ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019

ΕΑΝ οι Κινέζοι έβαλαν τέτοιο ραντάρ σε πλοίο, πρόκειται όντως, για επανάσταση…

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Επειδή συνήθως οι άλλοι τρώνε την σκόνη μας...είχαμε μιλήσει πριν από όλους για τα OTH Radar  και λέγαμε ότι ..." Με ένα OTH radar οι Κινέζοι μπορούν να ανιχνεύσουν και να εντοπίσουν όχι μόνο τα αεροπλανοφόρα, αλλά και τα αεροπλάνα που θα φύγουν από αυτά...σε απόσταση 3000 μιλίων.!!  "
 Το παιχνίδι πρέπει να παιχτεί αλλιώς....αν κανείς είναι μέσα στην "σκιά" του στόχου του Ραντάρ...τότε ο στόχος και αυτός που στοχεύει είναι δικός σου.Βασικά πρέπει να αντικαταστήσουν το B-2   με το Backfire και θα είναι πολύ καλύτερα.Η εκκίνηση θα πρέπει να γίνει πίσω και μακριά από τον ορίζοντα του ραντάρ, για να πιάσετε τους Κινέζους στον ύπνο. Τα πλοία δεν μεταφέρουν συνήθως  OTH ραντάρ. Αλλού θα πρέπει να τα ψάξουν.!! . Επίσης καλό θα ήταν οι Δυτικοί να προσέξουν και το κινέζικο VLO seaskimmer . Οι Σίνες για εμάς είναι υπόθεση....3 ωρών.!!  Αν δεν αλλάξουν τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης του εχθρού, τότε η περιορισμένη σύγκρουση με συμβατικά μέσα που νομίζουν ότι θα έχουν, θα εξελιχθεί πολύ άσχημα για αυτούς.
Δεδομένου ότι το OTH Radar  λαμβάνουν ακόμα και τις πιο χαμηλές συχνότητες ,είναι πολύ αποτελεσματικά στο να ανιχνεύουν όλα τα stealth  αεροσκάφη. Συμπερασματικά αυτά τα Ραντάρ , ειδικά όταν συνδέονται μέσω καλωδίων οπτικών ινών και υπολογιστών ώστε να λειτουργήσουν ως μια ολοκληρωμένη μονάδα, μπορούν να δουν όλες τις μονάδες του εχθρού που έρχονται (δεν υπάρχει το στοιχείο του αιφνιδιασμού) και επιτρέπει στους αμυνόμενους να εστιάσουν στα αμυντικά τους στοιχεία.  Για παράδειγμα, το κινεζικό δίκτυο ραντάρ OTH θα πρέπει να είναι σε θέση να δει μια αργή κίνηση του υποηχητικού B-2 που πλησιάζει την Κίνα. Τότε ένα μεγάλο " πάρτι" θα περιμένει τα Β-2 .!!Η εμβέλεια τους είναι 3.000 έως 4.500 χιλιόμετρα ανάλογα με το αν είναι HF ή UHF. Θα είναι δύσκολο να μπλοκάρει ένα ραντάρ OTH. Όπως επίσης θα είναι σχεδόν αδύνατο να ξεγελάσετε έναν δέκτη OTH.
 Ένα ραντάρ OTH θα ήταν ο πρώτος στόχος του εχθρού. Ωστόσο, πώς προσβάλλει κανείς ένα ραντάρ OTH που μπορεί να  δει τον εχθρό να έρχεται και να προστατεύεται από πολλαπλά στρώματα.;;Μια επίθεση με πυραύλους cruise θα ήταν άχρηστη, επειδή οι κινέζικοι χερσαίοι αντιπυραυλικοί πυραύλοι και το χερσαίο CIWS θα καταρρίψουν τον εισερχόμενο πύραυλο cruise. Ένα ραντάρ OTH μπορεί να καταστραφεί από ένα βαλλιστικό πύραυλο που ξεκίνησε απο υποβρύχιο, αλλά η Κίνα θα ερμηνεύσει τον συγκεκριμένο πύραυλο που στάλθηκε από το υποβρύχιο   ως πυρηνικό χτύπημα και θα αντιδράσει με τα χερσαία ICBMs. Έτσι, μια επίθεση βαλλιστικών πυραύλων σε ένα ραντάρ OTH είναι εξαιρετικά απίθανη.


