ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Space X: Με το Starship θα κατοικήσουμε σε άλλους κόσμους (vid. – ΦΩΤΟ)

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : O Όμηρος στην Ιλιάδα αποκαλεί τον πλανήτη Άρη «τυκτόν κακό» δηλαδή μεγάλο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ κακό. ....» θοῦρον Ἄρηα τοῦτον μαινόμενον, τυκτὸν κακόν, ἀλλοπρόσαλλον (ραψωδία Ε 830)
Τυκτόν κακό είναι το κακό που δεν έγινε με φυσικό τρόπο…που δεν προήλθε από την φύση…με φυσικό τρόπο…αλλά με κατασκευασμένο τρόπο.! Τον αποκαλεί όμως ο ποιητής και «αλλοπρόσαλλον» τον Άρη…και εκεί θα την πατήσουνε ...όσοι πιστεύουνε ότι θα τον αποικίσουν για δεύτερη φορά.!! Διότι την πρώτη...έγινε εκεί τρομερή καταστροφή. Μας το λέει άλλωστε και ο Όμηρος...» Ἄρης ἆτος πολέμοιο...οἵη δ᾿ ἐκ νεφέων ἐρεβεννὴ φαίνεται ἀὴρ ΚΑΥΜΑΤΟΣ ἐξ ἀνέμοιο δυσαέος ὀρνυμένοιο.»
Αυτή η  προσπάθεια εποικισμού του Άρη,που έχει ξεκινήσει από τις αρχές του 21ου αιώνα και σκοπεύουν να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2204 γίνεται για κάποιον πολύ σοβαρό λόγο. Μιλάμε για μια ξέφρενη αποικιστική παρόρμηση στον ερυθρό πλανήτη, ολόκληρα συγκροτήματα οικισμών, εγκαταστάσεις και διαπλανητικές αποικίες…για να μπορέσουν να ζήσουν εκεί. Τι είναι αυτό που τους εξωθεί και τους σπρώχνει τόσο έντονα και με γρήγορο τρόπο να θέλουν να μπορούν να εγκατασταθούν στον πλανήτη Άρη...τόσο σύντομα;;; Μήπως στον πλανήτη Γη ....θα συμβούν κοσμοϊστορικά γεγονότα που μόνο στην μυθολογία των Ελλήνων συναντά κανείς.... Και κάποιοι θέλουν να την σκαπουλάρουν;;

Ο επικεφαλής της Space X, δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, δήλωσε ότι το διαστημόπλοιο Starship θα εκτοξευτεί σε 1-2 μήνες, πετώντας σε ύψος 20 χλμ περίπου πάνω από τη Γη. «Θα απογειωθεί, θα πετάξει στα 65.000 πόδια, περίπου 20 χλμ, και θα έρθει πίσω και θα προσγειωθεί, σε 1-2 μήνες», δήλωσε ο Μασκ, σύμφωνα με την Space X.
Στα τέλη Αυγούστου, η ιδιωτική διαστημική εταιρεία εκτόξευσε επιτυχώς ένα πρωτότυπο, που κατόρθωσε να φτάσει σε ύψος 150 μέτρων και στη συνέχεια να προσγειωθεί κάθετα. Το επαναχρησιμοποιούμενο διαστημικό όχημα δευτέρου επιπέδου έχει σχεδιαστεί για πτήσεις στον Άρη, ως μέρος του πυραύλου Big Falcon Rocket, της Space X.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο μεγιστάνας και λάτρης της υψηλής τεχνολογίας, ιδιοκτήτης της Tesla και της Space X, Έλον Μασκ, σχεδιάζει  μη επανδρωμένη αποστολή στον Άρη το 2022 και  επανδρωμένη πτήση το 2024. «Το διαστημόπλοιο θα μας επιτρέψει να κατοικήσουμε άλλους κόσμους», είπε ο Έλον Μασκ.





πηγή

3 σχόλια:

kakos04 είπε...

Συνεχίζουν ακάθεκτοι την προετοιμασία και την προπαγάνδα , και το υπερθέαμα με τον Elon Musk , δείτε και αυτό https://www.imdb.com/title/tt4939064/ . Με βάση όσα μας έχεις πει και παλιότερα ετοιμάζονται να την κάνουν και επιταχύνουν τα σχέδια , ξύπνησε η κοιμώμενη NASA και η Space X δίνει ρέστα στις παρουσιάσεις . Τα έξοδα και την τζάμπα τεχνογνωσία πληρώνει το αμερικάνικο δημόσιο που παραχωρεί και τις εγκαταστάσεις . Συν το παιχνίδι με τις δηλώσεις και το χρηματιστήριο (χειραγώγηση). Ήθελα να ρωτήσω ποιας φραξιάς είναι μπροστινός ο Elon Musk ? Από τα παλιότερα άρθρα σου θέλουν να κάνουν το ανάποδο ταξίδι που είχε γίνει Αρη-Σελήνη-Γη με μάλλον παράκαμψη της στάσης Σελήνη (απαγόρευση?). Πιστεύεις ότι έχουν την τεχνογνωσία να επιβιώσει στην επιφάνεια του Άρη έστω και μια μικρή αποστολή . Γιατί αμφιβάλλω και για το ταξίδι , συν τις ποσότητες υλικού και ανθρώπων που θέλουν να μεταφέρουν . Το τυκτόν κακό και αλλοπρόσαλλον που αναφέρεις μπορεί να διορθωθεί όπως ελπίζουν ?

kakos04 είπε...

Ήθελα να ρωτήσω και την άποψη σου για τον Jim Keller https://en.wikipedia.org/wiki/Jim_Keller_(engineer)#Career , κάθε 4 χρόνια περίπου μέσο όρο αλλάζει εταιρεία , όπου πάει στο διάστημα που εργάζεται εκεί κάνουν ένα μεγάλο άλμα σε επιδόσεις και σχεδίαση νέων επεξεργαστών , πολλές φορές με ριζικές αλλαγές στα μέχρι τώρα .Και μετά πάει στην επόμενη και την βοηθά να πάρει τα πρωτία . DEC until 1998 > 998 he moved to AMD >1999, he left AMD to work at SiByte , 2000, SiByte was acquired by Broadcom, >2004 he moved to serve as the Vice President of Engineering at P.A. Semi, 2008 Keller moved to Apple >2012, Jim Keller returned to AMD >January 2016, Keller joined Tesla >April 2018, Keller joined Intel . Σε πολλά ασχολείται με νέα σχεδίαση και ριζικές αλλάγες. Μπορεί ένα άτομο να ανανεώνει τον συγκεκριμένο κλάδο .Ή του τα δίνουν ? Να τον ξανά https://www.insomnia.gr/articles/hardware/intel/jim-keller-about-intel-sunny-cove-successor/

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ Νικόλα..συγνώμη αν αργώ να σου απαντήσω, αλλά αυτές τις μέρες έχω πολλά να κάνω. Τώρα στο θέμα μας..για τον Jim Keller..δεν έχω πολυασχοληθεί με τον συγκεκριμένο, και δεν γνωρίζω να σου απαντήσω αν αυτά που δημιουργεί είναι όντως δικά του η του τα δίνουν.Ότι όμως από τα δύο και να συμβαίνει...δουλεύει εργάζεται για Άτλαντες.!! Οι εταιρίες στις οποίες βρισκόταν ή είναι τώρα..ανήκουν σε Άτλαντες.