ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

ΠΟΙΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΟΝ ΑΧΙΛΛΕΑ ; ( 3 )

Γράφει ο ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Περί Αγαμέμνονα 

Ο Λυκόφρων μας δίνει πολλές πληροφορίες , και ανατρέπει πολλές πάγιες θέσεις τους αρχαίου κόσμου.Ανατρέπει για παράδειγμα τον Όμηρο, ή θα έλεγα καλύτερα, τα λογοκριμένα έργα του Ομήρου, στα οποία παρουσιάζεται ο βωμός στην Αυλίδα ως ανήκοντα στον Δία(δηλαδή στον θεό χωρίς να ονομάζεται). Ο Λυκόφρων με όλη την σιγουριά του κόσμου έρχεται και ανατρέπει αυτή την σταθερή και μας λέει ότι και ο βωμός στην Αυλίδα και ο μάντης ήταν του Κρόνου. 
 Στην εποχή που ο Αλεξανδρινός ποιητής γράφει δεν υπάρχει γύρω του πλέον «ο φόβος των Γεφυραίων». Ο Ελληνισμός βρίσκεται ξανά στην κορυφή. Η λατρεία του Ήλιου, και η Τριτογένεια η πανάρχαια κοσμοαντίληψη των Ελλήνων για την Αρμονία του σύμπαντος είναι η νέα σταθερή. 

Βασικά για να καταλάβει κανείς τον Λυκόφρονα πρέπει να παίζει στα χέρια του την Ελληνική Γραμματεία, την Ελληνική θεολογία και την Ελληνική Πολιτική, αυτά που με μία λέξη ο Επιφάνιος ονομάζει Ελληνισμό, όπως παίζει την μπάλα ένας επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής.
 Ο Λυκόφρων τοποθετεί απέναντί του ως αντίπαλο δέος τον Σκυθισμό και τους ημιτελείς και τυχοδιωκτικούς θεσμούς του και γι’ αυτό βλέπουμε να τα ψέλνει στους Σεληνολάτρες Αγαμέμνονα και Μενέλαο. Το ίδιο πράττει και ο Επιφάνιος όταν αναφέρεται στην διαρκή και παναιώνια σύγκρουση Ελληνισμού και Σκυθισμού.
Ο Αγαμέμνων, ως ένα ακόμη προσωνύμιο του Άμμωνα στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύει τον ίδιο τον καταγώγιο Διόνυσο ή Άμμωνα ή Αμμούν , ή Μαϊμούν, ή Θαμούν, ή Θαμούζ των Ατλαντίων ο οποίος λατρεύεται και αυτός μέσα στα υπόγεια του Σκυθοκρατούμενου ναού των Σολύμων (Σκυθών) στην εποχή του Ιεζεκιήλ.

 Η ιδεολογική βόμβα νετρονίων όμως του Λυκόφρονα βρίσκεται στον 335ο στοίχο. Ξεσκεπάζει τι κρύβεται πίσω από το όνομα Δίας το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τον ΙΕΥ ή ΖΕΥ.
 Μας λέει ότι ο Πρίαμος θυσιάζεται πάνω στον βωμό του Αγαμέμνονα, ο οποίος λατρεύεται ως θεός Δίας όπου έχουν βάλει το πόδι τους οι εισβολείς βάρβαροι Πελοπίδες.
Ο  Αγαμέμνων λατρεύονταν ως Δίας σε πολλά μέρη της αρχαίας Ελλάδος.
Πίσω όμως από το όνομα Αγαμέμνων κρύβεται έντεχνα ο Λίβυος κερασφόρος θεός Άμμων, δηλαδή ο αναγεννημένος θεσμός των Ατλάντων. Σημειώνω μόνο ότι ο Μενέλαος είχε γεννηθεί στον Πλυνό της Λιβύης, που τύχαινε να είναι και γενέτειρα του προπάππου του Άτλαντος.

Στους στοίχους 149-151 τα λέει όλα για τον Μενέλαο και την βαρβαρική καταγωγή του.

«ο επόμενος από του Πλυνού την ρίζα βλαστάρι,
Από τα νερά της Καρίας,
Μισός Κρητικός, βάρβαρος Επειός,
ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΡΓΕΙΟΣ ακραιφνής στη γενιά»

Η γενοκτονία των Ελλήνων από τους εισβολείς εισβολείς Σπαρτούς Καδμείους,ήταν τρομερή και αυτή έγινε με την ανάβαση του Ατλαντίου Ερμού από την Λιβύη-Ᾱίγυπτο-Φοινίκη-Καρία-Θράκη στον Ελληνικό χώρο και τα σημερινά βαλκάνια.Την γενοκτονία σε βάρος των Ελλήνων την διέπραξαν οι Σπαρτοί Κρόνιοι Καδμείοι εισβολείς, σύμφωνα με αυτά που αναφέρει ο Δ. Σικελιώτης.
Οι βασιλείς των Μυκηνών (Αγαμέμνων κλπ) είναι και αυτοί Καδμείοι και απ’ ευθείας απόγονοι του Ερμού Κάδμου οι οποίοι διεκδικούν κάποιες χαμένες κτίσεις στην Ιωνία από επαναστατημένους λαούς και από ηγέτες οι οποίοι τόλμησαν να ανεξαρτητοποιηθούν. Αυτός είναι ο πόλεμος της Τροίας στον οποίο βλέπουμε ότι όλος ο καυγάς είναι για το σημαντικό Θησαυροφυλάκιο, τον γνωστό Θησαυρό της Ελένης (ναού της Σελήνης) τον οποίο οικειοποιήθηκαν οι ανεξαρτητοποιημένοι Τρώες. Ο Λυκόφρων καλώς λοιπόν χαρακτηρίζει την Μιξοσκυθική – Μιξοατλαντική φάρα του Αγαμέμνονα βαρβάρους.
Έλληνες δεν ήταν,και ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΡΓΟΣ.

Ανθρωποθυσιαστές , κανίβαλοι και αιμομίκτες είναι οι πρόγονοι του Αγαμέμνονα, ο παππούς του ο Τάνταλος θυσίαζε Έλληνες στην Μ.Ασία.  Μια από τα ίδια και οι Τρώες...σύμφωνα με τον Λυκόφρονα (στιχ.229-231) μαθαίνουμε για τον βωμό του Παλαιμόνα/Μελικέρτη στον οποίο επάνω θυσίαζαν ανθρώπινα βρέφη.!! Οι κάτοικοι του Ιλίου πριν από την παρουσία του οίκου του Πριάμου ήταν Μέροπες, δηλαδή Ατλάντιοι.
Ο Λυκόφρων μέσα από το Βακχικό στόμα της "μαύρης Σφίγγας" Κασσάνδρας μας επιβεβαιώνει αυτό το σχόλιο.

 "Πριν μεν γαρ Πριάμοιο Μέροπες άνθρωποι..."

Δεν είναι λοιπόν να απορεί κανείς γιατί και ο Αχιλλέας και άλλοι Έλληνες ήρωες ήρθαν σε ευθεία σύγκρουση και φιλονίκησαν μαζί του.Ούτε γιατί τους δολοφονεί όλους έναν-έναν και με την σειρά αυτό το βαρβαρικό Ατλάντιο κάθαρμα.Ο Πρώτος και καλύτερος των Ελλήνων (Αχιλλέας) βρίζει χυδαιότατα τον Αγαμέμνων δημόσια :

“οινοβαρές, κυνός  όμματ’  έχων  καρδίην  δ’  ελάφοιο…….
δημοβόρος  βασιλεύς, επεί  ουτιδανοίσιν  ανάσσεις” Α 225-236.
(“μεθύστακα, που  έχεις  τα  μάτια  σκύλου  και  καρδιά  ελαφιού…
είσαι  λαοφάγος  βασιλιάς, γιατί  κυβερνάς  τιποτένιους”)

Αποσύρεται από τον πόλεμο μαζί με τους Μυρμιδόνες του και θέλει να γυρίσει πίσω στην πατρίδα....και θα είχε γυρίσει αν δεν του δολοφονούσαν τον πρώτο του ξάδελφο τον Πάτροκλο.
Θεωρώ τον Λυκόφρονα μία σπάνια, αληθινή και μοναδική πηγή πληροφοριών για τον αρχαίο κόσμο διότι έδρασε σε μια αποχή που οι Έλληνες είχαν το πάνω χέρι σχεδόν σε όλους τους τομείς. Φαίνεται ότι δεν λογοκρίθηκε, ούτε αλλοιώθηκε από τα μετέπειτα κατεστημένα διότι ήταν λίαν γριφώδης. Σώθηκε το έργο του διότι ήταν και παραμένει «σκοτεινό» για τους βαρβάρους.

30 σχόλια:

ΑΘΗΝΑ είπε...

Δεν εχω διαβασeι καλυτερη αναλυση ...και παρα πολλα πραγματα μπαινουν στη θεση τους.
Kαποια πραγματα γνωστα ..μα ανεξηγητα με την κοινη λογικη,ακριβως επειδη λειπουν οι συνδεσεις!
Οπως η αρνηση του Αχιλεα να παρει μερος στη μαχη ,και μαλιστα τοσο που φτανει να ντυθει κοριτσι! ,
Η θυσια της Ιφιγενειας ,και η σκανδαλωδης ομοιοτητα της με την θυσια του Ισσακ ,
Ο περιεργος τροπος που σκοτωθηκε ο Πατροκλος,
Ακομη και τα "παθη" του Οδυσσεα κατα την επιστροφη.... ,
και παντα αναρωτιομουν γιατι δεν γυρισε με τους υπολοιπους και θαλασσοδερνονταν με τα χρονια στις ξενες θαλασσες;
Αρα ο υπαιτιος ηταν παντα ο Αγαμεμνων και οτι αντιπροσωπευε,εκεινη την περιοδο,
που αφου χρησιμοποιησε τους γενναιους και εφευρετικους Ελληνες, αλλους σκοτωσε και αλλους εξαγορασε ,
και το κυριοτερο διελυσε τη δομη του Ελληνικου Χωρου με τα γνωστα αποτελεσματα...Βεβαια και η δικη του μοιρα δεν ηταν καλυτερη αλλα αυτος τουλαχιστον το αξιζε!
Και ας μην πιασουμε και τους Ελληνοποιημενους θεους που σκοτωναν, βιαζαν ,ξεγελουσαν και συμμετειχαν σε σκευωριες σαν κοινοι, ανηθικοι θνητοι.Το μοτιβο της "λαθρομεταναστευσης"τους βαζει πολλα πραγματα στη θεση τους, αφου ηρθαν απο αλλου ηταν φυσικο να παρουν μαζι τους και τις αποσκευες τους ,το μονο που αλλαξαν ηταν το ονομα για να μπορουν να ενσωματωθουν ευκολοτερα και ασφαλεστερα.

Αυτη βεβαια ειναι μια ... αναγνωση ,του Τρωικου πολεμου,και των συντελεστων του.
Ειμαι σιγουρη ομως οτι υπαρχει και αλλη...και ισως και αλλη... αναλογα με το φιλτρο,το επιπεδο ,και την δυνατοτητα κατανοησης αυτων που ψαχνουν και αφουγκραζονται.
Σ'ευχαριστουμε.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Η θυσια της Ιφιγενειας ,και η σκανδαλωδης ομοιοτητα της με την θυσια του Ισσακ ,"

Αγαπητή Αθηνά...την Ελένη την είχε κλέψει για πρώτη φορά ο Θησέας, από την ένωση αυτή γεννήθηκε η Ιφιγένεια. Και όχι από την Κλυταιμνήστρα και τον Αγαμέμνονα.!! Δεν ήταν δικό του παιδί..για αυτό και την έστειλε να θυσιαστεί στον Κρόνιο βωμό.

ΦΩΤΕΙΝΗ είπε...

Ευχαριστούμε πολύ πολύ αετόπουλο!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πως γινονταν αντιληπτά τα ομηρικά έπη από τους αρχαίους Έλληνες? Θέλω να πω, είναι δυνατόν να αγαπουσαν και να αναπαρήγαγαν με τόση θέρμη κείμενα που στο βάθος τους στρέφονται εναντίον τους??

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

@ 2 Ιανουαρίου 2019 - 9:54 μ.μ

Ανώνυμε αυτό το ξενόφερτο διαχρονικό ληστρικό ιερατείο του Σεληνολάτρη Κάδμου-Ερμού και οι Πελοπίδες, δηλαδή οι απόγονοι του Πέλοπα και των εγγονών του των Κρονιολατρών και Σεληνολατρών Αγαμέμνονος και Μενελάου, ευθύνονται για όλα τα λογοκριμένα και κατεστραμμένα έργα , και του Ομήρου αλλά και των άλλων Ελλήνων συγγραφέων. Ο Λυκόφρων κινείται άνετα και λέει τα πράγματα με το όνομά τους, δίχως τον φόβο που είχε για παράδειγμα αργότερα ο Δ. Σικελιώτης κάτω από την κατοχική «μπότα» των Ρωμαίων. Αν ζούσε ο Λυκόφρων στην εποχή των Κρονιολατρών Ρωμαίων δεν θα έγραφε και δεν θα κυκλοφορούσε επίσημα αυτά που έγραψε. Η κρατική λογοκρισία θα τον «τσίμπαγε».

Γι’ αυτόν και μόνο τον λόγο ο Λυκόφρων παραμένει σχεδόν σε αδράνεια και αγνοείται συστηματικά από όλους τους λόγιους μέχρι την πτώση της Ρώμης. Πολύ αργότερα σχεδόν στον 10ο μ.Χ. αιώνα διάφοροι λόγιοι αναζητούν πάλι μέσα στα γραπτά του κάποια κρυπτογραφημένα μηνύματα.
Τα κείμενα δεν στρέφονται εναντίων μας..ίσα-ισα που μας προειδοποιούσαν για τον εχθρό, φυσικά άλλα τα αλλοίωσαν και άλλα τα εξαφάνισαν πλήρως. Οι περισσότεροι Έλληνες τόσο ο Οδυσσέας , όσο και ο Έλληνας Αχιλλέας αρνούνται τον πόλεμο, όπως και ο μισός στρατός στην Αυλίδα οι οποίοι σύρθηκαν εκόντες άκοντες σε ένα πόλεμο που δεν ήταν δικός τους .

Έχουμε χάσει την γνώση μας η μάλλον μας έκαναν να χάσουμε την γνώση μας ,και τώρα ψάχνουμε να βρούμε πάλι την αλήθεια.

ΑΘΗΝΑ είπε...

ΙΦΙ-ΓΕΝΕΙΑ

Αυτη που προερχεται απο ισχυρη γενεια , η αυτη που γινεται ισχυρη.

Παιδι του Θησεα και της Ελενης...φαντασου να παντρευονταν τον Αχιλεα,αυτο ειναι ΕΥ-ΓΟΝΙΚΗ!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Φυσικά και είναι ΕΥ-ΓΟΝΙΚΗ...οι πρόγονοι μας πίστευαν ότι κατάλληλοι προς παιδοποιία είναι όσοι βρίσκονται σε άριστη σωματική και ψυχική υγεία.Τον βλέπεις σήμερα τον άλλο και είναι σαν λουκουμάς με πόδια και θέλει να διαιωνίσει το είδος του.!! Γιατί τι του φταίξαμε;;Ο θείος Πλάτων, ο πατέρας της ευγονικής, στην ιδανική «Πολιτεία» του θέσπισε πρώτος το νόμο: «Από αυτούς που βρίσκονται στην ακμή τους πρέπει να γεννιούνται απόγονοι»....στην ακμή τους λέει και όχι όπως τώρα που μέχρι να κάνουν παιδιά έχουν ασπρίσει τα μαλλιά τους.

Ο Ιωάννης Κούμαρης, «Η Ελληνική φυλή Εκτός Ελλάδος», Πρακτικά Συνεδρίου της Ελληνικής Ανθρωπολογικής Εταιρείας, 1940, σελ. 7 μας λέγει :

«…κύριος παράγων καταπτώσεως των φυλών δεν είναι τυχόν η διαφθορά, ο πλούτος, η αμεριμνησία, οι οποιαδήποτε νεωτεριστικαί ιδέαι κλπ. αλλ’ η μεταβολή του αίματος, η αλλοίωσης δηλαδή της συνθέσεως των βασικών πυρήνων της φυλής, δια της μείξεως, της διασταυρώσεως με ξένας φυλάς».

