ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Η απώλεια οπλισμού από την Λέρο και τα σενάρια “φίδια”

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό κλοπής υλικού από μονάδα του Π.Ν στην Λέρο, κανονικά θα έπρεπε να οι ιθύνοντες  να ενοποιήσουν την Στρατονομία, την Αερονομία και την Ναυτονομία σε μια πραγματική Στρατιωτική Αστυνομία M.P όπως είναι στις άλλες χώρες και όχι να είναι απλοί τροχονόμοι και άλλα τέτοια χαζά καθήκοντα που κάνουν μέχρι τώρα. Αυτή η χαλαρότητα και η εγκατάλειψη των στρατιωτικών εγκαταστάσεων πρέπει να σταματήσει.Οι περισσότεροι στρατιωτικοί χώροι στην Ελλάδα έχουν φύλαξη της...πλάκας.! Εδώ ο Ρουβικώνας και μπήκε μέσα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας....και δεν έκαναν απολύτως τίποτε.Κάποια στιγμή θα πρέπει να πέσει γερή τιμωρία...οι υπεύθυνοι για αυτό το χάλι θα πρέπει να "καρατομηθούν". Επίσης ένα άλλο τραγικό....πως επιτρέπουν σε γνωστές ιστιοσελίδες αμύνης να δημοσιεύουν ποσότητες πυρομαχικών, τύπο, φωτογραφίες κ.λ.π  Μόνο φωτογραφίες από το σύστημα συναγερμού και το password δεν έχουν ανεβάσει.!
Από Σάββας Δ. Βλάσσης
Η ανακοίνωση του ΓΕΝ ότι τις απογευματινές ώρες της 9ης Σεπτεμβρίου 2019, διαπιστώθηκε ασυμφωνία προβλεπόμενου και κατεχόμενου στρατιωτικού υλικού στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ), κατά την διάρκεια γενομένων ελέγχων, προκάλεσε “συναγερμό” στα ΜΜΕ. Είναι αυτονόητο ότι για κάτι τόσο σοβαρό, θα επιληφθούν οι αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές πράττοντας ό,τι προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις.
Κατά πληροφορίες που διέρρευσαν σε διάφορα μέσα, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι από βασικούς φόρτους μάχης σε αποθήκη οπλισμού, οι οποίοι προορίζονται για προσωπικό της ΔΥΚ, λείπουν δύο αντιαρματικοί εκτοξευτές, οπλοβομβίδες, νάρκες κατά προσωπικού, χειροβομβίδες, εκρηκτικές ύλες και ποσότητα βραδύκαυστου πυραγωγού σχοινίου και φυσίγγια.
Το οπλοστάσιο της ΔΥΚ περιλαμβάνει αντιαρματικούς εκτοξευτές μίας χρήσεως ΑΤ-4 των 84 mm, αναρτόμενα βομβιδοβόλα Μ203 των 40 mm, νάρκες κατά προσωπικού Μ18 Claymore κ.λπ.

Ενώ τα σενάρια που κυριαρχούν στα διάφορα μέσα τονίζουν το “άρωμα τρομοκρατίας” και παραπέμπουν σε κλοπές στρατιωτικού υλικού από στρατόπεδα που διενήργησαν τρομοκράτες κατά το παρελθόν, πρέπει να σημειώσουμε ότι σφάλματα στην καταμέτρηση υλικού, μπορούν να προκύψουν και από άλλες αιτίες, πιο απλές. Μια από αυτές, είναι η ελλιπής εκτέλεση της διαδικασίας “αποκατάστασης” υλικών και οπλισμού από κάποιο τμήμα που συμμετείχε σε κάποια άσκηση. Χαλαρότητα κατά την επιστροφή και η πρόταξη της ξεκούρασης ή ακόμη χειρότερα η ανάθεση της αποκαταστάσεως των υλικών και φόρτων σε κάποιον αποθηκάριο, χωρίς επακριβή ενημέρωση για τα χρησιμοποιηθέντα πυρομαχικά, είναι καταστάσεις που συμβαίνουν. Στην πραγματικότητα, τυχαίνουν πολύ χειρότερα πράγματα, τα οποία όμως ευτυχώς “μπαλώνονται” χωρίς περαιτέρω επιπλοκές.
Ας μην βιάζονται λοιπόν τα μέσα να βγάλουν “πόρισμα” κι ας χαλαρώσουν, μην σκορπώντας τον “πανικό” στην κοινή γνώμη. Οι επιχειρησιακοί, ας είναι πιο πειθαρχημένοι.

