ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

Για τον φίλο Κακό....φωτογραφίες από Πάτμο, Λειψούς, Αγαθονήσι, Φούρνοι, Αρκοί.








































 







 

Όλες οι φώτο τραβήχτηκαν από εμένα.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραίες φωτογραφίες , εξωτικά μέρη και αν είχαν φθηνή σύνδεση με την υπόλοιπη Ελλάδα θα είχαν πιο πολύ κόσμο από Έλληνες . Να διατηρηθούν σε Ελληνικά χέρια και οι επιχειρήσεις . Λόγω πολύ μικρής κλίμακας και επίσης λίγων ερεθισμάτων εικάζω να συνάντησες νοοτροπία χωριού και δη οερασμένων δεκαετιών . Κρατάω την εικόνα με τα λεμόνια και το σκάκι . Από ότι βλέπω και εκεί ισχνή δενδροφύτευση να γλιτώσουν την δήλωση ακαθάριστων οικοπέδων .....:) Ήθελε κάθε χειμώνα έναν ουλαμό κρατουμένων να κάνει δενδροφυτεύσεις και να έχουν και χειμερινό τουρισμό να ταΐζουν μαζί με συνταξιούχους αστυνομικούς να τους επιβλέπουν μα στα 45 είναι νωρίς για να φεύγουν και ας παίρνουν διπλά λεφτά . Πως θα φύγουν κολυμπώντας ? Δυστυχώς ακόμη και η Κρήτη έχει σε πολλά μέρη νοοτροπία χωριού γιατί είναι πολλοί που δεν έφυγαν για λίγο να σπουδάσουν ή να δουλέψουν και μην φανταστείτε ότι έρχονται και πολλά αξιόλογα θέατρα ή μουσικές παραστάσεις για να πάει αρκετό μέρος του πληθυσμού να διευρύνει ορίζοντες . Φαντάζομαι πολύ περισσότερο εκεί στα πολύ μικρά νησιά και έχουμε και ορδές και εδώ ανεκπαίδευτες ατελείωτες .
Αγαπητέ Ξενοδόχωφ μην αγχώνεσαι , και εδώ έχω 100 fiber σπίτι και 200ρι στο μαγαζί και πάλι σέρνεται και κολλάει στο φόρτωμα σελίδων , να είναι καλά τα τόρρεντ . Και μάλιστα cosmote και είμαι από τους τυχερούς , στην γειτονιά δεν έχει θύρες για άλλους σε γειτονικές παραλίες (πολυκατοικίες ήθελα να γράψω αλλά βλέπεις τι σκέφτομαι ).
Στο προκείμενο είναι εσκεμμένη η υποανάπτυξη και ενώ θα έπρεπε να επιδοτούνται όλοι αυτοί να έχουν - να ξέρουν και να συντηρούν σκάφη σαν νέοι Κανάρηδες έχουμε 200 ευρώ χαράτσι σε καρυδότσουφλα κάτω των 5 μέτρων . Άμα θέλει να βάλει χαράτσι να βάλει στα Τούρκικα κάθε φορά που ελλιμενίζονται 200 ευρώ τέλος κατασκοπίας τρομάρα τους . Είναι όμορφη η Ελλάδα μας και ας μην μπορούμε να την επισκεφθούμε . Το θέμα είναι να την σώσουμε .
Περιμένουμε τις αναλυτικές απόψεις σου για το ταξίδι .

kakos04

Ανώνυμος είπε...

Ἄφωνος!!!
...μόνον ἕν μεγάλον "εύχαριστῶ"

Ε

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

"Ἄφωνος!!!"

Πού να έβλεπες εγώ πόσο έμεινα άφωνος όταν κατάλαβα μέσα στο Σπήλαιο της Αποκάλυψης τι έγινε τότε με τον Ιωάννη.!!
Άρχισα να υποψιάζομαι κάποια πράγματα όταν είδα ότι εκεί μέσα και γύρω από το Σπήλαιο ΔΕΝ είχε σήμα κανένα κινητό. Απώλεια σήματος άρα ίσον ισχυρή ενέργεια που το μπλοκάρει.

Δεύτερον το Σπήλαιο αποτελείται από ασβεστολιθικά πετρώματα. Τα φυσικά χάσματα - σπήλαια αλλά και οι φυσικοί λαβύρινθοι, αποτελούνται κυρίως από ασβεστολιθικά και γρανιτικά ή παρόμοιων ιδιοτήτων πετρώματα. Έτσι δημιουργούταν ένα φυσικό, κλειστό, ηλεκτρομαγνητικό κύκλωμα. Και αυτό γιατί ο ασβεστόλιθος και ο γρανίτης εμπεριέχουν μέσα τους, στην πέτρινη μάζα τους, νερό σε μοριακή μορφή. Δηλαδή υδρογόνο και οξυγόνο «διασπασμένο» το ένα από το άλλο.

