ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Στο ναδίρ οι σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας: Έκτακτο υπουργικό συγκάλεσε ο Ερντογάν

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Απλά ο Ερντογάν κατάλαβε ότι οι μέρες του είναι πλέον μετρημένες....και έχει χάσει την Κωνσταντινούπολη. Τα λέγαμε εδώ , ότι η Κωνσταντινούπολη δείχνει τις πολιτικές αλλαγές που θα έρθουν στην Τουρκία, διότι η νίκη η όχι στην Κωνσταντινούπολη, δείχνει το μετά στις εξελίξεις στην Τουρκία, διότι η Κωνσταντινούπολη συνήθως οδηγεί τους Τούρκους και την πολιτική τους ηγεσία σε πολιτικές αλλαγές .!!
Απέλπιδες προσπάθειες του Ερντογάν, να μην χρεωθεί την ήττα που έρχεται.!
Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο συγκάλεσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την ώρα που η κόντρα με τις ΗΠΑ για τους S-400 έχει χτυπήσει «κόκκινο» και η Άγκυρα δέχεται ομαδικά πυρά για τις προκλητικές ενέργειές της στην κυπριακή ΑΟΖ και το Αιγαίο 
 
Σύμφωνα με την αγγλόφωνη έκδοση της εφημερίδας Sabah, στο «μενού» του υπουργικού συμβουλίου θα βρεθούν «εθνικά και διεθνή θέματα» -από την αγορά των ρωσικών S-400 μέχρι και τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία.
Ωστόσο, τη συζήτηση αναμένεται να μονοπωλήσει η αγορά των ρωσικών S-400 και οι «κλυδωνισμοί» που έχουν προκληθεί στο διεθνές πολιτικό τοπίο. Η κυβέρνηση της χώρας αναμένεται να θέσει επί τάπητος το «μπλόκο» των ΗΠΑ στην εκπαίδευση των πιλότων της στο πρόγραμμα F-35. Το τελευταίο διάστημα, οι σχέσεις ΗΠΑ και Ουάσινγκτον βρίσκονται στο… ναδίρ, με αξιωματούχους των δύο πλευρών να ανταλλάσσουν απειλές και προειδοποιήσεις.

Η κυβέρνηση Τραμπ, έχει καταστήσει σαφές πως η Τουρκία θα βρεθεί αντιμέτωπη με κυρώσεις εάν προχωρήσει στην αγορά των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων. Ωστόσο, ο Τούρκος πρόεδρος και οι υπουργοί της κυβέρνησής του διαμηνύουν σχεδόν καθημερινά πως η αγορά των S-400 έχει πλέον κλείσει και δεν μπορεί να αναστραφεί.
Όπως γράφει η Sabah, ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ αναμένεται να ενημερώσει στους υπόλοιπους υπουργούς για το γράμμα που έλαβε προ ημερών από τον υπηρεσιακό υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Πάτρικ Σάναχαν.
Πληροφορίες διεθνών ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Σάναχαν, μέσω της επιστολής, διεμήνυσε πως σε περίπτωση που προχωρήσει η αγορά των S-400 τότε οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν την παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών F-35, που έχει παραγγείλει η χώρα. Συμπλήρωσε δε, πως το Πεντάγωνο σκοπεύει να τερματίσει την εκπαίδευση των Τούρκων χειριστών την 31η Ιουλίου, εάν η Τουρκία δεν αλλάξει τη στάση της.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό από αμερικανικής πλευράς, οι δύο υπουργοί αναμένεται να έχουν τηλεφωνική επικοινωνία αργότερα σήμερα.
Η συνάντηση του υπουργικού, υπό τον ίδιο τον Ερντογάν, πραγματοποιείται πριν από το ταξίδι του προέδρου της χώρας στη G-20 στις 28-29 Ιουνίου.

πηγή 

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kαλημέρα Λύκαστρε. Αυτές οι εκλογές δημοτικές δεν είναι? Και να τις χάσει άλλη μια τριετία την έχει ακόμα στην θητεία του ή κανω λάθος?
Γιάννης 25αρης

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλημέρα Γιάννη....τα πράγματα έχουν "σφίξει" πλέον για αυτόν, ο χρόνος του τελειώνει. Σύντομα θα πρέπει να πάρει μια απόφαση η S-400 (Ρωσσία) η Αμερική....ότι από τα δύο και να διαλέξει, τον περιμένει ο άλλος στην γωνία.Δεν είναι θέμα πλέον εκλογών...ο Έρντι έκανε το λάθος να την πει στους Εβραίους...αυτοί δεν ξεχνάνε ποτέ τίποτε.!! Είναι ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ και το ξέρει και ο ίδιος...μπορεί να τον δούμε στις ειδήσεις κρεμασμένο απο κανένα φανοστάτη σε καμία πλατεία. Μπορεί να γίνει πάλι κανένα πραξικόπημα....αλλά πριν θα τον ταράξουν στα οικονομικά μέτρα.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Επίσης Γιάννη, ο Ερνογάν ακόμα δεν έθιξε τα συμφέροντα των Αμερικανών...είναι μόνο απειλές. Μόλις θιγούν τα συμφέροντα των Αμερικανών θα δεχθεί και ολομέτωπη επίθεση.Θα έχουμε 2 κρίσιμους μήνες....Ιούνιο και Ιούλιο. Μέσα σε αυτό το διάστημα θα παιχτούν πολλά....από Αύγουστο θα περιμένουμε να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΑ είπε...

Λύκαστρος

¨"στις ειδήσεις κρεμασμένο απο κανένα φανοστάτη σε καμία πλατεία."

Αααα δεν θέλεις κάτι πιο ήσυχο κάποια αρρώστια κανένα ατύχημα να πέσει στην σκάλα ας πούμε .

Τον θες σε φανοστάτη για παραδειγματισμό .......δεν παίζεσαι.......

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΑ : Τον θες σε φανοστάτη για παραδειγματισμό .......δεν παίζεσαι.......

XAXAXA Καλημέρα αγαπητή Μακεδόνισα...είπα να γράψω αποκεφαλισμένο και το κεφάλι του περασμένο τρόπαιο σε παλούκι και καρφωμένο στην κεντρική πλατεία της Κωνσταντινούπολης, αλλά είπα να μην σας "αγριέψω" σήμερα.! χαχαχα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΑ είπε...

Αγαπητέ Λύκαστρε αυτοί μας αγρίεψαν .

Θυμίσου τους Έλληνες του πόντου ,

πως τους είχαν κρεμασμένους κατά μήκος του δρόμου αν θυμάμαι καλά κάπου 6500 πτώματα στις ανχόνες .

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητή Μακεδόνισα , επειδή σήμερα ξύπνησα καλοπροαίρετος είπα να μην πω "άσχημα" πράγματα....αλλά έχεις δίκιο σε ότι γράφεις. Εμείς ως έθνος δεν έχουμε να ντραπούμε ούτε για γενοκτονίες, ούτε για το παρελθόν μας, ούτε για την καταγωγή μας, ούτε για την αγραμματοσύνη μας.
Οι εποχές που είχανε τις πλάτες των Δυτικών τελείωσαν. Τώρα θα τους πετσοκόψουν για άλλη μια φορά και όπως εκμεταλλευθήκανε την εύνοιά των Δυτικών για να πατήσουν στην Κύπρο και να μας ξεριζώσουν από την Μ. Ασία, έτσι θα εκμεταλλευτούμε τώρα και μεις την δυσμένεια τους, για να τους στείλουμε πίσω στις στέππες της Μογγολίας όπου ανήκουν. Όσους από αυτούς μείνουνε.
Για κάθε έναν από τους Έλληνες που σκότωσαν , θα πληρώσουν χιλιάδες δικοί τους.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΑ είπε...


"σήμερα ξύπνησα καλοπροαίρετος είπα να μην πω "άσχημα""

Κάτι κατάλαβα......χαχαχαχα

Η φώτο όμως δεν είναι σα να βρίσκονται σε κηδεία ,και κλαίνε τον μακαρίτη ;

Κάνουν πρόβες λες να είμαστε τυχεροί ;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΑ : Η φώτο όμως δεν είναι σα να βρίσκονται σε κηδεία ,και κλαίνε τον μακαρίτη ;

ΧΑΧΑΧΑΧΑ και αν προσέξεις την φωτογραφία, αυτό που είναι στην μέση και έχει επάνω λουλούδια, δεν είναι σαν.....φέρετρο;; χαχαχα
Και ξέρεις τι "χρυσόστομος" είμαι...ότι λέω γίνεται.!!!

Ανώνυμος είπε...

στον κολπο του Ομαν την κανανε την πουστια σημερα οι γνωστοι αγνωστοι...

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

@ 13 Ιουνίου 2019 - 3:11 μ.μ.

Είδες πόσο ωραία είναι να γνωρίζεις πίσω από την είδηση τι ακριβώς παίζει;; Η ερώτηση "κλειδί" πάντα για να βρει κανείς άκρη είναι η εξής....Cui bono;;;;Ποιος έχει δηλαδή όφελος από την επίθεση;; Ποιος θα είχε τα "μέσα" και τα "εργαλεία" για να κάνει μια τέτοια δουλειά;; Ποιος ωφελείται στο σύνολο από όλο αυτό, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι οι τιμές του πετρελαίου τώρα έχουν κάνει άλμα 3%;; ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΤΟ ΙΡΑΝ.!!