πηγή

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το ιδιο ειχε γινει πριν τριαντα χρονια στο Συκουριο Λαρισης απο την 17 Νοεβρη,τωρα ετοιμαζουν κανενα παλι χοντρο για τιποτα αποπροσανατολισμους απο καποια πουστια που ετοιμαζουν ισως.

Ανώνυμος είπε...

Μα ρε φίλε Λυκαστρε το γνωρίζουν δεν είναι ότι αδυνατεί τοσο η πρόληψη απο την μεριά του κρατους, καλα και αυτό συμβαίνει εννοείται αλλά θεωρώ οχι στις συγκεκριμένες περιπτώσεις. Ειναι δυνατόν τώρα να μπεις στο υπουργειο αμύνης και να μη σου πειράξουν τρίχα.? Τζέιμς Μποντ να ήταν μια ομαδα πατριωτών, οσο καλα και να το σχεδιάζανε, σε μια υποτιθέμενη περίπτωση, έτσι και το προσπαθουσαν θα υους ειχαν γαζωσει ή τουλάχιστον θα τους είχανε μαζεψει σε δευτερολεπτο. Ποιος ρουβικωνας τωρα, κοινό μυστικο είναι οτι αποτελεί όργανο των εξουσιαστών.
25αρης

kakos04 είπε...

Αν ισχύει το μέγεθος της κλοπής (και το βάρος του υλικού) μιλάμε για οργανωμένη από το κράτος δουλειά , δεν μετακινούνται τέτοιες ποσότητες απαρατήρητες από της πύλη , δεν είναι ένα g3 . Δεν υπάρχεί φύλαξη πουθενά παρά μόνο για νομιμόφρονες πολίτες και μεθυσμένους . Οι υπηρεσίες δεν έχουν το προσωπικό και το υλικό με αντίληψη και που να το νοιάζει . Φύλαξη το 2019 χωρίς αυτοματοποιημένα συστήματα , έξυπνες κάμερες ραντάρ και σκόρπιους αισθητήρες & έστω αδέσποτα για παρέα του σκοπού ή της περιπόλου μόνο σαν random asset (π.χ. δεν κάνω στάνταρ διαδρομή και πάντα την ίδια ώρα) είναι της πλάκας .Για τάφρους , νάρκες και παγιδούλες ούτε λόγος , θυμάμαι φαντάρος σκοπιά να μην βλέπω στο ένα μέτρο από την ομίχλη βράδυ , τι σκοπός ήμουν ?και απαντάω μόνος μου της πλάκας . Όποιος έχει πάει φαντάρος-αγγαρειομάχος γνωρίζει ότι η σκοπιά έχει τον νου της στο εσωτερικό και στην είσοδο για την έφοδο κυρίως . Καλλυμμένες θέσεις για ένοπλη και οργανωμένη επίθεση (άνω των 10 ατόμων δεν υπάρχει και δεν το φαντάζονται ) . Αν ισχύει αντίστοιχο με το Συκουριό Λαρίσσης ετοιμάζουν καινούργιους ηθοποιούς και θα κάψουν ή θα ξεφορτώθουν μερικούς στό(κ)ους δικούς τους που δεν τραβάνε .Και όπως γράφει ο 25αρης , οι νομοταγείς και πατριώτες Έλληνες έχουν καταστολή άμεσα σε χρόνο dt ' ισχύει πλήρης πρόληψη για εμάς . Όσο για την στρατονομία , χωρίς άδεια οπλοφορίας και οπλοχρησίας άμεσης εντός και πέριξ στρατοπέδων και αστυνομικών τμημάτων ώστε να λειτουργεί αποτρεπτικά ή εκφοβιστικά είναι χωρίς νόημα . Και καταλήγουμε ότι ο νομοταγής Έλληνας δεν έχει φθηνή και έυκολη πρόσβαση σε νόμιμα όπλα και αυτοάμυνα , ένω κάθε εγκληματίας ντόπιος ή ξένος ψωνίζει ανώνυμα ,έυκολα , τα χρησιμοποιεί και την γλυτώνει ακόμα και αν τον πιάσουν .

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

@ 11 Σεπτεμβρίου 2019 - 12:18 μ.μ.

Αγαπητέ ανώνυμε η 17Νοέμβρη είναι δημιούργημα ξένων μυστικών υπηρεσιών. Οπότε εδώ θα συμφωνήσω και με τον αγαπητό Νικόλα...ότι η δουλειά έγινε από "μέσα" και είναι εν γνώση των Αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Στην Ελλάδα δεν πέφτει ούτε στρακαστρούκα αν δεν δώσουν το ο.κ Ισραηλινοί και Αμερικάνοι.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ Νικόλα πολύ σωστά όσα μας γράφεις...είχες όμως ποτέ προσέξει ότι όλα τα φώτα στα στρατόπεδα (τουλάχιστον στα περισσότερα) φωτίζουν τον φαντάρο που φυλάει σκοπιά, και όχι το σκοτάδι απέναντι;; Πως να δει ο σκοπός τι του έρχεται αν τον στραβώνουν τα φώτα;; ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ...με το φως να τους χτυπάει στα μάτια.!Παρά μόνο όταν θα είναι πολύ...αργά.!!

kakos04 είπε...

Αγαπητέ Λυκαστρε ισχύει αυτό που λες , ο φωτισμός είναι πάντα λάθος ακόμη και στα αστυνομικά τμήματα. Ο σκοπός έπρεπε να είναι στο απόλυτο σκοτάδι εκεί που κινείται και όλες οι επίφοβες θέσεις φωτισμένες. Με smartwatch να το επεκτείνω ώστε ο αξιωματικός να ειδοποιείται σε λιποθυμία ή δολοφονία αν δεν προλάβει να αντιδράσει ο σκοπός. Και κάνα 2 στρατιωτικές κούκλες σε σκοτεινά σημεία θα έσωζαν ζωές σαν παραπλάνηση. Όλα αυτά που λέμε βέβαια δεν περιλαμβάνουν στον συλλογισμό τους ελεύθερους σκοπευτές με σιγαστήρες από 2-3 km , θερμικές διόπτρες κτλ ή απλά κάποιο συμβάν πχ τράκα αυτοκινήτων μπροστά του που θα τον αναγκάσουν να γίνει εύκολος στόχος. Όπως στις ταινίες επιθέσεις 2-3 κυμάτων που το πρώτο αναγκάζει όλους να δηλώσουν την θέση τους. Τύφλα να έχει το hitman 1&2 και το sniper ghost warrior.

Ανώνυμος είπε...

γιατι η 17 Νοεμπρη δεν ειναι απο μεσα?
ολα απο μεσα ειναι δουρειοι ιπποι του κρατικου μηχανισμου των ψυχανωμαλων τεκτονοκρονοεβραιων

Ανώνυμος είπε...

Είναι εντελώς άτοπος ο κρύφιος πόθος να πρόκειται για πατριώτες που να ήθελαν να ανατρέψουν τους δωσίλογους;;;
Με δεδομένο το μπάχαλο που επικρατεί στην Ελλάδα, που ούτε οι μυστικές υπηρεσίες δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με δαύτο;;;;;εε;
Υ.Γ.
Μην με πάρετε με τις πέτρες!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Aγαπητέ ανώνυμε γιατί να σε πάρουμε με τις πέτρες.!! Αφού είσαι ευγενικός και μιλάς όμορφα;; Μακάρι να ήταν πατριώτες που τα έκλεψαν για αυτόν τον λόγο, αλλά δεν το πιστεύω.!!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε στις 14 Σεπτεμβρίου 2019 - 7:47 π.μ.

Ναι η 17 Νοέμβρη στελεχώνεται κυρίως από ελληνικής καταγωγής άτομα...αλλά αυτοί που τους δίνουν γραμμή και εντολές είναι ξένοι.!! Οι χειριστές τους δηλαδή είναι ξένοι πράκτορες. Όταν ο Καραμανλής ήρθε το 1974 απο την Γαλλία στην Ελλάδα , μέσα στο αεροπλάνο μαζί του ήταν και ο Γιωτόπουλος ο αρχηγός της 17 Νοέμβρη. Ο οποίος ήταν και συγκάτοικος του Θεόδωρου Πάγκαλου όταν και οι δύο βρίσκονταν στο Παρίσι.
Οπότε ΝΑΙ οι απο μέσα είναι πολύ βαθιά χωμένοι στα της "τρομοκρατίας".

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ είπε...

Το ίδιο ακριβώς ενδεχόμενο, του 2:40 μ.μ., είχα αναφέρει σε αντίστοιχη ανάρτηση του Οδύσσεια TV προχθές. Και όντως.. μακάρι να ήταν έτσι.