ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

Οι ΗΠΑ αρχίζουν την εκπαίδευση του τουρκικού στρατού για κοινές περιπολίες στην Συρία

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : To ότι ΔΕΝ θα τους δώσουν τα F-35 αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα τους χρησιμοποιήσουν αλλού.!!Τόσο οι Η.Π.Α. όσο και η Ρωσία δέχθηκαν να εισέλθει επίσημα η Τουρκία στον πόλεμο σε Ιράκ και Συρία διότι αυτές οι δύο υπερδυνάμεις γνωρίζουν πολύ καλά ότι ολόκληρη η περιοχή της μέσης ανατολής και η χερσόνησος του Αίμου είναι υπό διαπραγμάτευση. Θα προκύψουν εκ νέου καινούργια κράτη…. νέα σύνορα, και αυτή η πολιτική περνάει από τα δυο κομβικά κράτη, την Τουρκία και την Ελλάδα.Έγραφα εδώ :
" Προφανώς η συμμαχία Ρωσίας – Τουρκίας θα συνεχιστεί για αόριστο χρόνο… τα συμφέροντα τους πλέον είναι κοινά στο Ανατολικό ζήτημα…
Οι Η.Π.Α. δεν θα ανεχθούν για πολύ ακόμα την Τουρκία και για αυτό θα προσπαθήσουν να την διαλύσουν… οι Ρώσοι έχουν βάλλει τις Η.Π.Α. να διαλύσουν την Τουρκία. Αυτό το γνωρίζουν οι Η.Π.Α. για αυτό και ως αντάλλαγμα διαλύουν με πολιτικούς τρόπους και την Ελλάδα!
Δεν θα μείνει τίποτα από τα υπάρχων στα 2 κράτη."
 Στρατιωτικοί των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ) θα αρχίσουν την εκπαίδευση μαζί με τις τουρκικές δυνάμεις για την εκτέλεση κοινών περιπολιών κοντά στην ασταθή συριακή πόλη της Μανμπίζ μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες, σύμφωνα με τον υπουργό άμυνας των ΗΠΑ, Τζειμς Μάτις.

“Βασικά, μπορώ να πω ότι μέσα σε 72 ώρες. Πολύ σύντομα, μπορεί και συντομότερα,” δήλωσε την Πέμπτη ο Μάτις σε δημοσιογράφους μέσα σε ένα αεροσκάφος των ΗΠΑ.
Ο Μάτις δήλωσε ότι αμερικανικός εκπαιδευτικός εξοπλισμός και εργαλεία, μαζί με τους εκπαιδευτές Αξιωματικούς, βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Τουρκία.

Η εκπαίδευση ειναι αναγκαία πριν οι δυνάμεις των ΗΠΑ και της Τουρκίας που επιχειρούν κοντά στην Μανμπίζ μπορέσουν να ενώσουν τις περιπόλους τους.
Αυτη τη στιγμή, οι δύο δυνάμεις διεξάγουν “συντονισμένες άλλα ανεξάρτητες” περιπολίες, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.
Είναι ασαφές το πότε οι αμερικανικές και τουρκικές δυνάμεις θα ξεκινήσουν να εκτελούν τις κοινές περιπολίες στην Συρία εφόσον ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των τουρκικών στρατευμάτων.
Η πόλη της Μανμπίζ ειναι κρησφύγετο των δυνάμεων της κουρδικής πολιτοφυλακής. Η Ουάσιγκτον υποστηρίζει τους Κούρδους μαχητές στην περιοχή, ενώ η Άγκυρα λέει ότι ειναι τρομοκράτες που ενεργούν εναντίον της Τουρκίας.
Το Πεντάγωνο δήλωσε ο σκοπός των περιπολιών ειναι η υποστήριξη της “μακροπρόθεσμης ασφάλειας στην Μανμπίζ” και η τήρηση της δέσμευσης απέναντι στον νατοϊκό σύμμαχο, Τουρκία.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"...Δεν θα μείνει τίποτα από τα υπάρχων στα 2 κράτη."....

Δυσκολευομαι πολυ να πιστεψω κατι τετοιο .......ποτε ξανα στην γνωστη ιστορια εγινε αυτο;;;
Παντα ΕΔΩ υπηρχαν ΕΛΛΗΝΕΣ!! (Ακομη κι αν ηταν κατακτημενοι προσωρινα).

ΗΛΙΑΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ ΗΛΙΑΚΕ ΑΝΕΜΕ

Μετά την λήξη του Γ'Π.Π τίποτε δεν θα είναι όπως το ξέρατε.Ούτε η Τουρκία ούτε αυτό που ονομάζεται Ελληνική Δημοκρατία σαν κρατικές οντότητες θα είναι ίδια.Θα πρέπει να περάσουμε είτε θέλουμε, είτε δεν θέλουμε από την παρακμή και από την θυσία για να έρθει κάτι άλλο.Για να έρθει όμως το καινούργιο...πρέπει να πεθάνει το παλιό.