ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018

Τουρκία: Η ενδεχόμενη αγορά Patriot δεν θα επηρεάσει τη συμφωνία της Αγκύρας με την Μόσχα για τους S-400

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : To θέμα δεν είναι τι μας πασάρουν ως είδηση οι Μογγόλοι, αλλά τι είναι αλήθεια. Το κακό για αυτούς είναι ότι όσο και να τον αβαντάρουν ο Πουτίγκας και ο Τράμπας τον Έρντο....το μεγάλο αφεντικό στην περιοχή είναι το Ισραήλ.Και δεν είναι καθόλου σίγουρο, ότι οι Εβραίοι θα του επιτρέψουν να γίνει ο δερβέναγας της περιοχής, μιας και αυτόν τον ρόλο τον κρατάνε για τον εαυτό τους. Φτάσαμε στο τέλος του 2018 σε λίγες μέρες μας αποχαιρετά, και οι Μογγόλοι ακόμα δεν έχουν πάρει ούτε F-35, ούτε S-400, ούτε Αλτάι έχουνε.!! Αυτό το λέω γιατί το Αλτάι ήταν να το έχουν το 2004, το F-35 ήταν να το πάρουν πριν 3-4 χρόνια, και τα S-400 υποτίθεται θα τα είχαν μέχρι τέλους 2018. Απλά παίρνουν "αναβολές". Αλήθεια τα σαλάχια οϋκάδες πότε θα τα κάνουνε;; Βέβαια ακόμα και αν παίρνανε τα F-35 , αυτό δεν θα αποτελούσε για αυτούς καμία απολύτως ασφάλεια,διότι ο πόλεμος έχει πολλά "πρόσωπα" και οι τακτικές αλλάζουν, έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον μια ανακοίνωση του πτέραρχου Carlisle(USAF) στην οποία μιλάει για επιθέσεις στις υποδομές πληροφορικής των μαχητικών ακόμα και της 5ης γενιάς.!! ΕΔΩ 
... «Hacking planes out of the sky
Gen. Carlisle also talked about how offensive cyberwarfare capabilities are an important part of the future combat approach of the Air Force—a vision put forward in the Air Force’s recently released Future Operating Concept. “It’s not about just putting warheads on foreheads,” he said at ASC this week. “If we can use cyber to deny adversary aircraft the ability to take off, that will change the game.”
Με απλά λόγια , σε ένα υποθετικό σενάριο όπου ο αντίπαλος καταφέρνει να διαπεράσει το τείχος στο σύστημα ALIS ΤΟΥ F-35(JSF) η σε ένα πρόγραμμα αποστολής του Ν.Α.Τ.Ο και όχι μόνο, θα μπορούσε να ακινητοποιήσει ολόκληρες πτέρυγες μάχης ....χωρίς να σηκωθεί ούτε ένα μαχητικό.!!
Θα μπαίνουν δηλαδή οι ιπτάμενοι της ΤΗΚ (Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας) στο πιλοτήριο του όποιου μαχητικού τους (ακόμα και του F-35) να θέλουν να απογειωθούν για αποστολή, και αντί να έχουν  τακτική εικόνα  και τον ψηφιακό ορίζοντα στην μεγάλη οθόνη  και όλα τα σχετικά....να τους χαμογελάει μια φάτσα :) 🙂 και από πάνω να εμφανίζονται οι λέξεις ... «insert coin please», και στην άλλη άκρη του κόσμου η κάπου στην Ελλάδα να σκάει στα γέλια ένας που τους την έφερε άγρια.!!!Μιλάμε για πολύ κλάμα. Το ίδιο εύκολα χακάρονται και οι S-400.

Η ενδεχόμενη αγορά των αμερικανικής κατασκευής συστημάτων πυραύλων Patriot δεν θα επηρεάσει τη συμφωνία της Άγκυρας με την Ρωσία για την αγορά των συστημάτων πυραύλων S-400, όπως δήλωσε την Δευτέρα ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.
“Η συμφωνία για τους S-400 έχει κλείσει. Τα πρώτα συστήματα θα παραληφθούν τον Οκτώβριο του 2019. Η προσφορά των Patriot δεν θα αλλάξει κάτι επειδή δεν τους υπολογίζουμε ως εναλλακτικές λύσεις μεταξύ τους, μπορούμε να διαθέτουμε και τα δύο συστήματα,” δήλωσε.

Νωρίτερα πηγή από το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών δήλωσε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS οτι η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει τα συστήματα S-400 ξεχωριστά από τα νατοϊκά συστήματα “και με έναν τρόπο που θα συμβάλει στη διατήρηση των ευαίσθητων στοιχείων σχετικά με το αεροπλάνο F-35.”
Την 18η Δεκεμβρίου μεταδόθηκε ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ) έλαβε την απόφαση να πουλήσει στην Τουρκία συστήματα πυραύλων επιφανείας-αέρος Patriot αξίας $3,5 δισεκατομμυρίων. Η έγκριση δόθηκε για την πώληση 80 Patriot MIM-104E και 60 πυραύλων PAC-3 και συναφούς εξοπλισμού.
Την επόμενη ημέρα, ο εκπρόσωπος, Ντμίτρι Πέσκοφ, του Ρώσου προέδρου δήλωσε στους δημοσιογράφους οτι η πώληση των συστημάτων Patriot δεν θα ωφελούσε τη συμφωνία της Μόσχας με την Άγκυρα για την αγορά των συστημάτων πυραύλων S-400.
Τα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν τον Νοέμβριο του 2016 ότι οι συνομιλίες ήταν υπό εξέλιξη για την πιθανή πώληση ρωσικών συστημάτων S-400 στην Τουρκία. Η ρωσική πλευρά επιβεβαίωσε οτι η σύμβαση είχε υπογραφτεί τον Σεπτέμβριο του 2017. Ο υπουργός άμυνας της Τουρκίας Χουλούσι Ακάρ δήλωσε ότι η ανάπτυξη των συστημάτων S-400 θα αρχίσει τον Οκτώβριο 2019. Τον Δεκέμβριο 2017, ο διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής επιχείρησης Rostec, Σεργκέι Χεμέζοφ, δήλωσε οτι η αξία της σύμβασης ήταν $2,5 δισ. δολάρια.
Το ρωσικό S-400 Triumf (νατοϊκή κωδικοποιημένη ονομασία: SA-21 Growler) ειναι το τελευταίο αντιαεροπορικό σύστημα πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς που εισήλθε σε ενεργό υπηρεσία το 2007. Εχει σχεδιαστεί για την καταστροφή αεροπλάνων, βαλλιστικών πυραύλων και κρούζ, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς και στόχων επιφανείας. Το σύστημα μπορεί να προσβάλει αεροδυναμικούς στόχους σε απόσταση ως 400 χιλιόμετρων (249 μίλια) και τακτικούς βαλλιστικούς στόχους που πετούν με ταχύτητα 4,8 χλμ/δευτ (3μ/δ) σε απόσταση ως 60 χιλιόμετρων (37 μίλια). Αυτοί οι στόχοι περιλαμβάνουν πυραυλους κρουζ, τακτικά και στρατηγικά αεροπλάνα και πολεμικές κεφαλές βαλλιστικών πυραύλων.
Τα ρανταρ του συστήματος εντοπίζουν εναέριους στόχους σε απόσταση ως 600 χιλιόμετρων (373 μίλια). Οι πύραυλοι επιφανείας-αέρος 48N6E3 του συστήματος μπορουν να χτυπήσουν αεροδυναμικούς στόχους σε υψόμετρα 10000 – 27000 μέτρων και βαλλιστικές απειλές σε υψόμετρα 2000 – 2500 μέτρων.

ΠΗΓΗ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: