ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Λάβρος Ερντογάν κατά ΗΠΑ: Θα αναζητήσουμε νέους συμμάχους

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Θα πρέπει κάποιος να πει στον Ερντογάν, ότι δεν μπορεί πλέον να "απειλεί" τους Αμερικάνους οτι τα Στενά θα φύγουν από τον έλεγχο της Δύσης και θα περάσουν στον έλεγχο της Ανατολής. Όπως και κάποιοι αρθρογράφοι συνεχίζουν να ερμηνεύουν τις γεωπολιτικές εξελίξεις του 21ου αιώνα, με αναλυτικά εργαλεία του 20ου και γεωστρατηγικές παραδοχές του 19ου.Περί γεωπολιτικής αξίας των Στενών και άλλα φαιδρά.Γενικά οι Αμερικάνοι είχανε μια τεράστια ψωλoφαγούρα και να τα κλείσουνε, εφόσον ήδη υπάρχουν οι οδοί παράκαμψης.Εμείς το έχουμε πει και το ξαναλέμε: οι Μογγόλοι έχουνε παίξει τη ζαριά τους και έχουνε φέρει ντόρτια.Σύντομα στην Τουρκία θα πρέπει να ετοιμάζονται  για μακροχρόνιο και αιματηρό εμφύλιο.

Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία 60 χρόνια η Τουρκία και οι ΗΠΑ υπήρξαν στρατηγικοί σύμμαχοι και μέλη του ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ αδυνατούν επανειλημμένως και σταθερά να κατανοήσουν και να σεβαστούν τις ανησυχίες του τουρκικού λαού, γράφει σε άρθρο του στην αμερικανική εφημερίδα New York Times, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη σκιά των δασμών που επέβαλε σε βάρος της Τουρκίας ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.
«Οι μονομερείς ενέργειες των ΗΠΑ εναντίον της Τουρκίας υπονομεύουν τα αμερικανικά συμφέροντα και την ασφάλειά τους, ενώ αναγκάζουν την Τουρκία να αναζητήσει άλλους συμμάχους», υπογραμμίζει ο Ερντογάν.

«Η συνεργασία μας δοκιμάζεται τα τελευταία χρόνια από διαφωνίες. Δυστυχώς, οι προσπάθειές μας να αναστρέψουμε αυτήν την επικίνδυνη τάση αποδείχθηκαν μάταιες», γράφει χαρακτηρισιτκά ο Τούρκος πρόεδρος και προσθέτει: «Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αρχίσουν να σέβονται την κυριαρχία της Τουρκίας και να κατανοούν τους κινδύνους που αντιμετωπίζει το έθνος μας, η συνεργασία μας θα τεθεί σε κίνδυνο».
«Πριν είναι πολύ αργά, η Ουάσιγκτον πρέπει να εγκαταλείψει την λανθασμένη αντίληψη ότι η σχέση μας μπορεί να είναι ασύμμετρη και να συμβιβαστεί με το γεγονός ότι η Τουρκία έχει εναλλακτικές λύσεις. Η αποτυχία να αντιστραφεί αυτή η τάση και η έλλειψη σεβασμού θα μας οδηγήσει να αναζητήσουμε νέους φίλους και συμμάχους», κατέληξε.
Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή την ιστορική πτώση της τουρκικής λίρας ο Ερντογάν έκανε χθες λόγο για «οικονομικό πόλεμο» σε βάρος της Τουρκίας, διαβεβαιώνοντας όμως πως η Αγκυρα θα αναδειχτεί νικήτρια.

ΠΗΓΗ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το προβλημα ειναι αυτο που δεν φαινεται,δηλαδη απο τι ειδους υπογεια εργαστηρια εκτελουν εντολες και ο Τραμπας και ο κεφαλας ο Ερντογαν.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ σχολιαστή.....πίσω από τον Τράμπ βρίσκεται το σύμπλεγμα των στρατοβιομηχάνων του Νότου και των Τεξανικών πετρελαϊκών (ελέγχει την NSA και την old boys σχολή της CIA) ,και θεωρεί ως ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής του, τη στήριξη του Ισραήλ, ως σιδερένιου εμβόλου επιβολής της στη Μ. Ανατολή. Σκοπεύει στην παγκοσμιοποίηση μέσω πολέμων, προληπτικών επιθέσεων, ανατροπών κυβερνήσεων και κατατρομοκράτησης των πληθυσμών.

Αλλά από την άλλη στην Αμερική υπάρχει και ΔΕΥΤΕΡΟΣ πόλος....η συμμαχία των φιλελευθέρων Η.Π.Α. (Κλίντον) δηλαδή των εκπροσώπων των πετρελαϊκών και άλλων πολυεθνικών και του χρηματοοικονομικού κεφαλαίου (State Dept., ΜΚΟ, mainstream Μ.Μ.Ε., Σόρος και τα αφεντικά του)που ευνοεί το Αραβικό πετρέλαιο έναντι της στήριξης του Ισραήλ. Και την παγκοσμιοποίηση μέσω οικονομικής διείσδυσης και ελέγχου, προπαγάνδας, αποεθνοποίησης και ομογενοποίησης των πληθυσμών.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Με τα δεδομένα που μπορούμε να γνωρίζουμε, πρώτη δουλειά που θα κάνουν τα γεράκια που πατρονάρουν τον Τραμπ, θα είναι να επιχειρήσουν να καθαρίσουνε τον Έρντογαν για να ξαναφέρουνε τους Κεμαλιστές. Αυτούς ξέρουνε, αυτούς εμπιστεύονται. Αλλά δεν θα είναι τόσο εύκολο, όσο με τον Μεντερές η τον Ετσεβίτ.

Ανώνυμος είπε...

απο την σκυλα στην χαρυβδη ειναι η δουλεια πατριωτες

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Κάπως έτσι αγαπητέ σχολιαστή κοντά έπεσες, με την μόνη διαφορά ότι σε περίπτωση κατάλυσης του Ελληνικού κρατιδίου, ο Ελληνικός Εθνικισμός θα αναδυθεί ισχυρότερος από ποτέ. Τουλάχιστον αυτοί που καταρτίζουν τα σχέδια, καταλαβαίνουν και ξέρουν περισσότερα από εμάς γι' αυτό και δεν επιτρέπουν την πλήρη διάλυσης της Ελληνικής Εθνικής εστίας.