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ είπε...

ΕΥΓΕ!!!!!

Ευχαριστούμε!

https://diodotos-k-t.blogspot.com/2019/01/blog-post_85.html#more

Ανώνυμος είπε...

Καταπληκτικό!
Τώρα μου λύθηκαν οι απορίες που είχα παλαιότερα, γιατί ο Μενέλαος φιλοξένησε τον Πάρη αν δεν ήταν από την ίδια φυλή. Αυτό είναι το σημείο που τονίζουν και θέλουν να νομίζουμε ότι ο τρωϊκός πόλεμος, ήταν εμφύλιος μεταξύ Ελλήνων.
Ευχαριστούμε για τις πηγές, όντως ο Λυκόφρωνας είναι δυσεύρετος...
Α.Α.

ΑΡΡΙΩΝ είπε...


Πνευματική πανδαισία
Μεγαλείον αποκαλυπτικόν ο παρατεθείς ιστοριοδιφικός πλούτος ημών, ω φίλοι.
Πανεύοσμος και ευφραντικός ώσπερ νεόψητος άρτος.
Όντως απέβημεν σοφότεροι γιγνώσκοντες πράγματα ψυχωφελή αλλά και ψυχαγωγά. Εις γαρ την μεταθανάτιον εξεταστικήν κρίσιν εις τοιαύτα πιθανώς μέλλομεν κριθήναι ήτοι ως προς το κατά πόσον φιλοσόφως ενεβαθύναμεν ζώντες εις την ιστορικήν και ανθρωπίνην αλήθειαν και αναλόγως ανταμειφθήναι υπό των σοφοτάτων θεών.


Γράφεις Λύκαστρε.
¨Σημειώνω μόνο ότι ο Μενέλαος είχε γεννηθεί στον Πλυνό της Λιβύης, που τύχαινε να είναι και γενέτειρα του προπάππου του Άτλαντος.

Στους στοίχους 149-151 τα λέει όλα για τον Μενέλαο και την βαρβαρική καταγωγή του.

«ο επόμενος από του Πλυνού την ρίζα βλαστάρι,
Από τα νερά της Καρίας,
Μισός Κρητικός, βάρβαρος Επειός,
ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΡΓΕΙΟΣ ακραιφνής στη γενιά»


ΟΔΥΣΣΕΙΑ δ.
Ο Τηλέμαχος επισκέπτεται την Σπάρτην του μαθείν τι περί του πατρός του.

Ο Μενέλαος περιγράφει εις αυτόν την εν Αιγύπτω περιπέτειάν του επιστρέφοντος εκ Τροίας και την σωτηρίαν του μέσω του Αιγυπτίου γέροντος θεού Πρωτέως όστις μεταξύ των άλλων προφητεύει περί του ιδίου:
(στ. 560-569)

ΣΟΙ ΔΕ ου θέσφατον εστί, διοτρεφές Ω ΜΕΝΕΛΑΕ,
ΑΡΓΕΙ εν ιπποβότω ΘΑΝΕΕΙΝ και πότμον επισπείν,
αλλά σ' ες ΗΛΥΣΙΟΝ ΠΕΔΙΟΝ και πείρατα γαίης
ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΠΕΜΨΟΥΣΙ, όθι ξανθός Ραδάμανθυς,
τη περ ρηίστη βιοτή πέλει ανθρώποισιν'
......................................
......................................
ΟΥΝΕΚ' ΕΧΕΙΣ ΕΛΕΝΗΝ ΚΑΙ ΣΦΙΝ ΓΑΜΒΡΟς ΔΙΟΣ ΕΣΣΙ.

Ώπα! Τι λέει ο ποιητής;
Εν Σπάρτη ηξεύραμεν τον κύριον αυτόν βασιλεύειν, εις Άργος ήθελεν αυτόν ο Πρωτεύς!
Αμ και το έτερον;
Αθάνατος ισόθεος (ου θεμιτόν θανέειν) ο ημιβάρβαρος κύριος Μενέλαος,
- ούτε ο αποθεωθείς ήρως Ηρακλής ούτως -
και δια διαβατηρίου Διός μάλιστα, λόγω (λέει) της εξ αγχιστείας
συγγενείας (Ελένης) αυτού προς τον αρχηγό των θεών!

Πάλι η Ελένη...(υποκλαπείσα υπερτεχνολογία αποθανατισμού θεών;)
Τι παίζει εδώ αλληγορικώς σχετικόν τοις Έλλησιν κατά Λυκόφρονα;

Μήπως οι Κρόνιοι κατέλαβον τελικώς τον Όλυμπον και εξέβαλον τους Έλληνας θεούς ή οι τελευταίοι τελικώς συνεβιβάσθησαν μετ' αυτών διαμοιράσαντες και την ανθρωπότητα; Διό και αυτή η ιστορικώς προκύψασα -και συνεχιζομένη έως σήμερον- μεγάλη Ελληνική πτώσις...
Πολύ περίεργα και άκρως συγκλονιστικά πράγματα αιτούντα Δήλιον αποκωδικοποιητήν...

Λύκαστρε, δεδωκά σοι μεγάλην πάσαν, πάσαν παλαιού Δομάζου.
Συ ουν λαβών νυν την ποδοσφαίραν έχε και παίζε...


Ανώνυμος είπε...

Αγαπητἐ Λύκαστρε, άξιος ο κόπος σου και ευλογημένος ο χρόνος που θυσιάζεις στην προσπάθειά να φτάσεις την έρευνά σου μέχρι το Ιερό Πρότυπο. Λίγοι Έλληνες και Ελληνίδες συναντώνται σήμερα να μοχθούν με τόσο πάθος, αλλά και μεράκι όπως εσύ, για να σπάσουν τα πνευματικά δεσμά που κυριολεκτικά πνίγουν στην εποχή μας τον Ελεύθερο Ελληνισμό.
Ξετυλίγεις με υπομονή τον Γόρδιο Δεσμό αντί να τον κόβεις και για αυτή την προσπάθεια σου αξίζει ένας μεγάλος έπαινος. Παράλληλα μοιράζεσαι απλόχερα όσα νομίζεις ότι απαιτείται να γνωρίζουν οι Έλληνες για να στέκονται με το μέτωπο ψηλά μπροστά στους Ελεύθερους προγόνους.
Ο κρυφοατλάντιος Αγαμέμνων παραμένει μέχρι σήμερα πράγματι ο μαθηματικός βύτων ή byte (8 bits) και το όνομά του όσο και η ολέθρια ιδιότητά του έχουν άμεση σχέση με την Οκτάδα των Ατλάντων όπως και την τυκτἠ οκταθάλαμη Ανάγκη.
Απλώς ήθελα να σε ρωτήσω αν διακρίνεις πρωτοβάθμια κάποιο έντονο στοιχείο που μπορεί να συνδέει τον ΣΕΡΑΠΙ με τον ΑΓΑΜΕΜΝΟΝΑ και αυτούς τους δύο με τον Δούρειο Ίππο (ο οποίος βέβαια μόνον άλογο δεν ήταν).

ΕΡΙΩΠΑΣ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Φίλτατε ΑΡΡΙΩΝ γράφεις :

" ΟΥΝΕΚ' ΕΧΕΙΣ ΕΛΕΝΗΝ ΚΑΙ ΣΦΙΝ ΓΑΜΒΡΟς ΔΙΟΣ ΕΣΣΙ. "

Άλλο Δίας και άλλο ΖΕΥΣ κάποτε τους βασιλείς τους αποκαλούσαν Δίες.!!
Καμμία σχέση τον πατέρα θεών και Ελλήνων ΖΕΥΣ.Αλλά για να δούμε τι σόι παλικάρια ήταν οι Πελοπίδες...σε τι θεό πιστεύανε...διότι εγώ λέω ότι ήταν ΣΕΛΗΝΟΛΑΤΡΕΣ και αυτό μας το δείχνει με πλάγιο τρόπο ο Όμηρος μέσα απο την περιγραφή της πανοπλίας, του Αγαμέμνωνα όσο και του μενελάου.Ο κάθε πολεμιστής έχει ως σύμβολα πάνω ατα ΌΠΛΑ του είτε το οικόσημο του , είτε το σύμβολο της πίστης του ( όπως η Σταυροφόροι είχαν ως σύμβολο τον σταυρό).

" ῆς δ᾽ ἐξ ἀργύρεος τελαμὼν ἦν· αὐτὰρ ἐπ᾽ αὐτοῦ
κυάνεος ἐλέλικτο ΔΡΑΚΩΝ, κεφαλαὶ δέ οἱ ἦσαν
Τρεῖς ἀμφιστρεφέες ἑνὸς αὐχένος ἐκπεφυυῖαι. "

(Ιλιάδα ραψωδία Λ 35-40)

ο Όμηρος όταν περιέγραφε την ασπίδα του Μενελάου έγραφε...." "ΔΡΑΚΩΝ επί τη ασπίδι (Μενελάου) εστίν εργασμένος".

Μάλιστα και οι δύο οι Πελοπίδες Δ Ρ Α Κ Ο Ν Τ Α είχαν ως ΕΜΒΛΗΜΑ.

Εβραικά : drakon, (πληθ.drakonim ), Tanniym...όπως λέμε Τάνιμ, Τιτάνες.
Κάνε σύγκριση τώρα με την ασπίδα του Αχιλλέα για την οποία ο Όμηρος αφιέρωσε πάνω απο 200 στίχους σχεδόν όλο το Σ κεφάλαιο για την ασπίδα του...πόσο διαφορετική ήταν και τι σύμβολα είχε.
Γράφω απο το κινητό και απο μνήμης...διότι έχει χαλάσει ο υπολογιστής μου...μόλις τον πάρω ξανά θα μπορώ να γράψω πολλά περισσότερα για το θέμα.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπημένε μου Δάσκαλε...χαίρομαι αφάνταστα που επιτέλους έσπασες την Σι-Ωπη σου και ήρθες στην παρέα μας. Θεωρώ την παρουσία σου κοντά μας, σαν μια φωτεινή Ηλιακή ζωογονία....που μας φωτίζει και μας δείχνει τον δρόμο προς την Ελληνική μας πορεία και ανέλιξη.

Για να σπάσουμε αυτά τα πνευματικά δεσμά...θα πρέπει οι Έλληνες να γνωρίζουμε την Αλήθεια...ώστε να μην ξαναπέσουμε στις ίδιες παγίδες.
Απο ότι βλέπω επικρατεί ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ γύρω μας...ένα σωρό βιβλία και ειδικοί και γνώση μηδέν.Όλοι θεωρούν τον εαυτό τους γνώστη της υπέρτατης αλήθειας και αν κάποιος έχει διαφορετική άποψη απο αυτούς, αυτομάτως τον κατατάσσουν στους εχθρούς τους.

Τώρα στο θέμα μας για αυτό που με ρωτάς...απο ότι θυμάμαι στον τάφο του Αγαμέμνωνα βρέθηκαν στο δάπεδό του λαξευμένοι δύο λάκκοι, με δύο λίθινες βάσεις ενώ υπήρχαν κίονες διακοσμημένοι με ανάγλυφους ΤΑΥΡΟΥΣ.
Ο Άπις Apis λατρεύοταν στην Μέμφιδα και είχε την μορφή Ταύρου.

https://books.google.gr/books?id=1FdNAQAAMAAJ&pg=PA593&lpg=PA593&dq=%CE%B1%CF%80%CE%B9%CF%82&source=bl&ots=V2YFI1mVC8&sig=ZOiDJkbElo1LUn40VWymE80dnJU&hl=el&sa=X&ved=2ahUKEwi2rNy7597fAhWvzoUKHWQiDngQ6AEwDnoECBEQAQ#v=onepage&q=%CE%B1%CF%80%CE%B9%CF%82&f=false

Εδώ απο τον Απολλόδωρο μαθαίνουμε ότι είχε αποκτήσει δύναμη μεγάλη και ότι ήταν βίαιος ΤΥΡΑΝΝΟΣ. Σελ. 593

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ μου ΑΡΡΙΩΝ επίσης γράφεις :

" Ώπα! Τι λέει ο ποιητής; "

O ποιητής έχει λογοκριθεί και αλλοιωθεί...σε πολλά σημεία.Αλλά ο Λυκόφρων δεν είναι ο μόνος που μιλά για την βαρβαρική καταγωγή του Μενελάου...και ο Σοφοκλής στο έργο του " Αίαντας" στ. 1291-1292 μας μιλά για την καταγωγή του Μενελάου απο τον Πλυνό λιμάνι της Λιβύης...που είναι και η ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ του ΠΡΟΓΟΝΟΥ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΑ.
Οπότε έχουμε ΔΥΟ έλληνες συγγραφείς που μας λένε το ίδιο πράγμα.
( Άτλας-Στερεόπη-Οινόμαος-Ιπποδάμεια-Πέλοψ-Ατρεύς-Μενέλαος) ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΝΕΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟ...ΜΕ ΤΟΝ ΑΤΛΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟ ΠΡΩΤΟ.

Ο Φρύγας παππούς του Πέλωψ ήρθε απο την Φρυγία και με τα λεφτά του αγόρασε όλη την Πελοπόννησο...για να μην αναφέρω ότι προσφέρθηκε απο τον πατέρα του Τάνταλο ως γεύμα στους θεούς ( καθαρή ανθρωποφαγία ) και τον ανέστησε ο Ποσειδώνας διότι τον ερωτεύτηκε.!!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Εν Σπάρτη ηξεύραμεν τον κύριον αυτόν βασιλεύειν, "

Λογικότατο να βασιλεύει στην Σπάρτη, άλλωστε και το όνομα κάτι μας λέει...αλλά πάλι εκτός του Λυκόφρονα που μας λέει ότι ο βωμός του Δία στον οποίο ο Πρίαμος σκοτώθηκε, είναι του Αγαμέμνωνα ο οποίος λατρεύοταν ως Δίας σε πολλά σημεία της Ελλάδος...το ίδο ακριβώς μας το λέει και ο ιστορικός Στάφυλος απο την Ναύκρατη ( 269 F 8) ότι υπήρχε ΛΑΤΡΕΙΑ του Δία με το ΕΠΙΘΕΤΟ ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ ΣΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ.!!

ΑΡΡΙΩΝ είπε...


Και κάτι άλλο ως προς τον ύπουλον και άδοξον θάνατον του ήρωος Πατρόκλου .

(Ομήρου Π 787. κ.ε.)

ένθα άρα τοι Πάτροκλε φάνη βιότοιο τελευτή.
ήντετο (αντήρχετο)γαρ τοι (σοι) Φοίβος ενί κρατερή υσμίνη (μάχη, πρβ. σμήνος)
δεινός. ο (Πάτροκλος) τον ιόντα κατά κλόνον (εν ταραχή) ουκ εννόησεν,
ηέρι γαρ πολλή κεκαλυμμένος αντεβόλησε.

στή δ' όπιθε (όπισθεν), ΠΛΗΞΕ ΔΕ ΜΕΤΑΦΡΕΝΑ (πλάτην) ευρέε τ' ΩΜΩ

χειρί καταπρηνεί, ΣΤΡΕΦΕΔΊΝΗΘΕΝ ΟΊ ΟΣΣΕ (οι οφθαλμοί του)...
................................................................
τον δ' άτη φρένας είλε, λύθεν δ' υπό φαίδιμα γυία (γόνατα),
στή (έστη, κοντωστάθη) δε ταφών (έκπληκτος).


