ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

ΗΠΑ: Ο Στρατός δοκιμάζει το τυφεκίου ειδικού σκοπευτή ομάδας

Ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) επιβεβαίωσε ότι αυτό το φθινόπωρο άρχισε τις δοκιμές του νέου Τυφεκίου Ειδικού Σκοπευτή Ομάδας ή SDM-R.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στρατού των ΗΠΑ, αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξή οι δόκιμες περιορισμένης χρήσης στο Φόρτ Πλίς στο Τέξας.
Το νέο τυφέκιο 7,62Χ51 χιλιοστών βασίζεται στο Heckler and Koch G28E-110/Συμπαγές Ημιαυτόματο Σύστημα Ελεύθερου Σκοπευτή ή CSASS, και παρέχει στις ομάδες πεζικού, ανιχνευτών και μηχανικών την ικανότητα να προσβάλουν στόχους με ακριβή πυρά τυφεκίου σε μεγάλες αποστάσεις.

Επιπλέον, φέτος ο Στρατός των ΗΠΑ δοκίμασε ένα νέο σκοπευτικό σύστημα με ασύρματη σύνδεση με τις τοποθεσίες τυφεκίων. Η δίοπτρα/κιάλι ενισχυμένης νυχτερινής παρατήρησης ή ENVG-B, πρόκειται να διατεθεί προς επιλογή από τις μονάδες κάπου στο οικονομικό έτος 2019.
Η νέα συσκευή συνδυάζει νυχτερινή παρατήρηση, θερμικές ικανότητες και στερεοσκοπική εικόνα, παρέχοντας στους Στρατιώτες με την ψευδαίσθηση του βάθους στην επίπεδη εικόνα.
Κατά τη διάρκεια των δοκιμών οι Στρατιώτες είχαν 100 τοις εκατό βελτίωση στα προσόντα χρήσης όπλων, με 300 τοις εκατό αύξηση στον εντοπισμό στόχων ημέρα και νύχτα, και 30 με 50 τοις εκατό μείωση του χρόνου που χρειάστηκε για την προσβολή ενός στόχου.
Οι Στρατιώτες που δοκιμάσαν την νέα ENVG-B πιστεύουν ότι είναι ένας “καταλύτης εξελίξεων”.
Το νέο τυφέκιο θα εξοπλιστεί με διαφορετικό κοντάκιο και διαφορετικό ποσοστό ραβδώσεων από το μοντέλο CSASS και εχει άδειο βάρος περίπου 4,5 κιλών.
Τον Ιούνιο, ο Λοχαγός Γουέστον Γκουντρίτς, ο βοηθός διευθυντή προγράμματος στο γραφείο PEO Soldier για τα Όπλα Στρατιώτη, δήλωσε: “Η σημερινή τεχνολογία τυφεκίων του Στρατού ειναι πολύ αποτελεσματική κάτω από το βεληνεκές των 300 μέτρων, ωστόσο, οι Στρατιώτες μάς ειναι απολύτως ικανοί να μάχονται πάνω από αυτό το όριο”.
“Το νέο τυφέκιο καλύπτει το κενό στο βεληνεκές των 300 με 600 μέτρων που υπογραμμίστηκε στην Εκτίμηση Ικανοτήτων Μικρών Όπλων Στρατού 2015,” δήλωσε ο Γκουντριτς.
“Ο Στρατός εργάζεται προς την κατεύθυνση να εφοδιάσει κάθε ομάδα με ένα προκαθορισμένο αριθμό τυφεκίων ειδικού σκοπευτή,” πρόσθεσε/ Το τυφέκιο μπορεί να βάλλει είτε τα φυσίγγια ενισχυμένης επίδοσης M80A1 ή τα εξελιγμένα διατρητικά φυσίγγια XM1158.
Ο Στρατός των ΗΠΑ έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για να πραγματοποιήσει αλλαγές ώστε να βοηθήσει στον εκσυγχρονισμό της υπηρεσία, να ενισχύσει την ετοιμότητα, και αυξήσει την φονικότητα.
Απόδοση/Μετάφραση απο το mintfo.com για την Προέλαση.

ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: