ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

Τα πολιτικά λάθη που θα στείλουν τον Κυριάκο σπίτι του.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Τα πολιτικά λάθη που θα στείλουν τον Κυριάκο σπίτι του.
 
Πιθανόν να ακολουθήσουν και νέα στον πανικό του καθότι ενός κακού μύρια έπονται. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενώ ξεκίνησε δυναμικά, ως κόμμα της ελεύθερης αγοράς... με αφορμή την διαχείριση της πανδημίας δίχασε αχρείαστα την κοινωνία με τον διαχωρισμό εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι.
Ένας διαχωρισμός που επιστημονικά είναι διάτρητος ειδικά μάλιστα μετά από 16 μήνες lockdowns που προκάλεσαν μεγάλη κοινωνική δυσφορία.
 
Ο διαχωρισμός αυτός εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων καθώς και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού είναι επιστημονικά σαθρά.Τα στοιχεία από το Ισραήλ αποδεικνύουν ότι οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν και νοσούν ενώ είναι φορείς, μεταδίδουν και νοσούν μέχρι και αυτοί που έχουν εμβολιστεί με 3η δόση εμβολίων.
 
Τα CDC τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στις ΗΠΑ ανέφεραν έμμεσα ότι τα πιστοποιητικά εμβολίων είναι μάταια όταν κάθε 6 μήνες χάνεται η ανοσία από τα εμβόλια.
Το δεύτερο μεγάλο πολιτικό λάθος της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν ότι επιχείρησε να επιβάλλει εμβολιασμούς προκαλώντας μεγάλη αντίδραση στην κοινωνία και εξηγώντας γιατί 3 εκατ πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί.
 
Το τρίτο μεγάλο λάθος, που αποδείχθηκε και καταστροφικό ήταν η ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού στην αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών. Το τρίτο αυτό λάθος έχει προκαλέσει το πρώτο μεγάλο πολιτικό limit down στην κυβέρνηση….Τηλεφωνική δημοσκόπηση που βρίσκεται σε εξέλιξη, επιβεβαιώνει ότι πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας επικρίνει για ανεπάρκεια τον κρατικό μηχανισμό.
 
Από το μέγεθος της καταστροφής προκύπτει ότι απλά ο κρατικός μηχανισμός ήταν αναποτελεσματικός.
Απέναντι στην κυβέρνηση που βρίσκεται σε ταχύτατη πλέον φθορά και πτώση βρίσκεται μια ημιδιαλυμένη και ανύπαρκτη αντιπολίτευση που δεν εκφράζει την αγανακτισμένη κοινωνία.Αυτό δυστυχώς θα το πληρώσουμε όλοι μας γιατί ήδη έχει ξεκινήσει μια πολιτική πυρκαγιά με δυνατούς κοινωνικούς και οικονομικούς ανέμους που είναι αδύνατον να ελεγχθεί.
 
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όσο και εάν προσπαθήσει να ωραιοποιήσει τις δραματικές καταστάσεις, δεν κέρδισε πολιτικά ούτε από τον διαχωρισμό των Ελλήνων μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, και προφανώς μόνο πολιτική ζημία θα υποστεί από την απαράδεκτη κακοδιαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών.
 
Ίσως ήρθε η στιγμή να ετοιμαστούμε όλοι για μια "αναδάσωση" του κοινωνικού, πολιτικού και οικονομικού εδάφους της κοινωνίας μας, αφού όμως πρώτα δούμε την φωτιά να σβήνει μόνη της στην θάλασσα, έχοντας κατακάψει τα πάντα.
 
Ίσως πάλι και να μην προλάβουμε καν να μπούμε στις βάρκες

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

οχι στο απιτι του αλλα στο εκτελεστικο αποσπασμα