Τα ανωτέρω συμπτώματα (οξύς πόνος εις ωμοπλάτην και αναστροφή των οφθαλμών) περιγράφουσι κλασσικήν περίπτωσιν καρδιακής ανακοπής κατόπιν εγκεφαλικού επεισοδίου.
Οπότε ίσως εδώ αλληγορείται ο θάνατος του ήρωος πιθανόν λόγω κοπώσεως, καταβληθέντος τούτου εκ της υπερανθρώπου πολεμικής προσπαθείας του όταν εκ τετάρτου επετέθη, έχων ήδη εις τας τρείς προηγηθείσας εφορμήσεις του φονεύσει τρείς εννεάδας αντιπάλων πολεμιστών.
(Ή το μεν εξωτερικόν αίτιον αυτό αλλά το εσωτερικόν λόγω χορηγηθέντος αυτώ εις ποτόν-ύδωρ (;) δηλητηρίου;

Ο θεός Απόλλων εκηβόλος (ακτινοβόλος ήλιος) κατά μίαν ελληνικήν μυθολογικήν έννοιαν εστί θεός και του θανάτου, ο αυτός των αρρένων όπως και η αδελφή του Άρτεμις των θηλέων. Προφανώς και επί του προκειμένου ο ποιητής απέδωσε μεγαλοφυώς, αλληγορικώς-ποιητικώς, τον θάνατον του ήρωος, εξυψών και αυτόν, ως υπό ενός μεγάλου θεού και όχι υπό του Έκτορος νικηθέντα, αλλά και το επικόν πολεμικόν, ηρωικόν χαρακτήρα του ποιητικού έργου του διασώζων.

Δεν αποκλείεται όμως ο εγγονός του Οδυσσέως συγγραφεύς των ομηρικών επών περιγράφων αυτό το επεισόδιον και ωραιοποιών-ηρωοποιών τον θάνατον του ακριβού συντρόφου και συγγενούς του Αχιλλέως, δια της αδίκου και ανιέρου επεμβάσεως του θεού Απόλλωνος-Φοίβου, το εθεληκέναι αποκρύψαι το βαθύτερον τι αίτιον,
το ότι ίσως ο Πάτροκλος υπήρξεν θύμα πλεκτάνης των εν τω παρασκηνίω δρώντων ανέκαθεν μυστικών ιερατείων,του μισελληνικού-σεληνιακού Απολλωνίου εν προκειμένω, (θανάσιμα βότανα και μαγικά δηλητήρια κ.λ.π., αφού ανάλογος υπήρξε και ο μη δια οπλικού πλήγματος θάνατος του Αλεξάνδρου... Οι Έλληνες ήρωες δολοφονούνται αρχαιόθεν υπούλως και ανάνδρως υπό των σατανικών σεληνιακών εις τους κοιτώνας των, μέχρι και ο θάνατος των συγχρόνων εθνικών ηρώων Ι.Μεταξά και Α. Παπάγου υπήρξεν τοιούτος ίνα ανοιγή ο δρόμος εις τον εθνολέτορα γερμανοδοσίλογον του ¨Κύπρος μακράν¨ Καραμανλή τον Α.΄ οργανωτού της μεταπολιτευτικής-δημοκρατικής καταστροφής της Ελλάδος. Τυχαίον; Δι' αυτό η απελευθέρωσις της Ελλάδος αργεί τόσον εφ' όσον αύτη ισοδυναμεί προς την απελευθέρωσιν όλης της ανθρωπότητος. Πράγμα ουχί τόσον εύκολον. Τοσούτον γαρ βαθείαι εισίν αι κοσμογονικαί, ανθρωπιστικαί ρίζαι και αξίαι της εθνικής αλήθειας της ενδόξου, ιεράς και θείας πατρίδος ημών!)


ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Γράφεις φίλτατε και ομόθυμε ΑΡΡΙΩΝ :

" Δι' αυτό η απελευθέρωσις της Ελλάδος αργεί τόσον εφ' όσον αύτη ισοδυναμεί προς την απελευθέρωσιν όλης της ανθρωπότητος. Πράγμα ουχί τόσον εύκολον. Τοσούτον γαρ βαθείαι εισίν αι κοσμογονικαί, ανθρωπιστικαί ρίζαι και αξίαι της εθνικής αλήθειας της ενδόξου, ιεράς και θείας πατρίδος ημών!) "

Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω. Γνωρίζουν οι κοσμοεξουσιαστές ότι η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του ΑΝΘΡΩΠΟΥ απο εδώ θα ξεκινήσει...όπως και στο παρελθών. Για αυτό τον λόγο έχουν δέσει γερά με "σχοινιά" και "αγκίστρια" το σώμα της Ελλάδος...και προσπαθούν να πείσουν ένα έθνος ΓΙΓΑΝΤΩΝ του ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ότι δεν αξίζει δεκάρα.!!
Κούνια που τους κούναγε όμως....απο αυτό που φοβούνται δεν θα γλυτώσουν.

Θα συμφωνήσω επίσης μαζί σου αγαπητέ μου φίλε...στον ΥΠΟΥΛΟ τρόπο που σκοτώθηκαν πολλοί ήρωες στον Τρωικό πόλεμο...Αχιλλέας- Πάτροκλος-ακόμα και ο Αίαντας μας είπαν ότι δήθεν τρελάθηκε και αυτοκτόνησε.!!! Ένας άντρας που είναι «μέγας, πελώριος και έρκος Αχαιών».....δεν αυτοκτονεί τόσο εύκολα, ειδικά όταν είναι και πολεμιστής.Υπάρχουν πολλά μαύρα και σκοτεινά σημεία στην Ιλιάδα...που γεννούν πολλά ερωτηματικά.

ΑΡΡΙΩΝ είπε...



Ακάματε, ελληνοφωτοδότα Λύκαστρε.

Ανέγνωκα προ καιρού, ει και ουκ ενθυμούμαι πού ακριβώς, ότι Αχιλλεύς και Αίαντες υπήρξαν γίγαντες!
Γνωρίζεις τι περί αυτού;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπημένε μου ΑΡΡΙΩΝ αυτήν την συζήτηση την είχαμε κάνει μέσα στον Εργοδότη...απλά μετά εκείνος έκλεισε το μπλογκ και χάθηκε η συζήτηση μας.Λοιπόν όπως μας λέγει ο Παυσανίας οι επιγονατίδες του Αλιαντος ήταν ακριβώς στο μέγεθος ενός δίσκου πεντάθλου αγοριού.Ο δίσκος ενός αγοριού είχε περίπου 12 εκατοστά διάμετρο, ενώ μια κανονική επιγονατίδα ενήλικα είναι περίπου 5 εκατοστά.! Με απλή αναλογία αυτό στα μαθηματικά μας δίνει το ύψος που είχε ο Αίας δηλαδή 4,3 μ. ύψος.!!Για αυτό αναφέρεται ως γίγας.

Οι Κύκλωπες ή Τιτάνες μέχρι 15 μέτρα, οι Γίγαντες από 3.4 έως 7μέτρα.
Στην εποχή του Τρωϊκού πολέμου είχαν μείνει ελάχιστοι. ο Αχιλλεύς και ο Έκτωρ ήταν Γίγαντες από 3 έως 3,9 μέτρα.(βλ Δ. Σικελιώτη).
Ο Αρριανός γράφει ότι όταν ο Μ.Αλέξανδρος ΄πέρασε στην Μ.Ασία πήγε στον τάφο του Αχιλλέα και εκεί βρήκε την ασπίδα του που ζύγιζε 150 κιλά και μπορούσαν να την σηκώσουν 3 γεροδεμένοι άντρες.
Ο Παυσανίας πάλι μας γράφει για τον άλλο Αίαντα...που τον ξέβρασε η θάλασσα στην περιοχή που ανήκε ατον Αίαντα και ο σκελετός ήταν τεραστίων διαστάσεων.
Και ο Ορέστης όμως ήταν γίγαντας όπως μας λέει ο Φιλόστρατος , τα κόκκαλα του είχαν μήκος 7 πήχεις δηαλδή 7*64=4,48 μέτρα.

Αλλά και ο Απολλόδωρος (3.15.7-16.1) και ο Πλούταρχος αστο έργο του "Θησέας" αναφέρουν ότι ο Θησέας είναι γιος του γίγαντα ...(για αυτό και κανείς δεν πορούσε να σηκώσει τον βράχο που είχε αφήσει απο κάτω τα σανδάλια του και το ξίφος του για τον Θησέα)...διότι ανήκε στην γενιά του Ερεχθέα και για αυτό ήταν γίγαντας.
Και ο Θησέας ήταν γίγαντας σύμφωνα με τονΠλούταρχο ( Βίοι Παράλληλοι Θησέας,36)...όταν ο Κίμων στάλθηκε απο τους Αθηναίους στην Σκύρο να βρεί τα οστά του...παρατήρησε έναν αετό να χτυπάει με το ράμφος του και να σκάβει σε ένα συγκεκριμένο σημείο ...όταν έσκαψαν εκεί βρήκαν τα οστά του Θησέα δίπλα στα τεράστια όπλα του , και όπως μας λέγει ο Πλούταρχος αναγν'ωρισε τα οστά του Θησέα...ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΕΘΟΣ.

Συμπέρασμα...σε πολύ παλαιότερες εποχές...το ύψος και η εξέλιξη των ανθρώπων (αλλά και των ζώων και φυτών) ήταν πολύ μεγαλύτερο απο σήμερα.Κάποιος που έγραψε ότι ο Θησέας είχε ύψος..1,60 θα έπρεπε να ντρέπεται που περιφέρει την ασχετίλα του στο διαδύκτιο...και μιλά για τους άλλους ότι είναι ηλεκτρονικά αναλφάβητοι.!!!



ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Συγχώρεσε τα ορθογραφικά μου λάθη...γράφω απο τάμπλετ και με μεγάλη δυσκολία.Χάλασα 2 υπολογιστές και μέχρι αύριο...θα είμαι με αυτό το βάσανο...συν ότι χιονίζει ασταμάτητα και θα αποκλειστούμε σε λίγο.!!
Μπορώ να ανεβάζω σχόλια..μπορώ να γράψω κάτι ως απάντηση απο κινητό η το τάμπλετ...αλλά για περισσότερα ΔΕΝ....μέχρι αύριο ας το ελπίσουμε.

ΑΡΡΙΩΝ είπε...


ΠΑΥΣΑΝΙΟΥ Αρκαδικά (661,3- 4)

Ορόντην τον Σύρων ποταμόν
ου τα πάντα εν ισοπέδω μέχρι θαλάσσης ρέοντα,
αλλά κρημνόν τε απορρώγα και ες κάταντες απ' αυτού φερόμενον, ηθέλησεν ο
Ρωμαίων βασιλεύς αναπλείσθαι ναυσίνεκ θαλάσσης ες Αντιόχειαν πόλιν.
Έλυτρον (ΔΕΞΑΜΕΝΉΝ) ουν συν πόνω και δαπάνη χρημάτων ορυξάμενος
επιτήδειον εις τον ανάπλουν εξέτρεψεν ες τούτο τον ποταμόν.
αναξηρανθέντος δε του αρχαίου ρεύματος
κεραμεά τε εν αυτώ ΣΟΡΟΣ ΠΛΕΟΝ Ή ΕΝΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΕΥΡΕΘΗ ΠΗΧΕΏΝ,
ΚΑΙ Ο ΝΕΚΡΟΣ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΕ ΗΝ ΚΑΤΑ ΣΟΡΟΝ
ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ...

Υ.Γ.
Ουδέν πρόβλημα, φίλτατε,
το εκ παραδρομής ορθογραφικώς σφάλλειν.
Σημασία γαρ έχει το καλπάζειν
και ουχ η όπισθεν ημών αφιεμένη κόνις.



ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Πολύ ορθά φίλτατε συναντιλήπτωρ ΑΡΡΙΩΝ ... έχουν βρεθεί σκελετοί γιγάντων σε όλη την Ελλάδα...θυμήθηκα ο Παυσανίας στα "Αττικά" μας λέει για τον Αίαντα ότι ήταν γίγαντας...Πελάνα Λακωνίας, Σπέτσες, Ύδρα, Αρκαδία, και φυσικά στην Χαλκιδική εκεί που έγινε η Γιγαντομαχία....Θεσσαλία, Αττική, Μακεδονία...παντού έχουν βρεθεί σκελετοί γιγάντων.Νομίζω είχα διαβάσει κάποτε ένα άρθρο που έλεγε ότι την εποχή που η Γη δεν είχε κανέναν δορυφόρο το ύψος των ανθρώπων ήταν 1.20-1.50 μέτρα...όταν είχε 3 δορυφόρους οι άνθρωποι είχαν ανάστηνα 2.50-12.00 μέτρα.!! Και σήμερα με έναν δορυφόρο που έχουμε το ύψος των ανθρώπων είναι απο 1.60-2.00 μέτρα.

Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι η ΒΑΡΥΤΗΤΑ. Η βαρύτητα του κάθε πλανήτη στο ηλιακό μας σύστημα είναι διαφορετική...ακόμα και το βάρος μας θα είναι διαφορετικό σε άλλον πλανήτη...παράδειγμα κάποιος που ζυγίζει 60 κιλά στην Γη ...στον Ερμή θα ζυγίζει 22,6 κιλά...στην Αφροδίτη 54,4 κιλά...στην Σελήνη 9,9 κιλά....στον Άρη 22 κιλ'α...στον Δία 151,6 κιλά...στον Κρόνο 63,8 κιλά ...στον Ουρανό 53,3 κιλά στον Ποσειδώνα 67,5 κιλά και στον Πλούτωνα 4 κιλά.!!

Μάζα και βάρος (το δικό μας και του πλανήτη)...και η έλξη απο τον πλανήτη που βρισκόμαστε και το μέγεθος αυτού καθορίζουν και την μεταξύ μας έλξη.

ΑΡΡΙΩΝ είπε...


Βλέπε και αυτό, φίλτατε: https://www.diadrastika.com/2012/02/blog-post_728-4.html#

Δικαίως άρα τω λόγω και οι ισχυρισμοί ενίων
περί του χρησιμεύειν εκείνους τους δεινοσαύρους ως ποίμνια-κοπάδια
δια τας τεραστίας διατροφικάς ανάγκας των γιγάντων της εποχής εκείνης!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Απλώς ήθελα να σε ρωτήσω αν διακρίνεις πρωτοβάθμια κάποιο έντονο στοιχείο που μπορεί να συνδέει τον ΣΕΡΑΠΙ με τον ΑΓΑΜΕΜΝΟΝΑ και αυτούς τους δύο με τον Δούρειο Ίππο (ο οποίος βέβαια μόνον άλογο δεν ήταν)."

Αγαπητέ και φίλτατε ΕΡΙΩΠΑ με ρωτάς αν μπορώ να διακρίνω πρωτοβάθμια κάποιο στοιχείο που να συνδέει τον ΣΕΡΑΠΙ η ΑΠΙ (ΤΑΥΡΟ) με τον Αγαμέμνωνα...νομίζω την απάντηση σε αυτήν την ερώτηση μας την δίνει ο Αισχύλος στο έργο του "Αγαμέμνων" εκεί διαβάζουμε :

" Α, α· ιδού ιδού· κράτα μακριά
τον ΤΑΥΡΟ από την αγελάδα,
με δόλο μες στα βρόχια της τον πιάνει,
βαράει του μαύρου μια, και πέφτει
μες στα λεβέτια του λουτρού, όπως σου λέω."

Αποκαλεί τον Αγαμέμνωνα ΤΑΥΡΟ και την Κλυταιμνήστρα αγελάδα.!! Ο Σέραπις η Άπις, (Apis), θεός ταύρος λατρευόταν στην Μέμφιδα. Ο Ταύρος όμως και τα κερατά του είναι σύμβολα της Σελήνης.!!Για τους Σουμέριους ο Νάννα (ονομασία της Σελήνης) απεικονιζόταν με κέρατα, ενώ σύμβολα του θεωρούνταν η ημισέληνος, ο ταύρος και ο τρίποδας.

" Τα της αυξανάσης Σελήνης ΚΕΡΑΤΑ προς ανατολάς τέτραπται, τα δε της φθινέσης προς δυσμάς "

ΤΟ ΔΙΑΒΆΖΟΥΜΕ ΕΔΏ :
https://tinyurl.com/ybwlq3hj

Όταν τα γράμματα είναι μύκητες και ιοί… τότε η χρήση τους μπορεί να μεταλλάσσει, να μετουσιώνει το dna, την βασική δομή της ύλης.

Λουκιανός. Δίκη Συμφώνων.

…“Όταν ήταν άρχοντας ο Αρίσταρχος ο Φαληρέας, στις επτά του μήνα Πυανεψιώνα, το Σίγμα έκανε μήνυση στο Ταυ ενώπιον των επτά φωνηέντων για βία και αρπαγή, λέγοντας ότι του έχει πάρει όλες τις λέξεις που γράφονται με διπλό ταυ…
…Είναι όμως καιρός να πω από πού και πώς άρχισε. Είχα πάει κάποτε στον Κύβελο αυτό είναι χωριουδάκι, όχι άσχημο, αποικία των Αθηναίων, όπως λέει η ιστορία. Πήρα μαζί μου και το ισχυρότατο Ρω, τον καλύτερο γείτονά μου. Σταμάτησα λοιπόν στο σπίτι κάποιου κωμικού ποιητή. Λεγόταν Λυσίμαχος, Βοιωτός προφανώς από καταγωγής, αν και απαιτούσε να λένε ότι γεννήθηκε στην καρδιά της Αττικής. Σε αυτό τον ξένο λοιπόν παρατήρησα την πλεονεξία αυτού του Ταυ…
…Μου απέσπασε ακόμα και όχι λίγες «μέλισσες». Ήρθε στην Αττική και μου άρπαξε παράνομα από την καρδιά της μέσα τον «Υμησσό» (Υμηττό) κάτω από τα μάτια τα δικά σας και των άλλων γραμμάτων...
…Κλαίνε οι άνθρωποι και θρηνούν την τύχη τους και ΚΑΤΑΡΙΟΥΝΤΑΙ συνέχεια τον ΚΑΔΜΟ, που έφερε το Ταυ στο γένος των στοιχείων του αλφαβήτου-διότι λένε ότι οι ΤΥΡΑΝΝΟΙ, ακολουθώντας τη μορφή αυτού και μιμούμενοι την κατασκευή του, έφτιαξαν έπειτα ξύλα με τέτοιο σχήμα και εκεί ΣΤΑΥΡΩΝΟΥΝ τους ανθρώπους... Εγώ πιστεύω πως με όλο μας το δίκιο πρέπει να τιμωρήσουμε το Ταυ φτιάχνοντας με αυτό σταυρό”….
5ος νόμος της φυσικής… Ανταπόδοση.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Βλέπουμε λοιπόν ότι και ο Λουκιανός με πλάγιο τρόπο μας τα έλεγε..από τον φόβο της καταστροφής και αλλοίωσης των έργων του.!!

Ας μην ξεχνάμε και τον Ωμηστή Διόνυσο την Πασιφάη με τον Μινώταυρο...τον ΤΑΥΡΟΜΟΡΦΟ ωμηστή Διόνησο αυτόν δηλα΄δη που έτρωγε ΩΜΕΣ σάρκες ανθρώπων και ζώων.
Επίσης Ο Παυσανίας, Αχαϊκά, 19, 1-10 μας λέγει ότι ο Διόνυσος έφτασε στην Πάτρα ως ΞΕΝΟΣ ΘΕΟΣ σύμφωνα με τους Δελφούς και το άγαλμα του ήρθε ως ΛΑΦΥΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΑ.!! Από τον Ευρύπυλο.
Αδελφός της Πασιφάης (Σελήνης) ήταν και ο Αιήτης που ζούσε στην Κοχλίδα ή Κολχίδα που ήταν και υποχθόνια.
Η Σεμέλη η "μητερούλα" του Διόνυσου ήταν ΚΌΡΗ ΤΟΥ Κάδμου...που όταν αναφερόμαστε στον Κάδμο εννοούμε τους Ατλαντοσκύθες πρόσφυγες που κατέφτασαν στον Ελληνικό χώρο ...μετά την πτώση της Γήινης Ατλαντίδας...οπότε ο Διονυσούλης ήταν πολύ σωστά ΞΕΝΟΣ ΘΕΟΣ και ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ και Μιξοατλαντικής καταγωγής...το οποίο μας το επιβεβαιώνει και ο Ισοκράτης :

"εξ ών τοσαύτης μεταβολής ετύχομεν ώστε τόν μέν επέκεινα χρόνον οι δυστυχούντες εν τοίς βαρβάροις τών Ελληνίδων πόλεων άρχειν ηξίουν - καί Δαναός μέν εξ Αιγύπτου φυγών Άργος κατέσχεν, Κάδμος δέ Σιδώνιος Θηβών εβασίλευσεν, Κάρες δέ τάς νήσους κατώκουν, Πελοποννήσου δέ συμπάσης ο Ταντάλου Πέλοψ εκράτησεν – μετά δ’ εκείνον τόν πόλεμον τοσαύτην επίδοσιν τό γένος ημών έλαβεν ώστε καί πόλεις μεγάλας καί χώραν πολλήν αφελέσθαι τών βαρβάρων."

Eπίσης ο Ηρόδοτος μας μαρτυρά ότι το όνομα του Διονύσου (ΤΑΥΡΟΥ) δηλαδή η θρησκεία του οι Έλληνες την γνώρισαν ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΜΕΤΑ.!!:

"52. Έθυον δέ πάντα πρότερον οι Πελασγοί θεοίσι επευχόμενοι, ως εγώ εν Δωδώνη οίδα ακούσας, επωνυμίην δέ ουδ’ ούνομα εποιεύντο ουδενί αυτών. ου γάρ ακηκόεσάν κω. Θεούς δέ προσωνόμασάν σφεας από του τοιούτου ότι κόσμω θέντες τά πάντα πρήγματα καί πάσας νομάς είχον. Έπειτε δέ χρόνου πολλού διεξελθόντος επύθοντο εκ τής Αιγύπτου απικόμενα τά ουνόματα τών θεών τών άλλων, Διονύσου δέ ΥΣΤΕΡΟΝ ΠΟΛΛΩ ΕΠΥΘΟΝΤΟ".

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Γνωρίζουμε φυσικά ότι η Σεμέλη που "γέννησε" τον Διόνυσο ΔΕΝ ήταν γυναίκα, αλλά ένας τεράστιος υποχθόνιος λαβύρινθος που είχε σχήμα Κοχλία (βλέπε Blue eye Σαχάρας) και εκεί μέσα ανατράφηκε ο Ωμηστής Μινώταυρος Διόνυσος ο οποίος ζητούσε (οι τρισάθλιοι ιερείς του )συνέχεια και λαίμαργα αίμα ανθρώπων.Ο Όμηρος τοποθετεί την Νύσσα κοντά στον Νείλο, στην δυτική πλευρά του προς την Αραβία .
Και Σέμελος=κοχλίας...Μιλάμε λοιπόν για Σεληνολατρεία του κερατά...όχι αστεία, η οποία δίψαγε συνέχεια για αίμα και δη Ελληνικό αίμα.

Ο Διόδωρος Σικελιώτης, Δ΄, 2.
Και ο Ευσέβιος Καισαρείας, Ευαγγελική προπαρασκευή, Β΄, γ΄, σελ 53

Μας λένε ότι το Άντρο (Σπήλαιο) και όχι βουνό που γεννήθηκε ο Διόνυσος ήταν μεταξύ Φοινίκης και Νείλου..οι Αιγύπτιοι φυσικά λέγανε ότι πρόκειται για την Αραβία.

«ευδαίμονος Αραβίας εν Νύσση πλησίον Αιγύπτου»
Διόδωρος Σικελιώτης, Α΄, 15 και Γ΄, 64

Οπότε αυτά τα "όμορφα" περί 'ορος Νύσσα είναι ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΑ....και ο Διόδωρος μας μιλάει για ΑΝΤΡΟΝ και όχι βουνό και Άντρον = ΣΠΗΛΑΙΟ σύμφωνα με το λεξικό Ησύχιο;....άντρα νύχια = σκοτεινά σπήλαια.!!

Οπότε ναι μορούμε να μιλήσουμε ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ για ΥΠΟΧΘΟΝΙΕΣ ΠΟΛΕΙΣ τόσο για την "ΣΕΜΕΛΗ" η οποία κάηκε , καταστράφηκε σύμφωνα με τον Μύθο...αλλά και για την Κοχλίδα ή Κολχίδα που ήταν και υποχθόνια.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Ταύρος η Ταύρειος ο Ποσειδών σύμφωνα με το λεξικό Ησύχιου....και Ταυρία γιορτή η οποία ανήκει στον Ποσειδώνα.
Θυσία Ταύρων γίνεται στον " Βασιλέα των Βασανισμών" τον Άτλαντα η Ποσειδώνα που είναι εν και το αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Λύκαστρε, σου δηλώνω με πάσα βεβαιότητα ότι η ευρυγώνια και τεκμηριωμένη προσέγγισή σου στο θέμα, ευρύνει ακόμη περισσότερο τον γνωστικό κύκλο μέσα στον οποίο ευρίσκεται αλυσοδεμένος «Ο ΣΕΡΑΠΙΣ», Άμμων, ή Άγα Μέμνων, ή Άμμων, ή Θαμούν, ή Θαμούς κλπ. κλπ.

Κατέθεσες στοιχεία με τα οποία μπορούμε σταδιακά να δώσουμε μία επιπλέον διάσταση στην τόσο τραγική όσο και καταλυτική παρουσία των Σπαρτών Ατλαντο-Καδμείων στην Ελλάδα λίγο πριν από τον Κατακλυσμό ή Νασμό όπως τον ονομάζει ο Λυκόφρων, με πρωταγωνιστές το Ατλαντικό και Κρόνιο ιερατείο τα οποία σύμφωνα με την Ινδική Μυθολογία ονομάζοντo «Βασιλείς της Σελήνης».
Σου αναφέρω εν συντομία αυτά διότι στο παρελθόν σε όραμα είδες κάποτε δύο αετούς να μάχονται πάνω απ’ το κεφάλι σου. Η σύγκρουση εκείνων των δύο υπερδυνάμεων, εκείνης της εποχής, με το πέρασμα του χρόνου έγινε και ο κύριος άξονας όλων των Μυθολογιών και θρησκειών του κόσμου.
Οι Έλληνες, οι λεγόμενοι και Γραικοί από τους Αιγυπτίους, ήταν οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, διότι σύμφωνα με το, Θησαυρό της Ελληνικής Γλώσσας, Γραικός σημαίνει Ελεύθερος. Ετυμολογείται ο Γραικός ή αρχικώς Χραικός από τις Αιγυπτιακές λέξεις Χρ Χάρακου, ήτοι ο Ελεύθερος στις κινήσεις του (άνθρωπος).
Ο Αγνός Χριστιανισμός, πριν από το μάντρωμά του από τον ιερέα του Ερμού Εύοδο, μέσα από την Αποκάλυψη του Ιησού (γνωστή και ως Αποκάλυψη του Ιωάννου) πολεμά τον ίδιο εχθρό που είχαν οι Έλληνες πριν από 5700 χρόνια. Ο ΣΕΡΑΠΙΣ που ήδη αναφέραμε αριθμολογούμενος δίδει - - -

Δεν ήταν λοιπόν τυχαίος ο χαρακτηρισμός για τα «Σπέρματα της Έχιδνας» ούτε η δήλωσή του προς τον Κηφά πάνω στην Πανιάδα όταν του έδειχνε τον ναό (Πέτρα) του Πανός.
Στην εποχή μας, οι δύο βασιλείς της Σελήνης, ετοιμάζονται πάλι γιά ένα νέο γύρο ξεκαθαρίσματος παλιών λογαριασμών και έχουν λυσσάξει να μας εμπλέξουν πάλι. Αυτή την φορά όμως δεν έχουμε ούτε Αχιλλέα, ούτε Αίαντα. Έχουμε όμως κάτι άλλο που το τρέμουν όλοι...
Η γενιά του Πρωτέα δεν χάθηκε όπως πιστεύουν όλοι...

ΕΡΙΩΠΑΣ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Στην εποχή μας, οι δύο βασιλείς της Σελήνης, ετοιμάζονται πάλι γιά ένα νέο γύρο ξεκαθαρίσματος παλιών λογαριασμών και έχουν λυσσάξει να μας εμπλέξουν πάλι. Αυτή την φορά όμως δεν έχουμε ούτε Αχιλλέα, ούτε Αίαντα. Έχουμε όμως κάτι άλλο που το τρέμουν όλοι...
Η γενιά του Πρωτέα δεν χάθηκε όπως πιστεύουν όλοι..."

Αγαπημένε μου Δάσκαλε...σε σένα οφείλω τον τρόπο σκέψης , και την γνώση που τόσο απλόχερα μας δίνεις. Σταδιακά πρέπει να τα αναλύσουμε όλα αυτά...και θα ανοίξω καινούργια ενότητα σχετική με το θέμα....διότι όπως έχω ξαναπεί οι Έλληνες ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ...μόνο με την γνώση του τι είμαστε, και ποιος είναι ο μασκαρεμένος εχθρός θα μπορέσουμε να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος.Έρχεται μεγάλη μπόρα και πρέπει να είμαστε ενωμένοι.

Για τους ΔΥΟ ΑΕΤΟΥΣ σου είχα πει..ότι το έζησα στην πραγματικότητα...δηλαδή ζήτησα σημάδι από τον ΖΕΥ τι θα γίνει, τι θα έρθει στο μέλλον (αυτό πριν κάποια χρόνια) και εκεί που ήμουν με ένα άλλο άτομο (έχω μάρτυρα χα χα έπαθε σοκ τότε )...ξαφνικά πάνω από τα κεφάλι μου μου εμφανίστηκαν να πετάνε δύο αετοί....πετούσαν με ταχύτητα και ήρθαν σε σύγκρουση ο ένας με τον άλλο...συγκρούστηκαν με φόρα πάνω στον αέρα (όπως συγκρούονται δύο αυτοκίνητα μεταξύ τους)...και ο ένας έπεσε νεκρός δίπλα στα πόδια μου, και ο άλλος νεκρός πιο πέρα μέσα στα χωράφια. Μαζί με το άλλο άτομο που ήμουν πήραμε στα χέρια μας τον νεκρό αετό...ανοίξαμε τις φτερούγες του και είδαμε ένα θηριώδες πτηνό.

Με αυτό κατάλαβα ότι από αυτήν την σύγκρουση των 2 ΔΥΝΑΜΕΩΝ...καμία από αυτές δεν θα βγει νικητής.!!! Αντίθετα θα πεθάνουν...και μια τρίτη δύναμη..ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ θα αναδυθεί.!!
Ελπίζω να θυμάσαι ότι αποκαλώ τον ΖΕΥ πατέρα..διότι η ψυχή μου έχει δημιουργηθεί στον Ήλιο...όχι αυτόν που βλέπουν τα μάτια μας...αλλά σε άλλον Ήλιο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ. Όλοι οι Έλληνες είναι Ηλιακές Ψυχές....άλλοι είναι νεώτεροι και άλλοι παλαιότεροι ως ψυχές.

Στις μέρες μας το βλέπουμε να συμβαίνει γύρω μας καθημερινά...αυτήν την σύγκρουση μεταξύ των δύο ΑΤΛΑΝΤΙΩΝ δυνάμεων....οι Νεοεποχίτες συγκρούονται με τους Νεοταξίτες...και οι δύο είναι οι όψεις από το ΙΔΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ.Την παγκοσμιοποίηση την επιθυμούν και τα δύο κέντρα εξουσίας. Η παγκόσμια κυριαρχία είναι το ζητούμενο για όλους. Σε αυτό που διαφέρουν είναι στις χρησιμοποιούμενες μεθόδους. θα τους πάρει και θα τους σηκώσει όμως...σίγουρα δεν χάθηκε η γενιά του Πρωτέα...ούτε και ο Πρώτος των Ελλήνων Αχιλλέας...διότι όλοι αυτοί κατάγονται από το ΠΡΩΤΟ ΑΙΜΑ...ενσαρκώνονται ξανά και ξανά πάντα λίγο πριν την Τελική Σύγκρουση.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Ο ΣΕΡΑΠΙΣ που ήδη αναφέραμε αριθμολογούμενος δίδει - - -"

Ο ΣΕΡΑΠΙΣ = 6 6 6 .!!!

Γνωστός ο κύριος 666 η Καρνάου θα μου πεις...χα χα χα όντως δεν το ήξερα ότι αυτή η λέξη μας δίνει αυτό το άθροισμα.