ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Η ΥΠΑ πιστοποίησε το ελληνικό UAV «Ουρανός» της ALTUS

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Όντως σημαντική είδηση, διότι έτσι φαίνεται ότι υπάρχουν στην Ελλάδα δυνατότητες για αξιόπιστες κατασκευές και λειτουργίες Drones. Τα drones θα είναι το όπλο του μέλλοντος. Ο στρατιώτης του μέλλοντος θα σφυροκοπά τον αντίπαλο του με όπλα λέιζερ . Θα φοράει στολή  από «δέρμα χαμαιλέοντα» (παρέχοντας υπεράνθρωπη δύναμη, αλλά και εξελιγμένες δυνατότητες καμουφλάζ), ολογράμματα για την παραπλάνηση του αντιπάλου, κράνη με οθόνες που παρέχουν τις τελευταίες πληροφορίες, μικρά drones συλλογής πληροφοριών, βαρύτερα drones εξοπλισμένα με όπλα λέιζερ ή μεταφοράς πυρομαχικών και εφοδίων, και φορητά ηλεκτρομαγνητικά όπλα (railguns) .
Μια πολύ σημαντική είδηση προέκυψε από την ΥΠΑ (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας) η οποία ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την πρώτη πιστοποίηση του UAV «Ουρανός» της ελληνικής εταιρίας ALTUS. Η πιστοποίηση έγινε σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΥΠΑ που διέπουν τη χρήση των UAV (πιστοποίηση, ασφάλεια πτήσεων, δικαιωμάτων, υποχρεώσεων, περιορισμών και δυνατοτήτων κ.ά.).

 Ο «Ουρανός»  είναι ένα UAV με άνοιγμα φτερών 3,3 μέτρα, μήκος 2,3 μέτρα και δυνατότητα μεταφοράς 10 κιλών βάρους. Μπορεί να πετάξει σε ύψος έως και 15.000 πόδια και σε απόσταση έως 100 χιλιόμετρα με μέγιστη ταχύτητα 110 χιλιόμετρα την ώρα. Η μέγιστη διάρκεια μιας αποστολής είναι 10 ώρες. Μπορεί να μεταφέρει σειρά αισθητήρων, ανάλογα της αποστολής του.

πηγή

1 σχόλιο:

Δημήτρης είπε...

Φίλε Λύκαστρε,μετά τον πόλεμο,πιστεύεις θα έχει απομείνει κάτι απ'τον νικητή ώστε να συνεχίσει τις προπολεμικές δραστηριότητές του;Δηλαδή όποιος κερδίσει,θα έχει και πάλι το περιθώριο να ασελγήσει στην ανθρωπότητα;