ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Η Ρωσία παρουσίασε το πρώτο εκσυγχρονισμένο βομβαρδιστικό Tu-22M3M

Ο Ρώσος κατασκευαστής αεροσκαφών, PJSC Tupolev, ένα τμήμα της Ηνωμένης Αεροπορικής Επιχείρησης (UAC), παρουσίασε το πρωτο εκσυγχρονισμένο βομβαρδιστικό μεγάλης εμβέλειας και ναυτικής κρούσης Tu-22M3M κατά τη διάρκεια τελετής στο εργοστάσιο αεροσκαφών Καζάν «Σεργκέι Πετρόβιτς Γκορμπούνοφ”, την 16η Αυγούστου 2018. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Ολεγκ Μποχάροφ, αναπληρωτής υπουργός βιομηχανίας και εμπορίου, ο Σεργκει Κομπίλας, διοικητής του κλάδου της αεροπορίας μεγάλης εμβέλειας της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, ο Ρουσταμ Μινικχάνοφ, πρόεδρος της Δημοκρατίας του Ταταρστάν, ο Γιούρι Σλιούσαρ, πρόεδρος της UAC, ο Αλεξάντερ Κονιουκχόφ, γενικός διευθυντής της Tupolev, ο Νικολάι Σαβίτσκιχ, επικεφαλής του εργοστασίου αεροσκαφών Καζάν, όπως επίσης και επικεφαλής λοιπών κρατικών επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Το Tu-22M3M ειναι η εκσυγχρονισμένη εκδοσή του βομβαρδιστικού Tu-22M3 της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας με την εισαγωγή τροποποιήσεων και νέου εξοπλισμού. Σύμφωνα με δελτίο τύπου που αποδέσμευσε η Tupolev, ο εκσυγχρονισμός έχει διευρύνει σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες του αεροσκάφους.
Μετά την ολοκλήρωση των προκαταρκτικών δοκιμών, το νέο βομβαρδιστικό θα παραδοθεί στο Ρωσικό υπουργείο άμυνας για τις κοινές κρατικές δοκιμές οι οποίες περιλαμβάνουν τόσο επίγειες όσο και πτητικές δοκιμές. Η πρώτη πτήση του αεροσκάφους έχει προγραμματιστεί αργότερα αυτό το έτος.

Το νέο αεροσκάφος διαθέτει εκσυγχρονισμένα ηλεκτρονικά βοηθήματα πτήσης όπως το ραντάρ NV-45, σκοπευτικά όργανα βομβών SVP-24-22 και βελτιωμένο πιλοτήριο. Η αντικατάσταση του 80% των ηλεκτρονικών βοηθημάτων πτήσης επέτρεψε τη βελτίωση στην ακρίβεια της πλοήγησης και το επίπεδο αυτοματισμού στον έλεγχο του αεροσκάφους, για να την απλούστευση της συντήρησης και τους έλεγχους πριν την πτήση.
Ο ραδιοηλεκτρικός και ηλεκτρονικός εξοπλισμός που ειναι εγκατεστημένος πάνω στο Tu-22M3M ειναι παρόμοιος με αυτόν που χρησιμοποιείται στο Tu-160M. Το εκσυγχρονισμένο αεροσκάφος ειναι επίσης εξοπλισμένο με νέο σύστημα διαχείρισης πληροφοριών (IMS) με ψηφιακές ενδείξεις μέσα στο θάλαμο διακυβέρνησης και λειτουργίες για την υποστήριξη του πληρώματος.
Το αεροσκάφος Tu-22M3M ειναι εφοδιασμένο με δύο στροβιλοκινητήρες διπλής ροής χαμηλού λόγου παράκαμψης τριών αξόνων (spool) Kuznetsov NK-32-02, ο οποίος εξοπλίζει επίσης το βαρύ στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-160M (αλλά διαθέτει 4 κινητήρες Kuznetsov NK-32-02).
Το βομβαρδιστικό έχει την ικανότητα να βάλλει σειρά όπλων ακριβείας αέρος-επιφανείας. Μπορεί να μεταφέρει τέσσερις βαλλιστικούς πυραύλους εκτοξευόμενους από αέρος με πυρηνική ικανότητα Kh-47M2 Kinzhal ή 3 αντιπλοϊκούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Kh-32.
Συνολικά, περίπου 500 Tu-22Μ διαφόρων τροποποιήσεων έχουν κατασκευαστεί το εργοστάσιο αεροσκαφών Καζάν.
©UAC/Said Asimov | Παρουσίαση του πρώτου στρατηγικού βομβαρδιστικού Tu-22M3M στο εργοστάσιο Καζάν της Tupolev.
Απόδοση/Μετάφραση απο το «TASS.Com” για την Προέλαση.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: