ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Οι ΗΠΑ «δεν θα υποδεχθούν άλλους Τούρκους πιλότους για να εκπαιδευτούν στα F-35»

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Για το θέμα F-35 δεν θα πω τίποτε τα έχουμε πει άλλωστε ένα σωρό φορές παλαιότερα και δικαιωθήκαμε. Θα περιμένω όμως να δω τι θα γίνει με το θέμα S-400 , ο καιρός πλησίασε, και θα φανεί τελικά αν θα τα πάρουν τα μόγγολια.
Η κυβέρνηση των Ηνωμενων Πολιτειών  Αμερικης (ΗΠΑ )έχει αποφασίσει να σταματήσει να υποδέχεται τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας που επρόκειτο να μεταβούν στη χώρα για να εκπαιδευτούν στα αεροσκάφη F-35, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Πρόκειται για σαφή ένδειξη ότι η διένεξη της Ουάσιγκτον με την Άγκυρα εξαιτίας της αγοράς του ρωσικού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία κλιμακώνεται. Οι δύο χώρες, σύμμαχοι στο NATO, έχουν επιδοθεί εδώ και μήνες σε δημόσιες αντεγκλήσεις εξαιτίας της παραγγελίας των S-400 από την Τουρκία.

Η Ουάσιγκτον έχει διαμηνύσει στην Άγκυρα ότι δεν μπορεί να έχει και τα δύο συστήματα. Αλλά ως τώρα, δεν είχε λάβει μέτρα. Η απόφαση να ανασταλεί η εκπαίδευση των τούρκων χειριστών στα F-35 είναι δεδομένο ότι θα προκαλέσει ενόχληση στην Τουρκία.
Δύο αξιωματούχοι που μίλησαν υπό τον όρο να μην κατονομαστούν άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο η απόφαση αυτή να αντιστραφεί αν η Τουρκία αλλάξει τα σχέδιά της. Εξήγησαν ότι το μέτρο αφορά στις επόμενες ομάδες των πιλότων και των μελών των συνεργείων συντήρησης και του προσωπικού εδάφους που θα πήγαιναν κανονικά τους επόμενους μήνες για εκπαίδευση στις ΗΠΑ.
Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: