ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΟΣΜΟ , ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ STAR-TREK


                                (Το "δαχτυλίδι" των Ατλάντων που λέγαμε)

Γράφει ο ΛΥΚAΣΤΡΟΣ :

O κόσμος όπως τον ξέραμε σχεδόν τελειώνει. Όλα αλλάζουν, τα "Τα πάντα ρει, μηδέποτε κατά τ'αυτό μένειν" που σημαίνει  ότι θα αλλάξει ο τρόπος ζωής , ο τρόπος πολέμου σύντομα στην μάχη θα πηγαίνουν ρομπότ κι όχι άνθρωποι... και ίσως και ο χώρος διαβίωσης των ανθρώπων.Τώρα θα μου πείτε η πρόβλεψη του μέλλοντος δεν είναι εύκολη, αλλά ας κάνουμε μια προσπάθεια. 
Υπάρχουν κάποιες σκέψεις για τα βήματα που θα γίνουν μέχρι το 2060, διότι αυτή η χρονιά θα είναι χρονιά ορόσημο για την ανθρωπότητα. Οι Η.Π.Α η Κίνα η Ρωσσία και κάποιες άλλες χώρες αλλά κυρίως αυτές οι τρεις έχουν δημιουργήσει ένα Διαστημικό Σώμα. Και έχουν αναπτύξει μια μακροπρόθεσμη εθνική στρατηγική που αφορά το διάστημα.
Οι Αμερικάνοι έχουν φτιάξει μια έκθεση με τίτλο "Το μέλλον του διαστήματος 2060 και οι επιπτώσεις στη στρατηγική των ΗΠΑ", και είναι αποτέλεσμα ενός εργαστηρίου διαστημικών φερόντων που φιλοξενείται από την Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας με συμμετέχοντες από το Πεντάγωνο, τη NASA, το ΝΑΤΟ, τη βιομηχανία και τον ακαδημαϊκό κόσμο. Η ομάδα ανέπτυξε μια σειρά από μελλοντικά σενάρια για το διάστημα που θα μπορούσε να μοιάζει με το 2060 και αρχίζει να απαντά στο ερώτημα σχετικά με το τι πρέπει να επικεντρωθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες για να κατευθύνουν την ανάπτυξη του διαστημικού τομέα προς μια θετική κατεύθυνση.


Σε αυτήν την έκθεση όλα  κυμαίνονται από έναν φουτουριστικό κόσμο υπό την ηγεσία των Αμερικανών, με χιλιάδες ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στο διάστημα σε έναν στατικό κόσμο όπου ο χώρος είναι μόλις πιο ανεπτυγμένος από ότι σήμερα. Σύμφωνα με την έκθεση, οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν αυξημένο ανταγωνισμό από άλλα έθνη στην εξερεύνηση και εκμετάλλευση του διαστήματος, ιδιαίτερα από την Κίνα. Η έκθεση ισχυρίστηκε ότι η Κίνα εκτελεί μια μακροπρόθεσμη στρατηγική για να εκτοπίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες ως την κυρίαρχη διαστημική δύναμη αναπτύσσοντας τον τομέα της κρυοσυντήρησης.! Η κρυοσυντήρηση η αλλιώς κρύο-γεννετική σου επιτρέπει να διατηρηθεί κάποιος  στον θάλαμο κρυοσυντηρησης για όσο χρονικό διάστημα θέλει, πράγμα το οποίο  μας δείχνει ότι θέλουν να πάνε κάπου....μακριά.!! Δηλαδή
να καταψύξουμε ένα ανθρώπινο οργανισμό για όσο χρόνο θέλουμε και να τον επαναφέρουμε στη ζωή χωρίς καμία απώλεια στην συνείδηση του.Είναι σαν να ξυπνάς 100 χρόνια μετά από ένα βαθύ ύπνο με όλες τις αισθήσεις και τις λειτουργίες του μυαλού σου εντάξει . Χωρίς απώλειες της μνήμης σου .Ο ίδιος άνθρωπος, δηλαδή, 100 χρόνια μετά. Είναι η μέθοδος που οι μελλοντικοί αστροναύτες θα ταξιδεύουν στο απώτατο διάστημα.

