ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Washington Post: Ο Τραμπ αποσύρει τις αμερικανικές δυνάμεις από την Συρία

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :  Οι αναγνώστες του ΖΕΥΣ  ΕΛΑΥΝΩΝ είχαν ενημερωθεί για αυτήν την εξέλιξη , πριν καν γίνει ( 4 μήνες πριν το πουν δημόσια οι Αμερικάνοι). Τα λέγαμε εδώ....και  εδώ. ....." Η σταδιακή αποχώρηση της αμερικανικής υπερδύναμης από το ευρωπαϊκό γήπεδο και η σταδιακή αποχώρησή της από τις υποθέσεις της Μ. Ανατολής, αποτελεί κεντρική γεωπολιτική επιλογή, η οποία επιβάλλεται από την πανίσχυρη υψηλόβαθμη κρατική γραφειοκρατία, που διατηρεί τον ρόλο του θεματοφύλακα των αμερικανικών κρατικών συμφερόντων.Ο λόγος είναι ότι ετοιμάζονται για τον επερχόμενο πόλεμο με την Κίνα. Η υποκατάσταση δε της Αμερικής από την Ρωσία, στο ρόλο του επιστάτη και του τελικού επιδιαιτητή στις υποθέσεις των περιοχών αυτών, εξελίσσεται σε διάρκεια αρκετών ετών, με μεγάλη επιτυχία μέχρι στιγμής. Με αποτέλεσμα η Ρωσσία να έχει αναλάβει ήδη τα κουμάντα, σε περιοχές που μέχρι πρόσφατα αποτελούσαν, προνομιακό και μονοπωλούμενο γήπεδο για τους Αμερικανούς.".
....ΚΑΙ   Η ανάσχεση της Κίνας είναι προτεραιότητα τώρα για τους Αμερικάνους. Της Ρωσσίας δεν είναι καν στα σχέδια. Οι Αμερικανοί αποσύρονται σταδιακά από την Ευρώπη, για να επικεντρωθούν στο φλέγον μέτωπο της Ασίας.".

Η απόφαση ελήφθη ενώ αυξάνεται η ένταση με την Τουρκία.

Η κυβέρνηση Τραμπ αποφάσισε να αποσύρει όλα τα αμερικανικά στρατεύματα από την Συρία, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post. H συντάκτης της εφημερίδας που υπογράφει το ρεπορτάζ, επικαλείται αξιωματούχο του υπουργείου Αμυνας, το όνομα του οποίου δεν αποκαλύπτει. 
Όπως δήλωσε ο αξιωματούχος, η απόφαση ελήφθη την Τρίτη και αναμένεται να ανακοινωθεί στο άμεσο μέλλον. Η κυβέρνηση Τραμπ θα αποσύρει ολόκληρη την αμερικανική στρατιωτική δύναμη στην Συρία, την οποία αποτελούν περισσότεροι από 2.000 στρατιώτες. 
Το πρωί της Τετάρτης, ο Ντόναλντ Τραμπ ανήγγειλε μέσω Τουΐτερ ότι το Ισλαμικό Κράτος νικήθηκε. «Αυτός ήταν ο μοναδικός λόγος για τον οποίο ήμασταν στην Συρία κατά την διάρκεια της προεδρίας μου».

Ο αμερικανός Πρόεδρος έχει υποσχεθεί εδώ και καιρό τον τερματισμό της στρατιωτικής καμπάνιας εναντίον του Ισλαμικού Κράτους κι έχει αμφισβητήσει το όφελος των πολυέξοδων και επικίνδυνων στρατιωτικών αποστολών στο εξωτερικό. 
 Η απόφαση ελήφθη ενώ αυξάνεται η ένταση με την Τουρκία, η οποία έχει υποσχεθεί απο την πλευρά της την έναρξη στρατιωτικής απιχείρησης εναντίον των Κουρδικών δυνάμεων στην Συρία - οι οποίες συνεργάζονται με τις ΗΠΑ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.
Η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων αναμένεται να συμβεί το ταχύτερο δυνατόν, δήλωσε ο αξιωματούχος στην Washington Post. 
Σημειώνεται ότι πρώτη η Wall Street Journal έγραψε την περασμένη βδομάδα ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα αποχωρήσουν από την βορειοανατολική Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: