ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Έκλεισε το ραντεβού για το παζάρι μεταξύ Αλβανίας-Σερβίας-Κοσόβου - Σσσσ.. Κοιμάται η Ελλάδα για τη Β.Ήπειρο

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Κάθε αλλαγή που επιφέρει ανατροπή των συσχετισμών στην Χερσόνησο του Αίμου, μας αφορά άμεσα ( την Ελλάδα).Θα πρέπει η διεκδίκηση επί της Β. Ηπείρου να είναι διαρκής και απαράγραπτη...για εμάς.Για όσο διάστημα το Συμβούλιο των νικητών του Β' Π.Π., δεν έχει τερματίσει τις εργασίες του και αυτοδιαλυθεί, το ζήτημα παραμένει ανοικτό και επίκαιρο (η διεκδίκηση της Β.Ηπείρου).Τελευταία φορά που συνεδρίασε αυτό το Συμβούλιο ήταν αν θυμάμαι καλά το 1991 και είχαμε και ελληνική συμμετοχή. Και θέσαμε το θέμα παρασκηνιακά, αλλά δεν ενεγράφη στην ημερησία διάταξη, γιατί ο Κολ πατρονάριζε τον Γερμανοτσολιά πατροπαππού του Κούλι.


Ανακοινώθηκε πως οι πρόεδροι Σερβίας Κοσόβου και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας συμφώνησαν σε τριμερή συνάντηση κατά την οποία θα γίνει το πρώτο μυστικό παζάρι για την ανταλλαγή εδαφών μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου.
Η συμμετοχή του Έντι Ράμα στη συνάντηση δίνει ξεκάθαρο μήνυμα για το μέλλον του Κοσόβου. Πριν λίγους μήνες Κόσοβο και Αλβανία συμφώνησαν τελωνειακή ένωση με την Αλβανία.
Η ένωση Αλβανίας και Κοσόβου είναι αναπόφευκτο σιγά σιγά να έρθει.
Η ανταλλαγή αυτή θα γίνει με τις ευλογίες των ΗΠΑ οι οποίες δήλωσαν πως «δεν θα εναντιωθούν σε μία ενδεχόμενη συμφωνία για ανταλλαγή εδαφών». Όπως και στο Μακεδονικό φαίνεται να είναι υπέρ ενός ξεκαθαρίσματος στα Βαλκάνια που θα τους επιτρέψει να εντάξουν τις εναπομένουσες χώρες στο ΝΑΤΟ  για να αποκόψουν την επιρροή της Ρωσίας στην περιοχή. 
Και το ερώτημα που δημιουργείται από όλα αυτά είναι το εξής. Η Ελλάδα που είναι;
Αυτή τη στιγμή συντελείται μία από τις πιο σημαντικές διαπραγματεύσεις στα Βαλκάνια και η Ελλάδα είναι απούσα, τη στιγμή που έχει ανοιχτά εδαφικά ζητήματα με την Αλβανία.
Η Ελλάδα πρέπει άμεσα να ανοίξει το θέμα της Βορείου Ηπείρου από τη στιγμή που υπάρχει αναγνωρισμένη Ελληνική μειονότητα που αποτελεί πλειοψηφία στην περιοχή.
Είναι εγκληματικό τη στιγμή που μπαίνουμε σε διαπραγματεύσεις με την Αλβανία για τα διμερή ζητήματα και και οι Αλβανοί βάζουν ζητήματα Τσαμουριάς η Ελλάδα να μην χρησιμοποιεί το δυνατότερο χαρτί που έχει.
Για να κατανοήσουμε το μέγεθος της ανοησίας της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής ο Νίκος Κοτζιάς δηλώνει πως δεν θα ανοίξει το θέμα της Β.Ηπείρου για να μην ανοίξουν οι Αλβανοί το θέμα Τσαμουριάς. Η διαφορά είναι ότι στην Β.Ήπειρο υπάρχει αναγνωρισμένη ελληνική μειονότητα χιλιάδων ενώ στην «ελληνική Τσαμουριά» δεν υπάρχει αλβανικός πληθυσμός. 
Δηλαδή η Ελλάδα συμφωνεί να εξισώσει ένα υπαρκτό ζήτημα με ένα ανύπαρκτο.
Πάντως το ορθότερο θα ήταν να ενταχθεί το ζήτημα της Β.Ηπέιρου σε ένα πλαίσιο γενικότερου Βαλκανικού ξεκαθαρίσματος.Δηλαδή η Ελλάδα πρέπει να πείσει τη Δύση ότι το ζήτημα ένωσης Αλβανίας με Κοσόβου συνδέεται άρρηκτα με τη Β.Ήπειρου, διότι σε μία ενδεχόμενη ένωση Κοσόβου κι Αλβανίας τελειώνει η επιχειρηματολογία ότι η Αλβανία είναι πολύ μικρή για να σταθεί χωρίς τη Βόρεια Ήπειρο.

ΠΗΓΗ 

4 σχόλια:

Όλα είναι ατμός.... είπε...

Και θα μου πεις....μόνο εδώ είναι προδότες και πουλημένοι οι πωλητικοί,στις άλλες χώρες δεν είναι έτσι;Είναι έτσι σχεδόν παντού,απλά εδώ το έχουν τερματίσει,διεκδικούν πρωτάθλημα ανοησίας.Οι διαταγές και οι οδηγίες που έχουν είναι να κάνουν ζημιά σε 10 θέματα,αυτοί οικειοθελώς κάνουν σε 20-30 για να δείξουν ότι είναι άξιοι....

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ Ρένο δεν διαφωνώ σε αυτά που λες...παράδειγμα οι Τούρκοι....όλος ο κρατικός τους μηχανισμός είναι διεφθαρμένος αλλά η διαφορά τους με τους "Έλληνες" πολιτικούς είναι ότι είναι πατριώτες...ναι μεν παίρνουν την μίζα τους αλλά κοιτάνε και το καλό της Τουρκίας.

Είναι κανείς να αναρωτιέται το πως κάθε κυβέρνηση που έρχεται, είναι κατά πολύ χειρότερη και μεγαλύτερη η παγκόσμια ξεφτίλα της, από την προηγούμενη! Και ενώ η κάθε νέα κυβέρνηση είναι κατά πολύ χειρότερη από την προηγούμενη, οι κάτοικοι της χώρας των Ελλήνων, συνεχίζουν να τους ψηφίσουν, βυσσοδομώντας επί νεκρών και ζωντανών, χωρίς ίχνος ντροπής, τόσο για τους ψηφοφόρους τους, όσο και για τους κυβερνώντες. Οι Ούννοι και οι Βάνδαλοι, ήταν πολύ καλύτεροι...

Όλα είναι ατμός.... είπε...

Γίνονται χειρότεροι και αποθρασύνονται γιατί και οι κάτοικοι γίνονται εξίσου χειρότεροι και έτσι δεν υπάρχει σταματημός.Είναι ένα αλισβερίσι εκατέρωθεν ανοησίας και στο τέλος βγαίνουν όλοι χαμένοι.Η μόνη διαμαρτυρία μου είναι,πως καίγονται και τα χλωρά μαζί με τα ξερά.Όλο αυτό το δυναμικό ανθρώπων που θέλει να προσφέρει,να δει προκοπή στον τόπο του και έχει να αντιμετωπίσει σαπίλα,διαφθορά και βλακεία....

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Τα χλωρά αγαπητέ Ρένο θα πρέπει να απομακρυνθούν απο τα ξερά, διότι η ώρα που τα ξερά θα ξεριζωθούν πλησιάζει.Και δεν θα τους φταίει κανείς άλλος παρά μόνο ο εαυτός τους και ουδείς άλλος. Έχουν καταλάβει ακόμα και οι λαθροπίθηκοι τι ψοφοδεής και χαλβάς είναι ο κάτοικος της χώρας και αφού έρχονται εδώ τους ληστεύουν και μετά τους δολοφονούν, μετά ξέρουν ότι ΔΕΝ θα πάθουν και τίποτε.!!!!

Εδώ σε αυτόν τον τόπο αν δεν σκοτωθεί κανείς από αυτούς (τα λαθροόρκς)...θα πεθάνει από ΑΗΔΙΑ.!! Όσοι αντέχουμε ακόμα και δεν έχουμε πεθάνει από αηδία...πάει να πει ότι έχουμε πολύ γερό συκώτι.!!