ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

Σουηδία: Η κυβέρνηση θα φορολογήσει τις τράπεζες για να χρηματοδοτήσει τον αμυντικό προϋπολογισμό της

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Tα κράτη που θέλουν να επιβιώσουν, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και πως να το κάνουν. Εμείς εδώ στην Ελλάδα θα μπορούσαμε να εξοπλιστούμε σαν αστακοί, παρ' όλη την οικονομική κρίση, θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει φόρο 3%  υπέρ Εθνικής Άμυνας στα τιμολόγια Δ.Ε.Η...Ο.Τ.Ε...Δ.Ε.Υ.Α.Σ  στα τσιγάρα και είδη καπνίσματος....επίσης στα ποτά....ή θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα Ταμείο υπέρ Άμυνας, αφού πρώτα γινόταν η κατάλληλη προεργασία ενημέρωση και προετοιμασία ώστε όλοι να καταλάβουν την κρισιμότητα της στιγμής....όπου θα μπορούσαν όλοι να βάλουν χρήματα, από τον απλό Έλληνα πολίτη, ο κάθε επιχειρηματίας,  μέχρι οι Έλληνες που ζουν στον εξωτερικό...με τα χρήματα που θα μαζεύονταν και πιστέψτε με θα ήταν πολλά (βέβαια θα υπήρχε διαφάνεια και όχι να βάλει χέρι το κάθε λαμόγιο) θα μπορούσαμε αυτήν την στιγμή να είχαμε ότι θέλαμε και θα είχαμε ένα αξιοπρεπές εξοπλιστικό πρόγραμμα. Αλλά ΔΕΝ υπάρχει ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ διότι ΔΕΝ θέλουν να είμαστε εξοπλισμένοι και εκπαιδευμένοι.!! Αντίθετα βλέπουμε την μια κυβέρνηση μετά την άλλη να δίνει επιδόματα στους λαθροεισβολείς, να τους πληρώνουμε Δ.Ε.Η νερό, φαγητό, φαρμακευτική και ιατρική περίθαλψη και οι σκουράντζες να μας το ξεπληρώνουν κλείνοντας τους σταθμούς των τραίνων και βάζοντας φωτιές.!!!
Η Σουηδία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα φορολογήσει τις τράπεζες για να χρηματοδοτήσει τον αυξημένο αμυντικό προϋπολογισμό της μετά το 2022, με φόντο την κλιμακούμενη ένταση με τη Ρωσία.
«Οι τράπεζες θα πρέπει τώρα να συμμετάσχουν στην ενίσχυση των αμυντικών ικανοτήτων της χώρας» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Πέτερ Χούλτκβιστ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε και από την υπουργό Οικονομικών Μαγκνταλένα Άντερσον.
Ο Χούλτκβιστ δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις, σημείωσε μόνο ότι οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες κατέγραψαν κέρδη ύψους 112 δισεκατομμυρίων κορωνών πέρσι.
Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινοι ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι συμφώνησαν με το Κεντρώο και το Φιλελεύθερο Κόμμα –που στηρίζουν την κυβέρνηση στο κοινοβούλιο– να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες κατά 5 δισεκατομμύρια σουηδικές κορώνες (463 εκατομμύρια ευρώ) τον χρόνο, από το 2022 μέχρι το 2025.

Η Σουηδία ενισχύει τις ένοπλες δυνάμεις της, ανησυχώντας για την ένταση με τη Ρωσία στην περιοχή της Βαλτικής. Πέρσι έκανε γνωστό ότι θα αγοράσει το αμερικανικό αμυντικό σύστημα Patriot της εταιρείας Raytheon Co, έναντι ποσού 10 δισεκατομμυρίων κορωνών.
Η Άντερσον είπε ότι ο νέος φόρος θα αποφέρει επιπλέον 5 δισεκατομμύρια κορώνες ετησίως, δεν έδωσε όμως περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς θα εφαρμοστεί.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η Σουηδεζα ανηκει στην ελιτ των ψυχοπαθων και την θελουν,ενω εμεις ειμαστε επικηρυγμενοι απο παντου οποτε τι να λεμε τωρα???

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε όταν σε έχουν επικηρυγμενο Όλοι και δεν έχεις φίλους αλλά μόνο εχθρούς...κανείς τα ΠΑΝΤΑ για να επιβιώσεις.Αλλα οχι με τον δικο τους τροπο...αλλα τον δικο σου.





ΑΡΡΙΩΝ είπε...


Γεγόναμεν μεταπολιτευτικώς αναλώσιμον ευρωσοβιέτ, φίλτατοι!
Ο δημοκρατικός χρεωκοπημένος λαθροαπόπατος
της ηνω-κονο-μημένης Ευρώπης.
Οι ελληνόφωνοι μεν ξενόρριζοι δε, πράκτορές της,
οι πολιτικοί και δημοσιογραφικοί ημών εντεταλμένοι ταγοί,
παραμυθιάζουσι τον Έλληνα ότι μυρίζει προς τούτο
δημοκρατικά αρώματα, αυτός δε ανακουφιζόμενος
προσθέτει ψηφίζων και τα αυτού
κρατών ευρωλάγνως κλειστάς τας ρινικάς του οπάς.