ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 2 Ιουνίου 2019

Τελεσίγραφο & τρίτο γεωτρύπανο στέλνει στην Κυπριακή ΑΟΖ η Αγκυρα -Σενάρια ανταρτοπoλέμου από ΕΦ & Ισραηλινούς κομάντο

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : To Pro δεν είναι σοβαρό σάιτ. Την είδηση την ανεβάζω για να σας δείξω τι χαζομάρες λένε και ανεβάζουν, μόνο και μόνο για τα κλικ.Μιλάνε για τρίτο γεωτρύπανο, αλλά δεν έχουν ιδέα ούτε από γεωτρήσεις ούτε από τις μύτες των τρυπανιών. Στην πραγματικότητα παίζουν το παιχνίδι των Μογγόλων, είτε το γνωρίζουν , είτε όχι.!! Οι μύτες των τρυπανιών που χρησιμοποιούνται για τη γεώτρηση, είναι πανάκριβες και είναι από διαμάντι. Χρειάζονται αλλαγή τακτικά, γιατί φθείρονται η σπάνε κάποια δόντια. Τα φτιάχνουν μόνο 3 εταιρείες στον κόσμο. Αν δεν τα έχεις, είναι σαν να κρατάς στα χέρια σου ένα δραπανοκατσάβιδο χωρίς το σετ με τα τρυπανάκια. Ποιος σας είπε ότι αυτές οι 3 και μοναδικές εταιρίες θα δώσουν ανταλλακτικά στην Τουρκία;; Και ας σκεφτούνε κάποιοι , ποιος ελέγχει αυτές τις εταιρίες;; Οπότε μην τρώτε την κάθε παπάντζα που σας σερβίρουνε, και κυρίως την προπαγάνδα των Τούρκων.Σιγά μην αφήσουν την Τουρκία να κάνει γεώτρηση και να βγάλει μόνη της πετρέλαια.!χαχαχαχα

Η Τουρκία στέλνει τελεσίγραφο στην Κύπρο μαζί με το τρίτο της σκάφος γεώτρησης "Yavuz" καθώς εξέδωσε ένα τέλεξ ναυτιλίας δεσμεύοντας μία θαλάσσια περιοχή στα χωρικά της ύδατα βόρεια του νησιού για δραστηριότητες γεώτρησης μέχρι τα μέσα Ιουνίου.
Την ίδια στιγμή, η μονάδα  ελίτ του Ισραήλ, η 621, γνωστή και ως μονάδα «Egoz», βρέθηκε στην Κύπρο για ασκήσεις με την Εθνική Φρουρά που περιελάμβαναν κυρίως σενάρια ανταρτοπόλεμου. Σημαντική εξέλιξη καθώς οι κατοχικές δυνάμεις συνεχίζουν τις προκλήσεις στην "νεκρή ζώνη" όπως αναφέραμε και χτες.
Η Τουρκία συνδέει μια ενδεχόμενη αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο και πιο συγκεκριμένα στην κυπριακή ΑΟΖ με την έναρξη συζητήσεων για το φυσικό αέριο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελεσίγραφο της Αγκυρας προς όσους παρεμβαίνουν για αποκλιμάκωση συνίσταται στη γνωστή τουρκική συνταγή:

-Πρώτον, πάγωμα όλων των ερευνών από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας και ταυτόχρονα αποχώρηση του τουρκικού γεωτρύπανου «Πορθητής» και ερευνητικού σκάφους «Μπαρμπαρός» από τη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου.
-Δεύτερο, έναρξη συζητήσεων με στόχο την εμπλοκή των Τουρκοκυπρίων στη διαχείριση των ενεργειακών, στη βάση και της διαχρονικής τουρκικής θέσης για συνεκμετάλλευση του φυσικού αερίου και συναπόφαση από τώρα, χωρίς συμφωνία στο Κυπριακό.
Όπως αναφέρουν συναφείς πληροφορίες, η Λευκωσία δεν αποδέχεται να συμπεριληφθεί στην ατζέντα των συζητήσεων το θέμα του φυσικού αερίου, πλην όμως είναι σαφές πως μπορεί τούτο να μεθοδευθεί και να επιβληθεί. Δεν είναι τυχαίο που παρασκηνιακά αναφέρεται από διάφορους πως η ένταση στην κυπριακή ΑΟΖ μπορεί να εκτονωθεί με διάλογο.
Πίσω, βέβαια, από τέτοιες «αθώες» υποδείξεις είναι η προώθηση των τουρκικών επιδιώξεων και εμπλοκή της κατοχικής δύναμης στα ενεργειακά της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σχετικό με τα πιο πάνω είναι και το γεγονός ότι στην Άγκυρα επαναφέρουν σε παρασκηνιακές συζητήσεις και το θέμα της μεταφοράς φυσικού αερίου με αγωγό μέσω Τουρκίας. Ένα σενάριο που είχε παλαιότερα πολλούς συμμάχους και υποστηρικτές αλλά όχι, όμως, τώρα.
 Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν ενημερωμένες πηγές, η κατοχική Τουρκία εκπέμπει μια νευρικότητα αναφορικά με τα ενεργειακά και αυτό δεν μπορεί να υποβαθμιστεί, καθώς ο Ερντογάν παραμένει αστάθμητος παράγοντας. Κανείς δεν μπορεί να αναφέρει με βεβαιότητα πώς θα αντιδράσει στη συνέχεια το καθεστώς της Άγκυρας.
Στη μεγάλη εικόνα των παρασκηνιακών διεργασιών φαίνεται να εντάσσεται και το θέμα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, οι συζητήσεις για την οποία θα συμπέσουν με εξελίξεις και στα ενεργειακά. Γι’ αυτό και είναι προφανές πως δημιουργούνται συνθήκες για διαμόρφωση ενός ασφυκτικού κλοιού πιέσεων για την Κυπριακή Δημοκρατία.
Στη Λευκωσία αναζητούν εργαλεία αποτροπής. Φαίνεται πως το πεδίο της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσφέρει μόνο φραστική στήριξη.
Είναι σαφές πως εμπόδιο στους σχεδιασμούς της Λευκωσίας είναι η Βρετανία. Ρόλο διαδραματίζει -όχι θετικό- το Λονδίνο και στο θέμα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Το μήνυμα από την Κυπριακή Δημοκρατία είναι πως τον Ιούνιο η Ε.Ε. θα συζητήσει θέμα Brexit και η στάση της Λευκωσίας θα καθοριστεί από τη συμπεριφορά του Λονδίνου στα δύο ζητήματα.
Στα μέτρα κατά της Τουρκίας μέσω Ε.Ε. και στο ζήτημα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.
Σε ό,τι αφορά την Τουρκία το θέμα που φαίνεται να επηρεάζει σημαντικά το καθεστώς Ερντογάν είναι η αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης. Είναι ξεκάθαρο πως εάν η Τουρκία εξασφαλίσει τούτο, δεν θα αναγκαστεί να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει. Υπό τα σημερινά δεδομένα η Λευκωσία δεν πρόκειται να συναινέσει σε αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης Τουρκίας-Ε.Ε. κι αυτό θα έχει σημαντικό οικονομικό κόστος στην Άγκυρα.
Οι εξελίξεις τους επόμενους μήνες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι. Η ενίσχυση από πλευράς της Άγκυρας της επιθετικής ρητορικής,  η συνεχιζόμενη παρουσία της στην περιοχή, η επιβολή τετελεσμένων, τεντώνουν επικίνδυνα το σχοινί.
Οι διαρροές πως δήθεν θα εγκαταστήσει τους S-400 απέναντι από την Κύπρο, στις ακτές της στην Ανατολική Μεσόγειο, εντάσσονται στο παιχνίδι του εκφοβισμού, όπως και οι καθημερινές απειλητικές δηλώσεις που γίνονται.
