ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Τουρκική αποστολή στις ΗΠΑ με στόχο την εξομάλυνση των αμερικανοτουρκικών σχέσεων

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Το χοντρό δούλεμα από την κωλοφυλλάδα Liberal συνεχίζεται (ξέρουμε όλοι ποιος την έχει ,και τι είναι) ...απλά ανεβάζω το άρθρο για να σχολιάσω.Σε αντίθεση λοιπόν με αυτήν κωλοφυλλάδα, προσωπικά και δημόσια δηλώνω ότι ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟΣ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΗΡΙΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. Κάτι για το οποίο δεν κάνει λόγο η Liberal ....η οποία θα σας πει ότι μαζί με τα F-35 οι Τούρκοι θα πάρουν και μπόνους τις οδηγίες συναρμολόγησης και δώρο μια κόλλα UHU.
Σε μια προσπάθεια εξομάλυνσης των αμερικανοτουρκικών σχέσεων η 'Αγκυρα στέλνει διπλωματική αποστολή στις ΗΠΑ προκειμένου να συζητήσει τις εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών συμμάχων στο ΝΑΤΟ.
Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Σεντάτ Ονάλ θα ηγηθεί της αντιπροσωπείας που θα μεταβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε σήμερα πηγή του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών επιδεινώθηκαν λόγω διαφορών για την πολιτική στη Συρία και της δίκης του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον στην Τουρκία.
Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk μετέδωσε νωρίτερα πως η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταλήξει σε προκαταρκτικές διευθετήσεις ορισμένων θεμάτων και πως μια τουρκική αντιπροσωπεία θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον σε δύο ημέρες προκειμένου να συζητήσει την διαμάχη ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών μας Σεντάτ Ονάλ θα ηγηθεί της αντιπροσωπείας», ανέφερε η πηγή, που μιλούσε υπό τον όρο της ανωνυμίας, χωρίς να επεκταθεί.
Πριν από λίγο το CNN Turk μετέδωσε πως η τουρκική αντιπροσωπεία θα είναι εννεαμελής και θα αποτελείται από αξιωματούχους των υπουργείων Δικαιοσύνης, Οικονομικών και Εξωτερικών -- τρεις ανά υπουργείο.
Στο μεταξύ, σε μήνυμά της που ανήρτησε στο Twitter, η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα ανέφερε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να είναι ένας σταθερός φίλος και σύμμαχος της Τουρκίας.
Στο tweet της η πρεσβεία επέκρινε ακόμη αναφορές των ΜΜΕ σύμφωνα με τα οποία αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε πως η ισοτιμία της τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου μπορεί να πέσει στο 7:1 λέγοντας ότι είναι «κατασκευασμένες και αβάσιμες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: