ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Όταν υπάρχουν Αξιωματικοί και Αρχηγοί για τον πούτσο… τα υπόλοιπα έπονται!

 https://pbs.twimg.com/media/GW4di4jX0AAhEnz?format=jpg&name=small 

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Από την σημερινή ΕΣΤΙΑ της Κυριακής το δημοσίευμα.

Όταν υπάρχουν Αξιωματικοί και Αρχηγοί για τον πούτσο… τα υπόλοιπα έπονται! 

Θα  συνεχίσετε να τραβάτε μαλακία επί του Λαού, του Έθνους και της Πατρίδας!.. κάνοντας ότι δεν συμβαίνει τίποτα,και όλα καλά!Ποτέ άλλοτε ιστορικά οι φύλακες των συνόρων. δεν είχαν αφήσει την κεντρική πολιτική εξουσία της Πόλεως, Κράτους, η αργότερα έστω του κέντρου της Ανατολικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, την Κωνσταντινούπολη... να την παραδώσει αμαχητί σε ξένες δυνάμεις, υπό την όποια δικαιολογία. Όπως γίνεται σήμερα.

Αυτό συμβαίνει μόνο επί των ημερών μας. Ουδεμία σχέση έχουν τα κριτήρια εισόδου και εξόδου του έμψυχου υλικού του τωρινού Ε.Σ. με τα κριτήρια που ίσχυαν με το ένδοξο παρελθών. Ένας από τους βασικούς λόγους που εισέρχονται στον Ε.Σ. είναι η γρήγορη συνταξιοδότηση! Να σκεφτείτε ότι ακόμα και ο αδελφός του αδικοχαμένου Κ. Ηλιάκη, λέει άλλα για αυτούς!.. άκουσε τι λέει!

Οπωσδήποτε οι Ένοπλες Δυνάμεις ανοήτως επί 40+ χρόνια προσδιορίστηκαν άδικα ως αντιπαραγωγικός θεσμός... αλλά αυτό έγινε γιατί ... αυτοί (οι στρατιωτικοί) άφησαν να γίνει! Είναι άγνωστο το γιατί, αλλά μετά την μεταπολίτευση, το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων Αξιωματικών κ.λ.π. είχαν αυτοδεχθεί το σύμπλεγμα του "μη δημοκράτη"!!! Κάπως έτσι και μέσα από αίολες ενοχές, φτάσαμε μετά από 40+ χρόνια στην παράδοση της πατρίδας... χωρίς να πέσει τουφεκιά!.. από ένα στράτευμα όπου οι ανώτατοι αξιωματικοί του, ομολογούν ότι είναι ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ!!! 

Μην κοροϊδευόμαστε  επί 40+ έτη, τα μεγαλύτερα πολιτικά κομματόσκυλα ήταν και παραμένουν οι στρατιωτικοί... πασοκατζήδες και νεοδημοκράτες! Ναι! όλοι τους κάτω από μια σημαία.. αμύνεσθαι περί πάρτι σας! αυτό κάνουν και τώρα.

Υ.Γ Αφού βρήκε υποτακτικούς ο Κούλης αυτά θα κάνει. Κανονικά δεν θα έπρεπε να υπακούσει . Θα έπρεπε να του απαντήσει...Αν δεν εμπλακώ στην Κάσο με τούς Τούρκους. Θα διατάξω εμπλοκή των ΕΔ στο Μαξίμου !!!"

"Αν το κράτος είναι ενάντια στο έθνος, πρέπει αναγκαστικά ή να αλλάξει μορφή ή να χαθή.Το κράτος, που εμποδίζει τη φυσιολογία του έθνους, είναι περιττό και βλαβερό"

Ίων Δραγούμης

 

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχετε δίκιο κ. Λύκαστρε!
Γνωρίζω πολλούς αξιωματικούς και υπαξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων. Σας πληροφορώ ότι οι θέσεις τους απέναντι στα εθνικά και αμυντικά θέματα είναι το λιγότερο αποκαρδιωτική όπως και η άγνοιά τους.
Δημήτρης

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Ξέρεις γιατί φίλε Δημήτρη γιατί είναι έτσι;; Διότι είναι ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ!!! Έχουν την νοοτροπία του Δ.Υπαλλήλου και όχι του πολεμιστή.!!!

Στον στρατό μπήκαν για την σύνταξη και για το εφάπαξ !!! Και όχι για τον ΠΟΛΕΜΟ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Είναι ανίδεοι, ΑΚΑΠΝΟΙ δεν έχουν ιδέα από Πόλεμο που αυτή είναι η δουλειά τους. Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που βλέπω στρατιωτικούς ούτε λίγο ούτε πολύ να επιθυμούν την ευημερία του βασικού του αντιπάλου και ιστορικού εχθρού του κράτους τους από κηρύξεως εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα και του έθνους τους εδώ και μία χιλιετία (για να μη βάλω και τους Ούνους κλπ μέσα και πάμε στα 1700 χρόνια).

Όποιος στρατιωτικός πιστεύει ότι η Τουρκία δεν θα μας επιτεθεί , το έντιμο θα ήταν να παραιτηθεί. Εγώ πάντως δεν θα ήθελα να πληρώνω φόρους για το μισθό του.

Όσο για τους στρατηγούς του πληκτρολογίου, θα ήθελα να υπενθυμίσω στις στρατιωτικές αυθεντίες ότι το ιστορικό τους δεν είναι καλό. Τα επιτελεία ήταν άθλια το 1897, ανεπαρκέστατα στους Βαλκανικούς (νικήσαμε λόγω μεγάλης έως σημαντικής αριθμητικής υπεροχής, χείριστων Βουλγαρικών επιτελείων και Έλληνα πεζικάριου), ανύπαρκτα στον Α ΠΠ, τραγικά στην Μικρασιατική εκστρατεία.

Οργάνωσαν με εγκληματικό τρόπο την εξέχουσα στο Αφιόν Καραχισάρ, κάνοντας όποιο στρατιωτικό λάθος μπορούσε να γίνει. Η ανεπάρκειά τους φάνηκε ακόμη και στην Κύπρο, γελοιοποιήθηκαν στα Ίμια, ενώ αιφνιδιάστηκαν όταν διέρρευσε η Βαριοπούλα. Ας με συγχωρήσουν λοιπόν οι στρατάρχες που δεν εμπιστεύομαι τους Έλληνες επιτελείς, αλλά δεν θέλω να κλάψω κι άλλες χαμένες πατρίδες.

Θα τους εμπιστευτώ όταν θα κάνουν αυτοκριτική, όταν διαβάσουν τον συνάδελφό τους να αναλύει τις διαχρονικές αδυναμίες του ΕΣ, όταν δώσουν στην Ανώτατη Σχολή Πολέμου τη θέση που της αρμόζει, όταν σταματήσουν να ακολουθούν δόγματα του προπροηγούμενου αιώνα που καθιστούν τον ΕΣ μοναδικότητα στο ΝΑΤΟ και προβληματιστούν λίγο με τις δομές και την οργάνωση των δυτικών και δυτικότροπων στρατών.

Μέχρι τότε η μοναδικότητά τους θα με ανησυχεί.

Υ.Γ ο πρώην ΥπΑμ των ΗΠΑ στρατηγός Μακμάστερ είναι βετεράνος και ήρωας του Α Πολέμου του Κόλπου και διευθυντής της TraDoc (Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Δόγματος) του USArmy. Όταν ο ΕΣ ιδρύσει αντίστοιχη διεύθυνση με ανάλογη αποστολή, αρμοδιότητες και κύρος, τότε θα αρχίσω να εμπιστεύομαι τον ΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σε όλους , δυστυχώς συμφωνώ σε αυτά που λέτε . Από τους λίγους που ξέρω και έχω στην γειτονιά δεν τους νοιάζει ούτε καν να ενημερώνονται για την επικαιρότητα , την Τουρκία και το τι νέα πράγματα γίνονται στην Ουκρανία . Πλήρη αφασία και μόνο ο μήνας μπαίνει ο μήνας βγαίνει μέχρι να πάνε στην σύνταξη (εξαίρεση μου φάνηκε ο νυν διοικητής Ελευσίνας που ήταν πριν εδώ στην 126) . Με αποτέλεσμα να κυβερνά πλέον ο εχθρός χωρίς να πέσει πιστολιά που έπρεπε να έχουν δολοφονηθεί ή περίεργα ατυχήματα αρκετοί τα τελευταία 40 χρόνια . Ένας ελεύθερος σκοπευτής θα μπορούσε να είχε καθαρίσει προδότες από το 1.5 χιλιόμετρο και να χρεωθεί με σύλληψη σκοτωμό σε έναν επενδυτή που έχει έρθει για χάος (τους προδότες πρωθυπουργούς εννοώ) σιγά την προστασία που έχουν σε οργανωμένη επίθεση με explosive drone ή sniper . Και βέβαια η υπηρεσία που λες ή μια αντίστοιχη θα έπρεπε να έχει βγάλει ήδη ολοκληρωμένο πλάνο ανάκτησης της χώρας , εκδίωξης του ισλαμιστικού σπαθιού και εξόντωση των ελληνόφωνων προδοτών .
Λέω στο έναν γιατί δεν μαζεύεστε στο ναύσταθμο 20-30 αξιωματικοί να αγοράσετε ένα καλό drone να αποκτήσετε εμπειρία και να κάνετε και ξαφνική περιπολία το βράδυ με το drone , σιγά μου λέει έχω ακόμη 7 χρόνια να φύγω να την βγάλουμε χαλαρά (1200 ένα καλό σαν της dji και κάνα 400αρι η θερμική κάμερα ). Δεν έχω μελετήσει πολύ τις παλαιότερες πολεμικές επιχειρήσεις αλλά από τα λίγα άρθρα που έχω διαβάσει πολλά σώθηκαν από μειοψηφίες άξιων αξιωματικών και οράματος συγκεκριμένων , οι δε προδοσίες σε κάθε συμμέτοχη του Ελληνικού στρατού έπεφταν σύννεφο . Το ψάρι βρομάει από την κεφαλή και διεκδικούν μόνο μισθό και όχι το μέλλον . Ο δε ανεκδιήγητος που πήγε να γιορτάσει την σφαγή μας στην Τούρκικη πρεσβεία έπρεπε να έχει φάει ξύλο και καθαίρεση και όχι μετάθεση στο ΓΕΕΘΑ . Το θέμα είναι ότι όλοι οι σοβαροί εργατικοί αξιωματικοί διώκονται από το κομματόσκυλα και τους προδότες είτε με δυσμενείς μεταθέσεις είτε με τιμητική αποστρατεία και πάντα σε όλη την καριέρα τους έχουν υπό γιωτάδων . Μια λύση βέβαια για να αυξηθεί το αξιόμαχο και η υπευθυνότητα θα ήταν υποχρεωτικά γιοι και κόρες στρατηγών και βουλευτών για να μην περιλάβω και άλλους να είναι πάντα στις πρώτες μονάδες κρούσης έστω και σαν οδηγοί για να μπει το νερό στο αυλάκι . Για να μην πω δεμένοι πάνω σε τανκς να δεις μετά πως στριφογυρίζονται και θα ψάχνονται για σοβαρούς ελιγμούς . Είδαμε τη θυσία πεζικάριων και άλλων χωρίς λόγο στην Ουκρανία και στην Ρωσία να πηγαίνει σύννεφο .
Εγώ έδινα 17ευρώ τις 3 γεμιστήρες στο σκοπευτήριο(έχω να πάω κανένα χρόνο) και δεν θέλουν να τα δώσουν για κανένα λόγο να εκπαιδευτούν που είναι η δουλειά τους και θα έπρεπε 1 φορά τον μήνα .Ή ώρες που έχουν λάσκα εντός στρατοπέδων να χαζεύουν τέτοια βίντεο
https://www.youtube.com/watch?v=IibFp54p4Tk
https://www.youtube.com/watch?v=X3mjuSIhQ4c

εγώ πρέπει να πάρω τον εξοπλισμό&να βρω τα λεφτά !!! σιγά σιγά για να αρχίσω και τέτοιες συμμετοχές όταν γίνονται Ηράκλειο
https://www.facebook.com/2020tactical.ltd
να μαθαίνουμε διάφορα μέχρι να σας φτάσω ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ κ ΛΥΚ κάπως κοντά . :) γιατί είμαστε αρχάριοι

kakos04

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασα να ρωτήσω τι γίνεται στο άγιο όρος με τον Στεφανή και την χθεσινή άφιξη των αρχηγών του στρατού , θα κάνουνε μαλακιά να αυτονομηθεί το άγιο όρος με αρχή την μονή ή πήγαν να πάρουν ευλογία για πραξικόπημα ? https://esxatianasxesi.blogspot.com/2024/09/blog-post_94.html

περιμένουμε τα φώτα σου να μας ξεστραβώσουν .
kakos04

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλησπέρα φίλε Κακέ...ευλογία για πραξικόπημα δίνει η Αμερική και όχι το Αγ.Όρος. Και η Αμερική από όσο γνωρίζω δεν δίνει το πράσινο φως για κάτι τέτοιο.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" να μαθαίνουμε διάφορα μέχρι να σας φτάσω ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ κ ΛΥΚ κάπως κοντά . :) γιατί είμαστε αρχάριοι "

Θα σε βάλω παρέα μαζί με τον Φώντα και τον ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ για εντατικά μαθήματα και σε ένα μήνα θα είσαι ξεφτέρι.

silver είπε...

Κε Λύκαστρε έχω έναν φίλο παιδικό που μερικές φορές μου έρχεται να τον αρχίσω στα κλωτσομπουνίδια Εχει βγεί στην σύνταξη σαν υποστράτηγος Υποτίθεται ήταν πολλά χρόνια σε διαφορές πόλεις της Ευρώπης στο ΝΑΤΟ .Δεν το περίμενα να μιλάει λές και δεν είναι η Πατρίδα του και συνέχεια μας λέει ότι η Τουρκία δεν θα μας επιτεθεί "" δεν γίνεται να πάμε σε πόλεμο με την Τουρκια γιατί θα τον χάσουμε ,είναι πιο καλά εκπαιδευμένοι απο μάς και έχουν καλύτερο εξοπλισμό "" Ευτυχώς έχουμε και έναν απο την ΛΕΦΕΔ και τον μπινελικώνει και τον κάνει ρόμπα Ολοι τους είναι για τον π......ο Πρέπει κάτι τέτοιους να τους απομονώσουμε εάν γίνει κάτι με τα χαχόλια γιατι ζημία θα κάνουν οι μουν........δες

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Silver....έπρεπε ήδη να τον είχες πλακώσει στα κλωτσομπουνίδα για να σταματήσει να λέει τις παπαριές που λέει. Περισσότερο από τους τούρκους θα πρέπει να φοβούνται εμάς.! Νόμος.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Και πούσαι Silver...την επόμενη φορά που θα σου πει πόσο δυνατοί είναι οι κωλότουρκοι και πόσο καλά εκπαιδευμένοι, ρίξτου μια φάπα και πες του να πάει να ζητήσει να του πληρώνουν την σύνταξη οι τούρκοι. Διότι εμείς οι Έλληνες πες του ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να φορολογούμαστε για να πληρώνουμε λαμόγια σαν και αυτόν.