ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

ΓΙΑΤΙ Ο ΤΡΑΜΠ ΑΠΕΛΥΣΕ ΤΟΝ ΜΠΟΛΤΟΝ

Γράφει ο ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Το θέμα Μπόλτον έχει μεγάλες και βαθιές προεκτάσεις. Επειδή αυτά που έχουν σχέση με το θέμα είναι πολλά για να γραφτούν μόνο ως σχόλιο, κάνουμε ξεχωριστή ανάρτηση. Έχουμε γράψει λοιπόν ότι ο Μπόλτον είχε προσληφθεί κυρίως επειδή προσέφερε στο Trump ένα σχέδιο για έξοδο από την JCPOA παρά την επιβεβαίωση της CIA και άλλων υπηρεσιών πληροφοριών ότι το Ιράν ήταν σύμφωνο με την JCPOA. Η απόφαση αυτή μείωσε σημαντικά την ικανότητα των ΗΠΑ να επηρεάζουν τις αποφάσεις της ιρανικής κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων αποφάσεων σχετικά με την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων. Η απόφαση του Trump έχει σχέση με το σχέδιο που είχε ο Μπόλτον ,που προέβλεπε ότι οι εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν θα έπρεπε να είναι στο μηδέν και άλλες τιμωρίες εναντίον του Ιράν και του IRGC, οδήγησαν στην εκπληκτική κατάσταση όπου οι Λαϊκές Δυνάμεις Κινητοποίησης που σχημάτισε ο Ιρανός πρωθυπουργός Μαλκάνι το 2014 για την καταπολέμηση του ISIS να βομβαρδίζονται από το Ισραήλ.Το ISIS παραμένει μια ισχυρή απειλή στο Ιράκ και τη Συρία, παρά το αίτημα του Trump ότι έχει νικήσει το ISIS. Χωρίς τις υποστηριζόμενες από το Ιράν προσπάθειες για την καταπολέμηση της ISIS είναι εύλογο ότι το ISIS θα εξακολουθεί να κατέχει έδαφος στην περιοχή. Η έξοδος του Τζον Μπόλτον ανοίγει τη δυνατότητα μιας ορθολογικής πολιτικής της Μέσης Ανατολής και όχι μιας ιδεολογικής κίνησης για την επίτευξη αλλαγής καθεστώτος στο Ιράν. Ας ελπίσουμε ότι αυτό είναι ένα βήμα για μια νέα αρχή.
Το έχουμε ξαναγράψει...οι Η.Π.Α εγκαταλείπουν την Ευρώπη, παραδίδοντάς την στα χέρια των αξιόπιστων εταίρων τους, των Ρώσσων. Για να επικεντρωθούν στον Ειρηνικό και στην Ασία...στο μέτωπο με την Κίνα. Ετοιμάζονται για την μεγάλη σύγκρουση με την Κίνα. Νομίζω ότι ο επόμενος που θα απολυθεί θα είναι ο Τράμπας, άλλα θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις 2 Νοεμβρίου του 2020.

 Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτή η κίνηση του Trump σχετίζεται με την αποτυχία του όχι μόνο σε παγκόσμιο επίπεδο, κάτι που έχει καθιερωθεί εδώ και πολύ καιρό, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας του, μπροστά από τον κάποτε πιστό του λαό και λαό, που κινδυνεύει να χάσει την υποστήριξή του για την υποτιθέμενη σίγουρη επανεκλογή του. Στην πραγματικότητα η στάση του Μπόλτον ήταν αβάσιμη σε ένα πλαίσιο όπου ο κόσμος δεν θέλει πόλεμο. Οι Αμερικάνοι είναι "ελαστικοί" σε μικρές και ελεγχόμενες εστίες πυρός, αλλά αντίθετοι σε μια γενικευμένη σύγκρουση στην Μ.Ανατολή . Ο Μπόλτον οδηγούσε, δηλαδή η τακτική του ,όχι μόνο σε μια καταστροφή που θα έρχονταν από το  Αφγανιστάν αλλά και γενικευμένο πόλεμο στη Μέση Ανατολή, ήδη το Ισραήλ βομβαρδίζει  ανοιχτά τον Λίβανο, το Ιράκ και τη Συρία. Αυτές οι συμβουλές  πολέμου  από τον Μπόλτον κεφαλαιοποιήθηκαν και έγιναν βούτυρο στο ψωμί τόσο  των  Ρώσων όσο και των Κινέζων, οι οποίοι απολάμβαναν τα  αμερικανικά σφάλματα παντού. Η  Ευρώπη ήταν και είναι επίσης εντελώς απογοητευμένη απο την Αμερικανική συμπεριφορά και αναπτύσσει ήδη τη δική της ανεξάρτητη άποψη και ηγεσία,  που επιταχύνθηκε περαιτέρω από το βρετανικό Brexit  που συνδέεται σαφώς με τα σενάρια του Bannon και του Bolton.

Μέχρι στιγμής από όλο αυτό κερδισμένος βγαίνει ο Πομπέο. Έχει βγει νικητής σε αυτόν τον γύρο....και σκέφτεται ότι η θέση του είναι ασφαλής.!! Θα πρέπει όμως να γνωρίζει ότι ο μισοαλβανός Τράμπ, δεν θέλει δίπλα του άτομα, που να μην μπορεί πλέον να τα κατηγορήσει ,για τα λάθη , σφάλματα και  αδυναμίες της δικής του διοίκησης και ηγεσίας.!



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Kατατοπιστικος οπως παντα. Συνέχισε να μας ενημερωνεις με τον δικο σου τροπο.

Φιλαρετος.