ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Εντόπισε ρήγμα, “χώθηκε” η Ρωσία… συστήματα S-400, Buk-M3 & Tor-M2 στο Ιράκ

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Και πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρίς , σε αυτό που είχαμε γράψει ΕΔΩ :....Αν αύριο ακουστεί καμία είδηση του στυλ το Ιράν εξοπλίζεται με S-400 να ξέρετε που βρήκε τα λεφτά."
Βέβαια δεν είναι το Ιράν αλλά το Ιράκ, θα έρθει και η σειρά του Ιράν για S-400...όμως στο Ιράκ αν θυμάστε έγινε η δολοφονία του Σουλειμανί και όχι στην Δαμασκό.!! Το Ιράκ παγκοσμίως είναι η δεύτερη χώρα σε αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.! Γιατί δεν τον δολοφόνησαν στην Δαμασκό πριν φύγει για την Βαγδάτη;; Θα ήταν πολύ πιο εύκολο για αυτούς, και θα γλίτωναν και κόπο και μέσα. Όλα είναι ...μπίζνες και συμφέροντα.

Η Ρωσία προτείνει και στο Ιράκ προς πώληση το πυραυλικό της σύστημα S-400, αναφέρουν ρωσικά μέσα, επικαλούμενα το υπουργείο Άμυνας. Πριν μερικούς μήνες το Ιράκ είχε αναφέρει ότι σκέπτεται σοβαρά την αγορά S-400 αλλά υπαναχώρησε λόγω αμερικανικών πιέσεων.

Το Ιράκ αποτελεί εταίρο της Ρωσίας στον τομέα της αμυντικής και τεχνολογικής συνεργασίας και η Μόσχα μπορεί να παράσχει την αναγκαία χρηματοδότηση για την εξασφάλιση της κυριαρχίας και της αξιόπιστης προστασίας του ιρακινού εναέριου χώρου, με την προμήθεια πυραυλικών συστημάτων S-400 ή άλλων συστημάτων όπως Buk-M3 ή Tor -M2″, ανέφερε στέλεχος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: