά σε αυτά, και αύξηση των τιμών της ενέργειας, λόγω της εισαγωγής των νέων ρυθμίσεων για τις τιμές των ρύπων που ισχύουν από τον Ιούνιο. Για να περιοριστεί, λέει, έτσι η εκπομπή CO2, αυτή που τώρα περισσεύει στην ατμόσφαιρα λόγω του Αμαζονίου. Και πλέον και από τις δικές μας πυρκαγιές της εγχώριας ανεπάρκειας των νεοφιλελέ δογμάτων.
 
ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙ ΛΙΓΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΔΑΣΩΘΕΙ Ο ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ!
 
Τι ακολουθεί αντίστοιχα εδώ:
 
Η αναδάσωση των καμένων με ...ανεμογεννήτριες μιας μαϊμού "Πράσινης Ανάπτυξης" πάνω στα νεοκαμμενα. Ξέρετε, σαν αυτές που δεν μπόρεσαν να συνεισφέρουν πάνω από το 5% στο ενεργειακό μας ισοζύγιο σε συνθήκες καύσωνα και άπνοιας, με αποτέλεσμα να σώσει πάλι την παρτίδα ο βρώμικος λιγνίτης. (Πάρε τώρα στους επόμενους λογαριασμούς penalty ρύπων κατακούτελα, και την τιμή της MWh στα 200€ από τα 50€ τον Ιούνιο. Στην χονδρική...)
 
Αυτά συνάγονται από κάτι μαθηματικουλια. Της θεωρίας του χάους λέει, δηλαδή των μη γραμμικών συστημάτων που επηρεάζονται από εκείνο το πέταγμα της πεταλούδας στον Αμαζόνιο.
Η μαυρίλα της απανταχού νεοφιλελέ διαχειρισης μόνο Πράσινη δεν μπορούν να κάνουν την ανάπτυξη.
 
 Κατάμαυρη θα είναι.
 
"Όπως κερδίσαμε τον κορονοϊο, έτσι ακριβώς κερδίζουμε και στις πυρκαγιές"  ΠΣΚουλης
ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ;;;; ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΒΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ..ΑΝ ΗΘΕΛΑΝ ΘΑ ΤΙΣ ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ ΣΒΥΣΕΙ.!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: