ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 12 Απριλίου 2022

ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΕ ΗΤΑΝ ΟΙ S300 ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΊΑ, ΟΡΕ ΚΛΕΦΤΟΠΟΥΛΑ;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΕ ΗΤΑΝ ΟΙ S300 ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΊΑ, ΟΡΕ ΚΛΕΦΤΟΠΟΥΛΑ;;

Ως γνωστόν (μέχρι και στην wikipedia) μόνο δύο χώρες του ΝΑΤΟ ή της ΕΕ διαθέτουν σήμερα επιχειρησιακά έτοιμα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S300. Η Βουλγαρία και εμείς.(της Σλοβακίας, μετά το βελούδινο διαζύγιο με την Τσεχία, μάλλον είναι ικανά μόνο για παρελάσεις...)
 
Θα θυμάστε ποιους S300 έχουμε εμείς. Εκείνους που είχε παραγγείλει το 97 ο Κληρίδης από την Ρωσία για την άμυνα της Κύπρου και που, μετά από τουρκικές απειλές και πιέσεις των εταίρων μας, τους έστειλε ο Σημίτης το 99 για αγρανάπαυση κάπου στην Ανατολική Κρήτη για να σημαδεύουν λέει από εκεί τα τουρκικά αεροπλάνα, αν κάνουν και επιτεθούν στην Κύπρο;; Αυτούς! 
 
Δεν ήθελε να κακοκαρδίσει τότε τους μελλοντικούς partners της συνεκμετάλλευσης "τα δικά μας δικά σου και τα δικά σου, δικά σου" που σχεδίαζε..
 
Έκαναν έκτοτε και μια δοκιμαστική βολή το 13 και είδαν ότι δούλευαν ΟΚ τα ηλεκτρονικά τους που είχε τροποποιήσει η Ιντρακομ για να γίνουν συμβατοί με τις Νατοϊκές προδιαγραφές της ελληνικής αεράμυνας. Θα θυμάστε πότε έγινε και αυτό το τεχνολογικό θαύμα: την ίδια εποχή που ο Κόκκαλης, (ο μπαμπάς όχι ο της Πράσινης ανάπτυξης ο σημερινός που είναι χαιβανι-παιδι), έφτιαχνε και τα ηλεκτρονικά του αντιπάλου οπλικού δυτικού συστήματος, των Patriot, που είχε αγοράσει ο Τσοχατζόπουλος και τώρα τους έχει στείλει ο Μητσοτάκης να φυλάνε τις εγκαταστάσεις της ARAMCO στην Σαουδική Αραβία, αφήνοντας όλο το Αιγαίο ακάλυπτο.
 
Αντιπαρέρχεται εδώ το πως και το γιατί ελληνική εταιρία ηλεκτρονικών ήταν τότε η μόνη στον κόσμο που είχε ταυτόχρονη πρόσβαση στα σχέδια και τα λογισμικά δύο αντιπάλων οπλικών συστημάτων (κάπως έτσι μάλλον αναπτύχθηκαν, με το αζημίωτο και τα δύο μετά, αντιγράφοντας το ένα τα πλεονεκτήματα του άλλου στα S400, Patriot v2 κλπ,. Αυτά δεν έχουν και πολύ μεγάλη σημασία πλέον, καλοφαγωτα ήταν προ Ολυμπιάδας, μνημονίων και λοιπών παλιών ιστοριών.
 
Αυτό που έχει σημασία είναι το από ποια χώρα στάλθηκαν οι S300 στην Ουκρανία, που τους έκανε την περσινή Κυριακή παλιοσίδερα ένας ρωσικός πύραυλος εδάφους-εδαφους τύπου κρουζ καθ' οδόν.
 
Χλωμό το βλέπω να έστειλαν οι Βούλγαροι τους δικούς τους όταν, κατά τα Νατοϊκά σχέδια, απειλούνται λέει τώρα από την Ρωσία και τους στέλνουμε εμείς κάτι ρωσικής, πάλι, κατασκευής πυραύλους μέσου βεληνεκούς που προστάτευαν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Την ίδια ώρα που μοίρα του ρωσικού στόλου της Μεσογείου κάνει, όλως τυχαίως, ασκήσεις στις περιοχές της γκριζαρισμένης μας από το Oruc Reis AOZ, εκεί όπου ετοιμάζουν να στείλουν τώρα γεωτρύπανα του Κοτς οι απέναντι κουμπάροι.
 
Άρα έχουμε αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, και χωρίς πιέσεις αυτή την φορά, με ένα "διατάχτε"! Ρυθμίστηκε και αυτό κατά τας γραφάς στο μπλοκάκι του Σημίτη, το εκσυγχρονιστικό, αν θυμάστε.
 
Σχετικό ΕΔΩ... 
 

Και μην μου πει κανείς ότι οι S-300 που καταστράφηκαν ήταν της Σλοβακίας, διότι η Σλοβακία δεν διαθέτει επιχειρησιακά έτοιμους S400 κατά τας γραφάς της τεκμηρίωσης. ΤΙ ανθρωπιστική βοήθεια συνόδεψε ο Δενδιας μέχρι και την Οδησσό via Rumania, ξέρει κανείς;;;
 
 
 Ουφ, και το είχαμε ένα άγχος...
 
Οπότε πάει το μυαλό μου ότι σήμερα έπεσαν "υπέρ πατρίδος" S-300 με λογισμικό και ηλεκτρονικά made in Peania. Της Κύπρου πληρωμένοι ήτανε, εδώ τους είχαμε πάρει δανεικούς για να ενισχύσουμε μόνο την άμυνα του Ολυμπιακού, ως γνωστόν.
Τι τους θέλει τώρα και αυτή που, ως γνωστόν, κείτεται μακράν;;
 
Μήπως ακούσατε εσείς να έγινε καμία σχετική ερώτηση σε κανένα briefing του κυβερνητικού εκπροσώπου ή καμία ερώτηση στην Βουλή και δεν την πήρα χαμπάρι, εγώ ο περίεργος που κάτι τέτοια τα ψάχνω και κρατάω σημειώσεις στο δικό μου μπακαλοτέφτερο;;

7 σχόλια:

kakos04 είπε...

Παντού στο internet γράφουνε ότι ήταν της Σλοβακίας , δεν ήξερα ότι ήταν τζούφιοι που λες οι δικοί τους . Οπότε όπως λες τέλος οι δικοί μας αιωνία τους η μνήμη , οι Βούλγαροι δεν έχουν τέτοιες τάσεις αυτοκτονίας σαν εδώ, πλήρης αφοπλισμός . Μόνο τα G3 μείνανε , θα βρουν δικαιολογία και για αυτά . Αυτό το ΠΑΜΕ (παρακρατικοί με ένσημα ) δεν κάνει καμιά πορεία στην Σητεία να δει μην στείλαμε όπλα (S300) στους αντιμαχόμενους στην Ουκρανία να το επιβεβαιώσει με φώτο ? Και τσακωνόμουν εδώ με ένα φίλο που έλεγε τον Δένδια= DONDOLO της στοάς πατριώτη και καλά , πήγε συνοδεία τα φορτηγά S300 μαζί με τα NH90 , έγινε καμιά επερώτηση στην βουλή για αυτά , από τον φαλακρό Κυριάκο ή κανέναν άλλο με κεραλοιφές................

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλησπέρα φίλε Νικόλα. Ναι στο ίντερνετ παντού λένε ότι ήταν της Σλοβακίας. Αλλά το ερώτημα στο πόσο επιχειρησιακοί είναι οι Σλοβακικοι s300 μετά το slit από την Τσεχοσλοβακία, είναι αναπάντητο.!!!

Και μην ξεχν'αμε οι S-300 χωράνε μέσα σε 40αρια container. Όπως ήρθαν. Εκιά στην Κρήτη...δεν πήρε το μάτι σας τίποτε;; Μην περιμένετε να παραδεχτούνε και να πούνε ΔΗΜΟΣΙΑ ότι τους έστειλαν στην Ουκρανία.

Ανώνυμος είπε...

Σκεψου λεει τωρα να προκυρηχθουν εκλογες, να υπαρχει υπηρεσιακή κυβερνηση και να αποφασισουν τα μογγόλια εκδρομη σε κανενα νησι.Και λεμε τωρα να χρειαστει να ανοιξουν τα κουτια για να ενεργοποιησουν ταχαμου τους S300.
Kατι αναλογο να πουμε με την επιστρατευση το 74 που ψαχνανε οπλισμο σε αδεια κουτιά πυρομαχικών.Μονο που τωρα δεν προκειται να την γλυτωσουν με μια εξεταστική στην βουλή αν αλλαξει φρουρά κανενα νησάκι.

Ανώνυμος είπε...

https://twitter.com/ai2hn4owe9fs0fd/status/1513271732328701952?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1513271732328701952%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pronews.gr%2Famyna-asfaleia%2Fenoples-sygkroyseis%2Foti-apemeine-apo-ta-slovakika-s-300-pou-slovakoi-kai-oukranoi-diepseydan-oti-ktypithikan-sto-nikolaef%2F

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Tο γνωρίζω το βιντεάκι είναι παλιό απο τις 30 Μαρτίου. Και δεν είμαστε σίγουροι ότι είναι της Σλοβακίας.Δες την είδηση και εδω.

https://tourkikanea.gr/international/00-6/

Λέει : " ΠΙΘΑΝΟΝ να είναι αυτοί που έστειλε η Σλοβακία."

" Βίντεο με κατεστραμμένoυς S-300 (Σλοβακίας ;)"

ΕΧΕΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ.

Οι Ρώσοι είπαν ότι τους κατέστρεψαν στο Ντνιπροπετρόφσκ από χώρα που τους είχε αγοράσει ,αλλά δεν είπαν το όνομα της χώρας. Απλά έδωσαν το βίντεο. Οι δικοί μας s-300 που βρίσκονται;; Γιατί δεν βγαίνουν ΔΗΜΟΣΙΑ να διαψεύσουν ότι δεν ήταν οι δικοί μας;;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Russia did not say which European country had supplied the S-300 systems."

https://www.euronews.com/2022/04/12/uk-ukraine-crisis-russia-missiles

Οι Ρώσσοι ΔΕΝ είπαν ποιά ευρωπαϊκή χώρα έδωσε τους s-300. Αν ήταν της Σλοβακίας δεν θα είχαν κανένα ζόρι να το πούν. Άρα ποιος ήταν αυτός που διέσπειρε την φήμη ότι ήταν της Σλοβακίας και γιατί;;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

"“Our S-300 was not destroyed,” Slovak government spokesperson Lubica Janikova said. "

https://www.euronews.com/2022/04/12/uk-ukraine-crisis-russia-missiles

Εδώ η εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Σλοβακίας, Lubica Janikova δηλώνει ότι οι δικοί τους s-300 ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ.!!ΑΡΑ ΠΟΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΉΤΑΝ;; ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΜΟΝΟ ΕΧΟΥΜΕ S-300 ΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ;; ΕΜΕΙΣ..Η ΜΗΠΩΣ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ;;; Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ.

Υ.Γ Η είδηση είναι χθεσινή 12/4/22 άρα η Σλοβάκα βγήκε και τα είπε ΜΕΤΑ την καταστροφή των s-300.