ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Λέσβος: Δύο νεκροί από την πυρκαγιά στη Μόρια (βίντεο - φωτογραφίες)

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Ότι η εξέγερση δεν ήταν τυχαία αλλά υποκινούμενη από ξένες μυστικές υπηρεσίες, αυτό είναι γνωστό. Απλά αυτά είναι τα "προεόρτια" τα καλά ακόμα δεν έχουν έρθει. Να θυμίσω τι λέγαμε ΕΔΩ ....." Οι λαθρομετανάστες που αποτελούν τον πολιτικό μοχλό πίεσης και συνάμα την βασική εμπροσθοφυλακή του τούρκικου στρατού, θα γαμήσουν στην τελική τους περισσότερους από εσάς και αυτό είναι κάτι που σας το είχα γράψει ήδη από το 2012-2013 σε διάφορες ιστοσελίδες… αλλά που τότε δεν το καταλάβατε!… και πέρασε χωρίς να γίνει καν αντιληπτό. Και ενώ θα σας γαμάνε θα περιμένετε εν αγωνίως να εισβάλει ο τούρκικος στρατός, μιας και οποιαδήποτε πολεμική πράξη θα σημάνει διαγραφή του χρέους των δανειστών μας, κάτι που δεν το θέλουν οι ιουδαιοχάζαροι τραπεζίτες και άπαντες οι «σύμμαχοι» μας!"
Αλλά και ΕΔΩ : ..." θα χρησιμοποιηθούν οι μάζες των λαθροεισβολέων  μουσουλμάνων (Τούρκων) που βρίσκονται στο εσωτερικό της Ελλάδος, όπου καλέστηκαν εδώ, με προτροπή του πολιτικού προσωπικού (και όχι μόνο) της χώρας… θα στηθούν εξεγέρσεις περί ελευθεριών και ανθρώπινων δικαιωμάτων, τουλάχιστον σε όλα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αλλά γιατί όχι και τις ενδοχώρας… θα υπάρξουν λεηλασίες δημόσιων κτιρίων, θα υπάρξουν νεκροί κ.λ.π. ότι βλέπουμε στην Συρία, θα τα δούμε και εδώ."
ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΠΡΙΝ ΓΙΝΟΥΝ.!! ΟΛΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΑ ΙΣΑ ΤΟΥΣ,,ΜΟΛΙΣ ΟΙ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΠΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.


Μία γυναίκα και ένα παιδί είναι τα θύματα της τραγωδίας στον καταυλισμό στη Μόρια όπου προκλήθηκε πυρκαγιά και ξέσπασαν επεισόδια και συμπλοκές ανάμεσα σε μετανάστες.
Η κατάσταση στο hot spot παρέμεινε για πολλές ώρες έκρυθμη. Σημειώθηκαν επεισόδια και βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε ομάδες προσφύγων και μεταναστών από τη μια μεριά και αστυνομικών δυνάμεων από την άλλη, μετά την εκδήλωση δύο πυρκαγιών που ξέσπασαν στον προσφυγικό καταυλισμό, ύστερα από εξέγερση μερίδας φιλοξενούμενων στο ΚΥΤ.


Οι πυρκαγιές ξέσπασαν περίπου στις 5 το απόγευμα. Μια σε ελαιοκτήματα έξω από τον καταυλισμό, περί τα 400 μέτρα από τις σκηνές στον εξωτερικό χώρο του ΚΥΤ και μια στη «ζώνη 4», όπου σε διώροφους οικίσκους διαμένουν κυρίως Αφρικανοί.
Κι ενώ η φωτιά στα ελαιοκτήματα σβήστηκε πολύ γρήγορα, η φωτιά στους οικίσκους του ΚΥΤ επεκτάθηκε και κατέκαψε μεγάλο τμήμα του όλου χώρου. Το σβήσιμο της δε έγινε μετ' εμποδίων. Μάλιστα, οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το μέτωπο δεχόμενοι επίθεση από εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι και κατέστρεψαν τουλάχιστον δυο πυροσβεστικά οχήματα.
Ενισχυτικές αστυνομικές δυνάμεις - δυο διμοιρίες  - έφτασαν από την Αθήνα με C130 στην Μυτιλήνη. Στο σημείο έχουν μετέβησαν ακόμα ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου.

Περί τις 7.30 το βράδυ άρχισε η αποχώρηση από τον εσωτερικό καταυλισμό του ΚΥΤ εκατοντάδων οικογενειών.

Το ιστορικό της εξέγερσης
Για άγνωστους λόγους, νωρίς το απόγευμα ξέσπασαν δυο φωτιές: μια σε ελαιοκτήματα έξω από τον καταυλισμό, περίπου 400 μέτρα από τις σκηνές στον εξωτερικό χώρο του ΚΥΤ και μια στη «ζώνη 4», όπου σε διώροφους οικίσκους κοντέινερ διαμένουν κυρίως Αφρικανοί.
Η φωτιά στα ελαιοκτήματα σβήστηκε πολύ γρήγορα αλλά  η φωτιά στα κοντέινερ επεκτάθηκε και κατέκαψε μεγάλο τμήμα του όλου χώρου. Μάλιστα, οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το μέτωπο δεχόμενοι επίθεση από εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι και κατέστρεψαν τουλάχιστον δυο πυροσβεστικά οχήματα.
Εκατοντάδες ήταν αυτοί που επιτέθηκαν αρχικά στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας Ασύλου και στη συνέχεια στις εγκαταστάσεις διοίκησης του ΚΥΤ. Μάλιστα, κατέστρεψαν οικίσκους και έβαλαν φωτιά σε σκουπίδια.

Στη συνέχεια δε επιτέθηκαν στο Κέντρο Κράτησης με στόχο να απελευθερώσουν τους κρατουμένους εκεί παραβατικούς κρατουμένους, αλλά αντιμετωπίσθηκαν από τους αστυνομικούς που βρισκόταν μέσα στο Κέντρο Κράτησης κάνοντας από μέσα χρήση νερού.
Οι διοικούντες του ΚΥΤ εγκατέλειψαν το χώρο διοίκησης μαζί με τους εργαζομένους, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις υποχώρησαν συντεταγμένα κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: