ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

ΤΙ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΜΕ 20δισ$ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΤΙ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΜΕ 20δισ$ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ;;

Έχετε ακούσει εσείς ποτέ τον κατασκευαστή (την Ρωσία) να πληρώνει τον πελάτη (την Τουρκία) αντί για το αντίθετο;;
 
Βεβαίως και η σύμβαση κατασκευής του πυρηνικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής ισχύος 4GW στο Ακουγιου της Νότιας Τουρκίας, απέναντι από την Κύπρο και σε σεισμογενή περιοχή, γίνεται με σύμβαση ΒΟΟ (Build, Οwn, Operate). Δηλαδή όλη η επένδυση, η ιδιοκτησία και η εκμετάλλευση του σταθμού θα ανήκει σε μια ρωσική εταιρία, με την υποχρέωση της Τουρκίας να αγοράζει υποχρεωτικά για 15χρονια μετά την έναρξη λειτουργίας του τουλάχιστον το 70% της ηλεκτρικής ενέργειας που θα παράγει (και να φυλάει στο έδαφος της ένα μικρό ποσοστό των πυρηνικών αποβλήτων). Η συνολική επένδυση (πάνω από 20δισ) είναι 100% ρωσική, όπως Ρώσοι θα είναι και οι τεχνικοί και εξειδικευμένοι εργάτες που θα το λειτουργούν, ρωσικά και τα πυρηνικά του καύσιμά. Φράγκο δεν έβαλε ή θα βάλει ο Ερντογάν ο καβουροτσέπης.
 
Άρα προς τι τα 20δισ που έστειλε σήμερα με δύο τσεκια ο Πούτιν στον Ερντογάν;; Τι ακριβώς "αγόρασε";; Οεο...
 
Προφανώς αυτά τα δολάρια τα χρειάζεται η οικονομία της Τουρκίας, που ζει τα τελευταία δύο χρόνια με κάτι αντίστοιχα 20αρια που ήρθαν από το Κατάρ (αγόρασαν με αυτά οι Καταριανοί και κάτι φιλέτα της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας και έργα υποδομών), κάτι σαν ΤΑΙΠΕΔ φαντάσου το αυτό που κάνανε αλλά σε πιο σκούρους "θεσμούς".
 
Ζει τώρα η Τουρκία με τα ρέστα και με όσο μαύρο δολάριο κυκλοφορεί στην χώρα από τα γνωστά λαθρεμπορία που έκανε ο Ερντογάν για χρόνια με πετρέλαιο του ΙSIS από το Ιρακ και με φυσικό αέριο του Ιράν, που το έκανε μιξ με Αζέρικο.
 
Προφανώς σώθηκαν αυτά πάλι και τρέχα γυρεύε άλλα.
Οπότε είναι εύλογο το ερώτημα του πιο πάνω τίτλου: Τι ακριβώς αγόρασε τώρα ο Πούτιν;;
 
Πιθανές απαντήσεις:
 
🔸Την συμμετοχή της Τουρκίας στο Ευρασιατικό νεο αντιδολάριο που ετοιμάζεται με την Κίνα.
(Δύσκολο ακόμα, αφού κάτι τέτοιο θα σήμαινε αυτόματα την αποβολή της Τουρκίας σε οτιδήποτε "Δυτικό" και ενδεχομένως την αυτόματη αναγνώριση Αυτόνομου Κουρδιστάν στα Νοτια και Ανατολικά της
 
🔸 Πλυντήριο ρωσικών κεφαλαίων που δεν μπορούν να φύγουν "έξω" αλλιώς, ούτε μέσω των εξαγωγών ρωσικών και ουκρανικών σιτηρών μέσω Τουρκίας.
 
🔸Την εξαγορά κάποιου στρατηγικού για την Ρωσία Τουρκικού Οργανισμού ή Εταιρίας. Η πιο πιθανή είναι η Turkish Petrolium εκείνου του καλού κυρίου που κάνει business συνεκμετάλλευσης απευθείας με τον Capo di Capi της δικής μας Αγίας Οικογένειας. Τον Κοτς και τον Κούλη λεω, όταν συναντιούνται συχνά πυκνά στην Κρήτη, όταν πιάνει το κότερο του πρώτου Αλικαρνασσό.
Τότε όμως δεν ξέρω από που θα μπορεί να κρυφτεί ο δικός μας παίχτης, όταν το τουρκικό γεωτρύπανο αρχίσει να τρυπάει νότια του Καστελόριζου για ρωσικά συμφέροντα...
 
🔸 Κάτι άλλο, που μπορεί να μου διαφεύγει. Βοηθάτε στα σχόλια μπας και το βρούμε εμείς αφού εκείνος ο Κοντολεων ο Predator, που αυτή είναι υποτίθεται η δουλειά του, είναι πάρα πολύ απασχολημένος παρακολουθώντας την Γιαδικιαρογλου που κοιτάει την Πετροβασιλη που χαζεύει με καποιον δημοσιογράφο που ψάχνει άλλα. Και έναν Ανδρουλάκη που δεν κατέχει πράμα από όλα αυτά.
 
Βοηθάτε αδέλφια...
 
Καλά ούτε ένας δημοσιογράφος δεν αναρωτήθηκε το πιο πάνω;; Γιατί τα 20δισ;; 
 
Όσα είναι γνωστά γι αυτό το project ΕΔΩ. Πουθενά δεν φαίνεται να προκύπτει πληρωμή του επενδυτή για την επένδυση του στην Τουρκία!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

κ.Λύκαστρε μία ένσταση.Κ'απο ντι κάπο πρέπει να είναι η Ντόροθυ,έχει την ίδια κακία με τον Κούλη,αλλά παραπάνω μυαλό,και τώρα στην εμμηνόπαυση, είναι και πιό αδίστακτη