Ένα νέο επαναστατικό ραντάρ για πλοία με εκπληκτικές ικανότητες ισχυρίζονται ότι ανέπτυξαν οι Κινέζοι επιστήμονες του ερευνητικού ιδρύματος του Harbin. Πιο συγκεκριμένα ένα ραντάρ με δυνατότητα εντοπισμού στόχων πέρα από τον ορίζοντα το οποίο μπορεί να εγκατασταθεί επί πλοίου ανέπτυξαν οι Κινέζοι σύμφωνα με την ιστοσελίδα South China Morning Post.
Εάν και εφόσον οι ισχυρισμοί των Κινέζων είναι αληθείς τότε οι επιστήμονες της Ασιατικής χώρας έχουν καταφέρει ένα πραγματικά απίθανο επίτευγμα, αφού τα ραντάρ με δυνατότητα εντοπισμού στόχων πέρα του ορίζοντα είναι τεράστια σε μέγεθος καταλαμβάνοντας μεγάλη έκταση γης και απαιτούν για την λειτουργία τους τεράστιες ποσότητες ηλεκτρισμού.

Τα συστήματα αυτά αναπτύχθηκαν στην διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου και είχαν ως αποστολή τον εντοπισμό κυρίως αεροσκαφών και πιο συγκεκριμένα στρατηγικών βομβαρδιστικών, διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων σε μεγάλη απόσταση, ώστε να υπάρχει έγκαιρη προειδοποίηση σε περίπτωση αιφνιδιαστικής επίθεσης.
Πρόκειται είτε για ένα συγκρότημα κεραιών που καταλαμβάνουν τεράστιες εκτάσεις, είτε ένα τεράστιο συγκρότημα πομποδεκτών εντός ολοκληρωμένου εντός ενός τεράστιου κτίσματος με αρκετές δεκάδες μέτρα μήκος και ύψος, το οποίο για να λειτουργήσει και να επιτύχει εμβέλειες μεταξύ 900 χλμ – 5.500 χλμ θα πρέπει να καταναλώνει τεράστιες ποσότητες ηλεκτρισμού.
Σύμφωνα την κινεζική ιστοσελίδα οι επιστήμονες της χώρας κατάφεραν να κατασκευάσουν ένα σύστημα ραντάρ με δυνατότητες εντοπισμού στόχων πέρα από τον ορίζοντα το οποίο είναι τόσο συμπαγές, ώστε να μπορεί να εγκατασταθεί επί πλοίου προφανώς μεγάλου εκτοπίσματος με χαμηλή σχετικά κατανάλωση ηλεκτρισμού δεδομένου ότι τα πλοία δεν μπορούν να παράγουν απεριόριστες ποσότητες ηλεκτρισμού.
Όπως αναφέρουν οι Κινέζοι επιστήμονες τα πλοία του Ναυτικού εξοπλισμένα με αυτό το ραντάρ θα μπορούν να ελέγχουν μια περιοχή μεγέθους τόσο μεγάλη όσο η Ινδική Υποήπειρος από μεγάλη απόσταση. Χάρις σε αυτό το νέο ραντάρ το Ναυτικό της Κίνας εφόσον οι ισχυρισμοί των επιστημόνων είναι σοβαροί και αληθείς, θα μπορεί να ελέγχει την Νότια Κινεζική θάλασσα, τον Ινδικό Ωκεανό και τον Ειρηνικό Ωκεανό, αποκτώντας ένα τεράστιο στρατηγικό πλεονέκτημα έναντι των αεροναυτικών αντιπάλων του, αφού θα μπορεί να έχει έγκαιρη προειδοποίηση για τις κινήσεις του.

ΠΗΓΗ 

1 σχόλιο:

Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ είπε...

ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ........

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΒΛΕΨΗ ,

ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ,

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ :

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !
.
ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
.