Κάτω όμως από την έντονη ηλεκτρομαγνητική ενέργειας που συσσωρεύεται στα σπηλαία-χάσματα το μοριακό νερό μεταβάλλεται σε φυσιολογικό νερό.
Δηλαδή επιτυγχάνεται η ένωση τον δυο στοιχείων ήτοι υδρογόνου και οξυγόνου που μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν χώρια.Το νερό αυτό, λόγου του ότι πριν ήταν ορυκτό, είναι πολύ ιονισμένο,με αποτέλεσμα να βράζει στους +600 βαθμούς και παγώνει στους -40 βαθμούς. Το κυριότερο όμως είναι ότι συμβάλει καθοριστικός, μιας και είναι πολύ καλός αγωγός του ηλεκτρισμού στην δημιουργία ηλεκτρομαγνητικώνκυκλωμάτων (πεδίον).

Έτσι κάποια σπήλαια γίνονται και Πύλες ειδικά σε κάποιες συγκεκριμένες ημερομηνίες. Ο Ιωάννης μας είπε ο ξεναγός ήθελε να μένει μόνος του κάποιες φορές και απομονώνονταν εκεί στο Σπήλαιο μακριά από όλους. Ήθελε δηλαδή ΣΙΩΠΗ...

Βάζω και στοίχημα ότι αυτό το "όραμα" του Ιωάννη ήταν επικοινωνία με τον Δάσκαλο του, του έλεγε και έγραφε.....μέσα από την δημιουργία ισχυρού ηλεκτρομαγνητικού πεδίου. Αλλά αυτά δεν τα λέμε στις θεούσες διότι δεν μπορούν να τα καταλάβουν.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Τρανό παράδειγμα οι πυραμίδες με τις δαιδαλώδης αίθουσες και τον υπόγειο λαβύρινθο που για την κατασκευή τους χρησιμοποιήθηκε ασβεστόλιθος, γρανίτης, βασάλτης,αλλά και πολύτιμοι λίθοι όπως σμαράγδι.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Μέσω της ευεργετικής επίδρασης των ηλεκτρομαγνητικών πεδίον στο σώμα είχαμε προετοιμασία για την μεγάλη μύηση, ήτοι το ανάμα του Ήλιου του μεσονύκτιου, ή το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα – μέδουσα και το πέρασμα μέσω της προκαλούμενης στύγας - ηλεκτρομαγνητικός δίαυλος στον Άδη και από εκεί στον ουράνια Όλυμπο.

Η ευεργετική επίδραση οφείλεται στο γεγονός ότι όταν η μαγνητική ροή περνάει μέσα από τους ιστούς, γύρω από τις μαγνητικές γραμμές δύναμης στα κύτταρα των ιστών, δημιουργείται ένα δευτερεύον ηλεκτρικό ρεύμα που ονομάζεται «Δινόρευμα» και το οποίο ιονίζει το πρωτόπλασμα και ανανεώνει τους ιστούς, με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση του μεταβολισμού. Έτσι επιτυγχάνεται η διέγερση του σιδηρού που εμπεριέχεται στο αίμα.!! Η παραπάνω διαδικασία επιφέρει στον άνθρωπο αισθήματα άνεσης και θερμότητας που είναι γνωστά σαν φαινόμενο Τζάουλ.

Εκτός αυτού τα κύτταρα εμπεριέχουν στον πυρήνα τους ένα νημάτιο πολύ αγώγιμου υλικού που περιβάλλεται από μονωτικά μέσα.

Το νημάτιο αυτό, είναι το γνωστό μας DNA – RNA και έχει πάντα την μορφή μιας σπείρας – έλικα ήτοι ενός φυσικού Πηνίου.!!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα , ευχαριστούμε πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά .
Κάτι άσχετο αλλά το ιστολόγιο σου χρειάζεται 12-13 δευτερόλεπτα να φορτώσει ενώ σε άλλα ιστολόγια στον blogger φορτώνουν σε 2 δευτερόλεπτα . Έχει άλλος αυτή την διαφορά στην φόρτωση .

kakos04

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για τις ωραίες φωτογραφίες σας κ.Λύκαστρε.....Δεν βγάζετε και μία από το σπίτι του Γιωτόπουλου, έτσι για την επανάσταση;;
@ΚΑΚΟΣ Το πρόβλημα για τα δέντρα στις Κυκλάδες δεν είναι ποιός θα τα φυτέψει, αλλά ότι έβρεχε 3 μήνες το χρόνο (τα τελευταία 2-3 ούτε αυτό, μόνο 1 μπόρα /3μηνο,συνήθως λασποβροχή), και τα μποφώρια του Βαρδάρη που γίνονται μελτέμια, και ξεριζώνουν ότι δεν είναι σε ρεματιά και με ύψος πάνω από μισό μέτρο.Μου έχει προκαλέσει φοβερή εντύπωση το φαινόμενο της λειψυδρίας εδώ-είμασταν ένα από τα ελάχιστα Κυκλαδονήσια με πηγές, και καλά άντε λόγω αιρμπιενμπι, πισινών,γκαζόν,κήπων σε όλες τις βίλλες και της τεράστιας ανοικοδόμησης, υπάρχουν και πηγές που δεν είναι στο δίκτυο, και έχουν αδειάσει μετά από 50-100 χρόνια.
Στα χνάρια του πατρός Μιζοτάκη ο γόνος, ψάχνω τούβλα για τα καζανάκια όπως τότε.....