"Οι ΗΠΑ πρέπει να αναγνωρίσουν ότι το 2060 ο χώρος θα αποτελέσει σημαντική κινητήρια δύναμη της εθνικής πολιτικής, οικονομικής και στρατιωτικής εξουσίας για τα οποία τα κράτη θα οργανώσουν και θα λειτουργήσουν καλύτερα για να εκμεταλλευτούν αυτές τις δυνατότητες", αναφέρει η έκθεση. Άρα κάτι έχουν σχεδιάσει να κάνουν για το 2060 δεν αναφέρουν αυτήν την ημερομηνία τυχαία.!

Προκειμένου όμως οι Η.Π.Α να παραμείνουν η μοναδική κυρίαρχη δύναμη στο Διάστημα, θα πρέπει  να αναπτύξουν μια μακροπρόθεσμη εθνική διαστημική στρατηγική που θα επωφεληθεί από την κυβέρνηση, τη βιομηχανία και τον ακαδημαϊκό κόσμο. Πράγμα το οποίο το έχουν κάνει. Η προσπάθεια τους αυτή θα στηρίζεται σε 3 βήματα. Στο μέλλον χιλιάδες άνθρωποι θα ζουν και θα δουλεύουν στο διάστημα - από την τροχιά μεταξύ της Γης και της Σελήνης μέχρι τον Άρη. Το όνειρο τόσο των Η.Π.Α και του Συνασπισμού τους, όσο και των Κινέζων είναι να  διατηρήσουν τον  ηγετικό ρόλο σε ένα ιδιαίτερα κερδοφόρο διαστημικό τομέα. Διότι ο χώρος εκεί θα είναι μια πολύ επικερδής αρένα και η εμπορική δραστηριότητα θα έχει προχωρήσει πολύ πέρα ​​από την σημερινή εποχή.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλά το έθεσες.. star trek.. μα όλα πια τα έχουν δείξει ξεκάθαρα εκεί μέσα. Μιλάω για τα αρχαία επεισόδια και λίγο μετά .. ούτε καν υπαινιγμοι μα ξεκάθαρη πληροφορία. -παντόφελλος-

Ανώνυμος είπε...

πως την εχετε δει τη δουλεια εκει κατω στη γη?
μαγκες μηπως?
ετοιμαστειτε να γινετε χαρτοπολεμος μαζι με τον πλανητη να ξεβρωμισει ο γαλαξιας...

Ανώνυμος είπε...


---Η πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία Pfizer επέλεξε τη Θεσσαλονίκη για να φτιάξει κέντρο έρευνας και ανάπτυξης για την τεχνητή νοημοσύνη---

Η ερώτηση εδώ είναι πόσους λάκκους έχει αυτή η φάβα ;
Σίγουρα δεν είναι για το καλό μας αν σκεφτεί κανείς πως από όλη την Ευρώπη επέλεξαν την χώρα μας .

Η Τ.Ν είναι που θέλει έδρα στη Μακεδονία ;
Η Θεσσαλονίκη ως μελλοντική πρωτεύουσα στο σχεδιασμό νέου κράτους ;
Είναι επιβράβευση στην υπακοή της πολιτικής μας ηγεσίας στους σωτήρες του κόσμου ;

Ή είναι διαστροφή να μην εμπιστεύομαι την γενναιοδωρία τους ;

To 2060 είναι μακρυά ή μήπως γίνουν μερικά γεγονότα πολύ γρήγορα ;

Άρης

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Ακριβώς αγαπητέ ΑΡΗ έτσι είναι όπως τα λες.!! Η Θεσσαλονίκη δεν επιλέχθηκε τυχαία....το Νο 2 της Pfizer λέγεται ΄Αλμπερτ Μπούρλα και έχει σπουδάσει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στη Βιοτεχνολογία στο ίδιο πανεπιστήμιο το 1991. Πολλοί λένε ότι είναι Έλληνας αλλά δεν είναι. Το όνομα Άλμπερτ είναι εβραϊκό.

ΜΕΙΔΙΑΣ Β΄ είπε...


Μεταφορά πρωτευούσης του ελληνικού κράτους
στην Θεσσαλονίκη εδώ και τώρα.
Ιδού μια καλή ιδέα για την επιβίωσι του έθνους
και την κοπή της ορέξεως ορισμένων συμμάχων και φίλων,
Βορείων και Νοτίων...
Ιερουσαλήμ αυτοί, Θεσσαλονίκη εμείς.