ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Ελληνικό Email από το μακρινό παρελθόν.



Γράφει ο ΕΡΙΩΠΑΣ :

Θα θεωρήσω αρκετά εύλογη την απορία του αναγνώστη που μπορεί πιθανότατα  ελαφρώς διαμαρτυρόμενος να  πει «μα καλά το  email δεν είναι σύγχρονο επίτευγμα της Ηλεκτρονικής επιστήμης; Πως μπορεί να έχουμε email από το μακρινό παρελθόν και δη Ελληνικό;»
Η πρώτη εύλογη αντίδραση θα ξεπηδήσει αυτομάτως από το e που τοποθετείται πριν από την λέξη mail και το οποίο προσδιορίζει την μορφή του,  ήτοι την Ηλεκτρονική (Electronic).
Ελάχιστοι θα διαφωνήσουν με την άποψη ότι στην εποχή μας κάθε ηλεκτρονικό προϊόν υποχρεούται  να πληρώνει πνευματικά δικαιώματα στο Ελληνικό Ήλεκτρον, και με αυτά τα εισοδήματα οι τελευταίοι μολγοί του Ελληνικού κράτους να ξεπληρώνουν τα χρέη των σοσιαληστρικών μολγών που ξεπουλούν  ακόμη και σήμερα την χώρα για να γεμίσουν τους δικούς τους μολγούς, κάτι που δίνει στο mail το δικαίωμα να προχωρήσει με την σειρά του μετά το e στην εξακρίβωση της ταυτότητός του μιάς και βρέθηκε να περιφέρεται ασκόπως και υπόπτως εις τους πέριξ της πλατείας Ομονοίας χώρους, αναζητώντας συγχρόνως σύγχρονους μολγούς με διασυνδέσεις σε κυκλώματα που διευκολύνουν  την έκδοση Ελληνικού διαβατηρίου.
Με την γενική απορία να πλανάται στην σκέψη των αναγνωστών, υποχρεώνομαι να  επιστρέψω στην ανάλυση  και στο ιστορικό ταξίδι του mail και του email.

Οι «Ετυμολογάδες», επιτρέψτε τον λόγιο χαρακτηρισμό, αυτοί που με πάθος υποστηρίζουν ότι η Ελληνική γλώσσα, η σκέψη και ο πολιτισμός των Ελλήνων είναι δάνειο των Κουργκανάδων Ταταρομούρηδων της Σκυθίας και ξεβράκωτων προσφύγων,  λένε ότι το email  είναι το ηλεκτρονικό mail, το οποίο σημαίνει ταχυδρομείο. Πολλά και διάφορα λένε.  Λένε λοιπόν ότι το mail  πήγε από εδώ, πήγε και απ’ κεί, Ινδία, Ασία, Ευρώπη, χώρια την Αμερική, αλλά κάποτε ξεκίνησε να ονομάζεται  mail επειδή οι «Ινδοευρωπαίοι Κουργκανάδες καμηλιέρηδς CEO», ονόμαζαν παραδόξως το ταχυδρομείο Molco και Molho και ότι αρχικά με αυτή την λέξη εννοούσαν τον ταχυδρομικό σάκο.  
« Mailrom Frankish *malha or some other Germanic source, from Proto-Germanic *malho- (source also of Old High German malaha "wallet, bag," Middle Dutch male "bag"), from PIE *molko- "skin, bag."
Σε αυτό το σημείο προστίθεται μία επιπλέον απορία. «Και ποια λοιπόν η σχέση του email με τους μολγούς και τέλος πάντων που οδηγεί όλη αυτή η ιστορία;»
Ο λεξικογράφος Ησύχιος γράφει ότι ο μολγός ήταν ο  βόειος ασκός, σήμερα θα το λέγαμε δερμάτινο ταχυδρομικό σάκο, ταγάρι ή σακίδιο, ή δερμάτινη τσάντα Louis Vuitτon never full, τις οποίες κρεμούν με καμάρι οι σύζυγοι των σύγχρονων μολγών. Ο Ησύχιος  προσθέτει επίσης ότι «ο μολγός ετίθετο και επί των αμαξών», σήμερα, βλέπε άμαξες οκτακύλινδρες πολυτελείας.
Ο Ησύχιος και δίπλα του άλλα ετυμολογικά λεξικά γράφουν ότι ο μολγός ετυμολογείται από το ρήμα αμέλγω και ότι αρχικά ήταν ο αμολγός και μετά από κάποια σύντμηση κατέληξε απλώς ως μολγός.
Ο Αριστοφάνης χρησιμοποιεί στα έργα του αυτό το επίθετο το οποίο στην εποχή του έχει πάρει πλέον την έννοια αυτού που αμέλγει, δηλαδή αρμέγει, τα δημόσια χρήματα, για να καυτηριάσει τα αλμόγια της εποχής του, σήμερα τα λέμε λαμόγια. Ο Ησύχιος γράφει «Ο δε αμέλγων τα χρήματα αμολγός, ένιοι δε μολγούς ακούουσι τους μοχθηρούς, τοις αμέλγουσι τα κοινά, κλέπτας είναι».
Στην εποχή μας ο θεματοφύλακας της Ελληνικής γλώσσας, ο απλός Ελληνικός λαός, διατηρεί έστω και με ένα ελαφρύ αναγραμματισμό το λαμόγιο, δηλαδή τον άρπαγα, τον απατεώνα, τον λωποδύτη το απόγονο του αρχαίου αμολγού/λαμογιού.
Έκανα αυτή την εισαγωγή διότι ήθελα να διαμαρτυρηθώ για τους αμολγούς δηλαδή τις χυδαίες αρπάχτρες, τα ξευτιλισμένα λαμόγια, τους πληρωμένους μολγούς,  εντός συνόρων και εκτός οι οποίοι ως κοινοί λωποδύτες και με το αζημίωτο βεβαίως προσπαθούν να αρπάξουν αρχικά το όνομα της Μακεδονίας και σταδιακώς ολόκληρη την επικράτειά της, για να τα μεταπουλήσουν στον Βαβυλωνιακό ιερατείο, (αποθεματικό για …κάποιους για ώρα ανάγκης). Όνομα και Ελληνικά χώματα για τα οποία δεκάδες χιλιάδες Έλληνες απ’ όλη την Ελλάδα θυσιάστηκαν πριν από εκατό τόσα χρόνια για να κυματίζει πάνω τους η ένδοξη Ελληνική  σημαία.
Μπορώ να κινηματογραφήσω βήμα προς βήμα τις ηρωικές κινήσεις του Ελληνικού στρατού σ’ όλη την διάρκεια των Βαλκανικών πολέμων του 1912-1913, μέσα από τα τηλεγραφήματα που έστελναν οι Ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις προς την Διοίκηση. [Έκδοση Εθνικού Τυπογραφείου 1932, Ο Ελληνικός Στρατός κατά τους βαλκανικούς Πολέμους του 1912-1913]
Από όλα εκείνα τα  τηλεγραφήματα, σήμερα θα τα λέγαμε email, διακρίνω το υπ’ αριθμό 775 Πρωτόκολον Παράρτημα, εκ πέντε άρθρων, το οποίο έστειλαν στο «Υπουργείο Στρατιωτικών» οι πληρεξούσιοι της Α.Β.Υ του διαδόχου της Ελλάδος Β. Δούσμανης, και Ι.Π. Μεταξάς. Με την συμφωνία παράδοσης των Τουρκικών δυνάμεων από τον Διοικητή του Τουρκικού Στρατού Χασάν Ταξίν.
Στον ένδοξο Ελληνικό στρατό παραδόθηκε η Θεσσαλονίκη και όλη η Μακεδονία όπως  και ο Τουρκικός στρατός, ο οποίος ως αιχμάλωτοι πολέμου συνέχισε να οπλοφορεί βάσει του άρθρου 3 του ιδίου πρωτοκόλου καθώς θα ανελάμβαναν ένοπλοι να αφοπλίσουν και τις υπόλοιπες διάσπαρτες Τουρκικές στρατιωτικές μονάδες. Αυτό το θυμάται, το γνωρίζει κανένα από όλα αυτά τα επείσακτα λαμόγια που παραχωρούν τα άγια των αγίων της φυλής μας αμαχητί.
Δεν θα πουληθεί το αίμα που έχυσε ο Ελληνικός λαός, δεν θα φτύσουμε τους τάφους των στρατιωτών μας, δεν θα χλευάσουμε τους γονείς που έθρεψαν εκείνα τα παλικάρια, δεν μας χαρίστηκε τίποτα, ούτε ένα ποτήρι νερό. Πως θα χαρίσουμε λοιπόν εμείς Ελληνικά ιερά και όσια σε κάποιους τιποτένιους όπως έλεγε ο Αχιλλέας για τον στρατό του επείσακτου Αγαμέμνονα.  Αντιθέτως τρόμαξαν τότε (1913-4) τα θηρία της Βαβυλώνος με την γενναιότητα αλλά και αποφασιστικότητα σύσσωμου του Ελληνικού λαού να ξαναφτιάξει το σπίτι του, και φρόντισαν λίγο αργότερα να αναχαιτίσουν εκείνη την ασυγκράτητη λαϊκή ορμή με μία νέα καταστροφική εκστρατεία στην Τυφωνία. Εκεί όπου μας πρόδωσαν με τον χειρότερο τρόπο για άλλη μία φορά οι Βαβυλώνιοι αρχιερείς της Ευρώπης.
Πως τολμούν λοιπόν τα λαμόγια και διαπράττουν τέτοιο έγκλημα; Δεν τους είπε κανείς ότι ο Ελληνικός λαός καλός-καλός αλλά έτσι και  ξεσηκωθεί για τα δίκια του δύσκολα, πολύ δύσκολα, μαζεύεται; Ο Ελληνικός στρατός δεν πολεμά ποτέ μόνος του τον χυδαίο εισβολέα, από τα αρχαία χρόνια μέχρι τον Β ’παγκόσμιο. Πολεμά μαζί του ολόκληρος ο λαός πλην επείσακτων Εφιαλτών.
  Θέλω λοιπόν  να στείλω   αυτό το email στα επείσακτα λαμόγια με τις βαθειές τσέπες που θα υπογράψουν σύντομα το ξεπούλημα της Μακεδονίας όλων των Ελλήνων.
Τους καλώ όμως αύριο να μην κλαψουρίζουν όταν ο Ελληνικός λαός αρχίσει να τους καταδιώκει στους δρόμους και στις πλατείες. Οι Ερινύες από το αίμα  των πολεμιστών μας στους Βαλκανικούς πολέμους τους περιμένουν. Θα τους βρίσκουν και θα τους ξεσκίζουν όπου τους συναντούν και ας τρέξουν  τα λαμόγια, οι παπατζήδες, οι αρπάχτρες να σωθούν. Ο Ελληνικός λαός θα θυμάται πάντοτε τους μολγούς του 2019  ως τους πιο φτηνιάρηδες και πιο ξεφτιλισμένους μολγούς όλων των εποχών.
ΕΡΙΩΠΑΣ

8 σχόλια:

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Ένα έχω να πω....Συμφωνίες σε εκλείψεις ΔΕΝ υπογράφονται.!!
Θα υπάρξει εμπόδιο...στην Συμφωνία των Πρεσπών.

Θέλω να δω αν θα πέσω μέσα....το Σύμπαν είναι μαζί μας.!!

ΑΡΡΙΩΝ είπε...


Λύκαστρε!

¨Τάχα εισόμεθα σαφέστερον μάντεων.¨

(Συντόμως-ταχέως, θα πληροφορηθώμεν (μέλλων του οίδα, είσομαι κα ειδήσω, πρβ. ειδήσεις), σαφέστερα-καλύτερα και από τους μάντεις.)

Σοφοκλέους ¨Άντιγόνη.¨
Κρέων απευθυνόμενος προς μάντιν Τειρεσίαν και υπαινισσόμενος ότι κριτής και εκτιμητής πάντων, επιστημονικών ή διαισθητικών προβλέψεων και αληθειών , εστί η αδιάψευστος πραγματικότης.

Ελληνική, η γλωσσική κιβωτός της πεπολιτισμένης ανθρωπότητος.


* * *

email = ηλεκμήνυμα
gmail = ηλεκδρομείον
facebook= προσωπολόγιον, οψεολόγιον, μουρρώον (μουτρώον).
megabyte = μεγαβυτίον
Κ.Λ.Π.Ε.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" ¨Τάχα εισόμεθα σαφέστερον μάντεων.¨"

Φίλτατε ΑΡΡΙΩΝ..δεν ξέρω τι λένε οι Μάντεις ,αλλά τα άστρα δεν λένε ποτέ ψέμματα.!! Εξακριβωμένο.
Καλό κουμάσι και ο Κρέων...για ποια πραγματικότητα ομιλούσε την δική του η της Αντιγόνης;;
Γιατί είχαν διαφορετικές οπτικές και πραγματικότητες...και αυτός/αυτοί που μπορούν να καθορίζουν την πραγματικότητα-αντίληψη των ανθρώπων...καθορίζουν και το μέλλον.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Όσο υπάρχουν Έλληνες, τίποτα δεν είναι υπό αμφισβήτηση.
Τίποτε δεν έχει τελειώσει...αν εμείς οι Μακεδόνες δεν πούμε ότι τελείωσε.!!! Η Μακεδονία είναι ο "Οίκος" μου..γελιούνται αν νομίζουν ότι θα την πουλήσουν, η ότι θα τους περάσει.

Ανώνυμος είπε...

Χθές αναφερθήκαμε στους διαχρονικούς μολγούς, τους απατεώνες του χθές αλλά κα του σήμερα. Μιλούσαμε για αρπάχτρες, και για τιποτένιους. Φαίνεται ότι οι Ερινύες που επικαλεστήκαμε έπιασαν αμέσως δουλειά μέσα στην νύχτα και πριν ξημερώσει έβγαλαν είδηση που επιβεβαιώνει όσα υποστηρίζαμε χθές.

ο Πάνος Καμμένος είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση εναντίον του τότε υπουργού Εξωτερικών, γράφει ο σημερινός τύπος, με αιχμές για χρηματισμό από τον Τζορτζ Σόρος και διασπάθιση μυστικών κονδυλίων.

Νάτοι οι βόθροι, νάτα τα παχύδερμα. Μυστικοί πληρωμένοι πράκτορες του βαβυλωνιακού ιερατείου δουλεύουν υποχθόνια για την ίδρυση του κράτους "καβάτζα" . Δουλεύουν σε βάρος του Ελληνικού λαού, ξεδιάντροπα οι ολέθριοι εφιάλτες.
Ευχαριστούμε τις αθάνατες Ερινύες, που μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα μας δικαίωσαν με τον καλύτερο τρόπο.
Τα υπόλοιπα εδώ: https://www.newsbomb.gr/politikh/story/951441/o-kammenos-deixnei-xana-ton-kotzia-gia-xrimatismo-to-tweet-poy-vazei-fotia

ΕΡἿΩΠΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Λύκαστρε, φαίνεται ότι οι Δεκανοί του σύμπαντος είναι με τους Ελεύθερους Έλληνες πέραν πάσης αμφιβολίας.
Μέσα σε μία ημέρα δικαιώνεσαι πλουσιοπάροχα από τις Ερινύες.
Ο Κοτζιάς χάνει την μάσκα του και μας δείχνει το απαίσιο αληθινό Τυφωνικό του πρόσωπο. Δίπλα του υπάρχουν και άλλοι μολγοί, φτηνοί και διεφθαρμένοι ως το κόκκαλο. Δούλοι του Βαβυλωνιακού ιερατείου όλοι τους. Το κράτος Μαϊμού, το κράτος καβάτζα άρχισε να μπάΖει νερά από πᾶντού.

ΕΡΙΩΠΑΣ

ΑΡΡΙΩΝ είπε...


ΑΝΘΡΩΠΟΛΑΤΡΑΙ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑΣΤΑΙ

(Χα, χα! Αστροφήτα (κλ., κατά το προφήτα) φίλτατε Λύκαστρε,)

Τελικά η πραγματικότης, ούτως ειπείν, εξερράγη επί μούτρων Κρέοντος!

Επειδή η αλήθεια της πραγματικότητος αυτής κατ' ουδέν
υπηρετεί μήτε υπακούει εις την πολιτικήν βούλησιν
και τα ιδιοτελή συμφέροντα ουδενός Κρέοντος (πολιτικής εξουσίας)
μήτε Τειρεσίου (θρησκευτικής.)
αλλά είνε ο υπερχωροχρονικός Δίκης θρόνος των θεών
και του θεού των θεών.
Η Αντιγόνη εν τω μεταξύ εκπροσωπεί την τραγικήν και θλιβεράν
αδυναμίαν της μεμονωμένης ανθρωπίνης υπάρξεως ήτις συνθλίβεται
απεγνωσμένως , οίον εν μέσω μυλοπετρών, μεταξύ αμφοτέρων
αυτών των μεγάλων δυνάμεων, ιδεολογιών και συμφερόντων
της πολιτικής και της θρησκείας αίτινες χρώνται και αξιολογούσι
τον άνθρωπον, αδιάφορα έως απάνθρωπα και ώσπερ οι ανθρωποβόροι
θεοί Μολώχ των φοινίκων, ποσώς ενδιαφερόμεναι δια τον άνθρωπον
και βλέπουσαι αυτόν, υποκριτικώς και μόνον, ως σημαντικόν
και άψυχον πολιτικόν εργαλείον-συντελεστήν τόσον εις την
διεξαγωγήν όσον και την διαμόρφωσιν του αποτελέσματος
του μεταξύ των πολιτικού ανταγωνισμού.

Ο Έλλην τραγικός ποιητής πάντως υπηρετών τον Έλληνα φιλαλήθη
λόγον και μόνον, μηδενός λαμβάνει το μέρος. Βλέπει αντικειμενικώς και συμπαθώς τους εμπλεκομένους χαρακτήρας του έργου του ως τραγικώς
διεσπασμένα μέρη ενός καταστραφέντος παραδείσιου όλου,
και ως τραγικά αναλώσιμα πιόνια, είτε ως θύτας είτε ως θύματα, εις τον παράλογον, απρόσωπον, απάνθρωπον και σατανικόν αυτόν μηχανισμόν της ανθρωπίνης ατομικής, κοινωνικοπολιτικής και ιστορικής ζωής ενός
συγχρόνου σιδηρού κατηραμένου γένους.
Η ευθύνη του κακού, όπως και εις την τραγωδία αυτή, είνε κοινή όλων ημών, διότι άπαντες, καλοί και κακοί, αμαρτάνομεν, υπερεκτιμώντες οι μεν δεύτεροι τας δυνάμεις ημών, οι δε πρώτοι την αδυναμίαν ημών, και αυτό εμποδίζει αμφοτέρους ημάς εις το άνευ φόβου και πάθους επικοινωνήσαι φρονίμως
εις μιαν κοινήν δημιουργικήν βάσιν αμοιβαίου και αρμονικού συμπαθητικού συμφέροντος.
Όθεν συμπόνια, στοχαστική και ειλικρινής, δια τον άνθρωπον και το ανθρώπινον γένος, ανθρωπισμός γνήσιος, και όχι εβραιόψυχος (χριστιανοκομμουνιστικός) ψευδοανθρωπισμός, εστί ο ελληνικός εκπολιτιστικός, εξημερωτικός και εξευγενιστικός πολιτισμός.
Εξ ού και η διαχρονική και οικουμενική αξία του ελληνικού πνεύματος και του απαραμίλλου ανθρωπιστικού πολιτισμού του, δικαίως διεγείρων τόσον τον αυθόρμητον θαυμασμόν των μεγαλοψύχων και φιλελλήνων όσον και τον φθόνον των μισελλήνων, των, κατά τον μέγα Ηράκλειτον, ¨βαρβάρους ψυχάς εχόντων.¨

Υ.Γ.
Πάντως, αστροφήτα μου, πλάκα-πλάκα, εμπλοκή τις σοβεί και προκύπτει ήδη εις το γυφτοσκοπιανικόν!
Λες;
Οψόμεθα.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Φίλε Λύκαστρε, φαίνεται ότι οι Δεκανοί του σύμπαντος είναι με τους Ελεύθερους Έλληνες πέραν πάσης αμφιβολίας.
Μέσα σε μία ημέρα δικαιώνεσαι πλουσιοπάροχα από τις Ερινύες."

Αγαπητέ ΕΡΙΩΠΑ ...οι Δεκανοί του Σύμπαντος δεν είναι τίποτε άλλο παρά ...ΟΛΟΓΡΑΦΙΚΗ επιστήμη....που καθορίζει την ενεργειακή μας σχέση με το Σύμπαν.Είναι η "Ω " Αριθμολεξική Διδασκαλία, που σου επιτρέπει ένα "μαγικό" ταξίδι στον αιθέρα...μιλάμε για ουράνιες δονήσεις που αν ξέρει κανείς την λειτουργία τους....διαμορφώνει και διαπλάθει Σύμπαντα ολόκληρα. Μπορείς όμως να επηρεάσεις και τον κόσμο της ύλης.

Ας πούμε ότι έχω πολύ καλή σχέση με το...Σύμπαν.Οι Ερινύες παίρνουν "εντολές" από αυτό το Αιθερικό Κέντρο, το κευρανογόνο πεδίο του Σύμπαντος. χαχαχα
Είναι η "ΆΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ" της Συμπαντικής Αστυνομίας....που "τσιμπάει" τους παραβάτες.
Απλά να θυμάσαι...για την σύγκρουση των δύο "Αετών" που σου είπα, στο τέλος έπεσαν νεκροί στα...πόδια μου.!!