ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

Τραμπ: Η Σαουδική Αραβία συμφώνησε να καλύψει το κόστος ανοικοδόμησης της Συρίας

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Μετά από αυτά που διάβασα..." N.Τραμπ: "Oι σύμμαχοι θα σταματήσουν να «επωφελούνται» από την Αμερική"  τα νέα είναι άσχημα τόσο για εμάς σαν χώρα, όσο και για την γενικότερη περιοχή της Μ.Ανατολής. Αυτό το " οι σύμμαχοι θα σταματήσουν να επωφελούνται από την Αμερική"... το λέει στην νύφη, για να το ακούσει η πεθερά...και στην περίπτωση μας η πεθερά είναι το Ισραήλ. Μου δείχνει επίσης ότι οι Η. Π. Α. κουράστηκαν πια να τους κουβαλάνε στην πλάτη τους τους Εβραίους και ότι ήρθε η ώρα να τους αφήσουν κάτω, να βγάλουν μόνοι τους τα "κάστανα" από την φωτιά. Οι Αμερικάνοι δεν είναι βλάκες να παραμείνουν στην Συρία, εφόσον την ίδια βρωμοδουλειά θα βάλουν τους Τούρκους να την κάνουν....και μάλιστα με όλα τα έξοδα πληρωμένα από τους Τούρκους.Όσοι έχουν αντίληψη των τεκταινομένων, στους χώρους άσκησης της πραγματικής εξουσίας στις Η.Π.Α., γνώριζαν και μπορούσαν ευχερώς να προβλέψουν τις εξελίξεις. Οι Αμερικανοί καθορίζουν τις εξελίξεις, δεν σύρονται πίσω από αυτές.
Οι Ισραηλινοί ήρθε η ώρα που θα πρέπει να ματώσουν οι ίδιοι, όσο   και αν θέλουν να κρυφτούν πίσω από τους Κούρδους, η να συνεχίσουν να πολεμούν δι' αντιπροσώπων (Η.Π.Α), κάποια στιγμή θα πρέπει να βουτήξουν οι ίδιοι, μέσα στην κινούμενη άμμο.Και τότε θα δούνε, πόσα απίδια βάνει ο σάκκος.Ελπίζω μόνο να ΜΗΝ ΒΓΩ ΑΛΗΘΙΝΟΣ  ΕΔΩ   όταν έλεγα..." . Οι Μογγόλοι πήραν το ο.κ να δημιουργήσουν επεισόδιο με την σύμφωνη γνώμη τόσο του Τράμπ όσο και του Πούτιν.Ακόμα δεν γνωρίζω σε τι κλίμακα, αλλά κατά πάσα πιθανότητα,  αρκετό για να ανακόψει κάθε δραστηριότητα στις ΑΟΖ της Κύπρου και της Ελλάδος για πολλά χρόνια.

Πώς η συμφωνία για τη Συρία μπορεί να συνδέεται με την υπόθεση Κασόγκι; - Πού αποσκοπεί με τις κινήσεις του ο Αμερικανός πρόεδρος

Πόσο κοστίζει η «σιωπή» για τη δολοφονία ενός ανθρώπου; Πιθανότατα όσο η ανοικοδόμηση μίας ολόκληρης χώρας... της Συρίας! Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε με περηφάνια, τη συμφωνία που σύναψε με τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας, η οποία, όπως αναφέρει στο Twitter, συμφώνησε να αναλάβει το κόστος ανοικοδόμησης της διαλυμένης Συρίας.

«Δεν είναι ωραίο που μια υγιή οικονομικά χώρα, αναλαμβάνει την ανοικοδόμηση μίας γειτονικής χώρας και δεν το αναλαμβάνει αυτό μία άλλη σπουδαία χώρα, όπως οι ΗΠΑ, που είναι 5.000 μίλια μακριά;», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος, ενδιάμεσα, «ξέχασε» την υπόθεση της δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο αραβικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης, παρά τις «κορόνες» περί «παραδειγματικής τιμωρίας των υπευθύνων», που έριχνε το προηγούμενο διάστημα.

 Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι φανερό από τις αποφάσεις του και τα λεγόμενά του, ότι βασικός του στόχος είναι να μετατοπίσει το οικονομικό βάρος από την ασφάλεια, στο εμπόριο. Τονίζει ξανά και ξανά, ότι οι σύμμαχοι των ΗΠΑ επωφελούνται από την παρουσία του αμερικανικού στρατού, ακόμη και μέσω του ΝΑΤΟ, κερδίζοντας χρήματα το οποία επενδύουν εις βάρος των αμερικανικών συμφερόντων και προς όφελος δικό τους.

Αυτός ήταν και ο λόγος που απομάκρυνε τον υπουργό Άμυνας, Τζέιμς Μάττις, ο οποίος, όπως ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ, δεν θεωρούσε πρόβλημα το κέρδος των συμμάχων εις βάρος των αμερικανικών συμφερόντων.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, αναλυτές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς οι ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ, επιχειρούν μία ανατροπή του ρόλου τους στην παγκόσμια κοινότητα. Οι συνέπειες είναι απρόβλεπτες, καθώς, όπως τονίζουν κάποιοι, όταν δημιουργείται ένα κενό, κάποιος άλλος θα βρεθεί να το καλύψει.

Ο Τραμπ, ως επιχειρηματίας, έχει θέσει ως βασικό του στόχο την ώθηση των ΗΠΑ ως ηγέτιδα δύναμη στον χώρο του εμπορίου. Για να το πετύχει αυτό, απέναντι και στη δυναμική της Κίνας, χρειάζεται οικονομικούς πόρους. Ο μοναδικός τομέας που μπορεί να «δώσει» στον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο τα κεφάλαια που χρειάζεται, είναι ο τομέας της Άμυνας, αλλάζοντας ωστόσο, καθοριστικά τον παγκόσμιο αμυντικό χάρτη και οδηγώντας τον κόσμο σε έναν δρόμο εξαιρετικά επικίνδυνο, την εσωστρέφεια.

ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: