ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

ΗΠΑ: «Απαράδεκτη» μία νέα τουρκική μονομερής επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Τον Έρντογάν  τον αντιμετωπίζουν όλοι, σαν κωλότριχα που' χει κατσαρώσει και προκαλεί φαγούρα.!!Ο Γουίμπερλεϋ όταν έγραφε το "ποντίκι που βρυχάται", τον Έρντολφ πρέπει να είχε στο μυαλό του.
Η μονομερής στρατιωτική δράση στη βορειοανατολική Συρία θα ήγειρε σοβαρές ανησυχίες, προειδοποίησε αμερικανικό Πεντάγωνο την Τετάρτη, μερικές ώρες αφού ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διεμήνυσε ότι θα διατάξει μια νέα στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή εναντίον των κουρδικών παραστρατιωτικών οργανώσεων, τις οποίες η Άγκυρα χαρακτηρίζει «τρομοκρατικές».

«Η μονομερής στρατιωτική δράση στη βορειοανατολική Συρία από οποιαδήποτε πλευρά, ειδικά καθώς ενδέχεται να βρίσκονται στην περιοχή στελέχη των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, θα ήταν πολύ ανησυχητική. Θα θεωρήσουμε οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια απαράδεκτη» επισήμανε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, αντιπλοίαρχος Σον Ρόμπερτσον, σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.
Ο Ρόμπερτσον συμπλήρωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν δεσμευτεί να προασπίσουν την ασφάλεια των συνόρων της Τουρκίας αλλά ο αγώνας εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ντά’ες δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ) παραμένουν «εταίρος» στον αγώνα αυτόν.
Η ανακοίνωση του Πενταγώνου δημοσιοποιήθηκε μερικές ώρες μετά τις δηλώσεις του Ερντογάν ότι ο τουρκικός στρατός θα εξαπολύσει μέσα «στις προσεχείς ημέρες» νέα ευρείας κλίμακας επιχείρηση εναντίον των περιοχών που ελέγχουν οι Κούρδοι στη βόρεια Συρία. «Δηλώσαμε πως θα εξαπολύσουμε επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη τις ερχόμενες ημέρες για να σώσουμε την περιοχή από την αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση» ανέφερε σε ομιλία του στη Διάσκεψη της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας ο Τούρκος πρόεδρος.
Η Άγκυρα χαρακτηρίζει την κουρδική παράταξη Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) «τρομοκρατική» οργάνωση. Η πολιτοφυλακή αυτή είναι όμως η βασική συνιστώσα της αραβοκουρδικής συμμαχίας ΣΔΔ. Η τελευταία, με την υποστήριξη του διεθνούς αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού υπό την ηγεσία της Ουάσιγκτον, διεξάγει εδώ και μήνες επιχειρήσεις στην ανατολική Συρία για να εκδιώξει το Ντά’ες από ένα από τα τελευταία του οχυρά στη συριακή επικράτεια.
Πηγή: naftemporiki.gr

ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: