ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Η ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΣΤΙΣ Η.Π.Α

Γράφει ο Λύκαστρος :

Πέρασε σχεδόν 1.5 χρόνος από τότε που  ο Ντόναλντ Τράμπ διέταξε το Πεντάγωνο να ιδρύσει την Αμερικανική Διαστημική Δύναμη - έναν εντελώς νέο έκτο κλάδο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων - και υπέγραψε τον Νόμο για την Εξουσιοδότηση Εθνικής Άμυνας 2020 στις 20 Δεκεμβρίου. Τουλάχιστον στα χαρτιά , η διαστημική δύναμη των ΗΠΑ είναι πλέον πραγματικότητα.
Αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες μπήκαν αργά σε αυτό το παιχνίδι. Οι Ρώσσοι έχουν ήδη οργανώσει και αναδιοργανώσει τις παραλλαγές της διαστημικής τους δύναμης ήδη από τη δεκαετία του '90. Και το πιο σημαντικό είναι ότι ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος έχει οργανώσει μια τέτοια οργάνωση εδώ και τέσσερα χρόνια.!

 «Ο διαστημικός χώρος έχει καταστεί ο νέος τομέας  στον διεθνή στρατηγικό ανταγωνισμό», δήλωσε ένα έγγραφο που δημοσίευσε το κρατικό συμβούλιο στο Πεκίνο το 2015. Καθώς επίσης και το πιο σημαντικό κομμάτι σε αυτό το κινεζικό έγγραφο....«Οι ενδιαφερόμενες χώρες αναπτύσσουν τις διαστημικές τους δυνάμεις και τα μέσα τους και έχουν εμφανιστεί τα πρώτα σημάδια της οπλικού εξοπλισμού του διαστημικού χώρου . "
Για να μπορέσουν οι Κινέζοι να κυριαρχήσουν  σε αυτά τα ανώτερα ύψη, σίγουρα θα πρέπει να έχουν  εκσυγχρονίσει τον κινεζικό στρατό, ο οποίος θα πρέπει να έχει αναπτύξει επίσης μια ενδεχομένως επαναστατική τεχνολογία για τη συμβατική του αεροπορία και για το πολεμικό του ναυτικό. Κάτι το οποίο ίσως διαφεύγει τις προσοχής των Η.Π.Α.


Ο ανταγωνισμός στο διάστημα, όπως και αλλού, απευθύνεται  κατευθείαν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι μέρος του τεχνολογικού πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας - ένα μέτωπο που συχνά παραβλέπεται απο τα Μ.Μ.Ε  τα οποία εστιάζουν μόνο στον εμπορικό πόλεμο και τις πιθανές εξαγωγικές συμφωνίες. Οι ειδικοί του  Διαστημικού Πολέμου της Κίνας διεξάγουν έρευνα και εκπαίδευση ως μονάδα  σχεδόν εδώ και τέσσερα χρόνια για να ανταγωνιστούν την αμερικανική διαστημική διοίκηση και τη νεοσύστατη διαστημική τους δύναμη. Τα πρόσφατα επιτεύγματα της Κίνας στο διάστημα έχουν σκιάσει αυτά της Ρωσσίας και θα αγγίξουν σύντομα αυτά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο μεγαλύτερος πύραυλος της Κίνας, ο  Long March 5 στην περιοχή εκτόξευσης , φορτώθηκε πριν λίγες μέρες με έναν δορυφόρο οκτώ τόνων. Η επιτυχημένη του εκτόξευση θέτει το διαστημικό πρόγραμμα της Κίνας σε καλό δρόμο για να στείλει έναν ανιχνευτή στον Άρη και να αποκτήσει δείγματα πετρωμάτων και λεπτών κόκκων από το φεγγάρι τον επόμενο χρόνο. Ο Long March 5 επίσης θα λαμβάνει τις μονάδες μέτρησης από τον κινεζικό διαστημικό σταθμό Tiangong, ο οποίος πρόκειται να συνδεθεί στο δίκτυο εντός δύο έως τεσσάρων ετών. Παρόλο που η Κίνα δεν έχει στείλει κανέναν "taikonauts" στο διάστημα από τα τέλη του 2016, έχει τοποθετήσει πολλούς εξοπλισμούς σε τροχιά. Το σύστημα BeiDou - κάτι ανάλογο με το αμερικανικό GPS - πρόκειται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο. Και το κινεζικό διαστημικό πρόγραμμα έχει ήδη ένα rover στην απομακρυσμένη πλευρά του φεγγαριού. Το οποίο λειτουργεί εδώ και περίπου ένα χρόνο.

Επίσης, και οι μη στρατιωτικές επιχειρήσεις των Κινέζων προχωρούν γρήγορα. Η  iSpace, μια εταιρεία που εδρεύει στο Πεκίνο, είναι παρόμοια με το SpaceX. Τοποθέτησε δύο δορυφόρους σε τροχιά στα τέλη Ιουλίου. Αυτήν την στιγμή που ο γράφων σας αναλύει όλα αυτά, η Διαστημική Δύναμη της Κίνας σχεδιάζει τα νέα «στρατηγικά της σύνορα» και ειδικά σε μέρη που δεν ορίζονται ως μέρη  στην γεωλογική της τοπολογία.! Η Κίνα δεν έχει συμμετάσχει σε ένοπλες συγκρούσεις μεγάλης κλίμακας από τη δεκαετία του 1970, οπότε αυτήν την στιγμή στην Κίνα κάνουν ασκήσεις κατάρτισης όπου παίζει ρόλο ο αντιπάλος, αναπτύσσοντας ηλεκτρονικό και ψυχολογικό πόλεμο, προετοιμάζοντας τους άλλους κλάδους του PLA για διασπαστικές  τακτικές μάχης.!!

Αν και ο Διαστημικός Χώρος παραμένει μη δοκιμασμένος τομέας για ένοπλες συγκρούσεις, η Κινεζική Διαστημική Δύναμη (PLASSF) είναι απασχολημένη με τη διαμόρφωση του επιχειρησιακού δόγματος του κινεζικού στρατού. Οι ειδικοί του διαστημικού πολέμου της Κίνας διεξάγουν έρευνα και εκπαίδευση ως μονάδα εδώ και τέσσερα χρόνια σχεδόν για να ανταγωνιστούν  την αμερικανική νεοσύστατη διαστημική διοίκηση και δύναμη.  Εν τω μεταξύ, η Διαστημική Δύναμη της Κίνας  έχει στρατολογήσει εκατοντάδες ειδικούς και επιστήμονες, των οποίων η τεχνογνωσία σε τεχνολογίες αιχμής θα καθορίσει τις δυνατότητες του διαστημικού πολέμου της Κίνας. Το σενάριο που προκαλεί μεγάλη ανησυχία είναι μια επίθεση μακράς εμβέλειας που θα ξεκινήσει , για παράδειγμα, απο τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μόνο ελέγχοντας ένα κομμάτι του διαστημικού χώρου, ο Στρατός της Κίνας  μπορεί να διεξάγει επιχειρήσεις μεγάλης εμβέλειας κατά των Η.Π.Α. ή άλλων δυνάμεων ή να αποτρέψει πιθανές επιθέσεις.

Οι Κινέζοι  πιστεύουν ότι είναι ζωτικής σημασίας να φτάσουν και να ξεπεράσουν τις ΗΠΑ στην τεχνολογική ανδρεία σε όλες τις αρένες μάχης. Πέρυσι, ο επικεφαλής του προγράμματος σεληνιακής εξερεύνησης της Κίνας παρομοίασε το φεγγάρι και τον Άρη με τα νησιά της Θάλασσας της Νότιας Κίνας, μια περιοχή όπου οι εδαφικές διαμάχες έχουν καταστρέψει τις κυβερνήσεις των Φιλιππίνων, του Βιετνάμ, της Ταϊβάν και άλλων κατά του Πεκίνου.!!!
Η Κίνα έχει βάλει στοίχημα για την υπεροχή της στο Διάστημα , και μας το δηλώνουν ανοιχτά ακόμα και με ταινίες όπως η παραπάνω στο βίντεο.  Στην "Περιπλάνηση της Γης", μια ταινία που βασίζεται σε μια νουβέλα, που γράφτηκε από τον νικητή του βραβείου Hugo Liu Cixin, μερικοί taikonauts και φουτουριστικοί οδηγοί φορτηγών από την Κίνα, σώζουν τον πλανήτη μας από την πλήρη καταστροφή. Η απουσία της Αμερικής (και άλλων εθνών) από την αφήγηση της ταινίας είναι παραπάνω από εμφανή, και δηλώνει την προσπάθεια της Κίνας για την άνοδο και την κυριαρχία της στο διάστημα. Το Πεκίνο λέει ότι «πάντα τηρεί την αρχή της χρήσης του διαστημικού χώρου για ειρηνικούς σκοπούς και αντιτάσσεται στον εξοπλισμό με όπλα  ή την κούρσα των εξοπλισμών στον διαστημικό χώρο». Αλλά η ετοιμότητα του PLA να  επιβάλλει τις απαιτήσεις της Κίνας πέρα από την επιφάνεια της Γης μας τα λέει διαφορετικά.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά στην Κίνα έχει πέσει Βιολογική "Ατομική" Υπερβόμβα που δεν έχει προηγούμενο.
Αυτή τη στιγμή μιλάνε για 100.000 κρούσματα του ιού κορώνα που μπορεί να φτάσουν και τα 60 εκατομ.
Ο πρόεδρος της χώρας μιλάει πλέον για Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης. Η χώρα έχει παραλύσει. Μάλλον δεν θα προλάβουν να βγούν στο διάστημα.
Λες να συμβεί αυτό που προφήτεψε ο Νοστράδαμος; Μαζική έξοδο πεινασμένων Κινέζων στην Ασία και στην Ευρώπη;

Ε.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Ε : Ο πρόεδρος της χώρας μιλάει πλέον για Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης. Η χώρα έχει παραλύσει.

Αυτό ήταν το ζητούμενο να παραλύσει η χώρα...και να πέσει η ζήτηση και η τιμή του πετρελαίου, λόγω μειωμένης οικονομικής δραστηριότητος.Οι μερικές εβδομάδες που η τιμή θα κρατηθεί χαμηλά, είναι αρκετές για να ρίξει όλα τα φιούτσερς και ειδικά τα μεσοπρόθεσμα. Διότι οι αγορές αντιδρούν πάντα, με το χειρότερο δυνατό σενάριο. Την δεν περίπτωση της πανδημίας, απλά ξεχάστε την. Υπάρχει ήδη το αντίδοτο το οποίο θα το διαθέσουν όταν έρθει η ώρα.

Η ΑΠΛΗΣΤΙΑ είναι πολύ μεγάλο κακό.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Και αυτά τα "προφητεύει" ο Μαστρό-Λύκαστρος χα χα χα καλημερούδια..." Θα έχουν ιό οι κινέζοι, αλλά θα είναι σαν να μην έχουν, θα τρώνε νυχτερίδες αλλά δεν θα αρρωσταίνουν" χα χα