ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Στρατηγός Φλώρος: «Η Ελλάδα αντιμετωπίζει πολλαπλές προκλήσεις»

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Mάλιστα τώρα θα αρχίσω να "ξεφορτώνω" καρακόλια το κέρατο σας. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει πολλαπλές προκλήσεις αλλά εσείς λόληλες (απο το καριόληδες) ξεβρακώνετε την άμυνα της χώρας στέλνοντας στους Κελαμπίες (μια χώρα ακραία μουσουλμανική) ένα άκρως απαραίτητο οπλικό σύστημα για την αεροπορική άμυνα της χώρας.!! Δηλαδή το το 16,5% της ελληνικής αεροπορικής και αντιβαλλιστικής άμυνας το στέλνετε στους σκουράντζες, όταν την ίδια στιγμή έχουμε μια Τουρκία να μας ζητάει μέχρι και την Κρήτη.!!!Δεν είστε μόνο ΔΕΙΛΟΙ αλλά και ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ. 
Ποτέ στην ιστορία της Ελλάδος, δεν αντιδράσατε σε κάποιο ξεπούλημα εσείς οι δειλοί καραβανάδες της ηγεσίας.
Το '40 σχεδίαζατε κρυμμένοι στα λαγούμια της Μ. Βρετανίας να ρίξετε  5 τουφεκιές για τη τιμή των όπλων και σώσανε την παρτίδα οι απλοί φαντάροι και 2 τρελοί πραγματικοί ηγέτες, ένας Μανιάτης και ένας Ευρυτάνας.
Στο πογκρόμ της Πόλης το' 55, που σας περάσανε οι Μογγόλοι τις γυναίκες νούμεράδα, δε βρέθηκε ένας φιλότιμος να στρέψει το όπλο στον κρόταφό του και να πατήσει τη σκανδάλη. Όταν προδίδετο η Κύπρος, εσείς περίμενατε την άδεια από τις πρεσβείες για να στήσετε Χούντα.

Και με τον Αττίλα, βάλατε την ουρά στα σκέλια και εγκατέλειψατε τα αδέρφια μας στη μοίρα τους. Όλοι εσείς οι "άξιοι" σεβασμού, "λεβέντες", στρατιωτικοί , δεν θυμάμαι να κάνανε τίποτα περισσότερο, για να αποτρέψετε την υπογραφή και ψήφιση των προδοτικών συμφωνιών Ζυρίχης - Λονδίνου, απ' ότι κάνανε οι σημερινοί, για να αποτρέψετε την υπογραφή και ψήφιση της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών.
Οι συμφωνίες Ζυρίχης - Λονδίνου είναι το ακριβές αντίστοιχο των Πρεσπών και κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγήσει την Μακεδονία, εκεί όπου οδήγησαν εκείνες την Κύπρο. Οπότε αν ήμουνα στην θέση σου θα ΝΤΡΕΠΟΜΟΥΝΑ να βγω και να λέω δημόσια ΚΟΥΦΙΑ και ΨΕΥΤΙΚΑ λόγια.
Και όλα αυτά σας τα λέει κάποιος που έχει μεγαλώσει απο τα 6 χρόνια του μέσα σε ένα στρατόπεδο.!! Οπότε πάρτε τα μηνύματα σας και βάλτε τα εκεί που ξέρετε, δεν τα έχουμε ανάγκη. Όσο πιο φουσκωμένα είναι τα λόγια, τόσο πιο μεγάλη είναι η ξεφτίλα όταν αποδειχτούν κούφια.
Με πολλαπλά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις πραγματοποιήθηκε Τρίτη το πρωί, στη Σχολή Ικάρων, η τελετή παράδοσης – παραλαβής των καθηκόντων του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, από τον Πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου στον Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο. Ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ έκανε λόγο για «πολλαπλές και πολυδιάστατες προκλήσεις» τις οποίες αντιμετωπίζει η Ελλάδα στην παρούσα φάση. Ο κ. Φλώρος επισήμανε ότι «σήμερα η αβεβαιότητα αυξάνεται στην περιοχή ενδιαφέροντος της πατρίδας μας. Σε αυτή τη γειτονιά η Ελλάδα είναι όαση ασφαλείας και νησίδα σταθερότητας». Ο κ. Φλώρος, βέβαια, δεν παρέλειψε να τονίσει την ανάγκη πολεμικής προπαρασκευής ως μοναδικού δρόμου για την ειρήνη, παραφράζοντας το γνωστό λατινικό ρητό. «Υπόσχομαι πως θα καταβάλω κάθε ικμάδα των δυνάμεών μου προκειμένου να φανώ αντάξιος της τιμής που μου έγινε και να ανταποκριθώ στις υψηλές προσδοκίες που γεννά και επιφέρει αυτή η επιλογή», είπε, επίσης, ο κ. Φλώρος. Ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ περιέγραψε ακόμη τη συντήρηση και διατήρηση δυνατών και αποτελεσματικών Ενόπλων Δυνάμεων ως «αδήριτη ανάγκη».

Ο Πτέραρχος Χριστοδούλου
Ο απελθών αρχηγός ΓΕΕΘΑ έκανε αναφορά στη θητεία του, λέγοντας ότι κατά τη διάρκειά της δεν επέτρεψε «στα αεροσκάφη με κόκκινο χρώμα στα φτερά να έχουν την υπεροχή». Ο κ. Χριστοδούλου τόνισε επίσης ότι η αποστολή ελληνικών αεροσκαφών στην Κύπρο, μάλιστα χωρίς να γίνουν αντιληπτά από την Τουρκία, πιστοποιούν «τη δυνατότητά μας να είμαστε όπου απαιτηθεί». Ο κ. Χριστοδούλου αναφέρθηκε εκτενώς και στα προγράμματα που είτε ξεκίνησαν (αναβάθμιση F-16) είτε δρομολογούνται (εκδήλωση ενδιαφέροντος απόκτησης F-35). Στην ευρύτερη αποτίμηση που έκανε, ο κ. Χριστοδούλου αναφέρθηκε στην παραλαβή των νέων πυραυλακάτων τύπου Ρουσέν, τη δρομολόγηση της συντήρησης των φρεγατών ΜΕΚΟ και τα σχέδια προμήθειας νέων. Για τον Στρατό Ξηράς, ο κ. Χριστοδούλου αναφέρθηκε, κυρίως, στην προσπάθεια που έκανε για την αναδιοργάνωσή του.
Βασίλης Νέδος
Πηγή: kathimerini.gr

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φλωρος ονομα και πραμα,ειδες καμια φορα πως τα φερνει η ζωη?

Αρα λοιπον φλωρατζες και πουντρες ειναι ολοι ουτε για σκατατζηδες δεν κανουν,φτου ρε πουστη που πεσαμε τι καναμε σε προηγουμενη ζωη και γεννηθηκαμε μεσα στα σκατα,τι διαολο εγκληματιες ειμαστε και τωρα πληρωνουμε σε αυτον τον πλανητη μπουρδελο?

ΜΕΙΔΙΑΣ είπε...


ΕΛΛΑΣ ΑΙΜΟΡΡΑΓΟΥΣΑ


Μηνύματα, μηνύματα
από ψηλά καθίσματα.

Στον πόλεμο να πάω
τον κώλο μου ρωτάω.

Χαζεύω τα γαλόνια μου
και δένω τα κορδόνια μου.

Και αφηνιασμένος έπειτα
κοιτώ μη βγάλω έρπητα.

Και μ’ έπαρσι και ήθος
και το ανάλογο ύφος
προς τα σαλόνια πάω
που μόνο εκεί μετράω.

Πατρίς, για σένα λιώνω
στον ήλιο όταν ξαπλώνω

Κι αν τρέμω τα κανόνια
ας όψονται τα χιόνια.

Στο αίμα δεν κωλώνω
αλλά δεν έχω χρόνο.

Μπρος στη σημαία δακρύζω
μα στη φωτιά λυγίζω.

Πώς θα θελα αχ,να ήμουν τέτοιες ώρες
του έθνους τιμημένος βουλευτής
άκαπνος και ρίψασπις στην μάχη
μα στα χαρτιά να βγαίνω πάντα νικητής!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Ε Ξ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Ο φίλε Μειδία...θα γίνει ανάρτηση με ειδική αφιέρωση από εμένα. Να είσαι καλά και να μας δίνει πάντα τέτοια ποίηση.

kakos04 είπε...

Προδότες που δεν κρύβονται πλέον καθόλου . Είναι δυνατόν να στέλνουν το 1/6 της αεροπορικής άμυνας της χώρας βόλτα ? Και με αστεία επιχειρήματα , ότι τα υπόλοιπα 5 ψευτοκαλύπτουν τα κομβικά σημεία και όχι όλη την επικράτεια . Εδώ εμείς οι 'άκαπνοι' ξέρουμε ότι κανένα πολεμικό σχέδιο δεν επιβιώνει την πρώτη επαφή με τον εχθρό αλώβητο σε μεγάλο ποσοστό και ούτε το πολεμικό υλικό .Αυτοί οι επαγγελματίες σε περίπτωση δολιοφθοράς ή καταστροφής άλλης συστοιχίας ή 2 θα ζητήσουν φαντάζομαι επείγουσα επιστροφή από την ACS courier της συστοιχίας ή θα ρίχνουμε με σφεντόνες .Το patriot καλύπτει mεdium to high air defence .
Ξέρουμε ότι στην πολιτική είναι σχεδόν όλοι κρύπτο και φαγανούληδες , ποιος ξέρει το αντίστοιχο ποσοστό στο στράτευμα να μας πει. Όσοι πήγαμε φαντάροι ξέρουμε ότι είχε μερικούς καλούς στρατιωτικούς που κατάφερναν στην καριέρα τους στο τέλος να γίνουν το πολύ υποδιοικητές από όπου περάσαμε . Οι υπόλοιποι ήταν στυγνά κομματόσκυλα . Χρόνο για βολές και σφαίρες δεν είχαμε , αλλά χρόνο για εκκλησιασμό και σόου πάντα .


Ευχαριστώ και για τις παρακάτω ενδιαφέρουσες πληροφορίες σε προηγούμενο άρθρο των αντίπαλων στρατοπέδων γιατί ήμουν αγέννητος όταν συνέβαιναν και μαθαίνω όσο μπορώ , μπας και βγάλουμε άκρη που ήμασταν και που πάμε . Όσοι ενδιαφερόμαστε βέβαια γιατί οι περισσότεροι σφυρίζουν αδιάφορα .

Και θα είχε πραγματοποιηθεί, χωρίς προβλήματα, εισβολή και κατοχή, αν οι άνθρωποι των Πολυεθνικών στην Κύπρο και την Ελλάδα, δηλαδή η ομάδα των Καραμανλή, Ανδρέα Παπανδρέου, Στεφανόπουλου, Γεωρκάτζη, Σαμψών, Γρίβα, Ιωαννίδη, Λαδά, Στειακάκη, Μανουσακάκη, Μπουλούκου, Καρατζά Θεοφιλογιαννάκου, Γαλατσάνου, Αραπάκη, Ντερτιλή, Παπαποστόλου, είχε καταφέρει να επικρατήσει των ανθρώπων των Ρωσσοαγγλοολανδών, που αποτελείτο από τους Μακάριο, Κωνσταντίνο, Αρναούτη, Κανελλόπουλο, Γαρουφαλιά, Παπαδόπουλο, Μακαρέζο, Σταματελόπουλο, Βέρρο, και την ομάδα Παττακού, από Λέκκα, Καρύδα, Πατίλη, Ασλανίδη.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΝΙΚΟΛΑΣ : Αυτοί οι επαγγελματίες σε περίπτωση δολιοφθοράς ή καταστροφής άλλης συστοιχίας ή 2 θα ζητήσουν φαντάζομαι επείγουσα επιστροφή από την ACS courier της συστοιχίας ή θα ρίχνουμε με σφεντόνες .

Είναι φώς φανάρι φίλε Νικόλα...μας θέλουν αφοπλισμένους.!! Άραγε γιατί θέλουν να είμαστε αφοπλισμένοι όταν θα γίνει τι ακριβώς ;; Και δεν θέλουν να αμυνθούμε;;

kakos04 είπε...

Διαβάζοντας στο ιντερνετ διάφορα ιστολόγια έχω πάθει σοκ με την έλλειψη στρατιωτικών μονάδων σε μεγάλο τμήμα της επιφάνειας της χώρας .Είμαστε επίτηδες αφοπλισμένοι . Από την εντύπωση που έχω και αν ξέρει κάποιος καλύτερα ας με διορθώσει , όλη η δυτική Ελλάδα , Πελοπόννησος - Στερεά - Ήπειρος και Ιόνιο είναι πλήρως αφύλακτα επί της ουσίας .Μέχρι να κινηθεί ικανός αριθμός στρατού προς τα εκεί (και όχι 2-3 ελικόπτερα) αν συναντήσει εμπόδια π.χ. δολιοφθορές ή καταστροφή πχ δρόμων (διώρυγα , Ρίο Αντίρριο)(ή stinger και rpg) θα πάρει μέρες . Και συζητάμε για απλή μετακίνηση χωρίς να συναντήσουν ένοπλη αντίσταση . Το ίδιο ισχύει για την ανατολική Κρήτη , πέρα από την Σούδα η εντύπωση που έχω ότι οι υπόλοιποι νομοί έχουν μια μονάδα για ξεκάρφωμα και μεταθέσεις . Ειδικά ο νομός Λασιθίου με το οδικό δίκτυο που είναι χάλια και αρκετά σημεία στα νότια παράλια που είναι τυφλά ένας μόνο δρόμος φτάνει σε δύσκολα σημεία, όποιος τον ελέγχει κάνει παιχνίδι .Το ίδιο και πολλά νησιά μας , με δραστήριο αντίπαλο στο Αιγαίο πόσοι πχ πεζοναύτες θα φτάσουν ζωντανοί να βοηθήσουν .
Το άλλο δυστυχώς που πολλοί γνωστοί αρνούνται να καταλάβουν είναι ότι αρκεί ένας προδότης σε ψηλό πόστο (που έχουμε πολλούς) , να κάνει 2-3 εσκεμμένες λάθος κινήσεις και να 'θυσιαστούν πολλές σημαντικές μονάδες μας , ή να καθηλωθούν σε σημεία ώστε να μην μπορούν να βοηθήσουν αλλού όταν θα χρειαστεί '. Πολλοί γνωστοί μου δεν μπορούν να καταλάβουν ότι οι εχθροί μας προπαρασκευαστικά μετακινούν ποσοστό από τις δυνάμεις τους εντός της Ελλάδας αθόρυβα 'ta ork . Και με άλλες κινήσεις αχρηστεύουν αθόρυβα κάποια πλεονεκτήματα που είχαμε σε όπλα ή άλλα πράγματα πχ γεωγραφικά .
Είμαστε αφοπλισμένοι αρκετά , προχθές ρωτούσα γνωστό μου στρατιωτικό αν ξέρει πόσα όπλα είναι διαθέσιμα για τον ανεκπαίδευτο πληθυσμό Ρέθυμνο-Ηράκλειο σε στρατόπεδα και αστυνομικά τμήματα , αν φτάνουν πχ τα 30,000 τεμάχια αν χρειαστεί να μοιραστούν για να αντιμετωπιστούν οι λαθρομετανάστες . Ούτε ήξερε ούτε τον ενδιέφερε να μάθει καθόλου ,καθώς και ούτε είχε ιδέα τι έχουν γίνει τα όπλα από τα πλοία που έχουμε κατασχέσει τουρκικής κατασκευής που πήγαιναν Συρία και Λιβύη . Απογοήτευση και είναι υποτίθεται η δουλειά του . Να είσαι καλά και καλό βράδυ .

ΑΡΡ. είπε...


Παρεμπιπτόντως, Λύκαστρε ευγενές.

Γράψον τι και περί του θρύλου Κόμπι Πράιαδ και τα καρτόνια (καρτούν) άτινα προεδίκαζον ανατριχιαστικά επακριβώς τον τραγικόν ελικοπτερικόν θάνατόν του, τον προκαλέσαντα παγκόσμιον συγκινησιακόν σάλον...

Τα μυστικά ιερατεία ήταν και είναι από καταβολής κόσμου πάντα εδώ. Και έσονται εδώ μέχρι και του τέλους αυτού διότι κατέχουσι την απόλυτο γνώσι των θεών, άλλο αν την κατευθύνουσι εις μη και τόσο θείους σκοπούς.

Οι θεοί (τα μυστικά ιερατεία) των αρχαίων Ελλήνων (πρβ. Ηρόδοτος) καθάπερ και ο αβρααμικός Ιεχωβάς (άλλα ανταγωνιστικά ιερατεία αυτά) φθονούσι και μισούσι ανέκαθεν τα είδωλα, κυρίως τους διασήμους και δημοφιλείς ήρωας της ανθρωπότητος (βλ. Ηρακλής, Προμηθεύς, Πηλεύς, Ιάσων, Μ. Αλέξανδρος κ.λ.π. τί τέλος είχον), και δι' αυτό ¨αποσύρουσιν¨ (σκηνοθετούσι τον θάνατον αυτών) αυτούς προώρως εκ της ζωής, αν και πολλάκις συμβαίνει οι ίδιοι αναδείξαντες έχειν αυτούς δια των ¨επιστημονικών¨ (μύησις) τους ¨δώρων.¨
Και τούτο ίνα μάθωσιν οι θνητοί τους αθανάτους θεούς αυτούς σέβειν και λατρεύειν πρωτίστως και ουχί τα αναλώσιμά είδωλά των τα οποία ως θνητά και έρμαια της τύχης (:) στερηθέντες βυθίζουσι τελικώς τους λάτρεις των εις το πένθος, την θλίψιν και την απογοήτευσιν.

ΥΓ 1:
Και εδώ η δια των καρτονίων προειδοποίησις ως και συ λέγεις δια τον φόβον του Κάρμα...

2. Πρβ. και τον προκληθέντα εθνικόν σάλον δια το παρόμοιον τροχαίον ¨δυστύχημα¨ του ημετέρου μουσικού ινδάλματος Παντελίδη...

Δημήτρης είπε...

Κακέ04 εδώ υπάρχουν μοσχάρια που πιστεύουν ότι οι καημένοι οι στρατηγοί είναι αθώοι και πως οι πωλητικοί φταίνε για όλα.Ότι οι ανώτατοι στρατιωτικοί δεν έχουν ευθύνη να προστατεύουν τους πολίτες αλλά μόνο να ακολουθούν διαταγές.

eksothen είπε...

Ολος ο προλογος του αρθρογραφου εινα υπερ αρκετος. Δεν χρειαζεται παρετερω εξηγηση, αναλυση κι τοποθετηση, διοτι τοτε θα ειναι μια ασκσηση φλυαριας !

Επαναλμβανω ρο πιο κατω

" Οπότε αν ήμουνα στην θέση σου θα ΝΤΡΕΠΟΜΟΥΝΑ να βγω και να λέω δημόσια ΚΟΥΦΙΑ και ΨΕΥΤΙΚΑ λόγια. "

Ανώνυμος είπε...

πολλα παρασημα ουτε ο Σεφερλης δεν ειχε τοσα όταν επαιζε τον Θεοχαρη

https://www.youtube.com/watch?v=QiPzcz9zEGk

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" πολλα παρασημα ουτε ο Σεφερλης δεν ειχε τοσα όταν επαιζε τον Θεοχαρη"

Τουλάχιστον ο Σεφερλής έχει και μια χρησιμότητα. Μας κάνει και γελάμε...και το γέλιο είναι υγεία. Αυτά τα προσκυνημένα κοπρόσκυλα μας κάνουν κακό στην υγεία...διότι όταν βγαίνουν και λένε μεγάλα και παχιά ψεύτικα λόγια....μας ανεβάζουν την πίεση στο 200.!!

Ανώνυμος είπε...

Τουλάχιστον ο Σεφερλής έχει και μια χρησιμότητα. Μας κάνει και γελάμε...και το γέλιο είναι υγεία. Αυτά τα προσκυνημένα κοπρόσκυλα μας κάνουν κακό στην υγεία...διότι όταν βγαίνουν και λένε μεγάλα και παχιά ψεύτικα λόγια....μας ανεβάζουν την πίεση στο 200.!!

Βεβαιως και ο Σεφερλης ειναι χρησιμος μας δινει γελιο υπαρχει καλυτερο φαρμακο?