Την ίδια ώρα, πολλά ενδεχομένως να κριθούν στη συνάντηση Τραμπ και Ερντογάν, στην Ιαπωνία, που θα πραγματοποιηθεί 28 ή 29 Ιουνίου. Είναι προφανές πως καταβάλλεται, παρά τις όποιες δυσκολίες υπάρχουν, προσπάθεια να βρεθεί τρόπος ομαλοποίησης των σχέσεών τους. Σε μια τέτοια περίπτωση σαφώς και τούτο δεν θα εξυπηρετεί την Κύπρο. Ιδιαίτερα εάν χρησιμοποιηθεί ως «δώρο» επανασυγκόλλησης. Και στην περίπτωση αυτή θα ενισχυθεί το σενάριο «για αποκλιμάκωση μέσω ενός διαλόγου για το φυσικό αέριο».
Η προεκλογική στην Ελλάδα δημιουργεί «κενό εξουσίας»
Οι εκλογές στην Ελλάδα, έστω κι εάν η προεκλογική περίοδος, είναι σύντομη, δημιουργεί εκ των πραγμάτων ένα «κενό εξουσίας» στην Αθήνα, που δεν αποκλείεται να αξιοποιήσουν οι Τούρκοι. Είναι σαφές πως στην Ελλάδα η προσοχή θα είναι εξ ολοκλήρου στραμμένη στις εκλογές, τόσο από την Κυβέρνηση όσο και από την αντιπολίτευση και τούτο προφανώς και δεν θα περάσει απαρατήρητο από την Άγκυρα.
Με λιγότερη σημασία σε σχέση με την Κύπρο, αλλά σημαντικό για την ευρύτερη εικόνα στην περιοχή είναι και το γεγονός ότι μια άλλη χώρα-παίκτης, το Ισραήλ θα είναι σε προεκλογική περίοδο μέχρι και τον Σεπτέμβριο. Το γεγονός ότι στην Τουρκία θα πραγματοποιηθεί η επαναληπτική εκλογή στην Κωνσταντινούπολη, που χρονικά τοποθετείται στις 23 Ιουνίου, τούτο δεν «δένει τα χέρια» στο καθεστώς Ερντογάν. Αντίθετα, προσφέρεται για την πρόκληση εντάσεων. 
Συνεπώς διάφορα γεγονότα και συγκυρίες ενδεχομένως να επηρεάσουν τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και πρωτίστως θα επηρεάσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τη στάση και τη συμπεριφορά της Τουρκίας.
Εθνική Φρουρά και Ισραηλινοί κομάντο έκαναν ανταρτοπόλεμο
Στο πλαίσιο της Διμερούς Συμφωνίας και υλοποίησης του Ετήσιου Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ) και Ισραήλ, σχεδιάστηκαν και εκτελέστηκαν οι ασκήσεις «ΙΑΣΩΝ – 2019», «ΝΙΚΟΚΛΗΣ – ΔΑΥΙΔ – 2019» και PASSEX «CYP/ISR – 01/2019», οι οποίες διεξήχθηκαν σε μεγάλο τμήμα του χερσαίου, θαλάσσιου και εναέριου χώρου της Κ.Δ.
Η «ΙΑΣΩΝ – 2019» πραγματοποιήθηκε μεταξύ 20 και 29 Μαΐου 2019, με την συμμετοχή Ε/Π και προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) των δύο χωρών, σε αποστολές Εγγύς Αεροπορικής Υποστήριξης, Καταστολή Εχθρικής Αεράμυνας και Διάσωση Προσωπικού από εχθρικό έδαφος.
Την ίδια περίοδο διεξήχθη παράλληλα και η άσκηση «ΝΙΚΟΚΛΗΣ – ΔΑΥΙΔ – 2019», με τμήματα των Ειδικών Δυνάμεων των ΕΔ των δύο χωρών να εκτελούν αποστολές και ασκήσεις κατοικημένων τόπων και ανταρτοπόλεμου, σε ορεινό και δύσβατο έδαφος, προσομοιώνοντας όσο το δυνατό πιο ρεαλιστικά πραγματικά πεδία μάχης.
Από πλευράς Ισραήλ συμμετείχε η μονάδα  ελίτ, η 621 της IDF, γνωστή και ως μονάδα «Egoz», αλλά και μονάδες της Ισραηλινής Αεροπορίας.
Η ελίτ του Ισραηλινού Στρατού IDF Unite 621, η μονάδα «Egoz», εκπαιδεύτηκε για μια ευρεία ποικιλία πιθανών καταστάσεων, συμπεριλαμβανομένων των αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των καταστάσεων μάχης τόσο στις αστικές όσο και στις αγροτικές περιοχές.
Ένα από τα σενάρια που παρουσιάστηκαν στην εκπαίδευση της μονάδας Egoz στην Κύπρο περιστράφηκε γύρω από μια «νυχτερινή επιχείρηση στο νότιο Λίβανο με δεκάδες στρατιώτες».
Η Μονάδα 621, γνωστή και ως Egoz (Εβραϊκά: יחידת אגוז, Yehidat Egoz), είναι μια ελίτ της Ισραηλινής Αμυντικής Δύναμης (IDF), η οποία ειδικεύεται στον αντάρτικο αγώνα, την ειδική αναγνώριση και την άμεση δράση (στρατιωτική). Είναι μέρος της 89ης Ταξιαρχίας της Κεντρικής Διοίκησης του IDF (κοινώς αποκαλούμενης ταξιαρχίας).
Δείτε εικόνες και βίντεο

πηγή

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ "ΕΙΡΗΝΗΣ" ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ,ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ....

https://youtu.be/I6Pv6H_mVhk

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

@ 2 Ιουνίου 2019 - 11:55 π.μ.

ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ :

" Στο σπίτι της Ειρήνης τραγουδάμε γελάμε
Υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται, άνθρωποι που φεύγουν
Στο σπίτι της Ειρήνης μπουκάλια κρασιά
στο σπίτι της Ειρήνης απόψε θα πάμε.."

Ναι μόνο που η Ειρήνη δεν είναι η γκόμενα της γειτονιάς μας, και το τραγουδάκι μας παρουσιάζει την Ειρήνη λιγάκι σαν ιερόδουλο, και το σπίτι της μπουρδέλο, αυτό μας λέει με λίγα λόγια ο ποιητής.!! Τώρα θα μου πεις...ότι κάπως έτσι έχουν καταντήσει την Ειρήνη στο κόσμο, αυτοί που την επιβάλλουν, με τους δικούς τους όρους και κανόνες.Δηλαδή με λίγα λόγια μια "Ειρήνη" τρανσέξουαλ που να ικανοποιεί όλες τις ανάγκες. Είναι όπως μια πολυκίνητη γλώσσα, που συνοδεύεται από μια νεκρή καρδιά.!! ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΞΙΑ. ΟΠΟΤΕ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΕΙΡΗΝΗ.....ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ....ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

https://tinyurl.com/y6jcf4gy

"Εγώ την νύχτα είμαι εδώ.."

Έρχομαι κάθε φορά όταν η Νύχτα είναι ατελείωτη....να διώξω το Σκότος , τον Ήλιο άλλοι τον αγαπούνε και άλλοι τον μισούνε.Άλλους τους ζεσταίνει και άλλους τους καίει.Αυτός όμως λάμπει για όλους.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ,ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ...ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ!!
ΕΤΣΙ ΚΑΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ...Η ΥΠΑΡΞΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΡΟΗΣ !

ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΙ ΑΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ..ΤΟΤΕ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ

https://youtu.be/rJcWXBWgjH8

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ. "

Γνωρίζω.....μόνο που οι χειριστές είναι περισσότεροι απο τους Λειτουργούς. Λειτουργός δεν μπορεί να γίνει ο καθένας....ελάχιστοι μόνο. Θα πρέπει και το Σύμπαν να το θέλει.
Ξέχασες όμως να γράψεις και για τους....ΚΥΝΗΓΟΥΣ. Αυτούς που κυνηγάνε και ξεσκίζουν τους χειριστές...και έχουν κοφτερά νύχια, και μεγάλαααα δόντια.!! χαχαχαχα

" ΚΙ ΑΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ..ΤΟΤΕ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ"

Χμ για πόσο άραγε θα κρατήσει η ειρήνη, και μαζί με αυτήν και η ευτυχία;;; Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι το διάστημα που κρατάει η ειρήνη είναι κατά πολύ μικρότερο από το χρονικό διάστημα που κρατάει ο πόλεμος.!!ΤΙ θα μπορούσε να γίνει ούτως ώστε τόσο η ειρήνη , αλλά και ο πόλεμος να έχουν ίσα χρονικά μερίδια...για να υπάρξει ισορροπία στο Σύμπαν;;

Μιλάμε για ένα... "The Impossible Dream"

https://tinyurl.com/y5x89f22

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασες όμως να γράψεις και για τους....ΚΥΝΗΓΟΥΣ.

ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΠΟΤΕ ,ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ ,ΕΙΔΑ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΤΥΠΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΧΑΧΑΧΑ,
ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΥΝΗΓΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΑΣ..

Μιλάμε για ένα... "The Impossible Dream"

ΝΑΙ ,ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ "Impossible Dream "
ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ "Ιnevitable Fate "

ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ...

To fight the unbeatable foe
To reach the unreachable star

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΠΟΤΕ ,ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ ,ΕΙΔΑ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΤΥΠΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΧΑΧΑΧΑ,
ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΥΝΗΓΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΑΣ.."

Ναι έτσι είναι ένας Κυνηγός...ο μεγαλύτερος Σατανάς για τους εχθρούς του ,και Σωτήρας η άγγελος για αυτούς που αγαπά και προστατεύει. Πληρώνει όμως μεγάλο αντίτιμο για να μπορεί να προστατεύει αυτούς η ότι αγαπά. Συνήθως απομακρύνεται από αυτούς, και είναι «μοναχικός λύκος». Δηλαδή είναι εκπαιδευμένος λύκος … άνηκε σε αγέλη… δεν γούσταρε τον τρόπο δράσεως αυτής… εκδιώχθηκε,η έφυγε από αυτήν αυτοβούλως… και όταν έφυγε, η εκδιώχθηκε ΔΕΝ κράτησε καμία επαφή με την αγέλη. Δεν δίνει λογαριασμό σε κανένα πούστη…. έχει μάθει να έχει κόντρα τον άνεμο… και να ακούει μόνο την φωνή του.

https://tinyurl.com/n5xrnaz

" ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ "Ιnevitable Fate "

Για Όντα σαν εσένα και μένα ΔΕΝ υπάρχει μοίρα. Εμείς καθορίζουμε την μοίρα μας.